Clickmed
programare rapida la medic

Acomodare la cresa

Arta de a fi parinte
Intrebare postata de Bacu Crina cu 13 ani in urma

De cateva saptamani incerc sa il determin pe baietelul meu, in varsta de 2 anisori sa se acomodeze la cresa. I-am tot povestit lucruri frumoase despre cresa, faptul ca se va juca acolo cu multi copii (pana acum a stat cu mine acasa si cu bunicii, s-a jucat cu copii doar in parculet). Parea foarte incantat. La inceput l-am adus acasa inainte de somnul de pranz. Invariabil, plangea in fiecare dimineata cand intra pe poarta cresei. Pe parcursul programului, imi povesteau asistentele, ca uneori isi aducea aminte ca nu e cu mami si incepea sa planga. Cu toate astea ii incuraja pe ceilalti copii cu replica: vine mami, deci stia ca o sa vin sa-l iau de-acolo. Doua saptamani nu l-am mai dus pentru ca a contactat tot de-acolo o rinofaringita cu varsaturi si a fost nevoie sa stea in casa si sa faca tratament cu antibiotic (a fost si internat, de altfel). De saptamana viitoare ar trebui sa mearga din nou la cresa, si ma gandesc cu groaza ca va plange inca doua trei saptamani pana se va acomoda. Nici nu incape vorba sa ii pomenesc despre cresa, imi spune din start: nu vau (nu vreau) la chesa.... Poate alte mamici au avut experiente similare si imi pot sugera metode sau abordari pe care sa le aplic pentru ca bebelul meu sa se adapteze mai repede la cresa....

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Acomodare la cresa"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (4)

mikmok (acum 13 ani)

Poti incerca sa stai cu el o ora, cand il duci la gradinita, sa vezi cum reactioneaza. Trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare si vei vedea ca pana la urma totul va fi bine, iar colectivitatea il va schimba foarte mult. Mult succes!!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de mikmok
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de mikmok
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Bacu Crina (acum 13 ani)

Am stat ceva timp cu el, sperand sa uite de prezenta mea. Dar se joaca vreo 5 minute cu ceilalti copii,apoi se agata de gatul meu. Incerc sa-l integrez iar in jocul micutilor, iar uita de mine 5 minute, iar incepe sa intrebe de mine si daca nu ma vede se declanseaza plansetele... Acum, de cand s-a incalzit vremea si copii ies afara, parca plange mai putin, dar tot e afectat de lipsa mea. Cand ma vede prima data vine la mine in brate, razand de bucurie, apoi se intristeaza si imi spune cu furie replici de genul: du-te, pleaca! Ii zic calm, ca nu plec, ca stau cu el si incerc sa fiu cat mai vesela in prezenta lui, sa uite ca n-am fost impreuna. Si ma strange iar in brate... Sper in viitorul apropiat sa existe o evolutie a situatie. Ma marcheaza si pe mine si pe el timpul petrecut departe unul de altl.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Bacu Crina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Bacu Crina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
oana.marin (acum 12 ani)

si eu patesc la fel de o luna incerc sa il acomodez dar degeaba,dimineata plange cand il imbrac si tot drumul.la cresa mai plange putin si uita de mine.ce sfaturi imi dati mamici sa nu mai planga asa.credetima ca imi vine sa renunt,cand o sa vina vremea sa nu mai planga?cat o sa dureze?nu stiu ce sa mai fac.are 1 an si 11 luni.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Valentina (acum 12 ani)

Aceeasi problema o am si eu cu fetita mea de 1 a si 6 luni. Cand a fost la cresa prima data, acum 2 sapt, inca nu-si dadea seama despre ce era vorba, manca acolo si dupa pranz veneam si o luam. Doar ca, dupa 1 sapt, a racit groaznic si a stat acasa. Sapt asta am luat-o de la capat, doar ca putin invlouate: plange de cum ajungem langa sala, refuza sa manance, plange pana vomita...De somn, nici vorba, plange ca din gaura de sarpe cand este pusa in pat...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.