Clickmed
programare rapida la medic

Tularina

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tularina

Compozitie
Tularina este o suspensie de Francisella tularensis, omorata prin caldura, in solutie cloruro-sodica 0,85%, avand o densitate de 100 milioane germeni/ml. Este livrat in cutii cu 12 fiole a 1 ml. Continutul este limpede, incolor. Prezervant: glicerina neutra in concentratie de 3%.

Actiune terapeutica
Tularina injectata intradermic determina la locul inocularii o reactie infiltrativ-edematoasa, ca urmare a fenomenelor de hipersensibilitate celulara.

Indicatii
intradermoreactie in diagnosticul tularemiei.

Doze si mod de administrare
Testarea se face prin injectarea cantitatii de 0,1 ml tularina. Citirea se face la 48 ore de la administrare. Reactia se considera pozitiva cand la locul injectarii se constata eritem si infiltratie tegumentara, cu un diametru de cel putin 10 mm ; intre 5-10 mm reactia este dubioasa si va fi repetata dupa 3-4 zile. Prezenta unui eritem fara infiltratia tegumentelor este considerata ca reactie negativa. In cazuri rare, manifestarile locale sunt intinse si in zona centrala. Se poate forma o vezicula de dimensiuni variabile. La acestea se adauga fenomene generale, ca febra si cefalee, care cedeaza dupa 12 zile.

Contraindicatii
insuficienta hepato-renala, insuficienta cardiaca decompensata (in care o eventuala reactie puternica cu fenomene generale ar putea dauna bolnavilor).
Conditii de pastrare: Se pastreaza la temperatura camerei. Termen de valabilitate : 2 ani si este inscris pe fiole.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Rejuvenarea pielii cu laser CO2

    Rejuvenarea pielii cu ajutorul laserului CO2 este o procedura medicala avansata care a castigat foarte multa popularitate si incredere in ultimii ani datorita rezultatelor impresionante obtinute in combaterea si prevenirea semnelor imbatranirii si imbunatatirea aspectului...citeste mai mult

  • Modificari ale pielii in sindromul ovarelor polichistice

    Pielea serveste drept oglinda pentru medici, pentru a intelege, diagnostica si monitoriza multe boli endocrine. Manifestarile dermatologice ale bolilor de natura endocrinologica contribuie semnificativ la sanatatea si calitatea vietii individului.citeste mai mult

  • Abordarea acneei in sarcina

    Acnea vulgara este o tulburare inflamatorie cronica a unitatii pilosebacee (bulbul firului de par si glandele sebacee) si este caracterizata prin aparitia de leziuni noninflamatorii (comedoane) si leziuni inflamatorii (pustule si noduli) care pot provoca durere,...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter