Clickmed
programare rapida la medic

Pot ramane insarcinata?

Ciclul menstrual
Intrebare postata de mymy1988 cu 13 ani in urma

De cand am nascut ( acum 1 an) nu mi-a venit menstruatia pentru ca alaptez, dar nu stiu daca pot ramane insarcinata?va multumesc!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Pot ramane insarcinata?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

ileana (acum 13 ani)

n zilele noastre se cunosc foarte bine valorile con traceptive ale alaptarii. Insa multe femei isi pun din ce in ce mai des intrebarea: „Oare pot ramane insarcinata in timp ce alaptez?“ Ras punsul este: „Da. Poti ramane insarcinata in timp ce alaptezi.“

Inca de la inceput, trebuie sa stii ca alaptatul in sine nu este un mijloc de contracept ie. El este, inainte de toate, un mijloc de hra nire al copilului, dar si metoda de creare a liantului afectiv intre mama si acesta. Intr-adevar, faptul ca alaptezi te ajuta sa intarzii perioada de fertilitate, dar nu sa o excluzi. Trebuie indeplinite cateva conditii esentiale pentru a putea fi sigura ca nu vei ramane insarcinata din nou in timp ce iti hranesti copilul la san. Atata timp cat mesele sunt regulate (la interval mai mic de 4 ore pe parcursul zilei si la interval mai mic de 6 ore noaptea), iar timpul alocat lor este suficient de mare, copilul are mai putin de sase luni, riscul aparitiei unei sarcini este foarte sca zut, dar nu eliminat. Chiar daca nu s-a instalat menstruatia, ovulatia se poate produce.

Exista multe femei care si-ar dori sa aduca pe lume un al doilea copil foarte repede. Atunci isi pun intrebarea daca trebuie sa intrerupa alaptarea la san sau nu. Iata cateva lucruri care pot grabi revenirea fertilitatii. In primul rand ma rirea duratei intre doua alaptari si reducerea sau eliminarea meselor pe timpul noptii, scaderea timpului afectat unei mese, introducerea alimentelor solide in alimentat ia bebelusului, toate acestea sunt conditii ce pot declansa revenirea ciclului menstrual si, totodata, a perioadei fertile. Continuarea alaptarii dupa revenirea menstrei poate ingreuna conceptia. Insa, daca vrei sa elimini riscul aparitiei unei sarcini nedorite, cea mai buna metoda contraceptiva in aceasta perioada este prezervativul.

SFAT SUPERBEBE

In primul an de viata al bebelusului tau, principala ta preocupare ar trebui sa fie alaptarea la san a micutului. Asa ca nu te gandi sa renunti la aceasta placere. Mai ales ca sunt si unele avantaje de care ar trebui sa profiti. Intarzierea reaparit iei menstruatiei poate fi considerata un ragaz pentru refacerea rezervei de fier a organismului, dar si o amanare a neplacerilor sindromului premenstrual, carora, fii sincera, nu prea le duci dorul.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
mymy1988 (acum 13 ani)

multumesc mult!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mymy1988
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mymy1988
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Da, normal. Puneti-va sterilet cat mai curand.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anca (acum 7 ani)

Cand pot sa raman gravida ca mia venit mestruatia luna luna asta pe 8

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.