Interpretare Analize

Intrebare postata de medeea.i. cu 5 ani in urma - 3 raspunsuri
Grupurile de discutie din care face parte intrebarea: Dezechilibrele hormonale

Buna ziua,

Recent mi-am facut o serie de analize pentru a afla cauza unui stagiu avansat de acnee acuta, medicul indrumandu-ma sa ma duc la Endocrinologie dupa ce am facut testul de la Institutul Cantacuzino pentru a vedea daca este ceva bacteriologic. Din pacate nici dermatologul nici cei de la Institut nu au reusit pana acum sa-mi dea un raspuns exact cu cauza problemei mele, sau un tratament care intr-adevar sa functioneze. Asa ca am ales si varianta endocrinologie, unde mi s-au dat o serie de analize de facut, dar din pacate n-am mai ajuns sa le citeasca medicul.
Intrebarea mea este daca cauza situatiei mele se regaseste in aceste analize. Este ceva hormonal?
Acestea sunt rezultatele analizelor:
Hemograma cu formula leucocitara, Hb, Ht si indici # - sange EDTA
- Nr. leucocite 4.59 mii/µL 4.00 - 10.00
- Nr. eritrocite 4.57 mil./µL 3.80 - 5.10
- Hemoglobina 13.6 g/dL 11.70 - 15.50
- Hematocrit 40 % 35.00 - 45.00
- Volum eritrocitar mediu 87.6 fL 81.00 - 100.00
- Hemoglobina eritrocitara medie 29.8 pg/cell 27.00 - 34.00
- Concentratie medie Hb/eritrocit 34 g/dL E 32.00 - 36.00
- Largimea distributiei eritrocitare 11.2 % 10.60 - 16.00
- Nr. trombocite 213 mii/µL 150.00 - 450.00
- Volum trombocitar mediu 8.18 fL 6.40 - 13.00
- Neutrofil
37.2
% 45.00 - 80.00
- Neutrofil.
1.66
mii/µL 2.00 - 8.00
- Limfocit 49.3 % 20.00 - 55.00
- Limfocit. 2.26 mii/µL 1.00 - 4.00
- Monocit 6.58 % 2 - 10
- Monocit. 0.30 mii/µL 0.00 - 1.00
- Eozinofil 5.71 % 0.00 - 7.00
- Eozinofil. 0.26 mii/µL 0.00 - 0.70
- Bazofil 1.27 % 0.00 - 2.00
- Bazofil. 0.10 mii/µL 0.00 - 0.20
- Comentarii
Neutropenie
CHIMIE SEF DEPT DR BOGDAN CRACIUNESCU
Colesterol total #- ser
- Chimie umeda kit A1 162 mg/dL < 190
Nota:
La urmatoarele categorii de pacienti se recomanda nivel de colesterol < 175:
-pacienti cu boala cardiovasculara constituita
-pacienti diabetici
-pacienti cu risc inalt de boala cardiovasculara ( >=5% ) conform grilei SCORE,care primesc medicatie hipocolesterolemianta, deoarece, nu raspund la regimul
igienodietetic respectat timp de 3 luni
Precizare:
Riscul cardiovascular global este crescut la valori >=320 la subiecti asimptomatici,
chiar daca acesta este unicul factor de risc alarmant

Trigliceride #- ser
- Chimie umeda kit A1 46 mg/dL < 150
Alaninaminotransferaza (GPT/ALT) # - ser
- ALT activat chimie umeda kit A2 14 u/L Adult: 0 - 55
Aspartataminotransferaza (GOT/AST) # - ser
- AST activat chimie umeda kit A2 26 u/L Copii:
Nou nascut : 5 - 75
1 luna-10 ani : 5 - 70
Adult: 5 - 34
IMUNOL SEF DEPT BIOL VALENTINA PASCU
Testosteron liber- ser
- ELISA Kit 5 (cantitativ) 2.64 pg/ml Barbat : 4.5 - 42
Femeie care are ovulatie: =< 4.1
Femeie care ia contraceptive orale:
0.3 - 2.0
Menopauza: 0.1 - 1.7
TSH (Hormon de stimulare tiroidiana) #- ser
- Chemiluminescenta kit A 1 cant 1.10 µUI/mL Adult : 0,35 - 4,94
Copii:
1 - 4 zile:0.87 - 45.87
2 - 20 sapt:1.48 - 10.7
5 luni - 20 ani:0.61 - 7.52
17 OH Progesteron -ser
- ELISA kit 4 (cantitativ) 0.78 ng/ml Femei perioada fertila:
faza foliculara 0.3 - 1.0
luteala 0.2 - 2.9

Sarcina trim III 1.8 - 20.0
Dupa ACTH 50 ani : 181 - 758
DHEA-S (dehidroepiandrosteron sulfat) - ser
- Chemiluminescenta cant kit I1 231 µg/dL Femei : 35 - 430
Barbati: 80 - 560
Comentariu final:Pacienta declara ca recoltarea s-a facut in ziua 3 a ciclului menstrual.

Multumesc anticipat!

×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

silviugeorge93 (cu 5 ani in urma)

analize sunt in limitele normale(e intervalul ala de referinta)
pai ce e ciudat de ce nu ai facut analizele si pentru boli infectioase
si mie imi aparuse foarte multe cosuri si mi se imflamase si ganglioni(si inca nu am scapat de ei)
imi aparuse cosuri pe cap si oriunde puneam mana aparea si acolo(pana si acuma daca sparg 1 apar 3 langa)
mi a spus sa nu le sparg (dar e vorba de un stafiloscoc )(care nu neaparat e in sange sau etc)(cel putin asa a fost la mine)
am folosit sapun de sulf pentru piept spate si etc si imediat le termina (Dar pe fata nu dau ca mi am dat odata pe langa ochii sa ma usuturat 2 zile)
si pentru fata mai folosesc zineryt (dar banuiesc ca ai incercat toate jucariile astea)
in general incearca sa nu stai cu mainele pe fata etc(ma apucase o nebunie la spital)(asa zis)si mi am legat niste pungi in maini si ma facusem ca nou

oricum daca ai fost la cantacuzino(din cate stiu e un spital foarte bun )
ai avut operatii recente (de ex la unghii etc)ca poate ai avut undeva puroi si l ai pus pe fata etc (eu am patit odata cand m am lovit , pentru ca am facut baie la am2 picioare impreuna 1 lovit 1 nu sa mutat infectia si la piciorul celalalt
la mine mai functioneaza oxacilina si imi dispar cosurile imediat sau tetraciclina (mai lucrez in praf si etc si deasta tot nu dispar calumea)
scuze pentru greselele gramaticale (e ora 5 min )
multa sanatate o solutie trebuie sa fie in ziua de azi e tratament pentru orce

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
medeea.i. (cu 5 ani in urma)

Hey, mersi pentru raspuns.
Sa inteleg ca daca-mi fac analizele si pentru boli infectioase, nu este acelasi lucru cu ce au facut cei de la institut? Pentru ca si ei, mi-au facut un examen bateriologic, si ca rezultat a fost ca nu exista vreun stafilococ sau alta "cultura" bacteriologica in tesuturile recoltate. Am si sunat, m-am dus sa-mi iau si analizele si cam asta a fost... mi-au spus sa ma duc la endocrinologie.

Referitor la Zineryt, da... iti dai seama ca sunt calita, stiu toate medicamentoasele/cremele pentru fatao. Iar doua dintre ele, Retin A si Skinoren, mi-au ars fata de fiecare data cand am incercat sa tin cu tratament cu cremele respective. (le primisem chiar pe reteta de la dermatolog)



Alte idei referitoare la situatia mea? :)

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
medeea.i. (cu 5 ani in urma)

Hey, mersi pentru raspuns.
Sa inteleg ca daca-mi fac analizele si pentru boli infectioase, nu este acelasi lucru cu ce au facut cei de la institut? Pentru ca si ei, mi-au facut un examen bateriologic, si ca rezultat a fost ca nu exista vreun stafilococ sau alta "cultura" bacteriologica in tesuturile recoltate. Am si sunat, m-am dus sa-mi iau si analizele si cam asta a fost... mi-au spus sa ma duc la endocrinologie.

Referitor la Zineryt, da... iti dai seama ca sunt calita, stiu toate medicamentoasele/cremele pentru fatao. Iar doua dintre ele, Retin A si Skinoren, mi-au ars fata de fiecare data cand am incercat sa tin cu tratament cu cremele respective. (le primisem chiar pe reteta de la dermatolog)



Alte idei referitoare la situatia mea? :)

Te-a ajutat acest raspuns? 0
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.