Accupro 5, 10, 20 comprimate filmate

Prospect Accupro 5, 10, 20 comprimate filmate

Indicatii terapeutice
Hipertensiune arteriala esentiala; insuficienta cardiaca (in asociere cu diuretice si, in cazurile severe, cu digitalice).

Doze si mod de administrare
La inceputul tratamentului cu quinapril se poate produce o scadere marcata a tensiunii arteriale, indeosebi la pacientii cu hiponatremie sau hipovolemie (de ex. in caz de varsaturi, diaree, tratament cu diuretice, dieta hiposodata, insuficienta cardiaca, infarct miocardic acut, angina pectorala instabila sau hipertensiune arteriala maligna). Daca este posibil, hiponatremia si/sau hipovolemia trebuie corectate inaintea tratamentului cu quinaprii, iar daca se considera necesar, diureticul se administreaza in doza mai mica sau se intrerupe. La acesti pacienti tratamentul trebuie inceput cu o doza mica, de 2,5 mg quinapril, administrata in priza unica dimineata, iar tensiunea arteriala trebuie monitorizata atent. Atat dupa administrarea primei doze, cat si atunci cand se creste doza de quinapril si/sau de diuretic de ansa, pacientii trebuie monitorizati cel putin 6 ore, pentru a putea preveni un raspuns hipotensiv exacerbat. Pentru pacientii cu hipertensiune arteriala maligna sau cu insuficienta cardiaca severa, stabilirea dozei de quinapril trebuie realizata in spital.
Hipertensiune arteriala - de regula, doza initiala este de 10 mg quinapril pe zi - 1 comprimat. Daca aceasta doza nu determina normalizarea tensiunii arteriale, doza poate fi crescuta la 2 comprimate - 20 mg pe zi. Doza zilnica poate fi administrata in priza unica sau fractionat in 2 prize (dimineata si seara). Doza nu trebuie crescuta timp de 3 saptamani. Doza de intretinere este, de regula, de un comprimat 10 mg quinapril pe zi, doza maxima fiind de 4 comprimate - 40 mg quinapril pe zi. insuficienta cardiaca - quinaprilul se poate administra in asociere cu diuretice si digitalice. Doza initiala este de 2,5 mg quinapril dimineata si seara. Doza se creste treptat, in functie de raspunsul pacientului. Doza de intretinere este, de regula, de 1-2 comprimate de 10 mg quinapril pe zi, doza maxima nedepasind 4 comprimate pe zi.
Insuficienta renala moderata (clearance al creatininei intre 30-60 ml/min) si pacienti peste 65 ani - doza initiala este de 1/2 comprimat - 5 mg quinapril pe zi; doza de intretinere este, de regula, de 1/2-1 comprimat - 5-10 mg quinapril pe zi. Doza maxima nu trebuie sa depaseasca 20 mg quinapril pe zi.
Insuficienta renala severa (clearance al creatininei intre 10-30 ml/min) - doza initiala este de 2,5 mg quinapril pe zi; doza de intretinere este, de asemenea, de 2,5 mg quinapril pe zi. Doza maxima este de 1/2 comprimat - 5 mg quinapril pe zi. Intervalul dintre doze trebuie sa fie cel putin 24 ore, datorita timpului de injumatatire. Quinaprilul poate fi administrat independent de ora mesei; doza zilnica poate fi administrata in priza unica sau fractionat in 2 prize (dupa caz).

Compozitie
Un comprimat contine 5 mg, 10 mg sau 20 mg de quinapril. Folosirea altor medicamente
Unele medicamente, atunci cand sunt luate in acelasi timp cu Accupro, pot influenta modul in care Accupro actioneaza, sau Accupro poate influenta modul in care aceste medicamente actioneaza. Spuneti medicului daca sunteti in tratament cu oricare dintre medicamentele urmatoare: - Tetracicline; - Litiu; - Medicamente ce contin aur (de exemplu autoriomalat de sodiu); - Medicamente cu adaos de potasiu (inlocuitori pentru sarea de bucatarie, cu continut in potasiu); - Diuretice (medicamente care stimuleaza urinarea), mai ales spironolactona, triamteren sau amilorid; - Alte medicamente impotriva hipertensiunii arteriale (in mod special medicamente blocante ale receptorilor angiotensinei, inhibitori de enizma de conversie a angiotensinei si aliskiren); - Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene; - Procainamida (utilizat pentru corectarea batailor neregulate ale inimii), medicamente citostatice (terapie pentru cancer), imunosupresoare (pentru tratamentul bolilor autoimune, de exemplu boala Chron si artrita reumatoida), allopurinol (pentru tratamentul gutei cronice); - Antiacide (pentru ingestie sau arsuri in capul pieptului); - Medicamente care au un efect sedativ. Sunt incluse bauturi alcoolice si medicamente pentru dormit; - Medicamente antidiabetice (insulina sau antidiabetice orale); Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Folosirea Accupro impreuna cu alimente si bauturi
Accupro poate fi administrat indiferent de orarul meselor.

Sarcina si alaptarea
Sarcina Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca banuiti ca sunteti (sau veti ramane) insarcinata. in mod normal medicul dumneavoastra va va recomanda sa intrerupeti tratamentul cu Accupro inainte sa ramaneti insarcinata sau imediat ce ati aflat ca sunteti insarcinata si va va recomanda un alt medicament in locul Accupro. Accupro nu este recomandat in timpul sarcinii si nu trebuie luat daca sunteti insarcinata in mai mult de 3 luni deoarece acesta poate dauna grav sanatatii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de-a treia luna de sarcina. Alaptarea 3 Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau daca va pregatiti sa alaptati. in timp ce luati Accupro nu este recomandata alaptarea nou-nascutilor (primele cateva saptamani dupa nastere) si in special a prematurilor. in cazul sugarilor, medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca cu privire la beneficiile si riscurile tratamentului cu Accupro in timp ce alaptati, in comparatie cu alte tratamente. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca aveti ameteli. Acest efect nedorit poate aparea mai ales la inceputul tratamentului cu Accupro. Informatii importante privind unele componente ale Accupro Comprimatele contin stearat de magneziu. Acesta poate incetini absorbtia unor medicamente, cum sunt tetraciclinele (antibiotice). Deoarece medicamentul contine lactoza, administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie de glucoza-galactoza.

Proprietati farmacocinetice
Biodisponibilitatea quinaprilului administrat pe cale orala este de aproximativ 60%; concentratia plasmatica maxima se realizeaza in decurs de 1 ora. Consumul de alimente nu influenteaza absorbtia. Dupa absorbtie, quinaprilul este metabolizat rapid si aproape complet in quinaprilat, principalul metabolit activ. In plus, se formeaza in cantitati nesemnificative si alti metaboliti farmacologic inactivi. Concentratiile plasmatice maxime ale quinaprilatului se realizeaza dupa aproximativ 2-3 ore de la administrarea pe cale orala de quinapril. Quinaprilul si quinaprilatul se leaga de proteinele plasmatice in proportie de apoximativ 97%. Circa 60% din doza de quinapril administrata se excreta pe cale renala, iar 40% prin scaun. Quinaprilatul se excreta in principal pe cale renala; timpul de injumatatire plasmatica este de aproximativ 3 ore. Forma legata de enzima de conversie disociaza in proportie de 50% in circa 26 ore. La pacientii cu insuficienta renala si clearance al creatininei depasind 60 ml/min evolutia concentratiei plasmatice de quinapril si quinaprilat nu este modificata. Daca clearance-ul creatininei este mai mic de 60ml/ min, concentratia plasmatica de quinaprilat creste, iar timpul necesar realizarii concentratiei plasmatice maxime si timpul de injumatatire prin eliminare se prelungesc. dializa influenteaza putin eliminarea quinaprilului si quinaprilatului. Eliminarea quinaprilatului este mai lenta la pacientii varstnici (peste 65 de ani) si la cei cu insuficienta cardiaca severa. Aceasta incetinire se coreleaza cu elimitarea moderata (clearance al creatininei de 30-60 ml/min) sau severa a functiei renale (clearance al creatininei de 10-30 ml/min). La pacientii varstnici poate fi necesara reducerea dozei de quinapril. La pacientii cu ciroza hepatica concentratiile plasmatice de quinaprilat sunt reduse, probabil datorita micsorarii metabolizarii quinaprilului la primul pasaj hepatic.

Proprietati farmacodinamice
La pacientii hipertensivi, quinapril determina scaderea tensiunii arteriale in clinostatism si ortostatism, fara o crestere compensatoriea frecventei cardiace. In studii hemodinamice s-a constatat o scadere accentuata a rezistentei periferice totale. Fluxul plasmatic renal si rata filtrarii glomerulare nu sunt influentate semnificativ in conditii clinice. Quinapril este hidrolizat la nivel hepatic in quinaprilat, forma activa a medicamentului. Quinapril, ca si ceilalti IEC actioneaza atat asupra sistemului renina-angiotensina de tip endocrin, cat si asupra sistemelor renina-angiotensina tisulare de tip autocrin sau paracrin. Ca urmare a blocarii enzimei de conversie este micsorata cantitatea de angiotensina II, respectiv diminua fenomenele de care aceasta este responsabila - vasoconstrictie in teritoriul arterial (directa si secundara stimularii simpaticului), cresterea secretiei dealdosteron. In afara functiei contractile a vaselor este influentata sifunctia proliferativa a acestora, cu ameliorarea modificarilor structurale produse de hipertensiune. Minusul de angiotensina II determina printr-un mecanism retroaferent marirea secretiei de renina,cu formarea de cantitati crescute de angiotensina I (inoperanta inprezenta IEC). Deoarece enzima de conversie este identica cu kinaza care degradeaza bradikinina, inhibarea acesteia determina si acumularede bradikinina, respectiv de prostaglandine care contribuie la efectul antihipertensiv. Bradikinina este responsabila si de unele efectene dorite. Un alt efect, al carui mecanism nu a fost inca elucidat, este cresterea sensibilitatii la insulina. La majoritatea pacientilor,instalarea efectului antihipertensiv a fost observata dupa aproximativ 1 ora de la administrarea orala a medicamentului; efectul maxim se obtine, de regula, dupa 2-4 ore. Efectul antihipertensiv in conditiile dozelor repetate de quinapril se realizeaza, de regula, dupa 3-4 saptamani si se mentine in conditiile tratamentului cronic.Intreruperea tratamentului nu are consecinte de rebound (nu se produce o reactie hipertensiva). Studii hemodinamice efectuate la pacientii cu insuficienta cardiaca au evidentiat o scadere a rezistentei sistemice periferice si o crestere a capacitatii venoase. Aceste modificari determina scaderea presarcinii si a postsarcinii. Sub tratament cu quinapril s-a constatat o crestere a debitului cardiac si a capacitatii de efort.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la quinapril sau la oricare dintre componentii produsului; antecedente de edem angioneurotic sau alte angioedeme (de ex. aparute in urma unor tratamente anterioare cu inhibitori ai enzimei de conversie); stenoza a arterei renale (bilateral sau unilateral in cazul rinichiului unic); transplant renal; stenoza aortica sau mitrala cu afectare hemodinamica importanta sau cardiomiopatie hipertrofica; hiperaldosteronism primar; sarcina; alaptare. Deoarece in aceste situatii experienta privind administrarea quinapriiului este insuficienta, acesta nu poate fi utilizat in caz de: insuficienta renala foarte severa (clearance al creatininei sub 10 ml/min); pacienti dializati; afectiuni hepatice primare sau insuficienta hepatica; copii.

Atentionari si precautii speciale
In timpul tratamentului cu quinapril, dializa sau hemofiltrarea nu pot fi realizate cu membrane din poliacrilnitril-metalilsulfonat cu fiux mare (cum este AN 69), deoarece exista risc de reactii de hipersensibilitate (reactii anafilactoide) pana la soc, care pune viata in pericol in timpul dializei sau hemofiltrarii. Daca dializa sau hemofiltrarea trebuie efectuata urgent, se inlocuieste mai intai quinapril cu alt medicament antihipertensiv sau inotrop pozitiv sau se utilizeaza un alt tip de membrana de dializa. IEC pot provoca reactii de hipersensibilitate care pun viata in pericol in timpul epurarii (apheresis) LDL-colesterolului, cu dextransulfat la bolnavii cu hipercolesterolemie grava. Uneori administrarea de IEC concomitent cu desensibilizarea la toxine din veninul insectelor (albine, viespi), poate provoca reactii de hipersensibilitate cu risc letal (manifestate prin hipotensiune arteriala, dispnee, varsaturi, eruptii cutanate). Daca este necesara epurarea LDL-colesteroiului sau terapia de desensibilizare dupa intepaturile de insecte, produsul trebuie inlocuit cu alt medicament antihipertensiv sau inotrop pozitiv. In urmatoarele cazuri, quinaprilul poate fi utilizat numai dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic si sub controlul regulat al parametrilor clinici si paraclinici semnificativi: insuficienta renala severa (clearance al creatininei cuprins intre 10 si 30 ml/min); proteinurie importanta clinic (peste 1 g pe zi); dezechilibre electrolitice semnificative clinic; reactie imuna patologica sau colagenoza (de ex. lupus eritematos, sclerodermie); tratament sistemic concomitent cu medicamente care inhiba mecanismele de aparare (de ex. glucocorticoizi, citostatice, antimetaboliti), alopurinol, procainamida sau litiu. Inaintea administrarii quinapriiului trebuie examinata functia renala. Indeosebi la inceputul tratamentului, in urmatoarele cazuri quinaprilul trebuie administrat numai in conditiile monitorizarii tensiunii arteriale si/sau a unor parametri de laborator semnificativi din punct de vedere clinic: hiponatremie si/sau hipovolemie; insuficienta renala (cand clearance-ul creatininei este < 10 ml/min quinaprilul este contraindicat); hipertensiune arteriala severa; varsta peste 65 de ani; insuficienta cardiaca severa (soc cardiogen).

Interactiuni medicamentoase
In cazul administrarii concomitente de quinapril sau de alt IEC cu diferite medicamente sau alimente, s-au observat urmatoarele interactiuni:
Clorura de sodiu (alimentara) - reducerea efectului hipotensiv al quinapriiului;
Alte antihipertensive - potentarea efectului hipotensiv al quinaprilului, indeosebi in cazul diureticelor;
Analgezice, antiinflamatorii nesteroidiene (de ex. acid acetilsalicilic, indometacina)- posibila reducere a efectului hipotensiv al quinaprilului;
Saruri de potasiu si diuretice care economisesc potasiul (cum sunt spironolactona, amilorid, triamteren) - cresterea accentuata a concentratiei serice a potasiului;
Litiu-cresterea concentratiei serice a litiului, respectiv amplificarea efectelor cardiotoxice si neurotoxice ale litiului; sunt necesare determinari regulate ale litemiei; Alcoolul etilic - creste efectul acestuia; Alopurinol, citostatice, imunosupresoare, glucocorticoizi cu administrare sistemica, procainamida - leucopenie; Opioide, anestezice generale - potentarea scaderii tensiunii arteriale (este obligatorie informarea medicului anestezist despre tratamentul cu quinapril);
Antidiabetice orale (sulfoniluree/biguanide), insulina- potentarea efectului hipoglicemiant;
Neuroleptice, imipramina - potentarea efectului hipotensiv al quinapriluiui; Tetracicline - reduce absorbtia tetraciclinei.

Sarcina si alaptare
La om, experienta privind siguranta administrarii quinapriluiui in timpul sarcinii este incompleta. in ultimii ani, in cazul utilizarii IEC a fost descris un sindrom fetal caracterizat prin hipoplazie severa a oaselor craniului, intarzierea cresterii intrauterine, oligohidramnios si anurie neonatala, care pot duce la decesul nou-nascutului. Aceste fenomene sunt atribuite efectului hipotensor al quinapriluiui asupra fatului in timpul trimestrului II si III de sarcina. In cazul in care quinaprilul este inlocuit cu un alt antihipertensiv inca din primul trimestru de sarcina, sindromul fetal poate fi evitat. La femeile in perioada fertila este necesara excluderea unei posibile sarcini inaintea administrarii de quinapril. In timpul tratamentului cu quinapril trebuie folosite masuri contraceptive. Daca totusi in timpul tratamentului femeia ramane insarcinata, este necesara inlocuirea quinapriluiui cu alt antihipertensiv mai putin riscant pentru fat. Nu exista experienta privind administrarea medicamentului in timpul alaptarii. In timpul tratamentului cu quinapril este necesara intreruperea alaptarii.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Quinaprilul poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, indeosebi la inceputul tratamentului si in cazul ingestiei concomitente de alcool etilic.

Reactii adverse
In timpul tratamentului cu quinapril sau cu alti IEC s-au observat urmatoarele reactii adverse.
Aparat cardiovascular - ocazional, in special la inceputul tratamentului cu quinapril si Ia pacientii cu hiponatremie si/sau hipovolemie (de ex. datorate varsaturilor, diareei, administrarii de diuretice), cu insuficienta cardiaca sau hipertensiune arteriala severa si in cazul in care se mareste doza de quinapril si/sau de diuretic, poate surveni o scadere excesiva a tensiunii arteriale si hipotensiune ortostatica cu ameteala, senzatie de slabiciune, tulburari ale vederii, rareori de pierdere a constientei. In cazul administrarii IEC s-au raportat cazuri de tahicardie, extrasistole, aritmii cardiace, angina pectorala, infarct miocardic, accidente ischemice cerebrale tranzitorii, ictus.
Rinichi - ocazional, poate sa apara afectarea rinichiului sau agravarea unei afectiuni renale preexistente, mergand in anumite cazuri pana la insuficienta renala. Rareori, s-a observat proteinurie, uneori cu deteriorarea concomitenta a functiei renale.
Aparat respirator - ocazional, pot sa apara: tuse uscata, iritativa si bronsita; rareori - detresa respiratorie, sinuzita, rinita, bronhospasm.
Tract gastrointestinal/ficat - ocazional, pot sa apara: uscaciunea gurii, senzatie de sete, greata, durere la nivelul etajului abdominal superior, tulburarea digestiei; rareori - varsaturi, diaree, constipatie si anorexie. In timpul tratamentului cu IEC s-au descris cazuri de icter colestatic, hepatita, pancreatita si ileus paralitic. Daca apare icter sau se produce o crestere marcata a valorii serice a enzimelor hepatice, tratamentul cu IEC trebuie intrerupt.
Piele, vase sanguine - ocazional, pot sa apara reactii alergice cutanate - exantem, rareori urticarie, precum si edem angioneurotic afectand buzele, fata si/sau extremitatile (risc crescut la pacientii de culoare). Daca se suspecteaza o reactie cutanata severa, pacientul trebuie sa se adreseze medicului; daca este necesar, terapia cu quinapril trebuie intrerupta. S-au descris cazuri de reactii cutanate severe, cum sunt eritemul multiform si dermatita exfoliativa. Modificarile cutanate se pot asocia cu febra, mialgti, artralgii, artrite, vasculite, inflamatii ale seroaselor si anumite modificari ale testelor de laborator (eozinofilie, leucocitoza si/sau anticorpi antinucleari, viteza de sedimentare crescuta). S-au observat reactii anafilactoide izolate, modificari cutanate psoriaziforme, fotosensibilizare, bufeuri, transpiratie abundenta, alopecie, onicoliza si accentuarea simptomelor de tip Raynaud.
Sistem nervos - ocazional, pot sa apara: cefalee, oboseala, depresie; rareori insomnie, impotenta, parestezii, afectarea echilibrului, confuzie, tinitus, vedere incetosata si modificari sau pierderea trecatoare a gustului.
Analize de laborator - ocazional, s-au semnalat scaderea hemoglobinei, a hematocritului, a numarului de leucocite sau de trombocite. Rareori, in special la pacientii cu insuficienta renala, colagenoza, la cei tratati concomitent cu alopurinol, procainamida sau anumite imunodepresoare, pot surveni: anemie, trom-bocitopenie, neutropenie, eozinofilie, in cazuri izolate chiar agranulocitoza sau pancitopenie. S-au raportat cazuri de hemoliza sau anemie hemolitica in corelatie cu deficitul de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza; nu s-a putut stabili o relatie cauzala cu IEC. Ocazional, in special la pacientii cu functie renala afectata, concentratiile serice ale ureei, creatininei si potasiului pot creste, iar concentratia serica a sodiului scade. La pacientii cu diabet zaharat s-a observat cresterea potasiului seric. Poate sa apara proteinurie. S-au raportat cazuri de crestere a bilirubinemiei si a valorilor serice ale enzimelor hepatice. Parametrii de laborator mentionati mai sus trebuie monitorizati inaintea inceperii tratamentului cu quinapril si la intervale regulate in timpul tratamentului. Indeosebi la inceputul tratamentului si la pacientii cu risc (insuficienta renala, colagenoza, tratament cu imunosupresoare, citostatice, alopurinol, procainamida, digitalice, glucocorticoizi, laxative sau la pacienti varstnici) determinarea electrolitilor serici, a creatininei serice si a numarului elementelor figurate sanguine trebuie efectuata la intervale scurte de timp.
Daca in timpul tratamentului cu quinapril apar febra, adenopatie si/sau inflamatie faringiana, este necesara determinarea imediata a numarului de leucocite. In caz de edem angioneurotic care pune viata in pericol (implicand limba, glota si/sau laringele), se recomanda urmatoarele masuri de urgenta: imediat, injectarea subcutanata a 0,3-0,5 mg adrenalina sau injectarea intravenoasa lenta a 0,1 mg adrenalina (respectand instructiunile de diluare), sub controlul electrocardiogramei si a tensiunii arteriale; administrarea de glucocorticoizi; injectarea intravenoasa de antihistaminice.

Supradozare
Dozele excesive pot produce: hipotensiune severa, bradicardie, soc cardiovascular, dezechilibru electrolitic, insuficienta renala. Masurile terapeutice in caz de supradozaj depind atat de calea si de momentul administrarii, cat si de natura si severitatea simptomatologiei. In afara masurilor generale de eliminare a quinapriluiui (cum sunt lavaj gastric, administrare de substante absorbante si de sulfat de sodiu in primele 30 de minute dupa administrarea medicamentului), este necesara monitorizarea sau corectarea prin masuri medicale intensive a parametrilor vitali. Quinaprilul este greu dializabil. In cazul aparitiei hipotensiunii arteriale sunt necesare masuri de reechilibrare hidroelectrolitica; in cazul unui raspuns inadecvat, este necesara administrarea intravenoasa de catecolamine; eventual se administreaza angiotensina II. In caz de bradicardie refractara la tratament se recurge la pace-maker electronic. Concentratiile serice de electroliti si de creatinina trebuie monitorizate continuu.

Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25C, in ambalajul original. Nu utilizati Accupro dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Accupro: ACCUPRO 5 mg comprimate filmate:
Substanta activa este quinapril sub forma de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat contine quinapril 5 mg sub forma de clorhidrat de quinapril 5,416 mg. - Celelalte componente sunt: nucleu: lactoza, carbonat de magneziu greu, gelatina, crospovidona, stearat de magneziu, film: Opadry White OY-S-7331 (hidroxipropilmetilceluloza, hidroxipropilceluloza, dioxid de titan (E 171), Macrogol 400, ceara Candelilla). ACCUPRO 10 mg comprimate filmate: - Substanta activa este quinapril sub forma de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat contine quinapril 10 mg sub forma de clorhidrat de quinapril 10,832 mg. - Celelalte componente sunt: nucleu: lactoza monohidrat, carbonat de magneziu greu, gelatina, crospovidona, stearat de magneziu, film: Opadry White OY-S-7331 hipromeloza, hidroxipropilceluloza, dioxid de titan (E171), Macrogol 400, ceara Candelilla). ACCUPRO 20 mg comprimate filmate : - Substanta activa este quinapril sub forma de clorhidrat de quinapril. Fiecare comprimat filmat contine quinapril 20 mg sub forma de clorhidrat de quinapril 21,664 mg. 6 - Celelalte componente sunt: nucleu : lactoza monohidrat, carbonat de magneziu greu, gelatina, crospovidona, stearat de magneziu, film: Opadry White OY-S-7331 (hidroxipropilmetilceluloza, hidroxipropilceluloza, dioxid de titan (E 171), Macrogol 400, ceara Candelilla).

Cum arata Accupro si continutul ambalajului
ACCUPRO 5 mg comprimate filmate Comprimate filmate ovale, biconvexe, albe, prevazute cu o linie mediana pe ambele fete si inscriptionate „5” pe ambele fete asezate in diagonala. ACCUPRO 10 mg comprimate filmate Comprimate filmate triunghiulare, biconvexe, albe, prevazute cu o linie mediana pe ambele fete si inscriptionate „10” pe una dintre fete. ACCUPRO 20 mg comprimate filmate: Comprimate filmate rotunde, biconvexe, albe, prevazute cu o linie mediana pe ambele fete si inscriptionate “20” pe una din fete. Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale. Accupro este disponibil in cutii cu 3 blistere a cate 10 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Pfizer Europe MA EEIG, Ramsgate Road, Sandwich, Kent CT13 9NJ Marea Britanie Fabricantul Pfizer Manufacturing Deutschland Betriebsstatte Freiburg, Mooswaldallee 1, 79090 Freiburg Germania

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2013

eficienta
16 voturi
efecte secundare
12 voturi
pret medicament
63 voturi

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • 1+1 CADOU! Energie si pofta de viata 1+1 CADOU! Energie si pofta de viata

  Un mar azi si o portocala maine nu inseamna vitaminizare, iar efectul placebo nu functioneaza in acest caz. Carentele de vitamine ne afecteaza intregul organism si se manifesta adesea prin oboseala, lipsa de energie, piele lipsita de stralucire, par tern. 1....citeste mai mult

 • Concentrat de sanatate intr-un singur comprimat Concentrat de sanatate intr-un singur...

  Micronutrientii (vitamine, minerale si oligoelemente) joaca un rol deosebit in organismul nostru: ele sunt absolut necesare pentru functionarea corespunzatoare a mai multor enzime, pentru buna desfasurare a proceselor celulare, precum si pentru functionarea corecta a...citeste mai mult

 • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

  Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

 • Suplimentele nutritionale Suplimentele nutritionale

  Generalitati Desi in ziua de azi nu am ajuns sa substituim alimentele cu nutrienti comprimati, asa cum profeteau povestirile stiintifico-fantastice ale secolului XX, tot mai multi oameni recurg la suplimente urmarind, de regula, sa isi amplifice capacitatile...citeste mai mult

Comunitate

 • La ce sa ma astept ?

  Am 49 ani si am suferit al doilea accident cerebral , vertebro bazilar, ischemic, tranzitoriu in decurs de 6 luni.Am diabet- glicemie -125, dislipidemie : colesterol 280, trigliceride -187, tgo-tgp 44.Am incontinuare ameteli si dezechilibru la mers. Urmez tratamentul cu Betaserc de 24- 2 pe zi....

 •  

  Cere sfatul medicului

  afla raspunsurile la problemele tale

  Afla acum

Clasificarea ATC

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK