Clickmed
programare rapida la medic

AVC

Accidentul vascular cerebral
Intrebare postata de zilzi cu 13 ani in urma

Tatal meu are 70 ani.
In urma examen IRM concluzii:
AVC ischemic acut temporo-occipital stang.
Atrofie cerebrala moderata.Leziuni demielinizante periventriculare.
Data producerii 01.12.2010.
S-a instalat brusc o tulburare de intelegere si de exprimare a limbajului,ameteli,cefalee.
Tratament in spital cu celebrolizin,atacand,plavix timp de 10 zile,dupa care continua sa i-a acasa doar atacand,plavix , sermion (cate 1/zi).
Tensiunea are valori normale , insa pulsul e intre 40-50 batai.
Va dati seama ca in spitalul din Suceava nu mai am incredere si va rog sa ma indrumati la o clinica in care in urma diagnosticului, tratamentul prescris sa fie unul sigur.

Cu stima Zetu Liliana

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "AVC"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Iuli (acum 13 ani)

Din pacate, cu acest diagnostic, foarte multe ameliorari nu se vor putea vedea, insa cat de cat poate se mai poate recupera ceva. Incercati in Bucuresti, la Spitalul de Urgenta Floreasca, sectia Neurologie. Mai au si Obregia Neurologie, Spitalul Universitar...

Sanatate si putere multa va doresc!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
zilzi (acum 13 ani)

Multumesc pentru raspuns,dar inteleg ca e de speriat.
Eu sincer speram ca un tratament si un regim corespunzator face minuni.
De aceea ma intereseaza recomandarea unui medic bun.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de zilzi
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de zilzi
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Iuli (acum 13 ani)

Atrofia cerebrala, ca orice fel de atrofie (musculara, nervoasa) este ireversibila, si presupune ca o parte din creier nu mai poate functiona niciodata. Leziunile demielinizante, foarte grave de altfel, reprezinta distrugerea mielinei, o substanta aflata in materia alba care izoleaza terminatiile nervilor. Mielina ajuta nervii sa primeasca si sa interpreteze mesajul primit de la nivel cerebral cu viteza maxima. Cand terminatia nervoasa pierde aceasta substanta, ea nu mai poate functiona corespunzator, conducand la regiuni de cicatrizare, sau scleroze, ce apar acolo unde terminatia nervoasa nu mai are invelisul de mielina. Acolo unde are loc, viteza cu care impulsul strabate nervii este mai mica decat in mod normal. Chiar si cand aceste regiuni de cicatrizare cauzate de demielinizare s-au vindecat si a avut loc o remielinizare, mai rar dar posibil, raspunsul terminatiilor nervoase ramane mai lent decat in cazul in care demielinizarea nu ar fi avut loc.
Sa stiti ca tratamentul este in principiu bun. Nu prea inteleg de ce nu aveti incredere. Desigur, este dreptul dumneavoastra sa cereti o a doua opinie. Vi l-as putea recomanda spre exemplu la Floreasca la Neuro pe Dr. Radu Macovei, dar nu stiu daca ajungeti la dansul. Dr. Viorel Poalelungi este extraordinar dar este la Militar parca. Altcineva ar fi Dr. Lugoji de la Institutul de boli cerebrovasculare Vlad Voiculescu (langa Spit. Obregia). Interesati-va pe net caci cu siguranta veti gasi. Este insa o perioada mai putin buna, fiind Sarbatorile.

Sanatate!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.