Clickmed
programare rapida la medic

vitamine pe baza de fier si magneziu

Semnale de avertizare ale unor deficiente din organismul uman

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Septembrie 2021
Consultant medical:

Dr. Negrutiu Claudia
Medic rezident Medicina Muncii

Clinica: Spitalul judetean Arad

Generalitati Exista anumite semnale de avertizare care pot semnala lipsa anumitor substante nutritive din organismul unei persoane. Simptomele prezente la nivelul ochilor, parului, unghiilor, gurii si pielii sunt printre primele semne de debut ale lipsei de vitamine si minerale. Compilatia lor poate ajuta in diagnosticarea si tratarea acestora. Cu toate acestea, multe dintre manifestari pot fi provocate sau agravate de alergii, dezechilibre ale zaharului din sange si metabolismul grasimilor. Simptome de deficit manifestate la nivelul ochilor Simptom Deficit / tratament / cauza Petele Bitot - pete cenusii pe conjunctiva vitamina A Ochi injectati acid boric pentru infectie cu fungi Vedere incetosata vitaminele B2, B6, acid pantotenic Ochi bulbucati ... [continuare]

27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Iulie 2019
Consultant medical:

Liana Contiu
Nutritionist-Dietetician Clinic

Generalitati Cand va treziti dimineata, aveti pofta sa serviti un mic dejun gustos si sanatos? O veche zicala spune sa mancati la micul dejun ca un rege si la cina ca un cersator. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu prea mananca un mic dejun adecvat si in nici un caz un mic dejun copios. Masa servita dimineata are rolul de a oferi energie pentru intreaga zi. Un mic dejun ar trebui sa contina cereale integrale, alimente bogate in calciu, proteine si fructe bogate in vitamine si minerale. Importanta micului dejun "Micul dejun este extrem de important pentru ca ne sustine energia din prima parte a zilei si evitam sa avem mici gustari mai mult sau mai putin constiente. Indicate sunt alimentele care contin proteina pentru ca e mentin satietatea de care avem nevoie. Ouale, branza, carnea rece ramasa de la o masa anterioara, iaurt alaturi de legume proaspete reprezinta masa ideala. Incercati sa evitati sa consumati doar carhohidrati simpli (ex. cereale de mic dejun, dulciuri,... [continuare]

Peritonita

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Iulie 2021
Consultant medical:

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Clinica: Clinica MedLife

Ce este peritonita Peritonita este o inflamatie a peritoneului, o membrana subtire care acopera peretele abdominal si organele interne. Inflamatia poate fi cauzata de o infectie bacteriana sau fungica a acestei membrane. Exista doua tipuri majore de peritonita: primara si secundara. Peritonita primara este declansata de raspandirea unei infectii de la ganglionii limfatici in sange si peritoneu. Acest tip de peritonita este rara, mai putin de 1% din toate cazurile. Cel mai des este intalnita peritonita secundara , care apare atunci cand infectia patrunde din peritoneu in tractul gastrointestinal sau biliar. Ambele cazuri de peritonita sunt foarte grave si pot pune in pericol viata bolnavului daca nu sunt tratate rapid. Semne si simptome Semnele si simptomele specifice peritonitei sunt: - umflare si sensibilitate la nivelul abdomenului, insotite de durere de intensitate variabila - febra si frisoane - pierderea poftei de mancare - sete - greata si varsaturi -... [continuare]

Uleiul de menta - beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2018

Generalitati Menta este o planta ale carei frunze si uleiuri sunt folosite pentru tratarea si ameliorarea multor conditii. Menta este utilizata in cazul racelilor, infectilior respiratorii si ale sinusurilor, tuse, inflamatia gurii si gatului, probleme digestive, arsuri stomacale, greata, varsaturi, greata de dimineata, sindrom de colon iritabil, crampe ale tractului gastrointestinal superior, ale cailor biliare, stomac deranjat, diaree, suprainfectie bacteriana a intestinului subtire, flatulenta, probleme menstruale, tulburari hepatice, etc. Uleiul de menta este aplicat pe piele pentru tratarea durerilor de cap, a celor musculare, ale nervilor, dintilor, bolilor articulatiilor, prurit, eruptii cutanate alergice, infectii bacteriene si virale, dar si pentru respingerea tantarilor. Menta aromatizeaza bauturile si alimentele din compozitia carora face parte. Planta mai este folosita ca parfum pentru sapunuri si cosmetice. Uleiul de menta Beneficiile pentru sanatate ale uleiului... [continuare]

Gastrita acuta

Din Articole
Actualizat la data de: 01 August 2009

Generalitati Gastrita acuta reprezinta termenul medical ce semnifica inflamatia mucoasei gastrice (a stomacului). Etiologia acesteia este foarte variata, insa aspectul clinic si simptomele sunt relativ asemanatoare in toate cazurile. Inflamatia poate sa afecteze intreaga mucoasa (caz in care boala se numeste pangastrita) sau doar anumite zone (cum este cazul gastritei antrale). Specialistii au impartit gastrita acuta in 2 mari categorii: gastrite erozive si gastrite nonerozive (cele care sunt in general, cauzate de Helicobacter pylori). Gastrita acuta poate fi o afectiune asimptomatica si doar foarte rar exista o proportionalitate directa intre aspectul histopatologic (inflamatia microscopica) si intensitatea simptomelor. De obicei diagnosticul de gastrita acuta se pune endoscopic, cand aceasta investigatie se realizeaza pentru alte probleme de sanatate si gastrita se descopera intamplator. Gastrita acuta afecteaza toate segmentele de varsta. Se pare insa ca tipul... [continuare]

Ce spun unghiile despre sanatatea organismului?

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Noiembrie 2010

Generalitati Datorita culorii, texturii si aspectului, unghiile sunt considerate indicatori precisi pentru starea de sanatate a organismului. Modificarile patologice ale unghiilor sunt semne si simptome pentru afectiuni precum: diabetul zaharat, boli cardiovasculare, onicomicoza, anemie sau cancer. Trebuie mentionat ca pacientii pot manifesta si alte semne si simptome specifice acestor afectiuni inainte ca modificarile unghiilor sa devina evidente. Inca din vremea lui Hippocrate unghiile sunt considerate indicatori ai starii generale de sanatate! Linii, urme de traumatisme, pete albe sau decolorate, forme neregulate, fragilitate, toate acestea sunt semne care apar la nivelul unghiilor si care indica existenta unor deficiente de vitamine si minerale, infectii fungice sau afectiuni grave, precum: anemie, diabet zaharat, boli cardiovasculare sau cancer. Astfel, daca organismul nu primeste o cantitate necesara de proteine sau zinc pe suprafata unghiilor pot aparea pete albe; daca... [continuare]

Beneficiile medicale ale condimentelor si mirodeniilor

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Decembrie 2009

Condimentele sunt utilizate de secole nu numai pentru a da gust si savoare mancarurilor ci si pentru proprietatile lor medicinale. Studii realizate recent sustin ca mirodeniile promoveaza sanatatea si bunastarea organismului printr-o serie de actiuni care inhiba dezvoltatea bolilor degenerative. Despre condimente si mirodenii se stie ca au un continut mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu fructele si legumele. Antioxidantii ajuta la prevenirea cancerului, bolii Alzheimer, bolilor cardiovasculare dar se implica si in pastrarea fermitatii si elasticitatii pielii. Adaugarea condimentelor poate suplimenta gustul oricarui tip de mancare. De exemplu, daca pregatiti piure de cartofi sau orez puteti adauga ardei iute, chimen sau sofran; la salate se pune maghiran sau rozmarin. Daca gatiti preparate din carne adaugati cat mai multe condimente, nu aveti nimic de pierdut, ci numai de castigat: mancare delicioasa si o multitudine de beneficii medicale. Vegetarienii... [continuare]

Hepatita alcoolica

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Octombrie 2017

Generalitati Alcoolul este asociat de mult timp cu afectiuni hepatice severe, cum ar fi hepatita – o inflamatie a ficatului, dar legatura dintre consumul de alcool si hepatita alcoolica este complexa. Nu toti bautorii cronici dezvolta hepatita alcoolica si boala poate aparea la persoane care consuma moderat sau au baut mult o singura data. Desi leziunile hepatitei alcoolice deseori pot fi reversibile prin stoparea consumului de alcool, afectiunea poate progresa spre ciroza si insuficienta hepatica daca acest consum nu se opreste. Motivul exact al dezvoltarii hepatitei alcoolice nu este cunoscut cu exactitate. Totusi, un lucru este clar, pacientul cu hepatita alcoolica trebuie sa evite alcoolul si alte substante care pot dauna ficatului. Pentru unii pacienti cu leziuni hepatice severe, transplantul hepatic poate fi o optiune de tratament. Simptome Formele usoare de hepatita alcoolica pot sa nu determine probleme evidente, dar pe masura ce boala avanseaza si ficatul este... [continuare]

Probleme ale cavitatii bucale

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Septembrie 2009

Probleme frecvent intalnite Problemele cavitatii orale nu sunt un fapt neobisnuit. Oricine se confrunta cu ele din cand in cand. Astfel de probleme pot implica gingiile, limba, buzele, fata interna a obrajilor, palatul si planseul cavitatii, regiunea orofaringiana sau dintii. Se pot resimti ca senzatii permanente de uscaciune in gura sau gustul alimentelor poate fi perceput altfel, poate sa apara un miros neplacut in gura, sa existe niste pustule la nivelul gingiilor, obrajilor, limbii, are pot ingreuna mancatul sau vorbitul. Astfel de probleme par complicate, numeroase si grave, insa majoritatea se amelioreaza si dispar in prezenta unui tratament adecvat. Probleme ale cavitatii bucale Afte bucale - se prezinta sub forma unor leziuni ulcerative in gura. Cel mai frecvent apar la nivelul limbii, pe fata interna a obrajilor si a buzelor. Nu sunt contagioase insa au tendinta la recurenta. Leziunile sunt dureroase si afecteaza mult vorbitul, mestecatul. Debuteaza in copilarie... [continuare]

Analize hematologice (hematocrit, formula leucocitara, timp de coagulare, analiza grupelor de sange, etc.)

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Octombrie 2018

Generalitati Sangele omului este compus din doua elemente esentiale: partea lichida, alcatuita din apa, din substante organice si minerale solubile si partea solida, alcatuita din elemente celulare (globule rosii, globule albe si trombocite). Sangele recoltat din vena pacientului introdus intr-o eprubeta se coaguleaza dupa cateva minute., apoi acesta se separa intr-un strat lichid, superior, care se numeste ser si intr-un strat inferior, solid care este cheagul. Daca in eprubeta in care s-a recoltat sangele se adauga o substanta anticoagulanta (prin care se impiedica coagularea sangelui), atunci sangele nu se mai coaguleaza, dar se separa tot in doua straturi: stratul superior, lichid constituit din plasma si stratul inferior, solid, constituit din elementele celuare necoagulate. Din aceste doua componente, ser si plasma sanguina, se vor efectua principalele analize medicale biochimice si serologice. Din elementele celulare sanguine se realizeaza analizele hematologice.... [continuare]

Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Octombrie 2018

Generalitati Exista o multitudine de soiuri de ciuperci dintre care multe sunt otravitoare. Cu toate acestea, exista destule tipuri care pot fi consumate, fara nici o teama. Ciupercile pot fi recoltate din mediul natural, pot fi cultivate la in gradina sau pot fi cumparate din comert. Valori nutritionale Valorile nutritionale ale ciupercilor variaza in functie de soiul acestora. In general, o ceasca de ciuperci fripte are urmatoarele valori nutritionale - calorii - 43 - grasimi - 0 g - sodiu - 4 mg - carbohidrati - 7 g - proteine - 3 g La aceeasi cantitate de ciuperci, doza zilnica recomandata de vitamine si minerale este - tiamina 6% - riboflavina 14% - niacina 17% - B6 8% - acidul folic 3% - acid pantotenic 12% - fier 3% - magneziu 4% - fosfor 10% - potasiu 8% - zinc 6% - cupru 7% - mangan 10% - seleniu 8% Beneficiile ciupercilor Gratie continutului scazut de calorii, ciupercile pot ajuta la prevenir [continuare]

Furunculul, o consecinta a igienei deficitare

Din Articole
Actualizat la data de: 19 Aprilie 2021

Generalitati Sa ne spalam pe maini, sa mancam echilibrat, sa avem grija de curatenia noastra corporala si de cea a locului in care locuim. Neglijarea acestor aspecte poate avea repercusiuni asupra starii noastre de sanatate, iar de cele mai multe ori se vede si la exterior printr-o paleta larga de semne inestetice. Furunculoza este o boala a pielii care se manifesta prin aparitia la nivelul pielii a unor infectii, inflamatii ale radacinilor firelor de par, ca rezultat al acumularilor de puroi si tesuturi moarte. Furunculele pot sa apara si grupat, formand niste retele interconectate. In cazurile severe, aceste grupari de furuncule pot sa degenereze in abcese (o colectie de puroi cu localizari diferite: sub piele, in muschi, in organe - ficat, creier, plamani, rinichi etc.). Furunculoza prezinta si o faza severa cand pacientul are un numar mare de infectii care pot provoca febra si pot duce la inflamarea ganglionilor limfatici. Aparitia recurenta a acestor neplaceri duce la... [continuare]

Salata verde, beneficii pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Iunie 2012

Generalitati Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepara salatele. Acesta leguma este de obicei consumata in stare proaspata, alaturi de alte legume sau in sandwichuri. Bogata in substante nutritive, salata verde ofera celor care o consuma multiple beneficii nutritive si pentru sanatate. Salata verde ajuta la tratarea constipatiei Nivelul ridicat de celuloza din salata verde ajuta la imbunatatirea peristaltismului intestinal. Salata verde poate fi folosita cu succes pentru vindecarea constipatiei si a altor tulburari gastrointestinale. Adaugati peste salata verde suc de lamaie, de menta si miere de albine pentru tratarea dispepsiei, starii de greata, varsaturilor, indigestiei, icterului si a hemoroizilor. Salata verde amelioreaza insomnia si durerile de cap Salata verde contine o substanta numita lectucarium care are capacitatea de a induce som [continuare]

Longevitatea

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Aprilie 2015

Generalitati Imbatranirea este asociata adesea cu dezvoltarea bolilor cronice, desi nu trebuie sa fie asa. Nu este o regula ca persoanele in varsta sa experimenteze vreun atac de cord sau accident vascular cerebral, diabet zaharat sau cancer, osteoporoza sau boala Alzheimer - toate conditii medicale care se presupune ca ar putea fi intalnite mai ales la varstnici. Riscul pentru dezvoltarea acestor boli creste cand o persoana este sedentara, are predispozitii genetice si o dieta nesanatoasa. Nu puteti controla factorii genetici, dar exista o multime de lucruri pe care le puteti face, pentru a creste probabilitatea sa atingeti o varsta inaintata, intr-o stare de sanatate destul de buna. Exista vesti bune legate de longevitate si pentru barbati. Desi longevitatea este si in prezent mai mare in randul femeilor (conform statisticilor mondiale), aceasta diferenta incepe sa scada. Daca sunteti barbati puteti lua o serie de masuri destul de simple, pentru a preveni unele dintre cauzele... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru iarna

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Decembrie 2012

Generalitati Multa lume nu stie ce sa manance in timpul sezonului de iarna si sfarsesc prin a consuma alimente nesanatoase. Multi ajung sa evite complet alimentele sanatoase de sezon si consuma in cantitati mari alimente care ingrasa. Cu schimbarea anotimpurilor vin si modificari in stilul de viata. Schimbarea obiceiurilor alimentare in functie de sezon ajuta organismul sa ramana sanatos. Acest lucru va poate feri de imbolnaviri pe timp de iarna. Stiintific, s-a dovedit ca sezonul rece mentine sanatatea organismului si creste puterea sistemului digestiv. Din cauza temperaturilor scazute din mediu, corpul uman consuma mai multa caldura care este o forma de energie. Astfel, fiecare persoana va avea nevoie de mai multa energie in sezonul de iarna, ceea ce determina oamenii sa consume mai multe alimente. Totusi, indicat ar fi sa consumati alimente care sa va ofere energie, dar care sa contina putine calorii. In plus trebuie sa urmati o dieta echilibrata pentru a evita dezechilibrele... [continuare]

Alimente care combat astenia de primavara

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Martie 2013

Generalitati Fie ca este vorba de o noapte de nesomn sau un program incarcat, in anumite zile se pare ca nu aveti deloc energie. Inainte de a apela la o ceasca de cafea sau alte bauturi energizante, incercati alte strategii mai sanatoase de a evita lipsa energiei, cauzate de astenia de primavara. Urmatoarele alimente va pot ajuta sa aveti un nivel ridicat de energie, contribuind in acelasi timp la mentinerea sanatatii generale, prin continutul lor de substante nutritive. Cum puteti inlatura astenia de primavara cu ajutorul alimentelor - Seminte de dovleac. Daca va simtiti epuizati dupa un antrenament de numai 30 de minute, este posibil sa aveti un deficit de magneziu. In cadrul unui studiu, cercetatorii au restrictionat acest mineral din dieta subiectilor (femei cu varste cuprinse intre 47 si 75 de ani). Ei au descoperit ca cei care au valori mai scazute de magneziu in organism au nevoie de mai mult oxigen in timpul activitatilor fizice. Pentru a se evita acest lucru, includeti... [continuare]

Ingrijirea buzelor uscate

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Aprilie 2013

Generalitati Temperaturile reci, vantul si soarele puternic pot contribui la uscarea buzelor. In general, pielea buzelor se usuca ca urmare a conditiilor de mediu care determina deshidratarea acesteia. Cand buzele sunt prea uscate, pielea acestora va crapa si se va desprinde. Procesul este unul dureros si neplacut. Iata mai jos cateva metode cu ajutorul carora puteti preveni, trata si ingriji buzele uscate. Solutii pentru prevenirea si tratarea buzelor uscate - Hidratati-va buzele in fiecare zi cu un balsam special pentru ingrijirea buzelor sau cu o crema hidratanta care contine ingrediente cum ar fi untul de cacao, vitaminele A si E, ceara de albine, vaselina sau dimeticona. - Reaplicati un alt strat protector de balsam pentru buze inainte de a iesi in conditii meteorologice aspre sau a petrece vreme indelungata in interior, in aer uscat. Folositi o crema lubrifianta pe baza de ulei, balsam de buze cu vaselina ori ceara de albine. [continuare]

Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Iunie 2013

Generalitati Fasolea verde este o leguma frecvent consumata ca fel principal sau garnitura in numeroase preparate culinare, apreciata pentru gustul dulceag si proprietatile sale nutritive importante. Fasolea verde permite pregatirea de retete sanatoase si satioase, care promoveaza o stare de sanatate buna si o conditie fizica optima. Informatii nutritionale despre fasolea verde Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A. Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata. Nutrientii din... [continuare]

Ghidul alimentelor de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Generalitati Vara este momentul ideal pentru a experimenta cu alimente praspete si pline de nutrienti mai ales pentru ca acest sezon ne rasfata cu o multime de fructe si legume pentru toate gusturile. Va prezentam o lista a celor mai sanatoase alimente de vara si va prezentam si motivele pentru care ar fi bine sa luati in considerare adaugarea lor in dieta. Alimente de vara Alimentul Beneficii Recomandari alimentare Avocado Acest fruct este o sursa excelenta de: Fibre - Ajuta la digestie Vitamina C - Ajuta functia antioxidanta si absorbtia fierului Vitamina K - Ajuta la coagularea sangelui Potasiu - Benefic pentru tensiunea arteriala si performanta musculara Acid folic - Sustine regenerarea celulara si dezvoltarea fetala Grasimi... [continuare]

Imunizarea organismului in sezonul rece

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Decembrie 2013

Cea mai usoara cale spre o viata sanatoasa o reprezinta un sistem imunitar activ, care lucreaza la eficienta maxima. Omul modern duce o viata haotica, derulata intr-un ritm alert si intr-un mediu impropriu; prins in stresul zilnic, in probleme ce trebuie solutionate repede, acesta neglijeaza constant alimentatia, fie sarind peste orele de masa, fie alegand produse de tip fast-food, sucuri carbogazoase si medicamente, de cele mai multe ori scumpe si ineficiente, la cel mai mic simptom de boala. Este important nu doar cat traim, ci si cum traim! Fiindca o longevitate marcata de boli si neputinte nu este lucrul cel mai dezirabil pentru un om ajuns la varsta senectutii. Pentru a putea trece cu bine peste perioadele solicitante sau peste anotimpul friguros, organismul uman are nevoie de ajutor prin intarirea sistemul natural de aparare. Fara sistemul imunitar am fi mult mai vulnerabili i, implicit, mult mai fragili in fata oricarui factor extern. Pe langa imunitatea... [continuare]

7 mituri explicate despre dieta vegana

Din Articole
Actualizat la data de: 18 August 2014

Generalitati Dieta vegana, care promoveaza beneficiile unei alimentatii bazate exclusiv pe hrana de origine vegetala, a dat nastere multor mituri de cand a devenit extrem de populara la nivel mondial. Aceste regimuri alimentare se bazeaza exclusiv pe consumul de plante, germeni si seminte, interzicand complet inclusiv laptele, branza si ouale permise in alte diete vegetariene. Reprezentantii Asociatiei Americane de Dietetica din SUA sustin ca o dieta vegana bine planificata este foarte sanatoasa, adecvata din punct de vedere nutritional si benefica pentru sanatate in general. Insa exista multe idei preconcepute despre acest tip de diete, pe care specialistii le explica detaliat pentru publicul larg. Informatii utile despre dieta vegana Printre beneficiile oferite de o dieta vegana se numara reducerea nivelului de colesterol si glicemie, mentinerea unui indice de masa corporala optim si prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului. Oponentii acestei diete ii contesta... [continuare]

Carbohidratii sanatosi pe care ar trebui sa ii consumati zilnic

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Octombrie 2014

Generalitati Carbohidratii fac parte din categoria macronutrientilor de care organismul are nevoie pentru a functiona corespunzator. Daca proteinele si grasimile sunt necesare pentru productia de energie utilizata lent, carbohidratii satisfac necesitatile energetice imediate ale corpului. Prin urmare, excluderea totala a carbohidratilor din alimentatie poate avea consecinte importante asupra sanatatii pe termen lung. Invatati sa ii alegeti pe cei sanatosi, pentru a face fata cu brio unui stil de viata activ. Tipuri de carbohidrati Carbohidratii sunt un tip de macronutrienti preluati din numeroase alimente si bauturi. Majoritatea sunt produsi in mod natural in hrana de origine vegetala, asa cum sunt cerealele. Producatorii de alimente adauga alte tipuri de carbohidrati in alimentele procesate, sub forma amidonului sau a zaharurilor. Printre sursele naturale de carbohidrati se numara - fructele; - legumele; - laptele; - nucile; - cerealele; - semintele; -... [continuare]

Cele 12 minuni ale bananelor pentru sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Martie 2016

Generalitati Doar doua banane sunt suficiente pentru asigurarea rezervelor de energie necesare sustinerii unui antrenament sportiv de 90 de minute. Aceste fructe exotice energizeaza organismul instant, sustinut si substantial, avand o serie intreaga de efecte benefice asupra sanatatii. Bananele pot face cu adevarat minuni pentru organism, fiind cel mai consumat fruct de catre atleti. Nu doar energia provenita din consumul acestora le recomanda pentru consumul zilnic, ci si multe alte beneficii unice, inclusiv de prevenire a unei miriade de boli si afectiuni. Proprietatile terapeutice ale bananelor Unii cercetatori sunt de parere ca bananele au fost primul fruct care a crescut vreodata pe Pamant. Dan Koeppel, autorul cartii "Banana: soarta fructului care a schimbat lumea", sustine ca bananierii sunt primii pomi fructiferi care au crescut in Gradina Edenului, si nu merii. Chiar daca ideea a ramas o simpla teorie, popularitatea acestor fructe tropicale este o certitudine. Bananele... [continuare]

Bebe 10 luni

Din Comunitate

Am grsit cand am scris ca fetita mea are greutatea 10 kg.Ea are 10 luni si 2 saptamani si are 8,3 kg.Repet intrrebarea :Are greutatea corespunzatoare vasrtei chiar daca face caca de 4-5 pe zi?Constintenta este nici prea tare nici prea moale.Va multumesc [continuare]

Inr 1,14 sindrom post trombotic

Din Comunitate

Buna ziua Am 30 de ani si in urma operatiei de cazariana m- am pricopsit cu tromboza venoasa profunda. Fac tratament cu sintrom 5 luni iar la ultimele analize inr era de 1,14. Vreau sa va intreb daca iau corect acest medicament : in fiecare dimineata cate jumatate de tableta. Mentionez ca in ultima perioada am mari dureri de picioare cu senzatie de mici crampe dispersate, amorteli, furnicaturi. Este reactia la tratament sau e ceva mai grav? Multumesc anticipat pt raspuns [continuare]

Hemoglobina

Din Comunitate

buna ziua mi-a iesit hemoglobina 8.4 si hematroctit 26.8,hemoglobina medie eritrocitara 18.6 si concentratia hemoglobinei medii eritrocitare 31.4 si siderimia 15 ce parere aveti/va multumesc [continuare]

Ameteala si vedere incetosata

Din Comunitate

Buna! Am 14 ani. Si vara trecuta mi se intampla si mi se intampla si acum. ma ridic si deodata vederea mi se incetoseaza, ametesc, ma simt total obosita si ma doare pe moment capul. Ce poate fi? [continuare]

Este sanatos sa mananci zilnic oua crude?

Din Comunitate

Buna ziua, Baiatul meu in varsta de aproape 18 ani, din dorinta de a face muschi "peste noapte", (proteine) bea zilnic, dimineata pe stomacul gol, un shake ce contine o cana lapte+banana+1 ou intreg+1 albus (cateodata chiar doua albusuri!!). Mentionez ca are greutatea in limite normale (limita inferioara, cred), adica este slab. Este sanatos sa manance acele oua crude, mai ales ca sunt din "comertul" nostru? In plus, zilnic consuma cca 200-300 gr piept pui. Ma ingrijoreaza acele oua crude, daca este bine sa le consume in acest fel zilnic?!! Multumesc! Denisa P. [continuare]

Fac atacuri de panica foarte dese in ultimul timp

Din Comunitate

In ultima vreme m-a simt extrem de obosita si am o stare de confuzie generala.Azi am facut un atac de panica pe strada cand eram cu mama mea.Am ajuns la spital si m s-a facut un calziu si un ekg. Intrebarea mea este cum se poate scapa de acxeste atacuri de panica pt ca deja imi schimba viata si nu in bine.Ieri am fost la endocrinolog si m-am facut un eco dar e ok am de facut ceva analize.doctorita a zis ca e posibil sa am un deficit de minerale in organism.Ceea ce mi se pare cel mai urat la atacurile de panica e ca nimeni din jur nu te poate intelege si daca ajungi la spital ti se pune intrebarea dar te droghezi?As vrea sa stiu daca exista ceva tratament naturist care sa dea roade in cazul acestor atacuri de panica pt ca eu una nu le mai suport.va multumesc [continuare]

Pagina 4 din 34 (1000 rezultate)