Debridat , comprimate

Prospect Debridat , comprimate

Ce este Debridat si pentru ce se utilizeaza

Debridat contine ca substanta activa maleat de trimebutina. Acesta este un medicament care reface motilitatea fiziologica (proprietate a unor organe cu musculatura neteda de a efectua miscari de contractie si de relaxare) in cazul bolilor digestive functionale legate de tulburari de motilitate.
Debridat este folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburarilor functionale gastrointestinale si biliare, in special in cazul durerilor si crampelor abdominale, spasmelor digestive, excesului de gaze intestinale, diareei si/sau constipatiei.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Debridat exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Comprimatele trebuie inghitite intregi. Doza uzuala este de 300 mg de trimebutina pe zi.
in cazuri exceptionale, doza poate fi crescuta pana la 600 mg maleat de trimebutina pe zi (cum ar fi maximum 6 comprimate filmate Debridat 100 mg pe zi).
Daca aveti impresia ca efectul Debridat este prea puternic sau prea slab, spuneti medicului sau farmacistului.

Utilizarea la copii
Debridat comprimate filmate nu este recomandat copiilor.

Daca ati utilizat mai mult Debridat decat trebuie
Daca luati mai multe comprimate filmate decat v-a fost prescris (sau daca altcineva ia comprimatele dumneavoastra), solicitati imediat consult medical sau adresati-va imediat celei mai apropiate unitati medicale.

Daca ati uitat sa utilizati Debridat
Daca uitati sa luati o doza, luati urmatoarea doza imediat ce va amintiti, daca momentul respectiv nu este prea apropiat de cel la care trebuie sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Nu utilizati Debridat daca sunteti alergic (hipersensibil) la maleatul de trimebutina sau la oricare dintre celelalte componente ale Debridat.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Debridat impreuna cu alimente si bauturi
Debridat poate fi luat in timpul meselor sau indiferent de acestea.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Debridat nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, decat la indicatia medicului.
Debridat poate fi utilizat in perioada de alaptare.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu a fost observata nicio influenta a acestui medicament asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Debridat
Debridat contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Debridat poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse raportate au fost:

 • Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 de utilizatori): iritatie trecatoare la nivelul pielii
 • Reactii adverse la care frecventa de aparitie nu poate fi estimata: hipersensibilitate, reactii la nivelul pielii.

Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveazǎ sau daca observati orice reactie adversǎ nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

Cum se pastreaza Debridat

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati Debridat dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul
cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Ce contine Debridat

 • Substanta activa este maleatul de trimebutina. Un comprimat filmat conține maleat de
 • trimebutina 100 mg.
 • Celelalte componente sunt: nucleu - lactoza monohidrat, amidon de porumb pregelatinizat, hipromeloza 6 mPa.s, amidonglicolat de sodiu (tip A), acid tartric, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu; film: hipromeloza 15 mPa.s, lactoza monohidrat, Macrogol 4000, dioxid de titan (E171).

Cum arata Debridat si continutul ambalajului
Debridat se prezinta sub forma de comprimate de 100 mg.
Comprimatele filmate sunt de culoare alba, biconvexe, inscriptionate cu “J“ si “T100“.
Cutie cu 2 blistere din folie PVC/Al a cate15 comprimate filmate.

Fabricantul
Farmea,
10 rue Bouche Thomas – ZAC d’Orgemont, 49000 Angers,
Franta

eficienta
1617 voturi
efecte secundare
372 voturi
pret medicament
566 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Suplimentele nutritionale Suplimentele nutritionale

  Generalitati Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, asa cum profeteau povestirile stiintifico-fantastice ale secolului XX, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile...citeste mai mult

 • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

  Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului specialist....citeste mai mult

Comunitate

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK