analiza gpt

Care sunt analizele pentru ficat?

Categoria: Articole

Cine are risc mai mare de a face o boala hepatica? De obicei, imbolnavirea initiala a ficatului poate da putine simptome, sau nici un simptom. Deseori, o boala de ficat este descoperita cu ocazia unor analize care se fac pentru alta afectiune. Aceasta evolutie “muta” a bolilor de ficat, face ca efectuarea periodica a unor teste care sa exploreze starea ficatului, sa fie extrem de importanta, mai ales la persoanele cu risc de a face o boala hepatica. Cine are risc mai mare de a face o boala hepatica? - Consumatorii de alcool - Consumatorii de medicamente (inclusiv anticonceptionale, care deseori NU sunt considerate medicamente de catre utlizatoare) - Bolnavii care au avut hepatita sau icter de alta cauza - Pacientii cu diabet zaharat - Pacientii obezi - Pacientii cu [continuare]

Analize medicale interesante

Categoria: Comunitate

am 30 ani, male, Am wbc. 14.1, ne# 7.9 ly# 4.8 mo# 0.9 mchc = 32.4 mpv = 7.3 GPT = 80 GOT = 46 PROTEINA C REACTIVA = 38 mg/l colestrol = 244 mg/100ml trigliceride= 221 mg/100ml hdl colestrol = 39mg/100ml ldl colesterol direct = 200 mg/100ml fibrinogen = 6.24 g/l helicobacter pylori anticorpi IgG = 2.12 u/ml pozitiv factor reumatoid este negative. am claudicatia, dar ekg si echo doppler este normal in film de palamani arata ca am bronsita examen de coproparazitologic si coprocultura arata ca am numa candida. ma simt foarte bolnav, obosit si tot timpu as dormi ce analiza mai trebuie sa fac, nu stie nimeni ce am. ce am?? [continuare]

Analiza ldh

Categoria: Comunitate

Buna ziua.La analiza LDH mi-a iesit valoarea 265.As dori sa stiu daca este in limite normale sau daca este mare.Am mai facut hemoleucograma,got,gpt,bilirubina totala,gama,gt,fa dar toate au iesit bine.Daca Ldh este mare care este cauza?Mentionez ca medicul vrea sa excluda un limfom.Va multumesc. [continuare]

Rezultate analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua am o mare rugaminte la un domn/doamna doctor.Vreau sa-mi interpretati analizele mamei mele daca se poate: Mama are 61 ani , piatra la fiere de cativa ani , operatie fibron cu extractie de uter si ovare ,reumatism , si un pic cu glicemia probleme cand creste cand scade, inceput de cataracta. Ce-mi recomandati? trombocite: 120.00 trebuie sa fie intre (150-450)-deci are scazut granulocite neutrofile: 34.60 si trebuie sa fie intre 45-65 deci si aici e scazut VSH: 40 si trebuie sa fie intre 2-10 acid uric seric: 2.30 si trebuie sa fie 2.5-6 calciu seric ionic: 3.68 si trebuie sa fie intre 3.82-5.2 proteina totala :9.30 si trebuie sa fie intre 6-8 albumine:47.5 si limitele normale sunt 55-65 globuline : 52.5 si trebuie sa fie intre 35-45 GAMMA globuline:32.0 si trebuie sa fie intre 12-20 raport A/G:0.90 si trebuie sa fie intre 1.15 si 2.17 fier seric:(sideremie):163 si trebuie sa fie intre 50-150 glicemie 125 si trebuie sa fie intre 70-115 transaminaze... [continuare]

Gama gt 78.1, got 44.8, gpt 97

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Va rog sa ma indrumati sa imi recapat ficatul de odinioara. Ma numesc Pop Gheorghe si am 32 de ani. De curand mi-am facut analize la sange si mi-au iesite urmatoarele rezultate: Gama GT 78.1, GOT 44.8, GPT 97.0. Va rog sa sa ajutati cu un sfat pentru a-mi remedia problemele de ordin hepatic. Tin sa mentionez ca fac sport de 2-3 ori pe saptamana mai intensiv, in rest am un loc de munca care nu solicita foarte multa miscare, si am 98 kg la 1,80 m. Va multumesc mult. [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua.Am facut analizele sotului meu si i-a iesit ;colesterol total 263mg/dl;GLU 136mg/dl;GOT. cel mai mult ma ingrijoreaza valoarea analizelor GOT AST 39 UI/L si GPT ALT 72 UI/L. [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua . Va rog sa imi spuneti ce inseamna "STGO si STGP".am facut analizele sotului si STGO este 37 U/L iar STGP este 66 U/L [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea unor analize. Mai exact analize la sange biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L interval de referinta - mai mic decat 35, Sideremie 118 ug/dL interval de refErrinta 37-145 si glucoza serica 99 mg/dL inerval de referinta 60-99 . Sunt un pic ingrijorata pentru ALT care pare mai mic si glucoza serica care pare la limita normalului. Multumesc [continuare]

Analize barbat 37 de ani

Categoria: Comunitate

Care ar fi analizele obligatorii pe care ar trebui sa le realizeze un barbat la varsta de 37 de ani ? in conditiile in care nu a mai efectuat analize din 2008. [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Recent mi-am facut o serie de analize pentru a afla cauza unui stagiu avansat de acnee acuta, medicul indrumandu-ma sa ma duc la Endocrinologie dupa ce am facut testul de la Institutul Cantacuzino pentru a vedea daca este ceva bacteriologic. Din pacate nici dermatologul nici cei de la Institut nu au reusit pana acum sa-mi dea un raspuns exact cu cauza problemei mele, sau un tratament care intr-adevar sa functioneze. Asa ca am ales si varianta endocrinologie, unde mi s-au dat o serie de analize de facut, dar din pacate n-am mai ajuns sa le citeasca medicul. Intrebarea mea este daca cauza situatiei mele se regaseste in aceste analize. Este ceva hormonal? Acestea sunt rezultatele analizelor: Hemograma cu formula leucocitara, Hb, Ht si indici # - sange EDTA - Nr. leucocite 4.59 mii/µL 4.00 - 10.00 - Nr. eritrocite 4.57 mil./µL 3.80 - 5.10 - Hemoglobina 13.6 g/dL 11.70 - 15.50 - Hematocrit 40 % 35.00 - 45.00 - Volum eritrocitar mediu ... [continuare]

Analize concludente pt ficat

Categoria: Comunitate

Buna seara.as dori sa stiu,va rog frumos, ce analize ar trebui sa-mi fac pt a afla in ce stare functionala e ficatul meu.la eco mi s-a spus ca e normal dar in schimb am o litiaza biliara de toata frumusetea(mi s-a recomandat s-o scot dar, avand in vedere ca nu-mi da dureri decat ocazionale si de f scurta durata n-as vrea s-o scot...inca).multumesc frumos [continuare]

Analize

Categoria: Comunitate

BUNA ZIUA.SUNT DIABETIC.AM FACUT NISTE ANALIZE SI MI-AU IESIT TREI VALORI MARI: GLUCOZA SERICA-125.75; TGO/GOT/AST/ASAT-43.62;TGP/GPT/ALT/ALAT-94.06CARE CHIAR M-A SPERIAT.RESTUL ANALIZELOR SUNT BUNE:COLESTEROL ETC.ETC....DAR ACUM 6 LUNI SI ASTEA MI-AU IESIT BUNE DAR LE-AM FACUT LA ALTA CLINICA.VA ROG DATI-MI UN SFAT [continuare]

Va rog, putin ajutor pentru interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am facut niste analize la sange si as avea mare nevoie sa ma ajutati sa le interpretez. Biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L valori de referinta [continuare]

Analize medicale - interpretare

Categoria: Comunitate

Buna ziua! 43 ani, inaltime 175, greutate aproximativ 60 kg. De 2 luni resimt o stare de oboseala continua, dureri de cap, cateodata am ameteli si pierderi de echilibru dar de scurta durata, lipsa de concentrare, lipsa pofta de mancare. Nu am avut boli care sa necesite internare sau tratament medicamentos de lunga durata. Obisnuiesc sa iau suplimente alimentare (vitamine,minerale). dar am intrerupt administrarea lor de aprox. 3 luni. Mi-am facut analizele anuale de sange si am observat unele modificari la formula leucocitara. As dori o interpretare a acestora, daca ar mai fi nevoie de alte investigatii suplimentare pentru a depista cauzele acestor valori anormale sau este necesar doar un tratament pentru a ajunge la valori normale. Analizele sunt cele care se fac anual (examen de rutina) si sunt facute la o clinica privata. GPT/ALT = 18, calciu ionc = 3.9 , Colesterol total = 180.2, creatina serica = 0.62, gluocoza serica = 65.1, examenul complet de urina + sediment urinar =... [continuare]

Va rog, putin ajutor pentru interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am facut niste analize la sange si as avea mare nevoie sa ma ajutati sa le interpretez. Biochimie: GPT/ALAT/ALT 9 U/L valori de referinta [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am tot incercat sa postez o cateva intrebari si nu reusesc. As avea mare nevoie sa sa ma ajute cineva sa interpretez analizele la sange pe care le-am primit Biochimie: GPT/ALAT/ALT 9U/L valori de referinta [continuare]

Interpretare analize, multumesc

Categoria: Comunitate

Buna ziua, am si eu o intrrebare. Daca mi-a iesit la anallize sange, biochimie: GPT.ALAT/ALT 9 U/L si avea valoare de referinta [continuare]

Analize medicale

Categoria: Comunitate

BUNA SEARA.DE CURAND I-AM FACUT FETITEI MELE NISTE ANALIZE LA SANGE SI AS VREA SA STIU DACA E CEVA GRAV IN NEREGULA.DOCTORA MI-A ZIS DECAT CA LEUCOCITELE SUNT CAM MARI DAR CAM ATAT. LEUCOCITE neutrofile% 47.6% 30-75% eosinofile 1% 0-6% basofile 1.6% 0-2% limfocite 37.8% 30-55% monocite 12% int 0-10%?????????? hematii RBC 4.86 3.7-4.9(usoaraanizocitoza usoara hipocrimie) hemoglobina HGB 11.3 11.4-14.5?????????? volum mediu eritrocitar MCV 73FI 70-85FI hematocrit hct 35.4% 32-41% hemoglobina eritrocitara medie MCh 23.3 25-32 conc medie de hemog eritrocitara 31.9 31.5-36 Indice de distribuire a eritrocitelor RDW 17.1% 0-18% trombocite PLT 367 150-450 Volum mediu trombocitar Mpv 8.8 6-15 trombocrit pct 0.324 0.15-0.45 indice de distribuire trombocite Pdw 14% 10-40% neutrofile 8.2 1.5-8.5 eosinofile 0.17 0.02-0.17 limfocite 6.51 3-9.5 basofile 0.28 0-0.2???????????????? monocite 2.06 0.2-0.8 ?????????? Absente oua paraziti si chisturi giardia antigen giardia... [continuare]

Interpretare analize medicale

Categoria: Comunitate

Va rog sa ma ajutati cu interpretarea analizelor de mai jos si cu sfaturi. Analizele sunt facute sotiei mele cu varsta de 27 de ani. HCT: rezultat 36.3%; valori normale femei: 37-42% MCHC: rezultat 36.9 pg; valori normale: 32-36 pg GPT/ALAT: rezultat 37.6 U/l; valori normale: 0-31 U/l Multumesc. [continuare]

Transaminaze (gpt;got) foarte mari

Categoria: Comunitate

Buna ziua! Sunt insarcinata in 22 saptamani La sfatul medicului, folosesc Arefam(progesteron)200mg din primele 4saptamni de sarcina initial dimineata si seara, iar in ultimele 2 sapamani doar 1 seara.De asemenea mi-am facut analizele uzuale acum doua zile si am descoperit ca am transaminazele GPT și GOT crescute dublu fata de limita maxima, de asemenea si colesterolul mai mare de 200. Ce se intampla?Este grav?Trebuie sa intrerup Arefamul? Va rog sa-mi raspundeti! Va multumesc mult pentru autor! [continuare]

Analize biochimice ale sangelui – modificari ale transaminazelor hepatice

Categoria: Articole

Generalitati Enzimele (fermentii) sunt substante foarte complicate care se gasesc numai in natura vie vegetala si animala avand un rol important in desfacerea substantelor alimentare brute (grasimi, proteine, zaharuri) in substante mai simple pe care organismul sa le foloseasca mai rapid si mai usor pentru producerea de energie. De asemenea, enzimele pot sintetiza substante complexe necesare vietii, din substante mai simple. Din arderea combustibilului alimentar in organism, rezulta pe langa energie si o serie de deseuri care nu mai pot fi utilizate de catre organism sau care sunt toxice. Enzimele descompun aceste deseuri pana la componentele simple din care au fost sintetizate alimentele: apa, bioxid de carbon, azot, sulf, etc. De aceea, in unele boli, cand activitatea unor enzime este prea mare sau prea scazuta se produc perturbari in utilizarea normala a alimentelor si in degradarea lor. Enzimele se gasesc in toate celulele si lichidele organismului (sange, bila, sucuri... [continuare]

Interpretare rezultat analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Am rugamintea sa-mi interpretati rezultatele de mai jos: varsta 56 ani sex masculin biochimie alaninaminotransferaza 27.4 U/l aspartataminotransferaza 27.4 U/l colesterol seric total (abx pentra) 223.32 mg/dl trigliceride (abx pentra) 140.28 mg/dl glucoza serica (abx pentra) 141.23 mg/dl uree serica (abx pentra) 31.62 mg/dl acid uric seric (abx pentra) 4.24 mg/dl creatinina serica (abx pentra) 0.6 mg/dl hematologie vsh 1h 30 mm 2h 60 mm biochimie gama-glutamiltransferaza (cormay-abx) 129.00 u/l Multumesc frumos. [continuare]

Hbs pozitiv

Categoria: Comunitate

buna seara!! as vrea daca se poate sa-mi interpretati cateva analize...... gpt=31.6 got=26.2 anti hbe-pozitiv ag hbe-negativ anti hbc-pozitiv imi puteti spune daca se poate trata si daca poate sa scape de acest virus???? multumesc [continuare]

Mai multe femei din arad se simt rau dupa ce ar fi participat la teste pentru un medicament nou

Categoria: Diverse

Autoritatile sanitare din Arad incearca se identifice o clinica din municipiu unde mai multe femei ar fi participat la teste pentru un medicament nou, produs de o companie de profil, dupa ce mai multe persoane au spus ca se simt rau dupa ce au acceptat sa participe la aceste teste. [continuare]

Fortovase, capsule

Categoria: Medicamente

Compozitie Ingredient activ: saquinavir. Capsule gelatinoase moi a 200 mg. Actiune terapeutica Proteinaza HIV realizeaza clivajul specific al proteinelor precursoare virale in celulele infectate, ca etapa esentiala in crearea de particule virale infectioase, complet formate. Aceste proteine precursoare virale contin un tip de sediu de clivare care este recunoscut doar de proteaza HIV side proteazele virale strans inrudite. Saquinavirul a fost conceput caun imitator structural asemanator peptidelor al acestor situsuri declivare. Ca urmare, saquinavirul intra la nivelul situsurilor activeale proteazelor HIV-1 si HIV-2, actionand in vitro ca un inhibitor reversibil si selectiv, cu o afinitate de circa 50 000 ori mai mica pentru proteazele umane. Spre deosebire de analogii nucleozidici (zidovudina etc.), saquinavirul actioneaza direct la nivelul enzimei virale-tinta. Nu necesita activare metabolica prealabila. Aceasta ii extinde eficacitatea potentiala la nivelul celulelor in... [continuare]

Atacand, 4 mg, 8 mg si 16 mg, comprimate

Categoria: Medicamente

Compozitie Fiecare comprimat contine 4 mg, 8 mg sau 16 mg candesartan cilexetil. Excipienti: Carboximetil celuloza calcica, hidroxipropil celuloza, oxid de fier E172 (numai la comprimatele de 8 mg si 16 mg), lactoza, stearat de magneziu, amidon de porumb si polietilen glicol. Indicatii Hipertensiune. Atacand este un precursor destinat administrarii orale. Este convertit rapid in produsul activ, candesartan, prin hidroliza esterica pe parcursul absorbtiei din tractul gastro-intestinal. Candesartan este un antagonist al receptorilor pentru angiotensina II, selectiv pentru receptorii AT1, de care se leaga puternic si de care se disociaza cu dificultate. Nu are activitate agonista. Este putin probabil ca antagonistii receptorilor pentru angiotensina II sa determine tuse. Acest fapt a fost confirmat in cadrul studiilor controlate cu Atacand. Candesartan nu se leaga de si nu blocheaza receptorii altor hormoni sau canale de ion cu implicatie in reglarea cardiovasculara. In... [continuare]

Crixivan, capsule

Categoria: Medicamente

Compozitie Crixivan - capsule de 400 mg -contine 500 mg de indinavir sulfat corespunzator la 400 mg de indinavir. Indicatii Crixivan este indicat in asociere cu analogi nucleozidici antiretrovirali pentru tratamentul pacientilor adulti infectati cu hiv-1 ce prezinta stare de imunodeficienta avansata sau progresiva. Asocierea cu zidovudina, zidovudina/didanozina sau zidovudina/lamivudina reduce (ncarcarea virala din ser si creste numarul celulelor CD4. analiza preliminara a studiilor anterioare si a celor in curs de desfasurare indica faptul ca indinavir incetineste evolutia acestei afectiuni. Sunt in curs de desfasurare studii clinice ce urmaresc confirmarea beneficiilor clinice ale indinavir. Pentru rezultatele farmacodinamice (vezi "Proprietati farmacodinamice"). Mod de administrare Doza recomandata/priza de Crixivan este de 800 mg, administrata oral la fiecare 8 ore. Crixivan trebuie folosit in asociere cu alti agenti antiretrovirali (de ex., analogi nucleozidici).... [continuare]

Lithofalk, comprimate filmate

Categoria: Medicamente

Compozitie 1 comprimat filmat de Lithofalk contine: substante active: 250 mg de acid chenodeoxicolic, 250 mg de acid ursodeoxicolic. Excipienti: amidon de porumb, lactoza, stearat de magneziu, siliciu coloidal anhidru, Macrogol 600, Poli(-O-etil) celuloza, Poli(-O-2-hidroxipropil, O-metil) celuloza. Indicatii Calculi biliari colesterolici: pentru dizolvarea in special dupa litotripsia cu ultrasunete (ESWL). calculii biliari trebuie sa fie transparenti la examenul radiologic, iar vezica biliara trebuie sa fie functionala chiar in prezenta calculilor biliari. Mod de administrare Doza zilnica de acid chenodeoxicolic siacid ursodeoxicolic ajunge pana la 7 mg/kg corp, de exemplu un pacient cu greutate pana la 80 kg trebuie sa ia 2 comprimate filmate pe zi: pacientii cu greutate mai mare de 80 kg trebuie sa ia 3 comprimate filmate de Lithofalk zilnic. Se ia toata doza zilnica odata cu putin lichid inainte de culcare. Comprimatele filmate trebuie luate regulat pentru ca... [continuare]

Sinemet cr, comprimate

Categoria: Medicamente

Compozitie Fiecare tableta contine 25 mg carbidopa si 250 mg levodopa . Actiune terapeutica Sinemet CR este o combinatie de carbidopa, MSD - un aminoacid aromatic inhibitor al decarboxilazei si levodopa, MSD - precursorul metabolic al dopaminei, intr-un comprimat cu eliberare controlata a principiilor active, bazata pe o structura polimerica, destinat tratamentului bolii si sindromului Parkinson. Sinemet CR este util mai ales in reducerea perioadei "off" la pacientii tratati anterior cu combinatia clasica levodopa plus un inhibitor al decarboxilazei, care au prezentat diskinezii previzibile in perioadele de varf ale concentratiei plasmatice si fluctuatii motorii imprevizibile. Pacientii cu boala parkinson tratati cu preparate de levodopa pot prezenta fluctuatii motorii determinate de insuficienta efectului la sfarsitul intervalelor de administrare, diskinezii in perioadele de varf ale concentratiei plasmatice si akinezii. Forma avansata de fluctuatii motorii (fenomenul... [continuare]

Tazocin, pulbere injectabila

Categoria: Medicamente

Compozitie Fiecare flacon de Tazocin 2,25 g contine 2,085 g piperacilina sodica echivalenta cu 2 g piperacilina si 0,2683 g tazobactam sodic echivalent cu 250 mg tazobactam. Continutul in sodiu/flacon este de 4,69 mEq (108,0 mg) de sodiu. Fiecare flacon de Tazocin 4,5 g contine 4,170 g piperacilina sodica echivalenta cu 4 g piperacilina si 0,5366 g tazobactam sodic echivalent cu 500 mg tazobactam. Continutul in sodiu/flacon este de 9,39 mEq (216,0 mg) de sodiu. Indicatii Tazocin este indicat in tratamentul urmatoarelor infectii bacteriene locale sau sistemice in care se suspecteaza sau s-au determinat microorganisme sensibile: Infectii ale tractului respirator inferior: determinate de microorganisme aerobe gramnegative, in special de Enterobacteriacee, pseudomonas, Xanthomonas, Acinetobacter, sau de oricare din microorganismele susceptibile (vezi Microbiologie) grampozitive aerobe sau/si anaerobe. Tratamentul prezumtiv in infectiile nosocomiale ale tractului respirator... [continuare]

Pagina 1 din 3 (73 rezultate)