Clickmed
programare rapida la medic

in ce alimente se gaseste zincu

Abc-ul aminoacizilor. care sunt alimentele care ii contin?

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Mai 2019
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Cat de importanti sunt aminoacizii Aminoacizii sunt compusi chimici sau asa-numitele "caramizi" ce alcatuiesc proteinele. Ei contin in proportie de 16% azot, iar din acest punct de vedere se deosebesc de zaharuri si acizi grasi care nu contin azot. Pentru a intelege mai bine cat de importanti sunt ei pentru viata, trebuie sa cunoastem importanta proteinelor - ce sunt elemente necesare fiecarei celule vii din organism, iar - dupa apa - aceste proteine constituie cea mai mare parte a corpului. In corpul uman, substantele proteice intra in alcatuirea muschilor, ligamentelor, tendoanelor, glandelor, organelor, unghiilor, firului de par, dar si alte multe fluide vitale din organism, fiind implicate si in cresterea si dezvoltarea osoasa. Enzimele si hormonii care au rol de a cataliza si regla majoritatea proceselor din organism sunt proteine, iar, pe langa asta, tot proteinele intervin si in schimburile de nutrienti intre fluidele intercelulare si tesuturi, sange sau limfa, regland... [continuare]

De ce ar trebui sa eviti alimentele bogate in carbohidrati simpli

Din Articole
Actualizat la data de: 17 August 2020
Consultant medical:

Dr. Corello Mirela
Medic Specialist in nutritie si siguranta alimentatiei

Clinica: Nutrisistem

Carbohidratii, zaharurile sau glucidele, definesc compusi chimici, formati din: carbon hidrogen si oxigen. Carbohidratii sunt cele mai abundente biomolecule de pe Pamant si reprezinta produsul procesului de fotosinteza. Au un rol central in reactiile de producere a energiei in organismele ne-fotosintetizatoare. Denumirea acestei clase de compusi provine de gustul specific dulce (zaharuri). Din punct de vedere structural glucidele se clasifica in: • Monoglucide – glucide simple (Ex: Glucoza, Fructoza); • Oligoglucide - (Ex: Zaharoza); • Poliglucide - glucide complexe, acestea sunt digerabile - amidonul, glicogenul sau nedigerabile - fibrele. Amidonul se gaseste in: cereale, leguminoase, fructe si tuberculi; Fibrele se gasesc in: tarate, legume, seminte, fructe. Fibrele sunt clasificate in doua categorii: solubile si [continuare]

10 alimente indicate in prevenirea stresului!

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Aprilie 2024

Ce este stresul Stresul este definit ca un raspuns al organismului la cerinte sau solicitari exercitate asupra sa de catre un spectru larg de agenti cauzali – fizici, chimici, biologici, psihici. Stresul prelungit poate determina aparitia a diferite afectiuni, cum ar fi: - hipertensiunea arteriala, - infarctul de miocard, - accidentul vascular cerebral, - depresie, - anxietate, - sindromul de oboseala cronica, - sindromul de intestin iritabil, - obezitate, - migrene si diferite afectiuni respiratorii. De asemenea, stresul slabeste sistemul imunitar, lasand pacientul vulnerabil fata de afectiunile autoimune, infectii sau cancere. Manifestari ale stresului Manifestari: tahicardie, polipnee, senzatia de uscaciune in gura, transpiratii, tremor, pierderea sau cresterea in greutate, indigestie, infectii recurente, cefalee, deficit de concentrare, irascibilitate, tulburari ale somnului. Agentii implicati in aparitia stresului declanseaza la nivel... [continuare]

Diabetul: bazele alimentatiei sanatoase!

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Octombrie 2009

Generalitati Contrar informatiilor pe care le-ati primit probabil pana acum, nu exista o dieta diabetica in sine – si asta este o veste buna! Dieta recomandata diabeticilor pentru a controla glucoza din sange (sau glicemia) este indicata pentru cei cu diabet dar este recomandata pentru oricine altcineva. Aceasta inseamna ca dumneavoastra si familia dumneavoastra puteti manca aceleasi alimente sanatoase atunci cand este ora mesei. Totusi, pentru persoanele cu diabet, cantitatea totala de carbohidrati consumata zilnic trebuie monitorizata cu multa atentie. Dintre diferitele componente nutritive – carbohidrati (glucide), lipide si proteine – carbohidratii au cea mai mare influenta asupra nivelului de zahar in sange. Cele mai multe persoane cu diabet trebuie, de asemenea, sa monitorizeze ingestia zilnica de grasimi si proteine. Pentru a avea controlul nivelului de zahar in sange, trebuie sa alegeti o mancare sanatoasa, sa faceti zilnic exercitii fizice si sa va luati... [continuare]

Alimente bogate in vitamine

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Iunie 2012

Generalitati Pentru ca o persoana sa fie sanatoasa are nevoie de un regim alimentar echilibrat, care sa includa toate substantele nutritive esentiale, inclusiv vitamine. Pentru ca organismul sa functioneze corect, vitaminele sunt esentiale, iar cel mai bun mod de a le obtine este sa consume produse alimentare cat mai naturale posibil. Consumul, inca de la o varsta frageda, de alimente nutritive, care contin toate vitaminele necesare, ajuta la formarea unor bune obiceiuri alimentare pe parcursul intregii vieti. Alimentele bogate in vitamina A si beta-caroten Vitamina A este o vitamina esentiala necesara pentru vedere, transcrierea informatiei genetice, stimularea sistemului imunitar si sanatatea pielii. Deficienta de vitamina A poate duce la orbire si creste riscul de infectii virale. Totusi, acest deficit este intalnit mai ales in tarile in curs de dezvoltare, unde este o cauza principala a orbirii la copii. Consumul excesiv de vitamina A poate duce la icter, greata,... [continuare]

Alimente pentru combaterea flatulentei

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2012

Generalitati Flatulenta este produsa de excesul de gaze acumulate in sistemul digestiv. In timpul digestiei se formeaza si unele gaze - metan, azot, hidrogen si oxid de carbon. Atunci cand exista o acumulare excesiva de gaze, se produce o umflare anormala care duce, uneori, la dureri abdominale. Gazele se produc atunci cand organismul descompune alimentele pentru a produce energie. O persoana normala elimina gaze de 6-20 de ori pe zi. Desi toata lume sufera ocazional de flatulenta, aceasta poate fi o problema destul de jenanta. Flatulenta cronica ar putea fi un semn ca sistemul digestiv nu functioneaza corect, iar pentru a depasi acest inconvenient poate fi nevoie de modificari substantiale in dieta. Fructe si legume Fructele si legumele sunt alimente bogate in fibre solubile. Acest tip de fibre difera de cele non-solubile, deoarece sunt mai usor de digerat si nu produc multe gaze. Cu toate acestea, unele fructe citrice pot cauza flatulenta. Exista si alte fructe pe care... [continuare]

Cele mai bune alimente care lupta cu raceala

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Ianuarie 2013

Generalitati Simptomele de raceala va pot face viata dificila. Nas infundat, tuse, congestie si febra - toate sunt manifestari foarte neplacute. Racelile sunt, de obicei, inofensive, dar exista cazuri in care virusul responsabil de declansarea racelii poate ataca organismul intr-un mod mai agresiv, cauzand complicatii medicale serioase. Pentru tratamentul racelilor si gripelor medicul dumneavoastra va poate recomanda, in functie de gravitate, antibiotic sau medicamente simptomatice care se elibereaza fara prescriptie medicala. Pe langa acestea, trebuie sa stiti ca exista numeroase alimente pe care le puteti consuma pentru a ajuta organismul sa lupte impotriva racelii. Alimente recomandate pentru tratarea racelii - Usturoi si ceapa. Usturoiul contine un compus numit alicina - o substanta uleioasa, care ii confera mirosul specific, dar si alte caracteristici si care are proprietati antioxidante. Utilizarea unor suplimente care sa abia in compozitie alicina poate fi de ajutor in... [continuare]

Alimente care inrautatesc indigestia

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Februarie 2013

Generalitati Senzatia de arsura localizata in partea inferioara a pieptului, urmata eventual de un gust acru in gura, sunt semnele indigestiei si refluxului de acid gastric. Medicii explica faptul ca aceste simtpome apar atunci cand acidul clorhidric din stomac revine inapoi pe esofag. Manifestarile specifice indigestiei apar ocazional, iar medicul poate determina cauza si tratamentul adecvat. Unele persoane adopta o dieta sanatoasa, ce contine o combinatie potrivita de carbohidrati, grasimi, proteine, apa, saruri, vitamine si fibre - elemenele esentiale in evitarea indigestiei. Daca va privati de oricare dintre aceste elemente, atunci puteti avea probleme de sanatate. Cand suferiti o indigestie care include simptome, cum ar fi greata si balonare, ceea ce mancati si mai ales ceea ce eliminati din dieta zilnica devine extrem de important. Iata care sunt alimentele pe care ar trebui sa le evitati atunci cand aveti indigestie. Alimente de evitat atunci cand aveti indigetie -... [continuare]

Cum previi infarctul. 6 alimente la care trebuie sa renunti imediat

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Martie 2016

O statistica ingrijoratoare a Organizatiei Mondiale a Sanatatii arata ca in Romania, la fiecare 30 de minute, o persoana moare in urma infarctului. Decesele provocate de boli cardiace sunt pe primul loc in tara noastra. Infarctul se manifesta prin durere in piept, intensa, care poate sa stranga ca o gheara sau sa aiba si caracterul unei arsuri, care poate sa iradieze spre umar. Mai pot aparea ameteala, stari de nervozitate, palpitatii. Daca iei insa cateva masuri in ceea ce priveste stilul de viata, riscurile unui infract scad considerabil. Trebuie sa fii mult mai atent la alimentatia ta, sa nu faci exces de bauturi alcoolice, sa renunti la fumat si sa nu duci o viata sedentara (sunt suficiente 30 de minute de miscare, in fiecare zi). Iata care sunt principalii dusmani ai inimii in ceea ce priveste alimentatia: 1. Zaharul Excesul de zahar duce la cresterea tensiunii arteriale si a nivelului trigliceridelor, dar favorizeaza si aparitia de kilograme in plus. Toate acestea... [continuare]

7 alimente care provoaca dureri de cap!

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Martie 2016

Numai in Statele Unite ale Americii migrenele afecteaza peste 38 de milioane de persoane, inclusiv copiii. Se manifesta printr-o durere puternica de cap, care poate sa dureze intre 4 si 72 de ore. Migrena apare cel mai adesea la persoanele cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani. Femeile sunt mai predispuse la migrene, arata statisticile. Durerile pot fi insotite de varsaturi, stari de greata, sensibilitate la lumina si la sunet, slabiciune si ameteala. Cei mai multi dintre cei afectati de migrene au dureri o data sau de doua ori pe luna, insa exista persoane care se confrunta mai des cu neplacutul simptom. Oamenii de stiinta nu au descoperit cauzele care duc la aparitia migrenei, insa a fost observata o legatura intre frecventa si intensitatea durerilor si alimentatie. Astfel, s-a constatat ca unele alimente pot declansa migrenele si pot sa inrautateasca simptomele. De aceea, este important sa stii care sunt aceste alimente si bauturi si sa le eviti: 1.Vinul Probabil ca nu... [continuare]

Ce alimente trebuie sa eviti daca suferi de alergii de sezon

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Ianuarie 2021

Primavara, odata cu aparitia polenului, persoanele care sufera de alergii au de suferit. Simptome precum congestia nazala, durerile de cap, durerile in gat se pot inrautati, potrivit Asociatiei Americane de Alergie, Astm si Imunologie. Expertii sustin ca simptomele se pot inrautati daca incluzi in alimentatie mancaruri care contin substante care declanseaza alergiile, similare cu cele care se gasesc in polen. Potrivit statisticilor, peste 70% din populatia afectata de alergiile de sezon resimt mai mult manifestarile acestora, dupa ce consuma un anumit tip de hrana. Iata despre ce alimente este vorba: Telina Radacinoasa folosita in salate si pentru a da gust anumitor mancaruri, telina este de evitat de catre cei care sufera de alergii cauzate de polen. Aceasta contine acelasi tip de proteina care se gaseste si in polen, raspunzator pentru ochii iritati, care lacrimeaza si nasul infundat al celor afectati de alergii. Taie aceasta leguma de pe lista de cumparaturi, pana cand... [continuare]

Cum iti influenteaza hrana tiroida: alimente permise si alimente interzise

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Mai 2016

Glanda tiroida este cea mai mare glanda a sistemului endocrin, care are o importanta majora pentru buna functionare a corpului uman. In momentul in care aceasta glanda functioneaza deficitar, apar afectiuni precum hipertiroidia si hipotiroidia. Dieta te poate ajuta, ca sa iti mentii tiroida sanatoasa. Totodata, exista unele mancaruri pe care nu trebuie sa le consumi in exces, daca ai probleme cu functonarea acestei glande. Sarea, utila Iodul este elementul principal care ajuta glanda tiroida sa sintetizeze hormonii T3 si T4. Multe persoane insa sufera de o deficienta de iod, de aceea este important sa foloseasca sarea iodata la gatit. Un aport de 5 g de sare pe zi aduce 100 μg de iod. Pestele, in special somonul, tonul si heringul, precum si fructele de mare sunt alimente care contin iod, pe care le poti consuma de 2-3 ori pe saptamana. Legumele cu fruze verzi, indicate Spanacul, salata verde, leurda sunt o sursa importanta de magneziu, un mineral care are un rol important... [continuare]

Ce alimente sa mananci ca sa nu ai niciodata probleme cu vederea

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Iunie 2016

Ca sa ai o vedere agera pana la adanci batraneti trebuie sa incluzi in alimentatie produse care au efecte benefice asupra ochilor si ajuta la prevenirea afectiunilor oculare. Iata cateva alimente care ar trebui sa se regaseasca in meniul zilnic: Morcovii Exista o veche zicala conform careia cei care mananca morcovi isi protejeaza vederea. Aceasta zicala este sustinuta si de studii in domeniu, caci aceste legume sunt bogate in betacaroten si vitamina A, substante care previn aparitia cataractei si te ajuta sa ai o vedere buna pe timp de noapte. Spanacul Spanacul este un aliment esential pentru sanatatea ochilor, deoarece este o o sursa bogata de luteina. Luteina ofera protectie contra degenerescentei maculare, afectiune care, lasata netratata, poate sa duca la orbire. De asemenea, prin consumul regulat de spanac, ochii sunt protejati si contra radiatiilor solare. Ouale Ouale sunt una dintre cele mai bune surse de proteine, vitami [continuare]

Ceapa si usturoiul: aliment sau medicament

Din Articole
Actualizat la data de: 29 Aprilie 2024

Generalitati Ceapa si usturoiul sunt condimente foarte des utilizate in alimentatia noastra. Metabolismul, desi trebuie sa aiba o linie similara pe tot parcursul zilei sau pe o anumita perioada de homeopatie, exista mici diferente de capacitate de metabolism si capacitate de absorbtie care pot varia pe parcursul unei zile. Multe persoane cunosc proprietatile benefice, nutritive ale cepei si usturoiului. De asemenea, consumarea usturoiului sau a ceapei in perioada sezonului rece scade probabilitatea de gripa sau viroza. Exista si alte proprietati cunoscute de multi dintre noi ca fiind proprietati nocive, care sunt resimtite simptomatic. Multe persoane s-au confruntat cu o stare de greata, balonare dupa un consum al acestor alimente. Sa vedem, de fapt, care sunt proprietatile, atat benefice, cat si nocive ale usturoiului si ale cepei. Usturoiul Usturoiul este in cea mai mare parte (80%) cultivat si adus din China. Portiunea cel mai adesea folosita a usturoiului este bulbul.... [continuare]

Topul alimentelor care scad nivelul colesterolului

Din Articole
Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017

Generalitati In urma unui consum ridicat de grasimi animale, ficatul produce mai mult colesterol decat este necesar. Colesterolul in exces se depune pe artere, incetinind circulatia sangelui. De aceea, mentinerea colesterolului in limite normale este esentiala pentru prevenirea unor boli grave precum accidentul vascular cerebral si ateroscleroza. Renuntarea la alimentele grase si produsele de tip fast-food sau altfel spus, adoptarea unui diete sanatoase, practicarea sportului si tratamentul recomandat de medic, atunci cand este cazul, vor contribui la mentinerea in limite normale a colesterolului. Alimente care scad nivelul colesterolului In topul alimentelor care scad nivelul colesterolului se numara: • Soia . Este indicata persoanelor care au colesterolul marit, fiindca izoflanonii din soia au efect antioxidant si protejeaza vasele de sange. In plus, soia contine proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan si magneziu. • Iaurtul. ... [continuare]

Zaharul ascuns din alimente - cat rau iti poate face

Din Articole
Actualizat la data de: 20 Noiembrie 2017

Generalitati Aproape toate produsele pe care le cumparam si le consumam contin zahar. Ca sa fii sanatos, trebuie sa limitezi consumul de zahar; altfel, spus maximum 5% din aportul caloric zilnic trebuie sa provina din zahar. Foarte multe alimente contin mai mult zahar decat credem. Fructele uscate, supa de rosii la conserva, ketchup-ul, stafidele, sosul de la spaghete, pizza congelata sunt doar cateva dintre alimentele care au o mare cantitate de zahar. Principalele alimente care contin zahar • Iaurtul degresat , atat de preferat la micul dejun, contine zaharuri cunoscute ca macronutrienti, care incetinesc digestia. • Stafidele . Procesul de deshidratare confera fiecarui fruct mai multe zaharuri per volum, de aceea stafidele contin mult zahar. In general, fructele uscate se afla in topul alimentelor cu cea mai mare cantitate de zahar. • Salata de varza cumparata de la fast-food. Acest tip de salata contine maioneza, ceea ce inseamna ca are si o cantitate importanta de... [continuare]

Alimente usoare de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 13 Octombrie 2017

Generalitati Soarele straluceste, temperaturile sunt in crestere. Vara este sezonul in care dam jos din straturile de haine, dar poate fi si o buna oportunitate sa dam jos din kilogramele in plus. Acum este timpul sa obtinem greutatea pe care ne-o dorim, iar natura ne poate ajuta din plin. Desigur, putem alege o dieta drastica, foarte restrictiva in speranta ca astfel vom arde caloriile in plus, dar nu ar fi mai bine sa alegem o dieta bazata pe diversitatea de fructe si legume ce caracterizeaza vara? Kilogramele se vor reduce, iar sanatatea organismului nu va avea deloc de suferit, dimpotriva: vitaminele si minerale esentiale ii vor stimula functiile vitale si vor face minuni pentru intregul dumneavoastra corp. Este un trend natural ca vara sa mancam mai putin si mai sanatos, iar acum aceasta tendinta generala poate fi urmata foarte usor, fara sa apara senzatia de deprivare sau restrictie. Daca urmati recomandarile specialistilor si veti consuma zilnic echivalentul a... [continuare]

10 alimente care va protejeaza de soare

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Octombrie 2018

Generalitati Cei mai multi dintre noi considera ca protectia impotriva efectelor negative ale razelor de soare se face numai la exterior. Adevarul este ca si substantele nutritive sunt la fel de importante ca si lotiunile cu factor de protectie solara, intrucat acestea pot proteja din interior pielea de razele de tip UVB si UVA care cauzeaza cancerul. De ce aveti nevoie de protectie solara interna Radiatiile de tip UVB sunt cel mai des intalnite in timpul verii, intrucat acestea sunt cele care cauzeaza arsurile pielii, in prezent exista diverse filtre pentru acestea. Totusi, radiatiile de tip UVA sunt mai dificil de filtrat si pot penetra pielea pana la celulele bazale. Aceste raze pot distruge colagenul de la nivelul pielii si astfel pot sa apara ridurile. Cremele cu rol de protectie solara se aplica pe stratul exterior al pielii, epiderma care reprezinta doar aproximativ 20% din pielea care acopera corpul. Astfel ca 80% din derma va avea nevoie de o nutritie adecvata... [continuare]

Alaptarea dupa diversificarea alimentatiei

Din Articole
Actualizat la data de: 28 Februarie 2012

Generalitati Bebelusul va primi majoritatea nutrientilor chiar si dupa varsta de sase luni tot in urma alaptarii naturale sau a laptelui praf - formula pentru sugari fortifiata cu fier. Nu va fi nevoie ca mesele sa fie suplimentate cu apa, suc sau cereale. Bebelusul va manca probabil la un interval de 2-6 ore, iar in cazul in care este hranit la cerere, mamicile trebuie sa stie ca nu toate strigatele sau tipetele bebelusului sunt semnale de foame si ca trebuie sa stabileasca niste limite in acest sens (se va evita hranirea din ora in ora). Daca bebelusul nu este alaptat se recomanda formule de lapte care imbogatite cu fier, care sa satisfaca nevoile nutritionale ale bebelusului si care sa diminueze riscul de a dezvolta anemia feripriva (asociata cu probleme de dezvoltare si dizabilitati de invatare). Formulele fortifiate cu fier nu determina aparitia co [continuare]

Ce produse/alimente sunt permise pentru consum unei persoane cu insuficiență renală cronică (ii)?

Din Comunitate

Băiatul de 15 ani este diagnosticat cu insuficiență renală cronică în stadia a doua. El dă analize lunare, printre acestea se găsește și nivelul de creatinină, aceasta adesea depășește limita normală, peurmă revine la normal, și tot așa. Băiatul se simte bine ce mai des, dar uneori are slăbiciuni și amețeli. Bea multă apă și are micțiuni frecvente. Medicul din Chișinău îi limitează alimentația, acum a spus că nu i se mai piermite să mănânce carne. Deci, dacă aveți un sfat referitor la această boală, tratament posibil, dietă, etc. [continuare]

La cat timp de la ultima doza de medrol( o patrime din pastila) pot consuma sare si alimente de origine animala -carne sau peste?

Din Comunitate

Buna ziua. In urma unui episod de alergie severa cauzat de o dermatita de contact( m-am machiat si mi s-au umflat pleoapele infiorator) am ajuns la urgente si mi s-a administrat adrenalina pe injectomat. Medicul mi-a recomandat 2 saptamani regim strict fara niciun strop de sare, fara alimente de origine animala, si MEDROL a carui doza o scad treptat. Nu m-am umflat, insa cred ca am o retentie de apa, intrucat dupa 10 zile ar fi trebuit sa slabesc tinand cont ca nu am consumat decat salate si fructe. Intrebarea mea se leaga de consumul de sare si la cat timp dupa ce termin ultima doza de MEDROL -o patrime pot relua consumul de sare. Multumesc! [continuare]

Ce alimente sunt permise înainte de terapia cu iod radioactiv?

Din Comunitate

Am o nepoată de 15 ani , care trebuie să facă terapia cu iod radioactiv. Dacă îmi puteți scrie și mie lista cu alimentele permise, sau ce are voie să mănânce. Mulțumesc! [continuare]

Lista alimentelor fără iod?

Din Comunitate

Bună, îmi trimiteți si mie lista alimentelor fără iod ce pot fi consumate inainte de radioterapia cu iod?Multumesc. [continuare]

Ce alimente ajuta la revenirea vocii după operație pe corzile vocale?

Din Comunitate

Dupa o operație pe corzile vocale ,pt extirparea unor tumori ,acum 39 de zile,este permis oul fiert moale? Dar șodoul( ou cu miere si lapte).Am înțeles ca mierea nu este permisa. Oul fiert moale ajuta la revenirea vocii? Ce alte alimente sunt bune pt a nu mai fi răgușită? [continuare]

Ce să fac dacă bebelușul de 3luni refuză să alimentarea de la un sân?

Din Comunitate

De 1-2 zile bebelușul refuză isteric alimentarea dintr-un sân. Plânge încontinuu și se oprește brusc când îl întorc la al doilea sân. Nu știu care este motivul și ce să fac. Țin să menționez că pînă acuma mânca din el dar tot mai greu, iar acuma îl refuză de tot . [continuare]

Ameteala in urma consumului unor alimente?

Din Comunitate

Buna ziua! As vrea sa aduc in discutie o problema sesizata de mine in legatura cu unele alimente din comert. Mi se intampla uneori, destul de rar sa am o ameteala ca un fel de pierdere a echilibrului, care, atunci cand tineam capul fix pe perna se mai ameliora, iar cand miscam capul se agrava. Apoi, cu timpul am observat ca aceasta ameteala aparea cand consumam peste de la supermarket, insa nu se intampla cu orice peste, doar cu unele produse. Apoi am renuntat sa mai consum orice peste, consumam decat pe acela care stiam ca nu imi provoaca acea ameteala. Apoi am consumat intr-o zi niste mici si am avut iarasi acele ameteli ca si in cazul pestelui. Eu sunt sigur ca acele ameteli apareau din cauza acelor produse, deoarece daca am consumat si a doua oare produsul care imi provocase ameteli initial am avut si a doua oara ameteli. Mentionez ca nu am patit asta cu alte tipuri de carne. Credeti ca ar putea fi o substanta in acea carne peste limite, care sa ne afecteze? Credeti ca poate... [continuare]

Alimente cu sare medrol

Din Comunitate

Daca iau Medrol 32 mg o data pe zi, pe termen de 5 zile cat mi-a descries medicul, ptr o problema la gat, după cât timp.de la terminarea tratamentului pot sa consum alimente cu sare ? Va mulțumesc. [continuare]

Cum se trateaza limba geografica si ce alimente sunt permise pe timpul afectiunii?

Din Comunitate

diagnosticul e stabilit de medicul dermatolog dar nu mi-a dat nici un tratament afectiunea dureaza de 2 luni apare intr-un loc dispare apoi apare in altul,limba e incarcata albicioasa.ce alimente sunt permise analizele mi-au iesit bune(hemoleucograma completa si examen lingual si exudat) [continuare]

Pagina 11 din 34 (1000 rezultate)