Clickmed
programare rapida la medic

EMETOSTOP, comprimate

Diverse
Intrebare postata de Ionut7 cu 12 ani in urma

Pot lua medicamentul daca inca alaptez (bebe are 7 luni)?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "EMETOSTOP, comprimate"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

Pena (acum 12 ani)

Vezi ultima parte a prospectului, REFERITOARE LA SARCINA SI ALAPTARE:
PROSPECT EMETOSTOP
''''Compozitie: Un comprimat contine clorhidrat de meclozina 30 mg si excipienti: lactoza monohidrat, amidon de porumb, celuloza microcristalina tip 102, povidona K 25, galben de chinolina (E 104), stearat de magneziu, talc.

Indicatii: Prevenirea si tratamentul simptomelor asociate cu raul de miscare: greata, varsaturi, ameteli. Tratamentul simptomatic al crizelor vertiginoase aso�ciate cu alte boli ce afecteaza aparatul vestibular (labirintita, boala Meniere).

Contraindicatii: Hipersensibilitate la clorhidratul de meclozina sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Reactii adverse: Cele mai frecvente reactii adverse raportate au fost: somnolenta, xerostomie (uscaciune a gurii), stare de slabiciune.
S-au mai raportat tulburari gastro-intestinale si, in cazuri rare, vedere neclara. Alte reactii adverse includ: urticarie, acnee, nervozitate, euforie, insomnie, excitatie, halucinatii, inapetenta, greata, varsaturi, diaree, constipatie diplopie (vedere dubla), ameteli, tahicardie cu inducerea hipotensiunii arteriale, disurie (urinare dureroasa, dificila), retentie de urina.

Mod de administrare: Adulti si copii cu varsta peste 12 ani
Raul de miscare
Doza initiala de 25-50 mg clorhidrat de meclozina se administreaza cu o ora inainte de plecare, pentru protectie impotriva raului de miscare. Apoi, doza poate fi repetata la fiecare 24 ore pe toata durata calatoriei.
Vertij
Pentru controlul vertijului asociat cu boli ce afecteaza aparatul vestibular, doza zilnica recomandata este de 25-100 mg clorhidrat de meclozina administrata in mai multe prize, in functie de raspunsul clinic.

Precautii: Teste cutanate. Administrarea Emetostop trebuie intrerupta cu cel putin 3 zile inaintea efectuarii unui test cutanat cu substante alergene pentru a evita obtinerea unor rezultate fals negative.
Excipienti cu efect cunoscut. Medicamentul contine lactoza si este contraindicat la pacientii cu afectiuni ereditare rare: intoleranta la galactoza, deficit de lactaza Lapp sau malabsorbtie a glucozei/galactozei.

SARCINA SI ALAPTAREA : Nu sunt disponibile suficiente date privind siguranta administrarii la gravide. In studiile de teratogenitate la sobolan, clorhidratul de meclozina administrat femelelor gestante in doze de 25-50 ori mai mari decat cele administrate la om, a produs palatoshizis la pui. Clorhidratul de meclozina se va administra in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar si numai dupa o atenta evaluare a raportului beneficiu matern/risc potential fetal.
Administrarea in timpul alaptarii nu este recomandata.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.