Clickmed
programare rapida la medic

Viata de cuplu il ajuta pe EL sa slabeasca si o determina pe EA sa se ingrase

Publicat la data de: 19 Decembrie 2006


In momentul in care un barbat si o femeie se decid sa locuiasca impreuna, pentru ca relatia lor sa fie una armonioasa, ei trebuie sa faca multe compromisuri privind: decorarea locuintei, sarcinile fiecaruia, etc.

In efortul de a-l multumi pe celalalt, barbatii si femeile tind sa copieze obiceiurile alimentare ale celuilalt mai ales in perioada de acomodare la viata de cuplu; este concluzia unui amplu studiu publicat in revista Complete Nutrition. Cu toate acestea, dat fiind faptul ca femeile au o alimentatie mai sanatoasa decat burlacii, odata mutati impreuna barbatii isi vor imbunatati alimentatia si vor incepe sa slabeasca, pe cand femeile o sa-si neglijeze dieta si vor incepe sa castige in greutate.
De fapt, atunci cand se muta cu prietena sau sotia, barbatii au tendinta sa manance mai multe fructe si legume, in timp ce femeile incep sa consume mai multa carne, lapte integral, sosuri grase si mese mult mai consistente, care vor determina cresterea in greutate.
Unul dintre principalele motive pentru care femeile nu-si mai respecta dieta, mai ales la inceputul coabitarii, este ca atunci cand acestea sunt supuse la stress emotional, ele tind sa consume alimente in exces.In plus, alimentatia devine rapid o parte importanta a traiului in comun dupa cum declara multe cupluri iar cina servita impreuna capata un rol foarte important pentru dezvoltarea unei relatii armonioase.Teama de a castiga in greutate nu ar trebui sa fie o piedica in decizia unui cuplu de a locui impreuna. Odata cu trecerea timpului, obiceiurile alimentare sanatoase ale femeii tind sa devina dominante, mai ales datorita faptului ca ea se implica mult mai mult in prepararea si cumpararea alimentelor.De asemenea, fiind preocupate de alimentatia sanatoasa, femeile tind sa previna in acest mod cresterea in greutate.
In concluzie, intr-un cuplu nu trebuie invinovatit doar un partener pentru stilul de viata si dieta necorespunzatoare si trebuie subliniat ca femeia are un rol foarte important in stabilirea dietei partenerului, inclusiv prin incurajarea acestuia sa manance regulat si sa consume mai multe fructe si legume proaspete. Cuplurile care decid sa locuiasca impreuna ar trebuie sa foloseasca aceasta oportunitate a perioadei de acomodare pentru a face schimbari pozitive in privinta dietei si stilului de viata, conlucrand atunci cand este nevoie si sustinandu-se unul pe celalalt.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate