Clickmed
programare rapida la medic

Dupa operatia de hernie de disc

Hernie de disc Stenoza lombara
Intrebare postata de toobebe cu 14 ani in urma

Este cineva care se simte bine dupa operatie ? si daca da cum reuseste?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Dupa operatia de hernie de disc"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (290)

ana (acum 9 ani)

dr catana este foarte bun

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Angela (acum 8 ani)

Mama mea a fost operata de Dr. Catana si il recomand ;)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
buga cristi (acum 8 ani)

ma operat dr. catana ma simt foarte bine dar am picioru amortit an rest este ok al recomand pe dr,catana e cel mai bun

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cristin (acum 9 ani)

Buna. Am înțeles din cele relatate de tine ca ești operata de curând din nou, după alte 3 recidive. Recidivele au avut aceeași locație?de ce de întreb?!. Sunt operat de curând de o hernie de disc care a recidivat, respectiv l4-l5 s1.prima operație a fost in cam in aceeași perioada ca acum. Atunci de urgentă a doua zi de Paste(aprilie), acum in Martie pe 13. La prima operație , ca sintome premergătoare, au fost : amorțirea treptata a piciorului stâng, pornind de la degete si urcând înspre genunchi, stare de nesiguranța la mers, in special la urcat si coborât scări, dar in schimb nicio durere. Deci așa a fost in 2012. Recuperarea, respectiv eliminarea celor descrise a fost destul de rapida pot spune. Apoi a urmat : slăbit cam 25-30 kg; acum am 80kg/182cm, adică este ok. Am făcut după 3 luni: tratament balnear ; urmat de înot, si recuperare medicală bineînțeles .viata asta "sportiva" a cam pana la începutul lui 2014, când datorită unei conjuncturi nefericite, a trebuit sa abandonez " viața" sportiva. Cred ca si asta a fost un factor favorabil noii hernii de disc. Acum, primele manifestări ale herniei de disc au fost foarte rapide(ex: vineri la prânz eram ok, seara a început un pic de durere , ca sâmbăta când a fost sa ma dau jos din pat a fost o teroare. Dureri mari, cel puțin noaptea, cred ca o săptămana pana la operație nu am reușit sa dorm mai mult de 2-3 ore. Durere si când mergeam si in poziția de șezut. Acum după operație, cca.3 saptamâni, observ ca durerea insuportabila a dispărut, dar nu in totalitate. Ca de altfel nici amorțeala, senzația de dezechilibru, si o ușoară durere in coapsa.La tine cum se manifesta acum perioada postoperatorie?!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ana (acum 9 ani)

Dupa operatia de hernie de disc l4 l5 si l5s1 recidiva, am exteriorul labei piciorului stang amortita cu senzatia ca pasesc pe niste pernite umflate. Inante de operatie aveam dureri foarte mari pe tot piciorul, nu mai puteam merge decat foarte putin din cauza lor. Dupa operatie durerile au disparut complet insa a aparut aceasta amorteala. Sunt deja 5 saptamani de la operatie, am inceput sa pot merge mai bine insa amorteala respectiva este inca puternica. A avut cineva amorteala cu senzatie de umflare si ce a facut? In cat timp i-a trecut? M-am operat la dr Catana care este foarte bun.

Raspuns marcat ca abuz
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
eugen (acum 9 ani)

Am fost operat de hernie de disc L4-L5 - discetomie sub microscop, artrectomie L4L5 dreapta cu recalibrarea foramenului si osteosinteza posterioara L4L5 dreapta cu suruburi transperpendiculare 6,5/55mm si cu tija - in data de 07.04.2015 la spitalul Euroclinic Bucuresti - Regina Maria de dl dr Cristescu si dna dr anestezist Giuroiu. Datorita complexitatii operatiei peroioada de spitalizare a fost de trei zile - necesar tratament si supraveghere postoperatorie. Pot spune ca m-am simtit bine si dupa operatie, ma simt din ce in ce mai bine si acum si am inceput recuperarea cu kinoterapie. Aceasta a fost posibila datorita calitatii colectivului de medici care m-au operat si supravegheat cat si datorita metodei si tehnicilor moderne aplicate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adrian (acum 9 ani)

Hernia de disc

Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica ce se caracterizeaza prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul maduvei spinarii si coloanei vertebrale, ceea ce clinic se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense in zona respectiva.
Aceasta afectiune apare in momentul in care o parte sau intregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros a discului intervertebral.
Hernia de disc poate apare in orice parte a coloanei vertebrale, de cele mai multe ori la nivelul inferior al coloanei (lombar). Uneori hernia de disc apare la nivelul gatului (cervical) si mai rar toracic.
Coloana vertebrala este compusa dintr-o serie de oase care se numesc vertebre, legate intre ele printr-un disc intervertebral, format dintr-un inel exterior fibros si rezistent si un tesut gelatinos elastic, numit nucleul pulpos. Un disc sanatos este ca un amortizor, care confera coloanei vertebrale o protectie la socurile produse de miscari ample, cum ar fi fuga, saritul sau ridicarea unor greutati.
Daca inelul exterior este lezat (ranit) prin traumatisme sau slabit prin imbatrinire, ca urmare a unor boli degenerative, poate da posibilitatea nucleului gelatinos, care se afla sub presiune, sa proemine (hernie contenta) sau sa iasa din disc (hernie prop***ata), ceea ce duce uneori la compresiunea nervilor sau a maduvei spinarii, producand dureri, amorteala sau slabiciune in membr.

Hernia de disc - cauze
- distrugerea discului sau degenerarea lui. pe masura ce omul imbatraneste, discurile vertebrale pierd o parte din lichidul care le mentine flexibilitatea
- raniri la nivelul coloanei vertebrale, dezvoltandu-se astfel fisuri la nivelul stratului exterior al discului. Materialul gelatinos din interiorul discului (nucleul), poate fi impins in afara prin fisurile din capsula sau se poate rupe in bucati.
- tensionare puternica sau o presiune crescuta la nivel lombar.
- activitatile zilnice care supun spatele unui stres, ridicari vicioase, expuneri prelungite la vibratii sau accidentari la sport.
Simptomele depind de pozitia si marimea herniei de disc si existenta sau nu a compresiunii nervului :
- nu face presiune asupra unui nerv: se poate sa nu dea dureri
- face presiune asupra unui nerv : durere, amorteala sau slabiciune in zona prin care trece nervul.
Durerea de picior cauzata de hernia de disc are urmatoarele caracteristici :
- de obicei apare doar pe un picior
- debut brusc sau graduat
- poate fi constanta sau intermitenta
- se poate accentua la stranut, tuse, sau efortul de defecatie
- se poate agrava datorita sezutului, pozitiei bipede prelungita sau rasucirilor
- se amelioreaza in timpul mersului, pozitiei intinse sau altor pozitii care relaxeaza coloana vertebrala si scad presiunea asupra discului herniat.

Exista 3 etape in aparitia si dezvoltarea herniei de disc:
1) Hernierea discului. In aceasta faza, proteinele din nucleul pulpos patrund in fisurile inelului fibros. Discul se umfla si depaseste vertebrele. De multe ori, in acest stadiu nu sunt afectate nici maduva spinarii si nici radacinile nervoase, de aceea pot sa nu apara simptome.
2) Ruptura de disc. In aceasta faza, materialul din interiorul nucleului trece de inelul fibros, sunt afectate radacinile nervoase si incep sa apara simptomele.
3) Fragment liber. In aceasta faza, o parte din nucleu se rupe si devine fragment liber in canalul vertebral, unde afecteaza maduva si radacinile nervoase. Simptomatologia se agraveaza mult.

Tratament:
Exercitii fizice:
Exercitii pentru hernia de disc lombara:
1. Bolnavul sta in decubit dorsal (culcat pe spate) si flecteaza si intinde genunchii.
2. Pacientul sta culcat pe spate si trage un genunchi cu ambele maini, la piept, incercand sa atinga fruntea. Se procedeaza la fel si cu celalalt genunchi.
3. Pacientul executa miscarile ca la exercitiul precedent, insa cu ambii genunchi deodata.

4. Bolnavul sta in decubit dorsal, cu mainile sub cap si isi trage un genunchi la piept cat mai mult, apoi celalalt, apoi ambii deodata.
5. Se sta in decubit dorsal, cu bratele ridicate pe langa cap in sus, genunchii flectati la 90 de grade cu talpile pe podea. Din aceasta pozitie se impinge zona lombara spre sol, se contracta muschii abdominali si se ridica usor zona sacrata de pe podea. Se revine la pozitia initiala si apoi se repeta exercitiul.
6. Pacientul sta sezand pe scaun, cu genunchii mult departati. Se apleaca mult inainte astfel incat sa atinga cu mainile solul de sub scaun. Se mentine aceasta pozitie 4-5 secunde, se revine, apoi se repeta. Fiecare exercitiu prezentat mai sus se executa de 3-5 ori, repetandu-se de 2-3 ori pe zi. Dupa 2 saptamani, acestor exercitii li se pot adauga urmatoarele:
7. Pacientul sta in decubit dorsal, cu genunchii flectati si talpile sprijinindu-se pe podea. Se apleaca ambii genunchi deodata spre dreapta, apoi spre stanga, pana ating solul.
8. Bolnavul sta in decubit dorsal, calcaiul drept il aseaza pe genunchiul stanga si executa o abductie cat mai interna a soldului drept, pana se atinge cu genunchiul drept solul, apoi se inverseaza.
9. Pacientul sta in decubit dorsal si ridica alternativ cat mai sus cate un membru inferior extins (fara a indoi genunchii).
10. Bolnavul sta in ortostatism (in picioare) si executa genuflexiuni sprijinindu-se cu mainile de spatarul unui scaun. Spatele trebuie tinut perfect drept, iar calcaiele raman pe sol in timpul exercitiului.
11. In decubit dorsal, se executa bicicleta cu bazinul mult basculat.

Tratament naturist:

Medicina naturista dispune de o serie de remedii pe baza de plante cu efecte deosebite asupra discului intervertebral.
In caz de hernie de disc se folosesc urmatoarele categorii de plante:

-plante cu rol antiinflamator:au rolul de a combate inflamatia si durerile cauzate de aceasta..Se folosesc atat plante cu efect antiinflamator autohtone,cat si straine.Un avataj al folosirii plantelor este faptul ca acestea sunt lipsite de efecte adverse la dozele si pe durata de timp specificata.
-plante cu efect regenerator si de reconstructie a sistemului osos si cartilaginos:participa la repararea structurilor articulare lezate si la consolidarea discurilor intervertebrale.
-plante care influenteaza in mod benefic productia de lichid sinovial,care mentine lubrefierea structurii discului intervertebral
-vitamine,minerale,enzime si oligoelemente
-hidratarea cu apa alcalina care sa previna pierderile de minerale

Pentru ca reteta de tratament sa aibe rezultatele scontate se va asocia cu exercitiile fizice si programul nutritional adecvat.
In vederea realizarii unnei scheme de tratament naturist intrati la sectiunea consultatii naturiste online sau pe linkul de mai jos si urmati pasii.
http://terapienaturala.blogspot.ro/p/pentru-retete-personalizate-de.html

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nick (acum 8 ani)

va salut! am fost operat acum o luna si jumatate la spitalul universitar bucuresti. L4-L5 si L5-S1, partea stanga. urmeaza sa fiu operat iar. am facut o recidiva L3-L4. am dureri pe partea stanga la fesa si se lasa in genunchi. am incredere in medicii de acolo.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ana (acum 8 ani)

Durerile sunt puternice? Eu sunt operata de 3 luni, m-am simtit perfect dupa care au aparut dureri fesa si picior nu la fel de puternice ca inainte de operatie si asta in urma kinetoterapiei. A mai patit cineva sa ii apara dureri dupa kinetoterapie in urma operatiei si ce a facut???

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
marius (acum 8 ani)

salutare.am fost operat de cateva zile de hernie de disc l5 enorma cu parestezii intensa pe partea dreapta si pe picipul stang la spitalul universitar.am avut dureri foarte marii,nu mai puteam merge deloc.la 10 ore dupa operatie mergeam fara cea mai mica problema.va intreb daca va trecut amorteala din degete? o sa treaca,si cand? poate cineva sa imi raspunda?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristian (acum 8 ani)

cat ai dat la doctor ? sincer am auzit si eu cristescu cum ca ar fi cel mai bun , acum ce sa zic dumezeu este cel care decide , daca da pagina sau inchide carte. eu am fost operat la elias de niste medici care zic eu sunt ingeri. eu am avut prob la l4-l5 si tot asa am avut o durere de spate de nu mai puteam sa stau nici in fund sau sa merg , si ma luase si o amorteala pe picioru stang. mam operat pe data de 26.05.15 sunt ok merg stau in fund ce sa zic sunt bine fata de cum eram. doar ca amorteala ia este o prob ba ma lasa , ba ma ia dar nu tot picioru degetu mic si usor p***a. doctoru care ma operat a zis ca va trece in timp sau asa va ramane. acum ce sa mai cred ce o brea dumnezeu. oricum il recomand pe domnu doctor baltateanu . si toata echipa lui de la spitalul elias . iti las mail si mai vb . [email protected]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Florina (acum 8 ani)

Am un baiat de 17 ani are enurezis ,se poate opera ,unde si daca se vindeca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
olga (acum 8 ani)

Eu am fost operata la 01-07-2015 hernie de disc L5-S1, pe partea dreapta a fost totul ok, acum dupa o luna ma doare rau piciorul drept la gamba cu amorteala in talpă, mi sa recomandat înot. Ce sa fac cu durerea asta?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
nadia (acum 8 ani)

buna olga si eu am fost operata pe 18/08/2015 dar partea stanga L5-S1 .pe mine nervul sciatic a inceput sa ma doara de la inceputul ui aprilie.acu dupa doar 2 saptmani de la operatie....ma tine in spate pe picior si pleaca pe picior in zona caviliei imi da asa ca cutite in picior dar nu mi mai amorteste si durerile sunt suportabile.mie de la a 3 saptamana mi-a recomandat inot stil liber pe spate si plutind pe spate piscina e ideala daca nu fai fizioterapie multa sanatate .daca vrei sa vb la tel dam nr tau de tel priin email eu stau in italia

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
adrian (acum 8 ani)

buna.cum te mai simti??si eu am fost operat la fel la L5-S1 ,dar la mine sunt 8 luni jumate si tot mai am dureri

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
catalin (acum 8 ani)

Buna seara ! Am si eu cateva intrebari. Nu stiu daca sa ma operez, am o durere de hernie foarte puternica in zona lombara care nu-mi cedeaza (nu am dureri sau amorteala pe picior, mi-a recidivat dupa 2 ani hernia, neoperat).Ce sa fac ?
In ce consta operatia clasica de hernie de disc ? Este in fapt o discectomie, adica o inlaturare chirurgicala a materialului discului herniat care preseaza pe radacina spinala ?
Daca da, ce garantii exista ca restul discului nu va hernia din nou ? Pune o proteza sau altceva in locul discului ? E mai bine sau nu sa se puna proteza in locul discului ?
De pe forum vad ca gradul de recidiva al herniilor de disc este destul de mare ? Cat de des v-ati operat ? La a cata operatie sunteti ?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
matei (acum 8 ani)

sal catalin mail meu [email protected] si eu sunt la fel ca tine si vreau sa stiu ce soluti gasesti ,si eu am dureri mereu nu are efect pastile....

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Ramona (acum 8 ani)

Buna seara, daca aveti hernie de disc confirmat ,in stadiul 4 normal trebuie operat,iar proteza lombara nu se pune decat in cazul unei operatii de Hd avute deja, cu erodararea (tasarea vertebrelor lombare) , eu am proteza lombara , stiu ce afirm si nicio operatie nu garanteaza "insanatosire totala" , eu oricata grija am avut (m-am menajat ffff mult) tot la a doua operatie pe coloana am ajuns si tot am dureri si suferinte......sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihai Ghiuzan (acum 9 luni)

Dacă nu a ajuns la fese sau picioare , mai bine așteptați să se curețe natural, și încercați kinetoterapie, exerciții nedureroase să fie ușor și nu exagerați.Prima săptămână 3 exerciții ,10 repetări de două ori pe zi.Saptamana 2 faceți 4 exerciții 20 repetări.In fiecare săptămână măi adăugați un nou exercițiu. Nu bruscați și nu forțați. Eu îmi revenisem după 2 luni.Dar am 61 de ani și tot prost am rămas . Am forțat "nota"la înot și tracțiune la bară.Durerea a revenit și nu am mai avut răbdare și m-am operat.Hernia era de 5,8 mm. După 1 săptămână am exagerat cu plimbatul, trotuar strâmb, m-am împiedicat, să nu cad în nas,am țopăit și după 1 săptămână am ajuns la operație cu hernia de 10 mm. Acum am 2 săptămâni post operator. Mă plimb 5 minute pe oră în casă de frică. Venele de la perfuzii au rămas umflate și rigide.Am dat cu unguent Heparina.Sper să treacă. Recomand recuperare naturală.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mihai Ghiuzan
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mihai Ghiuzan
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ana (acum 8 ani)

Sunt operata a doua oara L4 L5 si L5 S1 de 8 luni. In general ma simt bine. Am mai avut niste episoade de durere dar dupa injectii mi-au trecut. Acum mai am exteriorul labei amortit insa amorteala am inteles ca trece mai greu sau chiar deloc. Nici nu ma mai deranjeaza amorteala. Insa simt asa o senzatie pe fesa si picior de usoare intepaturi. Poate si de la nor nu stiu.
Întrebarea mea este pentru cei operati de peste 6 luni de zile daca e normal sa mai simti diverse jene sau usoare dureri si când vor trece astea, din experienta lor.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 12 din 15

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.