regim ficat marit

Analiza ficat marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Am facut de curand analiza la ficat si a iesit marit. Am inteles ca trebuie sa urmez un regim insa nu stiu exact care ar fi cel mai potrivit. Aveti cateva sfaturi? Multumesc! [continuare]

Colesterol marit si ficat marit

Categoria: Comunitate

buna seara spuneti mi va rog ce tratament as pute lua naturist care sa dea rezltate avand colesterolul 327mgsi tgp81uiiar creatinina 1.58mg as dori un tratament naturist si cam ce as pute manaca?multumesc [continuare]

Ficat si colecist

Categoria: Comunitate

in urma cu 2 luni aveam o durere puternica in partea dreapata sub coasta.o durere permanenta mai puternica cand intram in vreo criza.am ajuns sa imi fac un ecograf abdominal si mi sa spus ca am ficatul marit si colecistul strangulat singura solutie fiind interventia chirurgicala.mentionez ca sunt operata de hidronefroza grad 4 cu extirparea rinichiului drept si nu imi doresc o alta interventie.exista o alta solutie pentru problema mea?va multumesc. [continuare]

Chist pe ficat si rinichi

Categoria: Comunitate

tatalui meu i-a fost descoperit un chist pe ficat si ficatul marit, un rinichi deplasat si cu chist, splina marita si un inceput de hepatita c. as vrea sa stiu daca este grav sau se poate trata. urmeaza un tratament dar sincer nu prea vad imbunatatiri la starea lui generala. astept un raspuns. Va multumesc [continuare]

Sfaturi despre regenerarea ficatului

Categoria: Comunitate

As avea mare nevoie de ajurorul dumneavoastra si ma bazez pe acesta deoarece am indraznit sa scriu pe acest site care mi s-a parut cel mai serios,adica:intrebare si raspuns,nu numai intrebare ca pe celelalte site-uri.Numele meu e marius,am 44 ani,si sunt alcoolic,desi mi-e greu sa recunosc,sunt din craiova,dar lucrez in strainatate ca sofer.Acum un an m-a oprit politia si mi-a retinut permisul pt alcool pe timp de 6 luni,mi l-au dat inapoi cu conditia ca peste un an de zile sa revin sa fac analize sa constate daca am mai baut.Beau zilnic aprox 2 l vin,rare sunt zile cand nu beau.Am realizat gravitatea problemei si de 4 zile nu am mai pus picatura de alcool in gura,dar as avea o intrebare :INTR-O LUNA,DACA URMEZ CU STRICTETE REGIMUL ALIMENTAR SI TOT CE IMPUNE TRATAMENTUL PENTRU FICAT;CREDETI CA AM VRE-O SANSA DE RECUPERARE IN ASA SCURT TIMP.Nu am ciroza...am ajuns doar in faza in care ficatul e inflamat.Va rog frumos ajutati-ma cu un regim alimentar corect,ceaiuri ...si tot ce e... [continuare]

Ficat ecografie

Categoria: Comunitate

Buna seara,mama mea a avut ciroza etilica si lichid...care i-a fost scos iar dupa 6 luni de regim i-am facut o ecografie si a iesit LDH 143mm si LSH 74mm este mai bine?Va multumesc [continuare]

Trigliceride si colesterol marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua numele meu este maryo si acum o luna am fst la doctor si am facut un set de analize si au iesit asa glucose ox 88 mg,urea 35 mg,creatine 0.78mg,ast/got l 24 u/l,alt/gpt l 76 u/l amylase 82mg cholesterol 262mg ,trygliceride 1360mg.ua-dry 6.94....miau dat tratament poli omega 3 2/zi liphantil 1/zi 30 de zile si acum iau sortis 20 mg.1/zi si iau pt ficat esentiale si tin un regim strict numai mananc grasimi.. Am 190cm si aveam 111 kg am slabit deja 7 kg in 35 de zile de regim au spus ca am si steatoza adica grasime pe ficat? Va rog sa imi spuneti cat e de grav am varsta de 37 ani va multumesc din suflet!!! [continuare]

Tgo marit

Categoria: Comunitate

Copilul meu are 6 ani iar cu 2 ani in urma , dupa o varicela severa am constatat un TGO de 75, 78 si in ultima vreme cu un colesterol total de 173(care este discutabil in functie de laborator), ecografic e bine la toate organele.De 2 ani am fost pe la medici si mi-au recomandat Liv 52, silimarina, siropuri naturiste de imunitate;analiza e aceeeasi , indiferent cat regim tine sau nu.Cel mai important e ca baietelul meu de simte f. bine, mananca, dorme bine si este fff activ.In afara de analizele mentionate mai are o dermatita atopica si este usor alergic la conservanti, coloranti.Va rog, puteti sa-mi dati o sugestie? [continuare]

Tgp marit,colesterol rau marit,trigliceride foarte marite

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE CU FICATUL?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Transaminaze marite

Categoria: Comunitate

In aprilie 2010am avut o stare generala de rau(ameteli,moleseala,dureri musculare)am fost la dr.neurolog unde mi-a prescris betaserc 24 mg (3 capsule/zi)si flamexin(2 pliculete/zi)timp de 1 luna,inainte de a lua acest tratament valorile transaminazelor erau normale ,dupa tratament valorile au crescut colosal respectiv tgp-222 , tgo-218 si ggt-61.3 .Am fost internat la infectioase unde mi-au pus diagnosticul de steatoza hepatica,displidemie usoara si hepatopatie cronica posibil toxica,de atunci am urmat 2 luni tratament cu silimarina si sargenor si regim alimentar pe care il urmez si in prezent.Din iulie 2010 am oprit tratamentul medicamentos la sfatul medicului si am continuat doar cu regimul alimentar,astfel in luna ianuarie 2011 tgp-ul era 93 ,tgo-30,trigliceride-100 ,FA-149,proteine totale-85.01,glicemia-0.92 si colesterolul-256. La sf. lunii ianuarie am fost la medicul neurolog unde mi-a prescris seroxat de 20 mg cate jumatate de pastiluta seara,am inceput tratamentul dar din... [continuare]

Tgp marit

Categoria: Comunitate

copil 5 ani.tgp 69 tgo 25.acest tgp marit ce inseamna? [continuare]

Steatoza hepatica+colesterol marit

Categoria: Comunitate

Buna ziua, cu 3 saptamani in urma am fost diagnosticat, in urma unei ecografii, cu ficat gras iar analizele medicale anormale sunt colesterol seric total=327, colesterol LDL=228, trigliceride serice=213, TGP=74, calciu seric total=8, Gama Gt=51, fibrinogemia=551 si VSH=40. Tratamentul prescris a fost Ascord (1/zi), Ezetrol(1/zi), Farcovit B12(1/zi), Kreon(3/zi). Nu mai suport combinatia Ascord+Ezetrol (manifest slabiciune, dureri articulare, oboseala...). V-as ruga enorm sa-mi sugerati o alternativa fitoterapica cat mai eficienta (ce ceaiuri as putea folosi!) sau ce alte imbunatatiri pot fi aduse acestei scheme de tratament in steatoza hepatica. Va multumesc. [continuare]

Transaminaze marite

Categoria: Comunitate

In aprilie 2010am avut o stare generala de rau(ameteli,moleseala,dureri musculare)am fost la dr.neurolog unde mi-a prescris betaserc 24 mg (3 capsule/zi)si flamexin(2 pliculete/zi)timp de 1 luna,inainte de a lua acest tratament valorile transaminazelor erau normale ,dupa tratament valorile au crescut colosal respectiv tgp-222 , tgo-218 si ggt-61.3 .Am fost internat la infectioase unde mi-au pus diagnosticul de steatoza hepatica,displidemie usoara si hepatopatie cronica posibil toxica,de atunci am urmat 2 luni tratament cu silimarina si sargenor si regim alimentar pe care il urmez si in prezent.Din iulie 2010 am oprit tratamentul medicamentos la sfatul medicului si am continuat doar cu regimul alimentar,astfel in luna ianuarie 2011 tgp-ul era 93 ,tgo-30,trigliceride-100 ,FA-149,proteine totale-85.01,glicemia-0.92 si colesterolul-256. La sf. lunii ianuarie am fost la medicul neurolog unde mi-a prescris seroxat de 20 mg cate jumatate de pastiluta seara,am inceput tratamentul dar din... [continuare]

Ficatul

Categoria: Comunitate

sotul meu a fost diagnosticat cu steatoza hepatica acum patru ani.ficatul lui era de doua ori si jumate mai mare si a continuat sa creasca usor.nu a baut, nu a fumat niciodata si nici nu bea cafea. in articolul dvs am citit ca steatoza este o leziune reversibila.medicul la care a fost i-a spus ca ficatul poate sa ramana la aceeasi dimensiune,sau poate sa creasca, dar in nici un caz sa scada.este steatoza o boala infectioasa? felicitari pt site.oricine poate gasi cel putin o informatie utila.. [continuare]

Tratament ficat gras

Categoria: Comunitate

Buna ziua, o cunostinta (farmacist) mi-a sugerat urmatoarea schema de tratament pentru ficat gras si colesterol marit pe fond de dislipidemie mixta: 1 cps (omega3+vit E) / zi, 1 comprimat Crestor 20mg seara, 3 cps Esentiale Forte N / zi, 3 cps Kreon 10000 / zi si 2 cani (500 ml) ceai pentru afectiuni hepatice de la Farus / zi. In plus, dieta si exercitii fizice si repetate analizele la 1 luna...Colesterolul total=327, colesterolul LDL=228, trigliceride serice=213, TGP=74..V-as ruga mult sa va exprimati un punct de vedere in legatura cu aceasta schema de tratament (eventual si perioada cat ar fi indicat s-o urmez). Va multumesc. [continuare]

Dimensiuni normale ficat?!

Categoria: Comunitate

Buna ziua, la ultima ecografie realizata mi-au iesit urmatoarele dimensiuni ale ficatului: Diametrul LHS (A.P.)=67 mm, Diametrul LHD (P.R.)=160mm, Vena porta in hil=12,5 mm, Diametrul lob caudat=N mm, Vena porta precav=N mm. Verbal, mi se transmite de catre domnul doctor de la ecograf ca dimensiunile sunt usor crescute, fara modificari structurale...doamna doctor de familie spune ca totul e OK...in timp ce un doctor homeopat , consultat ulterior intr-o problema legata de oboseala persistenta, face afirmatia ca am ficatul binisor marit, cu 2-3 cm...Care este de fapt realitatea?!? Va multumesc. [continuare]

Ficatul poate avea de suferit?

Categoria: Comunitate

Am 35 ani, beau de 18 ani si am urmatoarea problema. Atunci cand consum cantitati mari de alcool urinez pe mine. Pentru asta am inceput sa iau xanax, stilnox, sanval si alte pastile iar urinarile au scazut in frecventa si intensitate dar sunt foarte confuz, apatic si până cea mai mică adiere de vânt mă sperie. Penisul mi s-a facut mic si sta ingropat intr-un sac de piele iar libidoul nu stiu cum il am pt ca intretin relatii sexuale extrem de rar, dar starile enumerate mai sus sunt cauzate de pastile si alcool?! De ceva vreme mi-a aparut la anus un hemoroid, e ca un clitoris si tocmai de aia vreau sa va intreb ceva pt ca intentionez sa-mi intemeiez o familie am luat hotărârea de a bea cu fundul, adica introducandu-mi in anus tampoane imbibate in alcool. astfel nu voi mai avea halena urat mirositoare si nu ma va vedea nimeni consumand alcool, lucru ce imi va da un aspect prezentabil. intrebarea este daca acest fapt imi va afecta sanatatea anala si bineinteles ficatul, pe... [continuare]

Tratament natural cu reusita pentru problemele ficatului si a veziculei biliare si a intregului organism

Categoria: Comunitate

Cum sa eliminati fara durere, pietrele din fiere sau ficat Timp de 6 zile, se bea suc de mere, cate 1 litru pe zi. (Se bea inainte de mese sau la 2 ore dupa mese). In aceasta saptamana sa se evite mancaruri sau bauturi reci. Pentru a se dilata canalele biliare trebuie sa se consume in special mancare si bauturi caldute sau la temperatura camerei. Sa nu se consume nimic prajit si sa se evite, pe cat posibil, produsele de origine animala (Sa se tina post). Sa se evite pe cat posibil, orice medicamente in ziua a 6-a. Daca sunteti racit sau apare o afectiune acuta trecatoare, amanati cura. ZIUA a-6-a: Se mananca de post (Sa se evite orice fel de alimente de origine animala – carne, lapte, branza, unt si orice e prajit - sau va puteti simti rau in timpul eliminarii pietrelor). Dupa ORA 14:00 nu se mai mananca nimic. Doar se mai poate bea apa, in restul zilei. ORA 18:00 – Se bea 200 mililitri apa (aproximativ un pahar) in care s-a amestecat bine, o lingura (aproximativ 20 g) de... [continuare]

Fiere marita cu mal

Categoria: Comunitate

Buna ziua,in urma cu 2 luni am fost diagnosticat cu colecist voluminos fara calculi mi s-a spus ca nu e vb de operatie..am inceput sa tin regim pt fiere dar nimic schimbat totul la fel (dureri sub coasta dreapta ,ameteala, stare de oboseala ).Intre timp durerea s-a mutat in partea stanga cam la 2 -3 degete sub coasta si persista,imediat m-am gandit ca poate fi pancreasul din cauza vreunei prietricele plecate pa canal .Intrebarea este :care este cea mai performanta investigatie cu care se poate vizualiza starea cailor biliare si un eventual blocaj care ar putea pune in primejdie pancreasul?..RMN-ul?..CTscan?..Intreb toate aste pt ca vreu sa incerc metoda de curatarea fierii si a ficatului a lui Andreas Moritz (ulei de masline,Epsom salt,lamaie).MULTUMESC si astept parerea dumneavoastra! [continuare]

Colesterol marit

Categoria: Comunitate

cine imi poate da si mie un sfat am 42 si de un timp am inceput sa imi simt ficatul greoi nu fumez dar nu tin nici un fel de regim de baut beau de toate uneori si 2-3 beri pe zi sau 2-3 pahare de vin dar nu exagerez rezultatele sint urmatoarele..s-alt 44 s-gama-gt 71 colesterol total 321 hdl 69 trigliceride 153 LdL 221 medicul mi-a dat sa fac hepatitele b si c si ecograf acum astept rezultatele.daca resultatele sint bune ce ma sfatuiti ce analize ar trebui sa mai fac [continuare]

8 cauze ale colesterolului marit

Categoria: Articole

Generalitati Conform statisticilor, aproape jumatate dintre romani se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului. Cauzele hipercolesterolemiei sunt variate, incluzand istoricul familial si alimentatia. Nivelul de colestrol este masurat printr-un test de sange: Colesterol total (sange) In cazul adultilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 240 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 200 si 239 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 200 mg/dl; In cazul copiilor: - Colesterolul crescut atinge un nivel egal sau mai mare de 200 mg/dl; - Colesterolul la limita (borderline crescut) se situeaza intre valorile 170-199 mg/dl; - Un nivel bun al colesterolului este mai mic de 170 mg/dl; Va prezentam cateva dintre cele mai comune cauze ale acestei conditii medicale Cauze 1. Alimentatia Optarea pentru un regim alimentar bogat in grasimi saturate (de exemplu un mic dejun bazat pe oua... [continuare]

Colesterol marit

Categoria: Comunitate

Buna. Am o fetita de doi ani jumatate. La analize a iesit colesterolul 226. Medicul iei mi-a spus ca sigur iì din cauza ca nu mananca legume. As vrea sa stiu daca poate sa fie stresul, pentru ca eu am niste probleme de sanatate si o vad cum se sperie cand mie rau. S-au cand i-au luat sange sa speriat foarte tare, au tinut patru persoane de ea ca sa poata sa-i scoata sange. Ii foarte frica de doctori .Poate sa urce de frica pe moment? Multumesc din suflet. [continuare]

Buna... am hepatita a (cred)

Categoria: Comunitate

Buna de 3 zile am fost internat in spital si va pot spune cam asta... am ficatul marit si plamani mariti ... iau silimarita radi...? si kte 4 injectii pe zi una in vene si una in sold... acuma sunt acasa pt o noapte k imi e greu sa stau noapte de noapte acasa, mai vin odata la 3 nopti acasa. problema e urmatoarea ... ce regim trebuie sa urmez? am voie sa mananc muraturi.? eu nu mananac mancarea din spital , imi aduce mama cartofi natur sau pireu cu piept de pui facut la gratar si castraveti murati, mai beau un iaurt p zi de acela cu fructe si mai aduce cate o supa de pui cu fidea sau supa de legume... e bine ce mananc? si mentionez k beau numai apa minerala . in rest ... mi a spus cineva sa imi fac electroforeza k asta imi zice exact ce tip am . sunt panicat deoarece am 22 de ani si nu am intrat o zi in spital , si acuma imi este foarte greu la spital ... doctorul nu imi zice kt ma va tine in spital... de obicei kt ar trebui sa stau la spital? E grava hepatita? k lumea vorbeste....... [continuare]

Hipertensiune gr ii

Categoria: Comunitate

Buna ziua. Acum trei ani, in urma unor analize de rutina am descoperit ca am hipertensiune arteriala, iar de atunci urmez un tratament cu lorista de 50 mg. Pe langa aceasta problema, au mai aveam si altele: colesterol mare, ficat marit....si la fel am urmat un tratament, pentru colesterol, cu omega 3. Acum mi-am repetat analizele si as vrea sa-mi spuneti ce credeti despre acestea. Sunt de speriat? Va multumesc din suflet. [continuare]

Pancreas neomogen

Categoria: Comunitate

As dori sa stiu cum se interpreteaza un examen ecografic.......ECHO ABDOMEN/143, FICAT MARIT DE VOLUM CU ECHOSTR STEATOZVCO VP.=12,7MM, PANCREAS NEOMOGEN, GREU VIZIBIL, PROSTATA VOL.=21ML. Multumesc, [continuare]

Noni?

Categoria: Comunitate

a utilizat cineva NONI ? daca da ,va rog sa-mi spune-ti si mie daca a avut efect asupra organismului in deosebi asupra ficatului.am citit pe internet cum ca ar fi posibil sa creasca valorile la ficat de la sucul de noni.mentionez ca eu am deja valorile la ficat marite si sunt curios daca cu ajutorul acestui suc o sa reusesc sa ajung la valori normale sau daca dimpotiva o sa-mi cresca valorile,va multumesc. [continuare]

Durere intercostala

Categoria: Comunitate

de 10 zile am o durere in partea dreapta, sub coaste, care se duce usor spre fata (invers decat la criza biliara). am avut 5zile febra 37,3-37,6 grade, pe care am rezolvat-o cu augmentin. durerea nu-mi cedeaza, uneori e foarte puternica, mai ales cand tusesc si inspir. am dureri de cap si senzatie de voma. ecografia a aratat ficat marit si vezica cu pereti ingrosati. radioscopia nu arata nimic la plamani. nu mi se gaseste cauza afectiunii si nu stiu ce sa mai investighez. ma puteti ajuta? multumesc [continuare]

Trigliceride mari !!

Categoria: Comunitate

Buna ziua. De doi ani am depistat o problema la trigliceride ... variaza intre 700 si 500. De curand medicul de familie mi-a sugerat un tratament cu Lipantil Nano 145 mg, timp de 2 luni. La o ecografie mai veche de cca. 6 luni, mi a fost depistat un ficat marit, gras, etc ... iar doctorul curant a zis ca e vorba de o steatoza hepatica si mi a dat sa iau L-Arginine. Am luat o luna si parca mi a fost mai bine. Acuma voiam sa iau Lagosa. Credeti ca m ar ajuta in afectiunile mele ... sau ar putea face mai rau ? Pot combina Lagosa cu Lipantil ul ... ? si sub ce forma ? Va multumesc anticipat. ! [continuare]

Un raspuns , va rog !

Categoria: Comunitate

Am o problema la care as dori sa primesc sfaturile sau parerile dvs, de aproape un an de zile ma confrunt cu o problema foarte jenanta, eman gaze intestinale involuntar. Mentionez ca nu am probleme digestive, nu am nici fisuri,hemoroizi sau alte neregularitati ale aparatului digestiv. Am mers la mai multi gastroenterologi care mi-au dat de luat anumite tratamente medicamentoase(espumisan,nexium,motilium,colospasmin,debridat +regim) care nu au avut niciun efect , iar mai departe au refuzat sa-mi faca alte controale spunand ca nu au de ce sa ma "chinuie" deoarece dpdv functional totul merge bine (nu am diaree/constipatie etc)si sunt tanara. Dupa masa in general ma simt balonata, dar anumite gaze le eman fara sa le simt! Nu mai stiu incotro sa ma indrept iar situatia va dati seama cat de jalnica e... Poate fi o problema cu nervii periferici/coloana? nu-mi explic, si nici medicii nu au stiu ce sa-mi spuna. Va rog o parere daca se poate. Va multumesc si multa sanatate [continuare]

Colesterol si trigliceride cu valori mari

Categoria: Comunitate

Am colesterolul 309 mg/dl si trigliceridele 275 mg/dl. Am tinut regimul prescris de medic timp de 3 luni si nu da rezultate. Medicatia a constat in sinvacard 1 comprimat/zi. Ce ma sfatuiti ? [continuare]

Pagina 1 din 6 (154 rezultate)