proteine totale albumina globuline

Analize biochimice - analiza proteinelor sanguine (proteine totale, proteinograma, probe hepatice, fibrinogen)

Categoria: Articole

Generalitati Proteinele sunt substante organice complexe ale materiei vii, care contin azot, sulf si fosfor. Ele sunt necesare pentru cresterea organismului pentru refacerea celulelor uzate, precum si pentru producerea de energie calorica, un gram de proteine producand 4 calorii. Majoritatea proteinelor din organismul omului provin din alimente bogate in proteine, fie de origine animala (carne, lapte, branza, oua), fie de origine vegetala (fasole, mazare, soia, linte etc.). Analiza proteinelor se face din serul sanguin. Exista mai multe feluri de analize care exploreaza diferite componente ale proteinelor, astfel: proteine totale, electroforeza, fibrinogenul, teste hepatice etc. Proteine totale Proteinele totale reprezinta cantitatea globala a proteinelor sanguine exprimate in grame la 100 ml ser sanguin. Valorile normale ale proteinelor sanguine sunt: - la adulti = 6,6- 8,6 g la 100ml - la copii 1-3 ani = 6,0 - 8,6 g la 100ml. Din acestea, circa 60% (3,6-4,8g) sunt... [continuare]

Gama globulinele

Categoria: Comunitate

in urma analizei:electroforeza proteinelor serice, gama -globulinele au iesit 2.04 g/dl ,normal 0.7 si 1.70g/dl.ce inseamna?celelalte analize au fost bune:albumine:3.92 normal 3.4-5.7g/dl, alfa1 globuline0.16 normal 0.10-0.50g/dl alfa2 globuline0.67 normal 0.40-1.00g/dl beta globuline 1.01 normal 0.50-1.30g/dl in procente rezultatele sunt urmatoarele : albumine:50.3% normal 52.0-68.0 alfa1 globuline:2.1% normal 2.0-5.5 alfa2 globuline:8.6% normal 6.0-12.0 beta globuline :13 % normal 8.0-15.0 gama globuline:26.1% normal 11.0-21.0 proteine totale 7.8g/dl normal 6.60-8.80 raport A/G:1.01 normal 1.00-2.10 mentionez ca transaminazele le-am facut si valorile se incadreaza in cele normale:TGO 14.7(0-37 normal)si TGP:7.9(0-40 normal) Aceste analize mi-au fost recomandate de dr .in urma rezultatelor timpului quick(17"-peste limita normala 12-13")si a activitatii de protrombina care este:57%(85-100%-sub limita normala) [continuare]

Alfa2-globulina (sange) fractiunea alfa2

Categoria: Analize Medicale

Electroforeza proteinelor totale permite separarea si determinarea fractiunilor proteice: albuminele si globulinele. Globulinele prezinta urmatoarele fractiuni: - alfa1-globulinele - alfa2-globulinele - beta-globulinele - gama-globulinele. Alfa2 globulinele includ: ceruloplasmina, haptoglobina, protrombina, colinesteraza, alfa2 macroglobulinele. [continuare]

Alfa1-globulina (sange) fractiune proteica alfa1

Categoria: Analize Medicale

Electroforeza proteinelor totale permite separarea si determinarea fractiunilor proteice: albuminele si globulinele. Globulinele prezinta urmatoarele fractiuni: - alfa1-globulinele - alfa2-globulinele - beta-globulinele - gama-globulinele. Alfa1-globulinele cuprind: - alfa1-antitripsina, - alfa1-fetoproteina, - alfa1-glicoproteina acida, - alfa1-antichemotripsina etc. [continuare]

Gama-globulina (sange), fractiunea proteica gama

Categoria: Analize Medicale

Electroforeza proteinelor totale permite separarea si determinarea fractiunilor proteice: albuminele si globulinele. Globulinele prezinta urmatoarele fractiuni: - alfa1-globulinele - alfa2-globulinele - beta-globulinele - gama-globulinele. Gama globulinele includ: Ig A, Ig M, Ig D, Ig E, Ig G. [continuare]

Beta-globulina (sange) fractiunea proteica beta

Categoria: Analize Medicale

Electroforeza proteinelor totale permite separarea si determinarea fractiunilor proteice: albuminele si globulinele. Globulinele prezinta urmatoarele fractiuni: - alfa1-globulinele - alfa2-globulinele - beta-globulinele - gama-globulinele. Beta-globulinele includ: plasminogenul, transferina, hemopexina, beta2-microglobulina, fibrinogenul, complementul, proteina C reactiva. [continuare]

Mic dictionar de analize medicale, constante biologice (enzime, hormoni, substante organice, etc.)

Categoria: Articole

Acid vanil mandelic Acid Vanil Mandelic (AVM sau VMA)urinar - valori normale: 1.7-7.4 mg/24h. In neuroblastom sau ganglioneuroni prezinta valori mai mari de 10mg/24h. Intre 26-66 exista certitudine de feocromocitom. Aglutinine, aglutinogene Aglutininele - anticorpi prezenti in unele seruri, capabili sa aglutineze microorganismele sau globulele rosii ce contin aglutinogenul (un antigen) corespunzator. Grupele sanguine - reprezinta o categorie in care se situeaza fiecare persoana dupa varietatea aglutininelor din sange sau, care ii sunt proprii , fiecare categorie apartinand unui sistem bine definit. Sistemul clasic al grupelor sanguine eritrocitare (dependent de aglutininele situate pe globulele rosii) este sistemul ABO, ce cuprinde 4 grupe: - A (prezenta de aglutinogen A) - B (prezenta de aglutinogen B) - AB (ambele aglutinogene) - O (absenta aglutinogenelor). Alanin-amino-transferaza Alanin-amino-transferaza (glutam-oxalacetica) TGO, AST - transferare in forma... [continuare]

Modificare electroforeza

Categoria: Comunitate

Buna seara! Urmez un tratament pentru HBP,cu Avodart si Omnic tocas, de 6 luni! Am facut analizele si mi s-au gasit cresterea gamaglobulinelor si scaderea albuminelor(raportul A/G=0.99),proteinele totale normal,trigliceridele marite=535, VSH=35,CRP normala,urina normala,fibrinogen ,bilirubina normal,GPT,GOT normale, glicemie normal, calciu normal, hemograma normal. Ecografia arata ca am un ficat hiperecogen, colecist cu pereti de 5 mm,litiazic.V-as ruga sa-mi spuneti ce conduita sa adopt si daca este o legatura intre modificarea electroforezei si tratamentul urmat sau starea colecistului Mentionez ca in general ma simt bine, ma doare uneori in partea dreapta sub coasta dar suportabil si am uneori dureri de cap! Urmez de cateva zile un tratament cu Sylimarin 1000 mg. Va multumesc anticipat [continuare]

Sange

Categoria: Dictionar Termeni

Este lichidul rosu, vascos, care circula la nivelul arterelor si venelor sub actiunea pompei cardiace. Datorita compozitiei sale complexe si circulatiei sale rapide, sangele iriga toate tesuturile, asigura multiple functii. El permite mai ales prin intermediul retelei de capilare interpuse intre circulatia arteriala si circulatia venoasa, transportul gazelor respiratorii (oxigen si dioxid de carbon), cel al substantelor nutritive (glucide, lipide, protide), cel al elementelor necesare mijloacelor de aparare ale organismului impotriva bacteriilor, parazitilor si virusurilor (anticorpi, eozinofile, limfocite, monocite, polinucleare neutrofile). Circulatia sangvina este asigurata de contractiile muschiului cardiac. Acesta trimite la fiecare contractie aproximativ jumatate din sange spre plamani, unde dioxidul de carbon este evacuat in aerul expirat atunci cand oxigenul este absorbit de catre globulele rosii. Cealalta parte a sangelui este trimisa prin aorta spre diferitele tesuturi,... [continuare]

Calciu ionic sau calciu ionizat (sange) ca ionic sau ca ionizat

Categoria: Analize Medicale

Aproximativ jumatate (45 %) din cantitatea totala de calciu plasmatic este legata de albumina (si doar o mica portiune de globuline) sub forma neionizata si nedifuzibila, constituind o forma inactiva fiziologic. O cantitate mica de calciu (5 %) este difuzibila dar neionizata, fiind reprezentata de citrat, fosfat si bicarbonat de calciu. Restul calciului plasmatic se gaseste sub forma ionica sau libera si constituie fractiunea fiziologic activa in procesele de hemostaza si de reglare a excitabilitatii neuromusculare si concentratia sa plasmatica este direct reglata de PTH si 1,25(OH)2D3. Determinarea calciului ionic ofera indicatii despre efectul proteinelor totale si albuminei asupra nivelului calciului seric. Un pacient poate avea un nivel crescut al calciului total cu un nivel normal al calciului ionic datorita cresterii proteinelor totale si/sau albuminei, asa cum se intampla in conditii de deshidratare sau in mielomul multiplu. Femeile prezinta o variatie diurna a... [continuare]

Analize medicale interpretare

Categoria: Comunitate

as dori sa mi se intrpreteze urmat oarele analize medicale si dacanu sant la val normale ce pot sa am ? ALAT-TGP 25,ASAT-TGO-UI/L 20, BILIRUBINA-mg% 0,60,GAMA-mm/1h ELECTROFOREZA-PROTEINE albumina 56,44%,valoare 4.40 MG/DL,alfa1 2,69% val 0,21MG/DL,alfa2 8,32 val 0,65 MG/ DL,beta1 6,11 va 0.48 MG/DL,beta2 3,81 val 0.30 MG/DL,GAMMA 22,63 val 1,77MG/DL ,proteine totale 7.80,albuline /globuline 1.30 [continuare]

Tgp marit,colesterol rau marit,trigliceride foarte marite

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE CU FICATUL?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Rezultate analize

Categoria: Comunitate

Buna ziua am o mare rugaminte la un domn/doamna doctor.Vreau sa-mi interpretati analizele mamei mele daca se poate: Mama are 61 ani , piatra la fiere de cativa ani , operatie fibron cu extractie de uter si ovare ,reumatism , si un pic cu glicemia probleme cand creste cand scade, inceput de cataracta. Ce-mi recomandati? trombocite: 120.00 trebuie sa fie intre (150-450)-deci are scazut granulocite neutrofile: 34.60 si trebuie sa fie intre 45-65 deci si aici e scazut VSH: 40 si trebuie sa fie intre 2-10 acid uric seric: 2.30 si trebuie sa fie 2.5-6 calciu seric ionic: 3.68 si trebuie sa fie intre 3.82-5.2 proteina totala :9.30 si trebuie sa fie intre 6-8 albumine:47.5 si limitele normale sunt 55-65 globuline : 52.5 si trebuie sa fie intre 35-45 GAMMA globuline:32.0 si trebuie sa fie intre 12-20 raport A/G:0.90 si trebuie sa fie intre 1.15 si 2.17 fier seric:(sideremie):163 si trebuie sa fie intre 50-150 glicemie 125 si trebuie sa fie intre 70-115 transaminaze... [continuare]

Trigliceride foarte mari

Categoria: Comunitate

TGP (ALT) este 45.41 (valori normale 0-42/UI/I ) Trigliceride este 217.07 (valori normale 50-150 /mg/dl) Colesterol seric total este 226.01 (valori normale 120-220 /mg/dl) HDL-Colesterol este 45.80(valori normale 55-135/mg/dl) Glicemie este 98.42(valori normale 65-115/mg/dl) LDL-Colesterol este 124.80(valori normale 50-150/mg/dl) *Ag HBs (ACCES) este negativ(0-0.9 S/CO-Negativ)(0.9-1.0 S/CO-Echivoc)(>1.0 S/CO-Pozitiv) Anti HCV este negativ ALPHA 1 este 5.2+(val.normale 2.0 - 5.0) BETA este 14.4+ (val.normale 9.0 - 13.0) Raport Albumine/globuline 1.17 Proteine totale este 7.3(valori normale 6.7 - 8.5 ) ACESTE SUNT ANALIZELE SOTULUI MEU,VARSTA 39 ANI.VA ROG SA-MI SPUNETI DESPRE CE BOALA POATE FI VORBA?ARE PROBLEME GRAVE?VA MULTUMESC FOARTE MULT! [continuare]

Tgo si tgpin continua crestere.

Categoria: Comunitate

Buna ziua, Sotul meu in virsata de 38 ani in urma unor analize efectuate in 24 ian 2012 a descoperit urmatoarele valori ale transnaminazelor TGO 41, TGP 8 (valori care s-au mentinut constante pina acum datorita steatozei hepatice de care sufera). In luna martie ca urmare a unei pneumonii a urmat tratament injectabil cu fortum -10 zile, luind in acelasi timp si protectoare pentru ficat, liv52. La 10 zile dupa terminarea tratamentului cu antibiotice valorile transnaminazelor au crescut simtitor(TGO 80, TGP 121) Dupa doua saptamini in care a luat zilnic silimarina (silimarina de 1000mg-2 pe zi) a repetat analizele:TGO 81.8 si TGP 169.2 acestea fiind in crestere. Electroforeza proteinelor serice se prezinta asfel:albumina 54.18, alfa-1-globuline 4.93, alfa-2-globuline 12.28, beta-globuline 14.13, gamma-globuline 14.47, proteine totale 7.09 , Raport A/G 1.18 Bilirubina totala 1.08, fosfataza alcalina 239.4, gama GT 24.9, , proteine totale serice 7.09, , ASLO [continuare]

Hepatita b?

Categoria: Comunitate

Anul trecut prin septembrie la un set de analize de rutina (un test rapid la sange) am fost depistata cu "Antigen HBs -pozitiv". A urmat un set de amalize la sange mai complex la care mi-au iesit urmatoarele: TGO(AST) - 21 TGP(ALT) - 19 GGT - 15 Pana aici au iesit bune. Dar a urmat "Antigen HBs cantitativ" care a iesit "" 9173.64 "". Am facut si Electroforeza proteinelor serice care au iesit: Albumina% 56.20 Alfa 1% 4.20 Alfa 2% 9.10 Beta % 8.10 Gamma % 22.60 interval de referinta 11.00 - 21.00 Proteina totala(g/dl) 8.50 interval de referinta 6.30 - 8.30 Albumine/Globuline 1.28 Pe baza acestor analize medicul de familie a zis ca am hepatita B. M-a trimis la un medic de interne care a zis ca am doar virusul hepatitei B dar care nu este activ. Am urmat un tratament pentru ficat care a iesit putin marit... [continuare]

Interpretare analize

Categoria: Comunitate

T G O .. 26 U/l (5 - 3Cool T G P . .35 U/l (5 - 41) GAMA GLUTAMILTRANSFERAZA...23 U/l (8 - 61) HEMOLEUCOGRAMA Hematii........ 4 860 000 /mm3 (4,5-6,5 mil) Hemoglobina..... 14,0 g/100ml (13 - 17) Hematocrit...... 43,8 % (42 - 52) MCV............. 90,1 fL (82 - 92) MCH............. 28,7 pg (27 - 31) MCHC............ 31,9 g/dL (32 - 36) RDW............. 15,1 % (11,6-14,shades.gif Trombocite..... 210 000 /mm3 (150-450 mii) Leucocite....... 6 720 /mm3 (4000-10000) FORMULA LEUCOCITARA Neutrofile..........42,50 % 2860 /mm3 (45 - 70) Limfocite...........41,90 % 2820 /mm3 (20 - 40) Monocite............ 8,71 % 585 /mm3 (3 - 7) Eozinofile.......... 5,91 % 398 /mm3 (1 - 3) Bazofile............ 0,97 % 65 /mm3 (0 - 1) (singe integral,Cell-Dyn3700,Citometrie de flux),PROBA CONFORMA Electroforeza proteinelor serice A/G................. 1,67 (1.00 -1.50) Proteine totale..... 72,7 g/l (62 - 83) Albumine............ 62,6 % 45,5 g/l (52 - 6Cool% Alpha... [continuare]

Analize medicale

Categoria: Produse medicale

ANALIZA PRET RON ACE (Antigenul Carcino Embrionar) 45 Acid Delta-Amino Levulinic (urina 24h) 85 Acid Hipuric (urina 24h) 50 Acid Homovanilic (urina 24h) 60 Acid uric 7.5 Acid Vanil Mandelic (AVM) 60 ACTH (Hormon Adrenocorticotrop) 45 Adenovirus serologie/coproantigen 85 AFP (Alfafetoproteina) ser/lichid amniotic 50 Albumina ser/lichid cefalorahidian 15 Aldosteron ser/urina 24h 155 Alfa 1-Antitripsina 45 Alfa 2-Macroglobulina 45 Amilaza ser/lichid punctie/urina proaspata 9.0 ANCA 80 Androstendion 85 Angiotensinconvertaza* 110 Anticoagulant lupic 75 Anticorpi Anti Acid Fosfatidic 35 Anticorpi Anti ADN Nativ (Dublu Catenar) 55 Anticorpi Anti Anexina V IgG 65 Anticorpi Anti Anexina V IgM 65 Anticorpi Anti Insule Pancreatice 115 Anticorpi Anti Insulina Umana 85 Anticorpi Anti Leptospira 85 Anticorpi Anti MCV 100 Anticorpi Anti Membrana bazala Glomerulara 85 Anticorpi Anti Microzomiali Tiroidieni (Anti TPO) 50 Anticorpi Anti Mitocondrii 225 Anticorpi Anti... [continuare]

Ceruloplasmina (sange)

Categoria: Analize Medicale

Ceruloplasmina este o alfa2-globulina ce contine cupru. Aproximativ 70 % din cuprul seric total este transportat de ceruloplasmina, 7 % de o proteina cu greutate moleculara mare (transcupreina), 19 % de albumina si 2 % de catre unii aminoacizi. Sinteza ceruloplasminei are loc in hepatocite, la o rata zilnica de 6 mg/kg corp. Incorporarea cuprului in ceruloplasmina (pana la maxim 8 atomi de cupru/molecula) se produce in cursul sintezei hepatice a acesteia, conferindu-i o culoare albastra. Dupa preluarea cuprului ceruloplasmina migreaza catre tesuturile utilizatoare de cupru, unde acesta este eliberat iar proteina este catabolizata. Eliminarea se face pe cale biliara. Pe langa transportul cuprului, ceruloplasmina mai detine urmatoarele functii: - oxidarea Fe2+ in Fe3+ care permite transportul fierului de catre transferina; - oxidarea catecolaminelor si serotoninei (rezultate in vitro); - actiune antioxidanta, prevenind oxidarea lipidelor din membrana celulara; - actiune... [continuare]

Alergia la cerealele pe baza de grau

Categoria: Articole

Generalitati Alergia reprezinta un raspuns anormal, exagerat al organismului, declansat de expunerea lui la substante comune, prezente in mediul inconjurator, bine tolerate de persoanele fara predispozitie genetica la dezvoltarea unor boli alergice, dar percepute ca fiind alergene de catre persoanele susceptibile. Compotamentul de tip alergic are tendinta familiala de aparitie. Riscul ca un nou nascut sa dezvolte simptome atopice este strans legat de prezenta acelorasi simptome la unul dintre parinti. Alergiile alimentare pot aparea la orice varsta, dar mai frecvent la copii si in special la sugari deoarece atat sistemul imunitar, cat si cel digestiv sunt inca in formare, fiind mai susceptibile sa dezvolte o reactie alergica la o proteina continuta intr-un aliment sau aditiv alimentar. Exista sugari foarte sensibili la aceste alimente incat pot dezvolta o reactie alergica prin intermediul laptelui matern, daca mama a consumat aceste alimente. Au fost descrise 8 alimente... [continuare]

Institutul national de cercetare cantacuzino (i.n.c.d.m.i. cantacuzino)

Categoria: Spitale

Servicii medicale Laborator de analize medicale cu plata si gratuite (CASMB): Bacteriologie-micologie: - exsudat nazal - exsudat faringian (cultura + fungi) - exsudat lingual - examen bacteriologic sputa - examen bacteriologic secretie purulenta - examen sumar de urina - urocultura cantitativa - coprocultura - exsudat faringian (cultura) - examen microbiologic secretie vaginala - examen bacteriologic secretie uretrala - detectare Ureaplasma (cultura) - Mycoplasma hominis + Ureaplasma (cultura + antibiograma) - examen bacteriologic secretie conjunctivala - identificare Campylobacter jejuni/coli - examen bacteriologic secretie otica - antibiograma - antibiograma extinsa - izolare, identificare fungi levurici, filamentosi - antifungigrama - autovaccin stafilococ - autovaccin enterobacterii - autovaccin streptococ - autovaccin Pseudomonas - examen micologic piele si anexe - diagnostic bacteriologic in infectiile cu germeni anaerobi - izolare fungi -... [continuare]

Medicamentul - extras din legea privind reforma in domeniul sanatatii

Categoria: Diverse

Prevederile prezentului titlu se aplica medicamentelor de uz uman, destinate punerii pe piata in Romania, fabricate industrial sau produse printr-o metoda implicand un proces industrial. In cazul in care, luand in considerare toate caracteristicile unui produs, acesta poate fi incadrat atat in definitia de medicament, cat si in definitia unui produs reglementat de alta lege nationala, se aplica prevederile prezentului titlu. [continuare]

Pagina 1 din 1 (22 rezultate)
  • « Pagina precedenta
  • Pagina urmatoare »

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK