Faringosept, comprimate de supt

Prospect Faringosept, comprimate de supt

Ce este Faringosept si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Faringosept 10 mg, comprimate de supt este un medicament antiseptic si apartine grupei de medicamente pentru zona oro-faringiana.

Faringosept 10 mg se utilizeaza ca adjuvant in infectii acute cu poarta de intrare sau localizare la nivelul cavitatii bucale si faringelui: gingivite, faringite, angine, precum si dupa amigdalectomie.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Faringosept 10 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza uzuala este de 3 - 5 comprimate Faringosept 10 mg (30 - 50 mg ambazona) pe zi, timp de 3 - 4 zile.

Comprimatele de Faringosept 10 mg nu se inghit, ci se lasa sa se dizolve lent in cavitatea bucala. Faringosept 10 mg se administreaza imediat dupa mese (la 15-30 minute); se recomanda ca timp de 2-3 ore dupa administrare sa se evite consumul de alimente sau lichide. Nu depasiti doza recomandata. Daca simptomele persista, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Faringosept 10 mg

Daca ati luat mai multe comprimate decat v-a fost recomandat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu s-a raportat nici un caz de supradozaj cu Faringosept 10 mg.

Nu exista antidot pentru ambazona. In cazul ingerarii unei doze foarte mari de Faringosept 10 mg, se recomanda provocarea de varsaturi si/sau lavaj gastric.

Daca uitati sa utilizati Faringosept 10 mg

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati doza urmatoare la ora stabilita.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Faringosept 10 mg:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la ambazona sau la oricare dintre celelalte componente ale Faringosept 10 mg;

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu s-au raportat interactiuni ale Faringosept 10 mg cu alte medicamente.

Utilizarea Faringosept 10 mg cu alimente si bauturi

Faringosept 10 mg se administreaza imediat dupa mese (la 15-30 minute); se recomanda ca timp de 2-3 ore dupa administrare sa se evite consumul de alimente sau lichide.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Nu utilizati Faringosept 10 mg decat daca medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Faringosept 10 mg nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Faringosept 10 mg

Faringosept 10 mg contine unele glucide numite lactoza si zahar. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

Reactii adverse posibile

Nu s-au raportat reactii adverse.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Faringosept

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Faringosept 10 mg dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substanta activa este ambazona monohidrat. Fiecare comprimat de supt contine ambazona monohidrat 10 mg.

- Celelalte componente sunt: zahar, lactoza monohidrat, cacao, povidona K 30, acid stearic, vanilina.

Ambalaj

Comprimate de supt plate, de forma cilindrica, cu suprafete pigmentate, de culoare maro.

Marimea ambalajului

Cutie cu un blister din Al/PVC-PE-PVDC transparent, incolor cu10 comprimate de supt Cutie cu un blister din Al/PVC-PE-PVDC transparent, maro cu 10 comprimate de supt

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

S.C. Terapia S.A.

Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, Romania

Acest prospect a fost aprobat in August, 2011

eficienta
141 voturi
efecte secundare
22 voturi
pret medicament
84 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Oxiuroza (Enterobioza) Oxiuroza (Enterobioza)

  Generalitati Oxiurile (Enterobius vermicularis) sunt paraziti care traiesc in aparatul digestiv inferior al oamenilor si consuma continut intestinal, alimentele ingerate de om. Sunt frecventi peste tot in lume in special la scolari. Oxiurile adulte sunt...citeste mai mult

 • Suptul degetului Suptul degetului

  Generalitati Suptul degetului este normal la sugari si la copiii mici. Un instinct natural de a suge degetul apare la copii in primele luni de viata si uneori inca din perioada intrauterina. Copiii pot de asemenea sa suga mana sau alte obiecte. Un copil care suge...citeste mai mult

 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

Comunitate

 • rosu in gat

  buna ziua am si eu o intrebare am o fetita de 3 ani jumate imi face foarte des rosu in gat nu stiu ce sai dau pt rosu in gat ,nu vreau sai dau antibiotice,pot sa i dau faringosept cu propolis la varsta ei va multumesc

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK