Calciu-d3 masticabil, comprimate masticabile

Prospect

Forma de prezentare
Comprimate masticabile cu carbonat de calciu corespunzator pentru 500 mg calciu, concentrat de colecalciferol (pudra) corespunzator pentru 5 micrograme = 200 UI colecalciferol (vitamina d3); fl. x 20, 60 sau 100 de comprimate


Indicatii
Femei cu nevoi crescute de calciu si vitamina D in timpul sarcinii, alaptarii si dupa menopauza; varstnici.


Dozare si mod de administrare
Adulti: una sau doua tablete pe zi. Tableta poate fi mestecata, supta, inghitita intreaga sau administrata dizolvata intr-un pahar cu apa. Copii: doar la indicatia medicului.


Contraindicatii
In cazul unor niveluri mult marite de calciu in sange sau in urina, tendinta de a forma pietre la rinichi, hipersensibilitate la vitamina d, disfunctie a rinichilor.


Atentionari
In timpul tratamentului pe termen lung cu doze mari sau in cazul insuficientei renale, trebuie monitorizata aparitia hipercalcemiei sau calciuriei. Produsul contine aspartam si nu trebuie administrat pacientilor cu fenilcetonurie. Se recomanda administrarea tabletelor de calciu cu trei ore inainte sau dupa administrarea orala a tetraciclinelor, bifosfatilor si a florurii de sodiu. Nivelul calciului poate sa creasca daca se administreaza comcomitent diuretice. Absorbtia de calciu poate fi diminuata de administrarea concomitenta de fenitoina sau barbiturice.


Reactii adverse
Simptome usoare pot aparea la nivel gastrointestinal. Tratamentul trebuie oprit daca scade pofta de mancare si creste setea, daca apar greata si voma, pentru ca acestea pot indica un nivel prea ridicat al calciului in sange.

eficienta
19 voturi
efecte secundare
18 voturi
pret medicament
34 voturi

Citeste si

Arhiva
 • Formula oaselor puternice Formula oaselor puternice

  Cat de important este aportul de calciu in perioada cresterii? In timpul copilariei si adolescentei, procesul de dezvoltare a scheletului este foarte activ, 95% din masa osoasa fiind definitivata pana la varsta de 18 ani. Un aport optim de calciu in copilarie...citeste mai mult

Comunitate

 • scaun inchis la culoare

  buna ziua!!! de cateva zile iau niste multivitamine efervescente si pastile masticabile de fier...sunt un pic anemica si de atunci scaunul meu este inchis la culare un verzui inchis spre negru> tin sa mentionez ca stilul meu de hrana este tot acelasi!!! ar putea fi aceasta schimbare de la pastile?

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum