Bolile aparatului respirator

Adreseaza o intrebare comunitatii Bolile aparatului respirator

Tbc

Postat de Alexandrrra cu 3 ani in urma

Buna ziua,

In urma cu 2 luni am fost nevoita sa fac un control pentru angajare.In momentul in care mi s-a facut radiografia am am fost indrumata sa fac un CT.In urma CT-ului doctorul a specificat urmatoarele
" La nivelul segemntului apico-posterior al lobului superioe stang se evidentiaza ,pe un fond de fibroza in benzi,leziuni de tip micro si macronodular,cu microcalcificari inluse.Leziuni apicale pulmonare stangi ,unele cu aspect cert secheral.In rest parenchim cu aspect pulmonar normal."

In urma CT-ului doctorul pneumolog mi-a sugerat sa fac examentul de sputa.
In 5 zile de la examenul de sputa au sosit rezultatele pentru frotiu ,si anume NEGATIV.
La o luna jumatate dupa acesta a sosit si rezultatul culturi: POZITIV ( 25 colonii/2 tuburi respectiv 10 colonii/2 tuburi)

Doctorul pneumolog dorea sa ma interneze pe loc insa i-am cerut sa stau acasa de sarbatori,dupa care voi reveni pentru internare,cu specificatia de a nu intra in contact cu alte persoane.
Ideea este ca intre timp m-am informat cu privire la aceasta boala,la tratament pe internet si am ramas ingrozita de efectele secundare ale tratamentului.Dupa cum spuneam si la inceput controlul medicat a fost unul de rutina,IN NICI UN CAZ nu am prezentat vre-un simptom.
Plus ca sunt ingrozita de faptul ca trebuie sa ma internez,asta in conditiile in care cu totii stim in ce situatie este sistemul sanitar din Romania.

Am rugamintea sa imi spuneti parerea dvs cu privire la acest diagnostic si cat de grava este situatia mea si ce ar trebui sa fac mai departe.

Va multumesc !

Raspunsuri la aceasta intrebare

Posteaza un raspuns
 • Dr. Cranta Ali (cu 3 ani in urma)
  • + 1

  Dupa cum cred ca v-ati informat de pe internet, cred ca acum stiti ca tuberculoza este o boala contagioasa, adica se transmite la alte persoane cu care veniti in contact, si aici intra si persoanele din masinile de transport in comun, magazine, etc, dar si cu evolutie cronica. Doar in unele cazuri, cand infectia a fost infima, se vindeca singura. Dumneavoastra aveti o tuberculoza localizata la varful plamanului stang,a ctiva, si acre fara tratament si va raspandi si in zonele pulmonare sanatoase.

  Nu ati precizat daca ati avut tratament cat ati stat acasa de Sarbatori. Pentru ca este o iresponsabilitatea sa nu fi urmat tratament!!! In ceea ce priveste efectele secundare ale medicamentelor antibuberculostatice, puteti fi sigura ca sunt la fel ca si la alte medicamente, ca reactia este individualizata, amjoritatea pacientilor tolerand foarte bine tratamentul, fara greata, varsaturi sau alte efecte secundare.

  Conditiile din spitalele din Romania sunt acceptabile si in unele spitale sunt chiar la nivel foarte bun.

  Va sfatuiesc sa va internati de urgenta si sa urmati tratamentul internarea este pentru 3-4 saptamani.
  Sanatatea dvs este mai importanta decat ceea ce cititi pe internet. Medicii stiu mai bine cum sa va trateze decat internetul.

  Raspunde
 • HER DOKTOR JYWAGO (cu 3 ani in urma)
  • 0

  Biodacyn-Amikacinum injectabil , un antibiotic aminoglicozidic semisintetic. Este activ impotriva unui spectru larg de microorganisme gramnegative: Pseudomonas spp, Proteus spp (indol-pozitiv si indol-negativ), Providencia spp, Klebsiella-Enterobacter-Serratia spp, Acinetobacter spp, Escherichia coli, Citrobacter freundii si grampozitive: Staphylococcus aureus, producatoare de penicilinaza, neproducatoare de penicilinaza si rezistente la meticilina, Streptococcus pyogenes, Streptococcus (Diplococcus) pneumoniae. Cand tulpini de microorganisme din cele mentionate mai sus se dovedesc a fi rezistente la aminoglicozide ca: gentamicina, tobramicina si kanamicina, multe dintre ele sunt sensibile la amikacina "in vitro". Studii "in vitro" au aratat ca Amikozit asociat cu un antibiotic beta-lactamic actioneaza sinergic si clinic semnificativ impotriva microorganismelor gramnegative.

  Etambutol,Pirazinamida,PETEHA,Helpocerin,Ciproquin,Zanocin-Ofloxacina , acestea sunt antibiotice tablete sau capsule cu un spectru antibacterian larg .

  Pentru persoanele interesate le am de c***a la un pret bun dar numai dupa ce aveti acordul medicului pe tratamentul potrivit si in urma efectuarii unei Antibioticobiograme .
  Contact : 0755529404

  Raspunde

Posteaza raspuns


Activitate comunitate

mai mult
 
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK