Clickmed
programare rapida la medic

uleiul de masline proprietati

Semnificatia simptomelor intalnite zi de zi

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Iulie 2022
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Generalitati In fiecare zi corpul dvs. va poate transmite si puteti afla diverse informatii despre starea dvs. generala doar daca acordati atentie anumitor semnale de alarma ale acestuia. De asemenea este foarte important sa cunoasteti semnificatia acestor manifestari. Modificarile prezente la nivelul sclerei sau albului ochiului In cazul in care albul ochiului are culoare gri , este probabil un rezultat al procesului de imbatranire naturala. Sclera se subtiaza in timp, astfel incat tesutul vascular profund poate fi vazut. Specialistii considera ca exista si diverse conditii medicale grave care contribuie la aparitia acestei culori a albului ochiului, inclusiv artrita reumatoida si sindromul oaselor fragile. Pentru inceput, este recomandat sa consultati oftalmologul daca aveti acest simptom. In cazul in care albul ochiului are culoare rosie , cel mai probabil, ochii sunt uscati. Pot fi prezente vase mici de sange care devin mai proeminente atunci cand ochii sunt iritati.... [continuare]

Vitamine necesare

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Februarie 2023
Consultant medical:

Dr. Mihaela Posea
Medic specialist Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Clinica: Clinica Smart Nutrition

Vitamina A Rolul vitaminei A Vitamina A intervine in fotoreceptie, fiind un compus esential al rodopsinei (substanta fotosensibil prezenta in celulele cu bastonase de la nivelul retinei care sunt implicate in vederea nocturna). De asemenea, ea intervine in cresterea si diferentierea celulara, dezvoltarea embrionara a cordului, plamanilor, rinichilor; participa in reglarea functiilor sistemului imun si in reproducere. Diferiti compusi (hormoni tiroidieni, steroizi, prostaglandine, vitamina D) controleaza sisteme metabolice in care sunt implicati receptori pentru acidul retinoic (RAR) si receptorii X retinoizi (RXR) Vitamina A are dou forme active: retinal si acid retinoic. Aceste forme sunt obtinute prin precursori precum retinol, retinilester (forma esterificat a retinolului), carotenoizi (beta caroten, alfa caroten, etc). Atat carotenoizii cat si esterii de retinol sunt intai transformati in retinol din care, prin procese de oxidare, se obtine retinalul si in final acidul... [continuare]

28 de alimente supernutritive

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Octombrie 2018

Generalitati Multe persoane utilizeaza zilnic multivitamine sub pretextul ca acestea sunt sanatoase. Totusi, consumul de alimente este benefic pentru oricine si mult mai placut decat inghitirea de suplimente. In plus, prin selectarea corecta a alimentelor se pot obtine substantele nutritive esentiale pentru organism. Important este sa se aleaga combinatia corecta de alimente. O dieta bogata in produse alimentare nutritive este cea mai buna metoda pentru incetinirea procesului de imbatrinire si prevenirea bolilor cronice. Cele mai sanatoase fructe 1. Prunele uscate - aceste fructe inchise la culoare sunt bogate in cupru si bor, ambele substante fiind importante in prevenirea osteoporozei. De asemenea, contin si o fibra numita inulina care atunci cand este descompusa de bacteriile intestinale determina cresterea aciditatii mediului la nivelul tractului digestiv, facilitand absorbtia calciului. Pentru intarirea oaselor si cresterea energiei sunt necesare patru-cinci prune... [continuare]

Dieta pentru sindromul adhd

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2010

Generalitati ADHD este o tulburare comportamentala manifestata prin imposibilitatea persoanei afectate de a se concentra asupra unei activitati anume. Aceasta afectiune se caracterizeaza prin modificari ale dispozitiei, anxietate, impulsivitate, ostilitate, tulburari ale somnului asociate cu alte simptome precum durerea de cap, migrenele si disconfortul gastric. Persoanele care sufera de aceasta afectiune, de regula, prezinta o greutate mica la nastere, sufera de alergii sau de boli autoimune. Acest sindrom afecteaza in mod egal atat femeile cat si barbatii. Sindromul ADHD nu se trateaza definitiv, astfel, desi simptomele se diminueaza considerabil acestea persista si in perioada adulta. In randul specialistilor circula o regula potrivit careia ADHD este o afectiune ce presupune deficienta functionala a grasimilor EPA si DHA, situatie care adesea coincide cu carenta de fier si/sau zinc. In prezent, nu exista suficiente informatii pentru a fi stabilita o schema de... [continuare]

Rosiile: un aliat important in dietele de slabit si mentinerea sanatatii

Din Articole
Actualizat la data de: 06 August 2019

Rosiile, pe locul 2 in topul preferintelor romanilor Tomatele sau rosiile sunt unele din cele mai importante legume din alimentatia omului, care pot fi consumate in stare proaspata sau ca ingredient in diferite feluri de mancare. Acestea sunt printre legumele cel mai des consumate, dupa cartofi. Gustoase si aproape indispensabile din bucatarie, rosiile aduc multe beneficii sanatatii. Rosia este apreciata datorita gustului ei dar si avantajelor pe care le ofera sanatatii. Desi pot fi consumate tot timpul anului, datorita culturilor din sera, valoarea lor nutritiva este mai ridicata si gustul este mai intens atunci cand sunt cultivate in gradini, la soare, in lunile de vara (iunie pana in septembrie). Compozitia chimica a tomatelor Exista diverse soiuri de rosii, de la cele rotunde - suculente, cele ovale - carnoase si pana la cele mici cu gust dulce, cherry, dar toate au aceleasi proprietati nutritive, fiind o sursa importanta de: - potasiu, fosfor, magneziu, fier - necesare... [continuare]

Produse cosmetice preparate acasa

Din Articole
Actualizat la data de: 26 August 2020

Generalitati Produsele de ingrijire corporala care nu contin substante chimice, ci doar ingrediente naturale, tind sa devina o moda in domeniul cosmeticii. Componentele acestor preparate sunt blande cu pielea, spre deosebire de produsele existente pe piata, care sunt agresive cu tenul si, in loc sa amelioreze aspectele pielii carora le sunt dedicate (ridurile, acneea etc.), mai degraba declanseaza iritatii ale pielii. Astfel, a luat nastere dorinta femeilor de a aborda naturist ingrijirea pielii. Datorita eficientei tratamentelor cosmetice preparate in casa, majoritatea femeilor au constientizat ca produsele cosmetice din magazine sunt costisitoare si complet inutile. Va prezentam cateva tratamente corporale care pot fi preparate acasa! Bicarbonat de sodiu pentru exfoliere Bicarbonatul de sodiu este o adevarata minune pentru piele; acesta putand inlocui atat produsele cosmetice pentru exfoliere, cat si cele destinate curatarii tenului. De asemenea, datorita absorbtiei de... [continuare]

Remedii naturiste la domiciliu pentru vanatai

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Septembrie 2018

Generalitati Vanataia este o colorare a pielii ca urmare a unui prejudiciu fizic, rana sau accident. Are loc leziunea traumatica a tesuturilor moi, ca urmare a spargerea vaselor de sange adiacente. Vanataia este demarcata prin umflare, roseata, moliciune si durere in regiunea traumatizata. Remediile naturiste de la domicilui pentru tratarea vantailor cuprind margarina, ceapa, gheata, apa rece, curcuma, lamaia, salvia, uleiul de masline, florile mullein, cafeauna neagra, uleiul de lavanda, zaharul sau mierea, alfa alfa, piperul, vaselina, ardeiul iute, arnica, musetelul, coada soricelului, frunzele de tataneasa, frunzele de patrunjel, spanacul, broccoli si salata verde. Vanataie este o colorare a pielii ca urmare a unui prejudiciu fizic, rana sau accident. Are loc leziunea traumatica a tesuturilor moi, ca urmare a spargerea vaselor de sange adiacente. Vanataia este demarcata prin umflare, roseata, moliciune si durere in regiunea traumatizata. Simptome Simptomele unei vanatai... [continuare]

Remedii surprinzatoare pentru diverse probleme de sanatate

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Octombrie 2018

Generalitati Dulapiorul cu medicamente al oricarei persoane ar trebui sa includa diverse remedii, care pot fi utilizate in mai multe scopuri, pentru rezolvarea problemelor de sanatate care pot sa apara pe neasteptate (sangerari nazale, intepaturi de insecte sau chiar matreata). Iata 10 produse cu ajutorul carora pot fi ameliorate diverse afectiuni, mult mai convenabil si mai ieftin decat cu ajutorul medicamentelor ce pot fi achizitionate de la farmacie. Remedii 1. Antiacid Indicat pentru: arsuri gastrice Tipul efervescent al acestora, care contine bicarbonat de sodiu, contribuie la neutralizarea acidului care provoaca simptomele dureroase de arsuri stomacale. Poate fi folosit si in cazul calmarii muscaturilor de insecte. Unele formule de antiacid contin aspirina cu efect antestezic care ajuta la ameliorarea neplacerilor provocate de intepaturile de insecte. Se poate face o pasta dintr-o pastila de atiacid zdrobit, un praf de faina de ovaz, putina apa, iar compozitia... [continuare]

Regimul alimentar dupa colecistectomie

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Martie 2016

Generalitati In cazul unei patologii acute, sau degradarii starii de sanatate chiar si intr-o patologie cronica biliara sau intr-o litiaza a ductului biliar, aceasta trebuie extirpate in mod chirurgical, operatie care poarta denumirea de colecistectomie. Colecistectomia este urmata de o serie de indicatii si sfaturi medicale si alimentare in ceea ce priveste adaptarea pacientului la urmatoarea perioada in care vezica biliara nu mai exista. Colecistul Vezica biliara sau colecistul (in termeni populari fierea) este rezervorul surplusului de bila. Lichidul biliar sau bila este produsa si secretata de catre ficat si va fi stocata in aceasta vezicula biliara cu rolul de a fi eliminata de aici in duoden in timpul digestiei duodenale. Aceasta bila are rolul principal in metabolismul lipidic , adica de al arderii excedentului de grasimi ingerate. Desi exista si alte enzime care au rolul de a metaboliza lipidele, enzime care sunt eliminate si in alte organe decat cele din duoden sub... [continuare]

Dieta poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide?

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Iunie 2010

Dieta poate ajuta? Persoanele care sufera de artrita reumatoida au auzit de o dieta specifica sau anumite alimente, care pot ameliora durerea, rigiditatea articulara si oboseala. Intr-o zi, alimentatia poate deveni tratament de electie pentru persoanele care sufera de artrita sau de alte afectiuni inflamatorii inrudite. Consumarea anumitor alimente si evitarea altora poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide. Totusi, conform specialistilor, nu exista o dieta pentru artrita. Pe de alta parte, daca pacientul observa ca anumite alimente ii agraveaza artrita si altele ajuta la ameliorarea simptomelor, se recomanda ca persoana sa faca anumite modificari in dieta. Potrivit unui studiu realizat recent, 30-40% dintre pacientii cu artrita reumatoida pot beneficia de pe urma excluderii anumitor alimente identificate. O dieta de eliminare ghideaza pacientul in indepartarea alimentelor suspecte din dieta zilnica. Dupa o perioada de timp, pacientul poate reintroduce,... [continuare]

14 alimente care ne ajuta sa slabim

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Septembrie 2009

Alimente indicate in dieta Doriti sa scadeti apetitul alimentar si pofta de dulciuri? Atunci treceti pe lista de cumparaturi alimentele recomandate de noi. Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca mai mult de o duzina de alimente, de la fasole pana la carnea de vita, ajuta la reducerea poftei de mancare si dependentei de dulce, accelereaza procesul de ardere a depozitelor de grasime si va pot ajuta sa obtineti si sa mentineti o silueta de invidiat. 1. Ouale Renuntati la chifle la micul dejun. Ouale, alimente bogate in proteine, va pot oferi energia necesara inceperii unei dimineti active. Un studiu desfasurat pe un numar de 30 de femei supraponderale sau obeze a demonstrat ca femeile care au consumat la micul dejun o omleta din doua oua (cu 2 felii de paine prajita), au avut un apetit redus in urmatoarele 36 de ore fata de cele care au servit la micul dejun un sandwich cu acelasi numar de calorii. Un ou contine 78 de Kilocalorii si peste 6g de proteine; cu exceptia... [continuare]

5 alimente ce trebuie incorporate in dieta

Din Articole
Actualizat la data de: 11 Iulie 2018

Generalitati Daca se doreste o imbunatatire a sanatatii si longevitatii trebuie introduse cinci alimente esentiale in dieta de zi cu zi. Cheia, afirma unii cercetatori, este pacalirea organismului, care odata cu inaintarea in varsta produce mai multe substante ce distrug celulele si mai putine celule noi, rezistente la cancere, imbatranire sau alte afectiuni. Aceste substante daunatoare sunt asa-numitii radicali liberi, un grup de atomi cu un numar impar de electroni foarte instabili si reactivi. Cand acesti radicali liberi patrund in ADN-ul uman cauzeaza la deteriorarea acestuia si determina aparitia unor celule cu un comportament anormal, precum cele canceroase. Ce este de facut? Organismul are deja un sistem de aparare reprezentat de antioxidanti, substante ce intrerup reactia de deteriorare a celulelor de catre radicalii liberi. Antioxidantii pot fi gasiti si in alimente, precum vitamina E, betacarotenul si vitamina C. Parerile cercetatorilor despre efectul antioxidant al... [continuare]

Regimul alimentar in bolile de ficat

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Iulie 2018

Generalitati Ficatul este cel mai mare viscer conex al sistemului digestiv si este un organ cu rolul de glanda anexa in cadrul acestui sistem. Ficatul are roluri multiple si este poate cel mai polivalent organ al corpului uman, deoarece indeplineste o serie de functii in activitatea homeopatica a organismului. Functionalitatea hepatica Rolul major al ficatului este in tot ce inseamna digestie sau metabolizare si descompunere a nutrientilor, de la forme mai complexe, la forme mult mai simple usor de asimilat si de metabolizat. Din cadrul acestei functii este inclusa functia de a secreta bila , care va fi cumulata in vezica biliara (colecist), avand un rol principal in descompunere si metabolismul lipidic, cu actiune in intestinul subtire. Rol major in circulatia sanguina, si anume la acest nivel prin stocarea de fier, aceasta rezerva de fier este obtinuta din descompunerea hematiilor, mai precis din descompunerea hemoglobinei (care are un bogat continut de fier). Rol in a... [continuare]

Dieta pentru prevenirea ridurilor

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Generalitati Pentru a intelege cum pot ajuta alimentele la prevenirea ridurilor, este important sa se inteleaga cum anume se formeaza ridurile. Pe masura ce oamenii imbatranesc au loc modificari inclusiv la nivel celular. Procesul de reinnoire celulara incetineste, fibrele elastice nu mai pot sustine pielea la fel de bine cum o faceau in trecut. Astfel pielea devine moale, dermul isi pierde partial din capacitatea sa de a retine umezeala si nutrientii, iar productia de colagen incetineste. Stresul excesiv precum si alti factori de mediu pot influenta negativ productia de colagen, ceea ce ingreuneaza procesul de sinteza al proteinelor de colagen si provoaca imbatranirea prematura. Rezultatul este scaderea elasticitatii pielii, aparitia ridurilor si liniilor fine. Factorii care determina aspectul pielii Hidratarea, expunerea la soare precum si exercitiile fizice sunt factori importanti care pot determina aspectul general al pielii, dar alegerile alimentare sunt cele care... [continuare]

Diete antiinflamatoare

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Iunie 2012

Generalitati Daca va taiati pielitele din jurul unghiilor, zona se va umfla, inrosi si va fi fierbinte. Acest tip de raspuns inflamator acut este reactia organismului la trauma, iar aceest lucru este o parte esentiala a procesului de vindecare, dar inflamatia cronica cauzata de forme mai subtile de traume poate influenta in sens negativ sanatatea dvs. Alimentele consumate pe termen lung, mancarurile foarte procesate si expunerea continua la toxinele din mediu pot duce la inflamatii persistente de grad mic pe care cercetatorii le coreleaza cu imbatranirea prematura, boli de inima, diabet, Alzheimer, psoriazis, artrita reumatoida si cancer. Ce agraveaza inflamatiile Multe alimente din dieta standard pot agrava inflamatiile, incluzand aici faina si zaharul alb rafinat, carnea rosie, produsele lactate, produsele de tip fast-food dar si aditivii alimentari. Cu un astfel de regim alimentar, corpul poate avea de suferit. Nu doar sanatatea dvs. ar putea fi precara, ci va fi... [continuare]

Topul celor mai bune ingrediente din lotiunile pentru corp

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2012

Generalitati Lotiunile hidratante contribuie la mentinerea umiditatii pielii. Pentru mentinerea sanatatii pielii aceasta trebuie sa fie hidratata. Cu exceptia ingredientelor cu rol hidratant, cum ar fi umectantii si emolientii, cei mai buni compusi din lotiunile pentru corp sunt vitaminele, mineralele si aminoacizii. Toate acestea protejeaza si tonifica pielea si imbunatesc textura acesteia. Inainte de a alege un tip de crema sau lotiune pentru corp este indicat sa urmati sfatul medicilor dermatologi sau al specialistilor in dermato-cosmetica. Indiferent ca sunteti expusi intemperiilor vremii sau pur si simplu aveti o piele uscata, este necesara o lotiune de corp pentru a va mentine pielea sanatoasa. Cele mai multe dintre lotiunile hidratante pentru corp au ingrediente comune. Top ingrediente din lotiunile pentru corp - Ceramide - ceramidele sunt molecule de lipide care se gasesc in membrana celulelor pielii, ce ajuta la prevenirea pierderii umiditatii din tesutul epitelial.... [continuare]

Dieta pentru sanatatea ficatului

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Noiembrie 2012

Generalitati Ficatul are un rol vital pentru organism. Un ficat sanatos curata mare parte din bacteriile si toxinele din corp. Acest organ joaca un rol esential in procesul digestiei, echilibrului hormonal (regleaza nivelul de hormoni sexuali, produce estrogen, testosteron), detoxifierii si metabolizeaza proteinele, grasimile si carbohidratii, oferind organismului substante nutritive si energie. Ficatul creeaza bila care contribuie la descompunerea grasimilor, depoziteaza energie pentru organism sub forma de glicogen (care se transforma usor in glucoza in caz de necesitate) si depoziteaza si asmilieaza vitaminele (mai ales cele liposolubile), mineralele si zaharurile. Acest organ important filtreaza sangele si ajuta la eliminarea substantelor chimice nocive si a bacteriilor, regleaza capacitatea de coagulare a sangelui, creeaza proteine serice (cele care mentin echilibrul fluidelor), transporta hormonii, cum ar fi estrogenul si alte substante, ajuta la mentinerea echilibrului... [continuare]

20 de alimente antiimbatranire

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Mai 2013

Generalitati Alimentele consumate zilnic au un rol esential in hranirea, energizarea organismului si mentinerea sanatatii, dar isi pun amprenta si asupra frumusetii si tineretii . Acolo unde cremele antiaging si procedurile estetice dau gres, alimentele antiimbatranire intervin si asigura longevitatea organismului, mentinandu-l zilnic puternic si in forma. Lupta impotriva imbatranirii organismului are un aliat puternic: alimentatia. Cercetatorii au descoperit, de-a lungul timpului, o multime de alimente cu rol esential in prezervarea tineretii si sanatatii organismului. Substantele nutritive pe care le contin ajuta la regenerarea celulara, intarirea sistemului imunitar si profilaxia bolilor care apar odata cu varsta si care afecteaza sever aspectul si rezistenta organismului. Alimente antiimbatranire 1. Iaurt Consumul zilnic de iaurt va ajuta sa traiti mai mult, datorita continutului crescut de "bacterii bune" sau culturi vii, care contribuie la mentinerea sanatatii digestive... [continuare]

Topul alimentelor cu rol antiinflamator

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Mai 2013

Generalitati Alimentele considerate antiinflamatoare contin substante nutritive care lupta eficient impotriva durerilor fizice - de cap, oase, spate, articulare - provocate de inflamatiile interne care pot aparea in organism. Nutritionistii sustin ca aceste alimente ar trebui sa faca parte din dieta zilnica a oricarei persoane, si nu doar pentru acest beneficiu, ci si pentru multiple alte proprietati terapeutice pe care le au pentru organism. Inflamatia reprezinta reactia de aparare a organismului in momentul in care este atacat de diversi radicali liberi (bacterii, virusuri, traumatisme, stres). Acestia slabesc sistemul imunitar si declanseaza reactia inflamatorie. Inflamatiile produc boli care afecteaza toate sistemmele si organele din organism. Sunt considerate unele dintre cauzele principale ale multor boli cardiace, renale, digestive, pulmonare, osoase sau articulare. Alimentele cu cel mai puternic rol antiinflamator Ceai Rooibos Efectele antiinflamatoare ale ceaiului... [continuare]

Utilizari alternative pentru alimente obisnuite in dieta zilnica

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Iunie 2013

Generalitati Multe dintre alimentele obisnuite din dieta zilnica pot avea utilizari alternative pentru sanatate, cand sunt folosite si in alte scopuri decat nutritia. O serie de cercetari efectuate de specialisti au descoperit ca produse precum iaurtul sau otetul pot fi elemente-cheie in diverse remedii naturiste, pentru tratarea arsurilor solare, afectiunilor dermatologice sau pentru infrumusetare. Zeama si coaja de lamaie Inhalarea uleiurilor volatile din zeama si coaja de lamaie poate avea un efect tonic pozitiv asupra starii de spirit. Uleiul esential de lamaie este folosit in aromaterapie pentru combaterea starilor de apatie si anxietate, precum si pentru energizare in momentele de epuizare. Zeama de lamaie este si un bun tratament impotriva matretii. Tratamentul presupune masarea scalpului cu doua lingurite de suc proaspat de lamaie, apoi clatirea parului cu apa calduta. Se repeta operatiunea, dar cu zeama de lamaie diluata intr-o cana cu apa, fara clatire la... [continuare]

Humus - beneficii si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 18 Iunie 2013

Generalitati Popularul preparat humus este un fel de mancare traditional din Orientul Mijlociu, constand intr-o pasta moale preparata din naut si sos tahini, consumata cu lipie sau alte tipuri de paine coapta in forme plate, in special la micul dejun. Humusul are textura si consistenta similare cu cele ale untului de arahide, fiind consumat cu precadere in tari precum Siria, Israel, Turcia, Grecia, Cipru si Lebanon. Popularitatea humusului nu deriva doar din gustul sau delicios, ci si din proprietatile sale nutritionale exceptionale. Beneficiile humusului pentru sanatate Ingredientele folosite la prepararea humusului sunt cele care dau acestui preparat numeroase beneficii importante pentru sanatate. Principalele alimente folosite in procesul de gatire a humusului sunt nautul (leguma foarte bogata in proteine si cultivata in Orientul Mijlociu de mii de ani), sosul tahini (o pasta moale de susan, cu o aroma foarte intensa), zeama de lamaie, usturoi proaspat, ardei iute si ulei de... [continuare]

Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iulie 2013

Generalitati Alimentatia corecta influenteaza radical starea de sanatate a organismului si forma in care se afla acesta din punct de vedere estetic, motiv pentru care oamenii de stiinta si-au dedicat studiile de specialitate efectelor pe care alimentele le au asupra functionalitatii corpului. Multe dintre rezultate au inclinat balanta catre anumite categorii de alimente care, odata introduse in retete sanatoase, contribuie major la detoxifierea organismului, mentinerea siluetei si prevenirea potentialelor boli. Retetele sanatoase de mai jos sunt recomandate de specialisti reputati, pentru eliminarea kilogramelor in plus, eliminarea toxinelor din organism si protectia sanatatii pe termen lung. Retetele de detoxifiere ale lui Joe Cross Realizatorul de documentare si consilierul in nutritie Joe Cross si-a recapatat forma fizica perfecta si starea de sanatate, cu ajutorul unor retete de detoxifiere pe baza de sucuri proaspete din fructe si legume, baute timp de 60 de... [continuare]

Cum apar buzele crapate si cum le puteti ingriji

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Februarie 2014

Generalitati Buzele crapate se refera la uscarea excesiva a pielii la acest nivel, cauzata de numerosi factori, de la conditiile meteorologice nefavorabile si pana la administrarea anumitor medicamente. Oricine poate suferi ocazional de craparea buzelor, o problema care poate conduce in anumite cazuri severe la cheilita, afectiune cauzata de o infectie si recunoscuta prin portiunile crapate de piele din colturile gurii. Anumite masuri preventive si tratamente va ajuta sa scapati de buzele crapate, inainte sa apara o problema dermatologica mai complexa. Cauzele buzelor crapate In sezonul rece, pielea sensibila a buzelor este cea care are cel mai mult de suferit din pricina expunerii directe la radiatiile ultraviolete, frig, vant si aer uscat. Intrucat buzele au cele mai subtiri straturi cutanate, sunt mai susceptibile uscarii excesive decat alte regiuni ale corpului. De altfel, o persoana pierde de 10 ori mai multa umiditate prin buze, comparativ cu celelalte zone... [continuare]

Superalimente pentru sanatatea oaselor

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Aprilie 2014

Generalitati Exista o categorie aparte de superalimente bogate in calciu, vitamina D si alti nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor, din care puteti sa faceti in fiecare zi alegeri inspirate pentru o viata lunga, lipsita de boli. Un regim alimentar cu adevarat echilibrat nu exclude din meniul zilnic sursele alimentare de baza pentru sanatatea osoasa. Dieta pentru oase puternice Un organism sustinut de un sistem osos puternic are nevoie de doi nutrienti-cheie calciul, care intareste structura oaselor si a dintilor si vitamina D, care asigura absorbtia calciului si dezvoltarea osoasa. Acest duo inegalabil este esential in copilarie, in perioada de crestere si maturizare, insa nu isi pierde din importanta nici la varsta adulta. Dupa 30 de ani, oasele incep sa isi piarda lent si progresiv din densitate, procesul accelerandu-se dupa varsta de 50 de ani. Fara un aport suficient de nutrienti responsabili cu intarirea oaselor si a dintilor, se poate instala osteoporoza, o... [continuare]

7 ingrediente speciale cu efect de intinerire a pielii

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Aprilie 2014

Generalitati Alegerea produselor care au in compozitie ingrediente speciale cu efect de intinerire a pielii nu este intotdeauna usoara. Tesutul cutanat isi pierde capacitatea de retinere a nivelului optim de umiditate in celule odata cu trecerea timpului, iar productia de colagen si elastina (substante cu rol in mentinerea sanatatii si fermitatii pielii) scade pe masura ce aniversarile curg. Specialistii in cosmetica si intretinere a pielii ofera ponturi pretioase pentru selectarea acelor creme, lotiuni si seruri cu adevarat eficiente, care va ajuta sa va pastrati aerul tanar, proaspat si seducator pana la varste inaintate. Substante pentru ingrijirea pielii Informarea este cea mai importanta arma din arsenalul personal al resurselor de infrumusetare. Aflati care sunt ingredientele performante pentru intinerirea pielii si discutati cu dermatologul dumneavoastra despre cele mai bune optiuni pe care sa le aveti in vedere. 1. Ceramidele Membrana celulelor cutanate... [continuare]

Alimente pe care sa le consumati intotdeauna impreuna

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Aprilie 2014

Generalitati Exista cateva alimente pe care, daca le consumati impreuna, va bucurati in totalitate de impactul lor nutritiv. Combinatiile de acest tip poarta numele de sinergie alimentara, un concept dezvoltat de profesorul Universitatii din Minnesota, SUA, David Jacobs. Aflati ce alimente sunt mai valoroase din punct de vedere nutritional, daca sunt savurate in acelasi timp. Ce este sinergia alimentara O teorie recent introdusa in lumea stiintifica, sinergia alimentara se bazeaza pe ideea ca urmarea unei diete echilibrate nu presupune doar concentrarea atentiei catre hrana in general, ci catre nutrientii specifici pe care aceasta o furnizeaza si modul in care acestia fuzioneaza. David Jacobs, specialistul american care promoveaza sinergia alimentara, crede ca efectul nutrientilor esentiali pentru organism trebuie sa fie luat in considerare prin combinarea lor, si nu individual, precum o face stiinta nutritionismului (unde accentul se pune separat pe lipide, proteine,... [continuare]

Fisura anala : nu se vindeca !!!

Din Comunitate

Buna ziua. Sunt deja de o luna in tratament pt. fisura anala la o clinica de proctologie. Problema e ca am impresia ca fisura nu se vindeca si de 2 saptamani si sangereaza mai mult sau mai putin la scaun. Imi respect tratamentul, igiena e exemplara, am consultat medicul in prima zi cand am sangerat speriata fiind de faptul ca nu se mai intampase pana atunci la care mi-a raspuns ca nu trebuie sa ma sperii de putin sange. Durerile parca s-au mai ameliorat dar in fiecare zi sangerez. ce ma puteti sfatiu ? [continuare]

Helicobacter pylori

Din Comunitate

A reusit cineva sa combata cu succes Helicobacter Pylori prin tratamente naturiste? Am incercat cu argila,Paraprotex, zeama de varza cruda,obligeana, dar nu au aparut rezultatele asteptate.Nu pot lua medicamnetele din schemele clasice, fiind alergica la antibiotice si avand colon iritabil care nu ar suporta astfel de doze de medicamnte. Sunt interesata de orice sugestie, numai sa nu intre in contradictie cu gastrita eroziva si colonul iritabil (diaree) pe care le am. Multumesc! [continuare]

Este grav?

Din Comunitate

am un bebe de 9 luni inca de cand eram gravida ma constipam foarte mult insa acum am si sangerari ce poate fi? exista tratament pt asa ceva tin sa mentionez ca alaptez.Dureri nu am doar ca sangerez va multumesc [continuare]

Pagina 3 din 34 (1000 rezultate)