Calciu-d3 masticabil, comprimate masticabile

Prospect Calciu-d3 masticabil, comprimate masticabile

Indicatii
CALCIU D3 FORTE sunt comprimate masticabile care contin calciu si vitamina D3, ambele substante fiind importante in formarea oaselor. CALCIU D3 FORTE se utilizeaza pentru prevenirea si tratarea carentelor de calciu si vitamina D in randul varstnicilor si drept supliment pentru tratamentul specific al osteoporozei.

Doze si mod de administrare

Nu utilizati CALCIU D3 FORTE - daca aveti cantitati foarte mari de calciu in sange sau in urina. - daca aveti probleme grave la rinichi. - daca aveti pietre la rinichi. - daca aveti cantitati foarte ridicate de vitamina D in sange. - daca sunteti alergic la soia si alune. CALCIU D3 FORTE contine ulei de soia. - daca sunteti alergic la calciu, vitamina D sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament .

Utilizarea la copii CALCIU D3 FORTE nu este indicat utilizarii la copii

Adulti: una sau doua tablete pe zi. Tableta poate fi mestecata, supta, inghitita intreaga sau administrata dizolvata intr-un pahar cu apa. Copii: doar la indicatia medicului.

Contraindicatii
In cazul unor niveluri mult marite de calciu in sange sau in urina, tendinta de a forma pietre la rinichi, hipersensibilitate la vitamina d, disfunctie a rinichilor.

CALCIU D3 FORTE impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Daca luati in acelasi timp tetracicline (o clasa de antibiotice), trebuie sa le administrati cu cel putin 2 ore inainte sau la 4-6 ore dupa administrarea CALCIU D3 FORTE. Carbonatul de calciu poate interfera cu absorbtia medicamentelor care contin tetraciclina daca acestea sunt administrate in acelasi timp. Medicamentele care contin bifosfonati (utilizate pentru tratamentul osteoporozei) trebuie sa fie utilizate cu cel putin o ora inainte de administrarea CALCIU D3 FORTE. Calciul poate reduce efectul levotiroxinei (utilizata pentru tratamentul deficientei tiroidei). De aceea, levotiroxina trebuie sa fie administrata cu cel putin patru ore inainte sau cu patru ore dupa administrarea CALCIU D3 FORTE. Efectul antibioticelor din grupa chinolonelor poate fi redus daca acestea sunt administrate simultan cu calciul. Antibioticele din grupa chinolonelor trebuie administrate cu doua ore inainte sau cu sase ore dupa administrarea CALCIU D3 FORTE. Sarurile de calciu pot reduce absorbtia fierului, zincului si ranelatului de strontiu. Prin urmare, medicamentele care contin fier, zinc sau ranelat de strontiu trebuie administrate cu cel putin doua ore inainte sau dupa administrarea de CALCIU D3 FORTE. Alte medicamente care pot influenta sau pot fi influentate de CALCIU D3 FORTE sunt: - diureticele tiazidice (utilizate in tratamentul tensiunii arteriale mari sau edemului) - glicozidele cardiace (utilizate pentru a trata bolile de inima). Daca luati oricare dintre medicamentele mai sus mentionate, medicul dumneavoastra va va da recomandari ulterioare.

CALCIU D3 FORTE cu alimente si bauturi

CALCIU D3 FORTE poate fi administrat impreuna cu sau fara alimente si bauturi.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. in timpul sarcinii, aportul zilnic nu trebuie sa depaseasca 1500 mg calciu si 600 UI vitamina D. De aceea, CALCIU D3 FORTE nu este potrivit in timpul sarcinii din cauza continutului in vitamina D. in timpul perioadei de alaptare, puteti utiliza CALCIU D3 FORTE. Calciul si vitamina D3 trec in laptele matern. Acest fapt trebuie luat in considerare atunci cand copilului i se administreaza doze suplimentare de vitamina D.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-au realizat studii referitoare la efectele asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Un astfel de efect este putin probabil. CALCIU D3 FORTE contine ulei de soia, isomalt si sucroza CALCIU D3 FORTE contine ulei de soia. Daca sunteti alergic la soia sau alune, nu utilizati acest medicament .Comprimatele CALCIU D3 FORTE contin izomalt (E953) si sucroza. Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la anumite zaharuri, contactati medicul inainte de a lua acest medicament. Poate fi periculos pentru dinti.

Atentionari
In timpul tratamentului pe termen lung cu doze mari sau in cazul insuficientei renale, trebuie monitorizata aparitia hipercalcemiei sau calciuriei. Produsul contine aspartam si nu trebuie administrat pacientilor cu fenilcetonurie. Se recomanda administrarea tabletelor de calciu cu trei ore inainte sau dupa administrarea orala a tetraciclinelor, bifosfatilor si a florurii de sodiu. Nivelul calciului poate sa creasca daca se administreaza comcomitent diuretice. Absorbtia de calciu poate fi diminuata de administrarea concomitenta de fenitoina sau barbiturice.

Reactii adverse
Simptome usoare pot aparea la nivel gastrointestinal. Tratamentul trebuie oprit daca scade pofta de mancare si creste setea, daca apar greata si voma, pentru ca acestea pot indica un nivel prea ridicat al calciului in sange.

Forma de prezentare
Comprimate masticabile cu carbonat de calciu corespunzator pentru 500 mg calciu, concentrat de colecalciferol (pudra) corespunzator pentru 5 micrograme = 200 UI colecalciferol (vitamina d3); fl. x 20, 60 sau 100 de comprimate

Cum se pastreaza CALCIU D3 FORTE
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Flacon pentru comprimate: A nu se pastra la temperaturi peste 30`C. A se pastra in flaconul original pentru a fi protejat de lumina. A se tine flaconul bine inchis pentru a fi protejat de umiditate. Blistere: A nu se pastra la temperaturi peste 25`C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. A se tine blisterul in cutia de carton pentru a fi protejat de lumina. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine CALCIU D3 FORTE
Substantele active dintr-un comprimat sunt: - Carbonat de calciu 2500 mg (echivalentul a 1000 mg calciu) - Colecalciferol (vitamina D3 ) 800 UI (20 micrograme) Celelalte componente sunt: xilitol (E967), povidona, izomalt (E953), aroma (lamaie), stearat de magneziu, sucraloza (E955), mono si digliceride ale acizilor grasi, alfa-tocoferol racemic total, ulei de soia partial hidrogenat, zahar, gelatina si amidon din porumb.

Cum arata CALCIU D3 FORTE si continutul ambalajului
CALCIU D3 FORTE sunt comprimate masticabile, rotunde, convexe, de culoare alba. Pot prezenta mici pete. Marimi de ambalaj: Flacoane din PEiD cu capac din PEiD prevazut cu filet: 15, 30, 40, 60 si 90 comprimate. Blister: 7, 14, 28, 50 x 1 (unitate dozata), 56, 84, 112, 140 si 168 comprimate Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata: Takeda Nycomed AS Postbox 205, NO-1372 Asker, Norvegia

Fabricanti: Comprimate ambalate in flacoane: Takeda Nycomed AS Drammensveien 852, P.O. Box 205 NO-1372 Asker, Norvegia 5 Takeda Pharma AS 55B Jaama Street, 63308 Polva, Estonia

Comprimate ambalate in blistere: Takeda Christiaens Gentsesteenweg 615 1080 Bruxelles, Belgia

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European

Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2014

eficienta
19 voturi
efecte secundare
18 voturi
pret medicament
34 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Formula oaselor puternice Formula oaselor puternice

  Cat de important este aportul de calciu in perioada cresterii? In timpul copilariei si adolescentei, procesul de dezvoltare a scheletului este foarte activ, 95% din masa osoasa fiind definitivata pana la varsta de 18 ani. Un aport optim de calciu in copilarie...citeste mai mult

Comunitate

 • scaun inchis la culoare

  buna ziua!!! de cateva zile iau niste multivitamine efervescente si pastile masticabile de fier...sunt un pic anemica si de atunci scaunul meu este inchis la culare un verzui inchis spre negru> tin sa mentionez ca stilul meu de hrana este tot acelasi!!! ar putea fi aceasta schimbare de la pastile?

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK