Clickmed
programare rapida la medic

test intoleranta alimentara

Intolerante alimentare versus alergii alimentare

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Noiembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Elena Camelia Berghea
Medic Primar Alergologie si Imunologie Clinica

Clinica: Medicover

Generalitati Eruptiile tegumentare pruriginoase de tip urticarie reprezinta unul din motivele frecvente care aduc pacientul la medicul alergolog. Nu intotdeauna eruptiile care apar dupa consumul anumitor alimente semnaleaza o alergie, de multe ori disconfortul indus este rezultatul unei intolerante alimentare. Cauzele de intoleranta sunt multiple, unele sunt secundare pur si simplu continutului de substante din alimente, altele sunt generate de deficite enzimatice (de exemplu intoleranta la lactoza, deficitul de diaminooxidaza, deficitul de fructozo-1-fosfat aldolaza etc) sau de vreo suferinta cronica a pacientului (suferinte biliare, pancreatita cronica, suferinte cronice intestinale etc.). Manifestari clinice Manifestarile clinice ale intolerantelor alimentare nu se rezuma doar la eruptii cutanate, pot asocia migrena, ameteli, dureri abdominale, diaree sau dimpotriva constipatie, respiratie dificila, stranut, blocaj nazal, hipotensiune, simptome asemanatoare atacului de... [continuare]

Intoleranta la fructoza

Din Articole
Actualizat la data de: 24 Aprilie 2023
Consultant medical:

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Generalitati Intoleranta la fructoza este o afectiune in care organismul intampina dificultati in digestia si utilizarea fructozei pe care o contin alimentele. Aceasta se trateaza prin eliminarea completa a fructozei si zaharozei din dieta. Tipuri Exista doua tipuri de intoleranta la fructoza . Prima este fructoza ereditara cunoscuta si sub denumirea de fructozemie sau deficitul in producerea enzimei aldolase B - este o boala genetica rara care afecteaza metabolizarea fructozei, din cauza lipsei enzimei care o descompune (aldolasa B). Ca urmare, fructoza se acumuleaza in ficat, rinichi si intestin subtire, iar organismul nu este capabil sa converteasca glicogenul in glucoza. Daca afectiunea nu este tratata, nivelul de zahar din sange scade (hipoglicemie) si se formeaza substante nocive care distrug ficatul. Fructoza ereditara este dificil de diagnosticat, iar rata sa exacta de incidenta nu este cunoscuta cu exactitate, dar se presupune ca este rara. Intrucat este mostenita, nu... [continuare]

Cum se manifesta alergia alimentara

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Neculae Adina
Medic specialist alergologie si imunologie clinica

Clinica: Medcenter

Generalitati Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2% pana la 5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aproximativ 3,5% din populatia generala. La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica. Copiii sunt mai afectati decat adultii; majoritatea copiilor vor deveni toleranti in cativa ani, cu exceptia cazurilor de alergie la arahide, nuci, fructe de mare. Alergia alimentara trebuie deosebita de “reactii adverse la alimente” ce nu au mecanisme imune, dar mimeaza alergia alimentara in ceea ce priveste manifestarile clinice. Evitarea stricta a alergenului incriminat este singura terapie dovedita. Pacientii cu... [continuare]

Intoleranta la gluten

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Clinica: Clinica MedLife

Generalitati Glutenul este o combinatie biochimica din clasa proteinelor, sau mai precis in cereale se gaseste sub forma de prolamina si glutelina. Glutelina se regaseste in grau sub forma de glutenina, in orz ca si hordenina, in ovaz ca si avenalina, in orez ca si oricenina, in secara ca si secalinina, iar in porumb ca si zeanina. Insa glutenul la care se face referire cand vorbim despre o intoleranta la gluten este cel din grau adica la glutenina. Glutenul este folosit in produsele de panificatie deoarece confera acestuia elasticitatea. In schimb glutenul se poate regasi si in anumite produse de patiserie precum foietajele la anumite prajituri, sau in anumiti biscuiti pentru a conferi acestor produse fragezimea. Alimente permise si nepermise Din punct de vedere medical, glutenul la persoanele cu intoleranta la gluten se regaseste in produsele cu continut bogat in grau, secara, orz sau ovaz, germenii de grau sau faina de cartofi. Restul alimentelor de tipul quinoa, porumb,... [continuare]

Boala celiaca sau intoleranta la gluten

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Iulie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Ce este boala celiaca Boala celiaca este o afectiune autoimuna inflamatorie a intestinului subtire, care poate prezenta si manifestari sistemice dintre cele mai diverse. Apare la persoanele susceptibile genetic, aproximativ 1% din populatia Europei si a Statelor Unite, ca urmare a raspunsului adaptativ aberant al sistemului imunitar impotriva glutenului din cereale. Factorii participanti la declansarea bolii sunt: bagajul genetic, sistemul imunitar si glutenul. La subiectii cu boala celiaca, ingestia de gluten duce la aparitia enteropatiei, cu afectarea mucoasei si, consecutiv, absorbtia anormala a nutrientilor. Manifestari clinice Boala celiaca prezinta caracteristici deosebite in comparatie cu alte tulburari autoimune, inclusiv recuperarea completa a afectarii mucoasei, precum si reversibilitatea progresiei sale odata cu evitarea total a glutenului. Desi boala celiaca a fost initial interpretata ca o afectiune pediatrica, diagnosticul se stabileste cu frecventa crescuta si... [continuare]

Cum te afecteaza alergiile alimentare

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Noiembrie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Introducere Alergiile alimentare apar atunci cand organismul dumneavoastra are un raspuns imunitar la anumite alimente. Alergiile alimentare comune includ alergiile la lapte, oua si arahide. Cel mai bun tratament pentru o alergie alimentara este evitarea alimentelor declansatoare. Daca aveti simptome severe de reactie alergica, cum ar fi umflarea gatului, sunati la 112 sau mergeti la cea mai apropiata camera de urgenta. Ce sunt alergiile alimentare? Alergiile alimentare apar atunci cand corpul dumneavoastra reactioneaza exagerat la proteinele din anumite alimente. Aceasta reactie excesiva se numeste reactie alergica. Care sunt tipurile de alergii alimentare? Puteti avea o alergie la orice tip de mancare. Opt tipuri de alimente reprezinta aproximativ 90% din toate alergiile alimentare. Aceste alimente sunt: • Oua. • Peste. • Lapte. • Arahide. • Crustacee. • Soia. • Nuci. • Grau. Cum imi afecteaza alergiile alimentare corpul? Sistemul tau imunitar... [continuare]

Intoleranta alimentara: interviu cu dr. maria florea

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Aprilie 2012

Generalitati Intoleranta alimentara este o afectiune frecvent intalnita in randul populatiei generale, subdiagnosticata la acest moment din motive multiple, cu impact semnificativ asupra starii de sanatate. Aceasta patologie presupune o reactie de respingere a organismului fata de anumite alimente, pe care nu le poate digera si asimila in mod corespunzator. La ingestia alimentului incriminat are loc o reactie locala inflamatorie, care repetata in timp va duce la afectarea mucoasei intestinale, dar si la o reactie inflamatorie sistemica, cu repercursiuni asupra intregului organism. Conform OMS, jumatate din populatia globului sufera de intoleranta alimentara, dar la acest moment doar 1 miliard de oameni sunt diagnosticati. Depistarea intolerantei si adoptarea unei diete corespunzatoare sunt necesare pentru combaterea consecintelor acestei afectiuni si contribuie la mentinerea starii de sanatate a fiecaruia dintre noi. Care sunt deosebirile intre alergie... [continuare]

Intoleranta la proteinele laptelui de vaca

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Martie 2010

Generalitati Corpul uman este capabil, din fericire, sa lupte cu afectiuni diferite si substante chimice care ar putea fi periculoase. Totusi, uneori, sistemul de aparare al organismului reactioneaza gresit si apar reactiile alergice la anumite substante, cum ar fi alimentele. Proteinele laptelui de vaca pot determina un set de reactii alergice la unii sugari. Alergia la laptele de vaca sau intoleranta la proteinele laptelui de vaca este de multe ori considerat motivul pentru care copilul nu este sanatos, nici fericit. Aproximativ 1 din 50 de sugari pot prezenta aceasta problema – majoritatea trec peste aceasta problema pana la varsta de 4 ani iar alergia la laptele de vaca se intalneste foarte rar la adult. Semnele si simptomele intolerantei la proteinele laptelui de vaca Exista multe simptome posibile ale alergiei la laptele de vaca: 1. Simptome care apar la scurt timp dupa ce sugarul a fost alimentat: - reactii cutanate (eruptii, eczema); - simptome respiratorii; [continuare]

Intoleranta la gluten

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Februarie 2015

Generalitati Unele persoane au constatat ca dupa ce consuma paste, paine sau biscuiti au o stare generala neplacuta. Graul din cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale este considerat a fi vinovat de dureri abdominale, flatulenta, balonare si diaree. Glutenul din compozitia acestuia irita intestinul. Aceasta proteina se regaseste in grau, secara, orz si este numitorul comun in cele mai multe dintre produsele pe baza de cereale, consumate zilnic. Intoleranta usoara la gluten poate fi inconfortabila, dar simptomele sunt trecatoare. Vestea buna este ca intoleranta la gluten nu este o alergie alimentara si consumul de gluten nu determina de obicei situatii neplacute, cu exceptia persoanelor care sufera si de boala celiaca. Alimente permise si alimente interzise Cei care sufera de intoleranta la gluten vor evita: - graul sub toate formele sale - secara - orz - tarate de ovaz - germeni de grau - tarate - graham, gluten - faina de cartofi. Este... [continuare]

Ce sunt intolerantele alimentare si cum se pot verifica

Din Comunitate

TESTE DE INTOLERANTA ALIMENTARA Ce este intoleranța alimentară? Intoleranța alimetară este un disconfort, o stare de rău, o stare de continuă de indispoziție în urma consumării anumitor substanțe din alimente. • Tulburările pe care alimentele le produc asupra organismului nu apar imediat (ca în cazul alergiilor); ele pot apărea și dupa 3 zile sau mai mult. În realitate, reacția este datorită faptului că anumite alimente pe care organismul nostru nu le tolerează sunt consumate zilnic. • Datorită intolerantei alimentare pot aparea simptome sau diferite boli. • Atunci când aveți o intoleranță la un aliment, indiferent ce cantitate veți consuma din acel aliment, efectul va fi același. • Mecanismul intoleranței alimentare nu este bine determinat. Probabil provine de la schimbările imunologice ale organismului. Starile patologice care se datorează intoleranței alimentare și care pot fi ameliorate imediat prin evitarea alimentelor... [continuare]

Test celikey - screening pentru boala celiaca sau anticorpi antitransglutaminaza tisulara iga

Din Analize Medicale

Boala celiaca este o boala autoimuna caracterizata de raspunsul imun la gluten, o proteina gasita in grau, secara si orz. Atunci cand o persoana este expusa la gluten, organismul produce anticorpi care actioneaza impotriva vilozitatilor intestinale, astfel incat toate elementele nutritive, mineralele, vitaminele nu mai sunt absorbite corespunzator, persoana in cauza incepand sa dezvolte simptome asociate cu malnutritia si malabsorbtia. Aceasta se poate manifesta la orice varsta, aceasta prezentand perioade de agravare si amelioare. De obicei, debutul se instaleaza dupa varsta de 6 luni, odata cu introducerea alimentelor fainoase in alimentatie, si se manifesta prin: - scaune diareice si apoase; - malnutritie; - varsaturi; - balonare, meteorism, disconfort abdominal; - scadere in greutate. Diagnosticul bolii celiace este deseori confundat cu cel al altor afectiuni precum boala Crohn, intoleranta alimentara, diverticulita, sindrimul de colon iritabil. Testarea pentru aceasta... [continuare]

Intolerante alimentare

Din Comunitate

intolerante alimentare Buna Ziua Va rog din suflet sa-mi recomandati unde as putea sa ma adresez pentru a putea vedea ce se intampla cu mine ca mi-e rau la orice mancare. [continuare]

Ce teste as putea face pentru probleme de greutate?

Din Comunitate

Buna Ziua! Am 21 ani,aprox 1,70 si 45 de kg.De 3 ani incerc sa ajung la o greutate optima in legatura cu inaltimea dar nu reusesc.Am luat diverse suplimente nutritive,vitamine,produse proteice,iar la recomandarea medicului am luat Naposim.Rezultatele au fost insa nule.Ratia alimentara este aproape corecta,desi am o pofta scazuta de mancare.Sistemul imunitar este slabit deoarece mereu sunt racit si tusesc.Ce teste si analize as putea sa fac si ce afectiuni as putea avea? Multumesc Anticipat! [continuare]

Colon iritabil, colon permeabil, alergie alimentara sau ce poate fi?

Din Comunitate

In anul 2009 am fost plecat in strainatate cu prietena mea , la all inclusive, am mancat diverse si... Si dupa o luna a inceput chinul. Foarte important aspect este ca amandoi am avut aceleasi simptome. Am slabit 20 kg(!!!), dureri in zona apendicitei (durere care se misca din dreapta in stanga), borborisme, flatulenta, diareee severa si imposibil de controlat, imperioasa si desa. Foarte important e ca nu am mai putut manca fructe (cu exceptia bananelor si portocalelor), lapte, branza dulce, smantana, creme de ciocolata, mamaliga,porumb, varza, bors , ciuperci, rosii (bulion, salata, nimic). Rosiile ma afecteaza cel mai mult ptr ca e surprinzator faptul ca marea majoritate a mancarurilor, ciorbelor, salatelor sunt cu rosii. Am fost la medicul de familie....m-a trimis la spitalul de Boli infectioase, mi s-au facut analize complexe , au descoperit Enterococus Spp (care zic ei ca nu e ceva grav) si m-au trimis la gastroenterolog. La gastro am refacut toate analizele (sange ,... [continuare]

Testul pentru helicobacter pylori

Din Comunitate

De curand am facut analize si mi a iesit helicobacterul 227.Stiu ca normal e 15.Cat de grava este boala va rog un raspuns pe adresa de e mail [email protected] [continuare]

Mituri despre alergiile alimentare

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Iulie 2017

Generalitati Alergia alimentara reprezinta o reactie anormala de aparare a organismului dupa ingestia unui anumit aliment. Principalele simptome sunt furnicaturile la nivelul gurii, mancarimile sau eruptiile la nivelul pielii. De cele mai multe ori, acest tip de alergie nu este grav, insa sunt si situatii in care alergia alimentara poate fi fatala. Ce este si ce nu este adevarat Mit: Antihistaminicele achizitionate din farmacie, dar fara o prescriptie medicala sunt eficiente in cazul alergiilor alimentare. Adevar: Exista medicamente pe care pacientul le poate achizitiona la recomandarea unui farmacist si care au ca efect ameliorarea simptomelor cauzate de acest tip de alergie. Daca se doreste stabilirea unui diagnostic si initierea unui tratament adecvat, pacientul trebuie sa consulte un medic alergolog, singurul care poate prescrie medicatia necesara. Mit: Alergia la polen nu are legatura cu alergiile alimentare. Adevar: O treime dintre persoanele care sunt alergice la... [continuare]

Ai alergie la vinete? la ce alte alimente trebuie sa renunti

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Iulie 2019

Alergia la vinete se dezvolta in copilarie Vinetele sunt alimente binecunoscute si bogate in nutrienti, putand fi folosite in numeroase preparate alimentare delicioase. Din pacate, unii oameni pot dezvolta alergie la vinete, acest lucru avand efecte asupra stilului alimentar. Din punct de vedere stiintific, vinetele, la fel ca si tomatele, sunt fructe. Totusi, din punct de vedere culinar, ele sunt considerate legume si sunt folosite in multe feluri de mancare vegetariene, suplinind cu succes carnea. Persoanele cu alergii la vinete trebuie sa fie constiente de faptul ca prezenta vinetelor intr-un fel de mancare nu este intotdeauna evidenta, dar pericolul exista. Astfel, lista de ingrediente trebuie mereu consultata cu multa atentie de persoanele care au alergii. Alergiile la vinete se dezvolta frecvent in copilarie, dar pot sa apara si mai tarziu in viata. Simptomatologia alergiei la vinete Simptomele unei alergii la vinete sunt similare cu cele ale altor alergii alimentare.... [continuare]

Boala celiaca (enteropatia glutenica)

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Generalitati Boala celiaca este o afectiune a sistemului imun, declansata de ingestia glutenului alimentar, in care apar leziuni la nivelul intestinului subtire. Glutenul este o proteina de origine vegetala care se gaseste in cereale precum graul, orzul sau secara. Leziunile provocate la nivelul intestinului subtire afecteaza absorbtia normala a nutrientelor, in special a grasimilor, calciului, fierului si folatilor (sindrom de malabsorbtie). Boala celiaca mai poarta numele de sprue celiac, enteropatie gluten sensibila, enteropatia glutenica sau sprue nontropical. Cauze Nu se cunoaste cauza exacta care determina boala celiaca, dar cercetarile medicale din ultimii ani au identificat anumite gene care definesc o predispozitie crescuta pentru boala. Au un risc crescut de a dezvolta boala persoanele care au o ruda de gradul intai cu sprue celiac (mama, tata, frate, sora, fiica sau fiu). Factorii de mediu, precum infectiile virale sau bacteriene, pot declansa diferite... [continuare]

Diskinezie biliara

Din Comunitate

Buna. De cativa ani buni ma stiu cu fiere lenesa care imi face probleme in fiecare toamna si primavara cu urmatoarele simptome: gust amar, balonare, durere sub coaste in dreapta si la stomac,regurgitatii acide, durere de cap, stare de rau si slabiciune in tot corpul. la ecograf fierea e plina de mal, pietre nu am . si cand ma apuca simptomele astea nu se mai termina 2 luni, indiferent ca tin regim , indiferent de ce medicamente iau, am luat tratament prescris de dr cu motilium, triferment, colebil, anghirol dar degeaba. pentru ficat iau hepatoprotect forte 1 pe zi, se vedea un pic marit la eco dar analizele mi-au iesit bune numai GGT foarte putin marit. Nu stiu ce sa ma mai fac pentru ca ma termina starile acestea mananc numai paine prajita, iaurt, ceai, pufuleti supe usoare deci numai la regim si nici o imbunatatire. Intrebarea mea este daca nu cumva oi avea ceva paraziti sau lamblia ori sa imi fac testele de intoleranta alimentara?In afara de aceste probleme ma mai stiu anemica... [continuare]

Sa fie giardia?

Din Comunitate

Buna. De cativa ani buni ma stiu cu fiere lenesa care imi face probleme in fiecare toamna si primavara cu urmatoarele simptome: gust amar, balonare, durere sub coaste in dreapta si la stomac,regurgitatii acide, durere de cap, stare de rau si slabiciune in tot corpul. la ecograf fierea e plina de mal, pietre nu am . si cand ma apuca simptomele astea nu se mai termina 2 luni, indiferent ca tin regim , indiferent de ce medicamente iau, am luat tratament prescris de dr cu motilium, triferment, colebil, anghirol dar degeaba. pentru ficat iau hepatoprotect forte 1 pe zi, se vedea un pic marit la eco dar analizele mi-au iesit bune numai GGT foarte putin marit. Nu stiu ce sa ma mai fac pentru ca ma termina starile acestea mananc numai paine prajita, iaurt, ceai, pufuleti supe usoare deci numai la regim si nici o imbunatatire. Intrebarea mea este daca nu cumva oi avea ceva paraziti sau lamblia ori sa imi fac testele de intoleranta alimentara?In afara de aceste probleme ma mai stiu anemica... [continuare]

Indrumare in privinta unei simptomatologii alergice?

Din Comunitate

Seara imi apar bubite rosii, care se maresc si ma mananca, determinand, in cursul zilei sau seara umflarea ochilor sau a buzelor. Fenomenul nu-l pot controla decat cu Xyzal, luat in medie cam la 2 zile. Am efectuat investigatii la Spitalul Militar din Brasov, analizele deficitare fiind urmatoarele: colesterol 219 mg/dl, IgE total (Cobas e411_ECLIA) 116,8 UI/ml (la adult trebuie sa fie < 100). In rest, toate analizele in parametrii normali, inclusiv coproparazitologicul (absente elemente parazitare!). La testele alergologice efectuate, nu mi s-a depistat nimic concludent. Recomandarea: sa continui investigatiile!?! Va rog sa ma consiliati in acest sens! Considerati ca ar putea fi vorba de o intoleranta la histamina (spre exemplu, ma doare capul daca beau un pahar de vin rosu!), de o intoleranta alimentara sau, totusi, de o alergie nedepistata? Cu deosebita stima, va multumesc anticipat. [continuare]

Urticarie cronica

Din Comunitate

buna ziuna.am 23 de ani si de 3 ani sufar de urticarie cronica.urticaria o tin sub control cu antihistaminice(celerg)luate o data pe zi o pastila.in momentul intreruperii tratamentului apare urticaria.am fost l alergologi care m-au testat dar nu a iesit nicio alergie la testele lor.la analizele de sange mi-a iesit igE seric marit,dar nu am putut descoperi cauza urticariei.testele coproparazitologice au iesit negativ.va rog frumos am nevoie de niste raspunsuri,macar sa stiu unde sa mai merg.deja am consultat un alergolog,un hematolog si un dermatolog dar nu si-a dat nimeni seama de cauza urticariei.va rog frumos daca ma puteti ajuta cu niste raspunsuri.multumesc anticipat,alexandra din sibiu [continuare]

Colospasmin, drajeuri

Din Medicamente

Ce este Colospasmin drajeuri si pentru ce se utilizeaza Indicatii Colospasmin 100 mg contine o substanta activa numita clorhidrat de mebeverina, care apartine unui grup de medicamente numite medicamente antispastice. Acest medicament ajuta la tratarea manifestarilor sindromului de colon iritabil. Aceasta este o afectiune relativ frecventa care poate produce spasme si durere la nivelul intestinelor si care se poate manifesta prin: - durere si spasm la nivelul stomacului; - senzatie de balonare si eliminare rectala de gaze; - diaree (care alterneaza sau nu cu episoade de constipatie); - scaune reduse cantitativ, de consistenta crescuta, uneori cu aspect de margele sau panglica. Dieta si regimul de viata pot ajuta, de asemenea, tratamentul acestei boli. Modificarea dietei dumneavoastra se va face in functie de manifestarile clinice. Este foarte rational ca atunci cand observati ca un aliment va declanseaza simptomele sau semnele bolii, sa il eliminati din alimentatie. Un regim... [continuare]

Cebion, tablete efervescente

Din Medicamente

Ce este Cebion si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul deficientelor de vitamina C. Mod de administrare Doza recomandata la adulti este 1000 mg acid ascorbic (o tableta efervescenta Cebion 1g Blutorange sau Cebion 1g Citrus) zilnic pana la disparitia simptomelor. Daca sunt necesare doze mai mici, sunt disponibile preparate cu cantitati mai mici de vitamina C. Trebuie tinut seama de continutul in sodiu al comprimatelor efervescente pentru cei care urmeaza un regim alimentar cu restrictie de sodiu. Un comprimat efervescent contine 232 mg sodiu in cazul Cebion 1g Citrus si 225 mg sodiu in cazul Cebion 1g Blutorange. Durata tratamentului depinde de simptomele clinice si de valorile testelor de laborator. Atentionari si precautii Contraindicatii Hipersensibilitate la acid ascorbic sau la oricare dintre excipientii produsului. Litiaza renala oxalica (la doze mai mari de 1 g acid ascorbic pe zi). Tulburari de depozitare a fierului (talasemie, hemocromatoza,... [continuare]

Albendazol, comprimate

Din Medicamente

Ce este Albendazol si pentru ce se utilizeaza Actiune terapeutica Albendazolul apartine medicamentelor denumite preparate antihelmintice, antinematode, fiind activ fata de diversi parazitii localizati la nivelul intestinului sau altor tesuturi din organism. Indicatii Administrarea pe termen scurt este indicata in parazitozele simple sau mixte, intestinale si/sau ale tesuturilor, la adulti si la copiii cu varsta peste 6 ani, provocate de infestarea cu urmatorii paraziti: Enterobius vermicularis (oxiuri), Trichiuris trichiura (tricocefali), Ascaris lumbricoides (limbrici), Ankylostoma duodenale, Necator americanus, Strongyloides stercoralis, Taenia saginata si Taenia solium (tenie)(in acest caz albendazolul poate fi utilizat doar in situatia unor parazitoze asociate, sensibile la albendazol) si Giardia intestinalis, Giardia duodenalis la copii. Albendazolul se administreaza si in tratamentul trichinelozei (determinata de Trichinella spiralis). Mod de administrare Utilizati... [continuare]

Flucoric, capsule

Din Medicamente

Ce este Flucoric si pentru ce se utilizeaza Indicatii Flucoric apartine unui grup de medicamente denumite “antifungice”. Substanta activa este fluconazolul. Flucoric capsule este utilizat la adulti pentru tratarea infectiilor produse de fungi si poate fi folosit si pentru prevenirea infectiilor candidozice. Majoritatea infectiilor fungice sunt produse de o levura denumita Candida. Adulti Medicul va poate recomanda medicamentul pentru tratarea urmatoarelor infectii fungice: - Meningita criptococica – infectie fungica la nivelul creierului - Coccidiomicoza – o afectiune a sistemului bronhopulmonar - Infectiile produse de Candida si localizate in sange, organe interne (inima, plamani) sau caile urinare - Candidoza mucoaselor – infectii ale mucoasei gurii, gatului si stomatita datorata protezei dentare - Candidoza genitala - infectia vaginului sau penisului - Infectii fungice ale pielii, de exemplu, “piciorul de atlet”, dermatofitiile, micozele... [continuare]

Pagina 1 din 6 (160 rezultate)