Clickmed
programare rapida la medic

De astazi SMURD are in dotare un avion sanitar pentru trasportul pacientilor in stare critica

Actualizat la data de: 16 Martie 2010
De astazi SMURD are in dotare un avion sanitar pentru trasportul pacientilor in stare critica

Astazi, 16.03.2010, la sediul Romaero - Aeroportul Baneasa, in prezenta domnului Ministru al Sanatatii Cseke ATTILA, Fundatia pentru SMURD lanseaza proiectul umanitar „Avionul sanitar destinat SMURD”, proiect ce urmeaza a fi finantat din fondurile Fundatiei pentru SMURD.

Proiectul prevede in prima faza finantarea a 100 de ore de zbor, din fondurile colectate din campania 2%, pentru asigurarea transferului de urgenta al pacientilor aflati in stare critica, in cazul in care utilizarea elicopterului nu este posibila din cauza conditiilor meteo nefavorabile sau ineficienta din cauza distantelor mari.

Pacientii care urmeaza sa beneficieze de acest serviciu nu vor plati contravaloarea transportului, misiunile avand caracter strict umanitar.

Personalul care urmeaza sa deserveasca avionul face parte din personalul medical care deserveste elicopterele SMURD din Bucuresti si Targu-Mures.

Avionul va deveni operational incepand cu ziua de astazi, marti 16.03.2010, iar decizia asupra oportunitatii utilizarii acestuia la un anumit caz apartine medicilor de la SMURD precum si conducerii Fundatiei in vederea utilizarii judicioase a fondurilor alocate acestei activitati.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate