Clickmed
programare rapida la medic

Ajuta si tu la infiintarea centrului de chirurgie cardiaca infantila!

Publicat la data de: 21 Mai 2009

Echipa de medici a spitalului Marie Curie din Bucuresti, cu sprijinul conducerii spitalului, a initiat un proiect prin care se urmareste ca intr-o aripa noua a spitalului sa functioneze o sala de operatii si un salon de terapie intensiva postoperatorie. Acest proiect vine in ajutorul celor 1500 de copii care anual se nasc cu malformatii congenitale cardiace.

Potrivit Dr. Catalin Cirstoveanu, coordonatorul proiectului din partea Spitalului Marie Curie, in aceasta sectie vor lucra medici cu inalta specializare care momentan lucreaza peste hotare si care sunt dispusi sa revina in tara tocmai pentru a lucra la sectia de cardiochirugie pentru copii.

Pentru ca aceasta sala sa devina functionabila din toamna, asa cum isi doresc coordonatorii, este necesara suma de 500.000 euro. Pentru colecatrea findurilor necesare s-au implicat oameni de rand, asociatii si fundatii printre care Fundatia SensiBlu, Asociatia “Inima Copiilor”, si, bineinteles, Fundatia Teodora Georgescu.

Sustinatorii programului
1. Fundatia Sensiblu

Sensiblu sustine proiectul de echipare a centrului de chirurgie cardiaca infantila de la Spitalul Marie Curie prin distribuirea inimilor antistres in farmaciile Sensiblu.

Vino in farmaciile Sensiblu incepand cu 7 mai pentru a ajuta copiii bolnavi de inima! Cumparand simbolul inimilor sanatoase, contribui la echiparea sectiei de chirurgie cardiaca infantila de la spitalul Marie Curie din Bucuresti.
Afla mai multe despre campania initiata de Sensiblu!
2. Asociatia “Inima Copiilor”

Asociatia desfasoara, cu sustinerea Lianei Stanciu, o campanie de strangere de fonduri pentru infiintarea departamentului de cardiochirurgie la spitalul de copii Marie Curie (Budimex).
Campania de strangere de fonduri se desfasoara intre 1 aprilie si 30 iunie.

Cei care vor sa ajute pot dona 2 Euro prin SMS la 858. Numarul este oferit gratuit de Cosmote, Orange si Vodafone. in retelele Orange si Vodafone nu se percepe TVA.
3. Fundatia Teodora Georgescu

Faptul ca nu exista un numar suficient de centre unde pot fi tratati copii cu malformaii congenitale a devenit o problema de interes major din clipa in care Lianei stanciu si Mihai Georgescu au aflat ca fetita lor, Teodora, sufera de o asemenea afectiunea.

Micuta Teodora Georgescu este sufletul acestui proiect si prin intermediul fundatiei, care ii poarta numele, si vocea mamei ei ajuta la infiintarea centrului de cardiochirurgie congenitala.

Liana Stanciu ne-a declarat ca in ultimele 3 saptamani aproape in fiecare seara este la un post de radio sau de televiziune pentru a constientiza publicul telespectator de sansa care trebuie acordata copiilor care se nasc cu malformatii cardiace.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate