Clickmed
programare rapida la medic

Fractura de col femural raspuns medic

Oase si articulatii
Intrebare postata de Elena Op. cu 8 ani in urma

Buna ziua dle. doctor , as dori opinia dvs. in urmatorul caz. Sotul meu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic cu hemipareza stanga in 2007 dupa care se refacuse aproape in totalitate, iar in mai 2014 a suferit un al 2-lea AVC ischemic care i-a produs dementa vasculara(alzheimer). Fiind internat la psihiatrie in august a cazut si si-a fracturat colul femural stang. I s-a facut radiografie si ii trebuia proteza. La ora actuala piciorul fracturat s-a scurtat, s-a atrofiat in comparatie cu dreptul, este in repaus la pat, nu prezinta escare. Sotul meu urmeaza un tratament cu donepezil(pt. alzheimer), Imovane,nerurotop retard, bilobil, auronal, atoris nolpaza. Intrebarea mea este daca poate fi operat in aceste conditii, daca spitalul dispune de proteze, daca nu ,cat ma va costa. Va multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fractura de col femural"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Dr. Marius Uscatu MDr. Marius Uscatu este un medic autorizat SFM (acum 8 ani)

Buna ziua!
Protezarea soldului nu va costa nimic, fiind realizata in cadrul Programului National de Endoprotezare.
Daca fractura s-a produs in august, ar fi trebuit operat inca de atunci (este o urgenta majora).
La aproape un an de atunci, musculatura fesiera si a membrului inferior este atrofiata, motiv pentru care este necesara o proteza totala de sold, de tip "contentiv" ("anti-luxatie").
Trebuie sa discutati cu medicii dintr-o clinica specializata, atat cu ortopedul, cat si cu anestezistul, cu neurologul, kineto-terapeutul etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Dr. Marius Uscatu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.