Clickmed
programare rapida la medic

alimente integrale

Ce sa mancati cand suferiti de diaree

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Mai 2019
Consultant medical:

Dr. Ovidiu Balaban-Popa
Medic specialist psihiatru

Clinica: Spitalul de Psihiatrie Voila

Generalitati In cazul in care, ocazional aveti diaree, nu trebuie sa va faceti griji. Cauzele diareei pot varia de la o intoleranta a unui aliment pe care l-ati mancat, la infectii intestinale destul de grave, provocate de bacterii si paraziti. Diareea ar putea fi severa (atunci cand dureaza mai multe zile) sau usoara (cand consta in cateva scaune moi). Severitatea este determinata de frecventa scaunelor diareice. Ar trebui sa stiti ce alimente puteti sa consumati si pe care ar trebui sa le evitati, daca suferiti de diaree. Alimente permise Printre cele mai frecvent recomandate alimente pentru persoanele care manifesta diaree se numara alimentele din dieta BRATY. Dieta presupune consumul de banane si mar copt sau sos de mere (care contin pectina si ajuta la ameliorarea simptomelor diareei), orez, paine prajita si iaurt degresat. Impreuna, aceste alimente pot contribui la normalizarea miscarilor intestinale. In plus, contin minerale si vitamine, dar si carbohidrati usor de... [continuare]

Patru reguli de respectat cand prepari masa copiilor

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Martie 2021
Consultant medical:

Dr. Cora Balaban-Popa
Medic specialist neonatolog

Clinica: Spitalul Municipal Campina

Generalitati Principiile unei alimentatii corecte pentru copii par simple: fructe si legume zilnic, carne slaba, putine dulciuri, fara mezeluri si fara semipreparate. Dar chiar si asa, in dieta celor mici pot aparea carente. Iata cateva aspecte la care trebuie sa fii atent daca vrei ca masa celor mici sa fie gustoasa si sanatoasa. Nu inlocui laptele cu suc Sucul natural preparat acasa este plin de vitamine. Ai grija insa la cantitate! Unul din cinci copii cu varste intre trei si sase ani sufera de carenta de calciu. Cauza principala este consumul prea mare de sucuri in detrimentul celui de lapte. De aceea, include cat mai multe lactate in meniu. Nu-i plac? Da-i laptele cu cacao, „ascunde-l” in orez cu lapte sau in gris cu lapte. Daca iaurtul simplu nu i se pare destul de gustos, atunci amesteca-l cu fructe, pune smantana in supe si strecoara branza in toate sandvisurile pe care i le dai la pachet. Tine cont si de faptul ca alte surse de calciu pot fi cerealele fortificate... [continuare]

Cresterea aportului de omega 3

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2012

Generalitati Acizii grasi Omega 3 sunt considerati esentiali pentru sanatatea oamenilor. Omega 3 sunt un tip de acizi grasi pe care organismul uman nu este capabil sa ii produca. De aceea este foarte important ca acizii grasi Omega 3 sa fie asimilati din alimente sau suplimente alimentare. Cercetarile arata ca acizii grasi Omega 3 reduc inflamatia si ajuta la scaderea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inima, cancerul si artrita. Acestia contribuie la mentinerea in limite normale a fluiditatii sangelui si previn dezvoltarea celulelor canceroase. Acizii grasi Omega 3 sunt concentrati in creier si, se pare ca imbunatatesc functia cognitiva (memoria si performanta creierului) si comportamentul. De fapt, copiii care nu primesc suficiente cantitati de Omega 3 de la mamele lor in timpul sarcinii sunt mai predispusi sa dezvolte probleme nervoase sau de vedere. Simptomele de deficit de acizi grasi Omega 3 includ oboseala, deprecierea memoriei, uscaciunea pielii, par si unghii... [continuare]

Dieta pentru adhd reprezinta o solutie?

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Noiembrie 2012

Generalitati Daca sunteti un adult care sufera de ADHD, trebuie sa stiti ca o dieta speciala va poate ajuta in gestionarea simptomelor bolii. O dieta pentru tratarea ADHD stimuleaza in sens pozitiv activitatea creierului si diminueaza unele simptome ale conditiei, cum ar fi nelinistea sau lipsa de concentrare. Dieta pentru ADHD poate contine produse alimentare care au efecte benefice asupra conditiei sau, suplimente. Program dietetic pentru ADHD Un program dietetic pentru ADHD poate fi de obicei, alcatuit din: - Regim alimentar pentru ADHD - include alimentele pe care le consumati zilnic. Cum poate alimentatia sa afecteze ADHD? Cercetatorii sunt de parere ca unele alimente pe care pacientii cu ADHD le includ in dieta lor pot influenta pozitiv sau negativ evolutia bolii. Consumul anumitor alimente poate fi restrictionat pentru imbunatatirea starii de sanatate a bolnavilor cu ADHD. La fel de importanta este eliminarea anumitor alimente sau ingrediente care sunt suspectate ca... [continuare]

Dieta pentru acnee

Din Articole
Actualizat la data de: 09 Octombrie 2018

Generalitati Acneea este o afectiune in care porii pielii se infunda. Acest lucru determina acumularea sub piele a unei substante uleioase, numita sebum, care favorizeaza cresterea bacteriilor. Infectia bacteriana determina inflamatie si duce la formarea de comedoame, pustule si papule. Aparitia acestor comedoame este influentata si de alimentele pe care le consuma o persoana. Totusi, exista putine cercetari credibile care confirma legatura dintre anumite grupuri de produse alimentare si acnee. In cazul in care consumati un aliment gras, acesta nu determina aparitia sebumului, dar nivelurile ridicate de grasime din sange pot afecta productia de hormoni, cum ar fi testosteronul. Nivelurile ridicate de hormoni pot agrava acneea. Alimente recomandate si cele de evitat pentru tratarea acneei Specialistii au elaborat o lista de alimente care trebuie evitate si au subliniat care sunt vitaminele si mineralele benefice pentru tratarea acneei. Iata cateva indicatii in acest sens: -... [continuare]

Sindromul de colon sau intestin iritabil - preventie si factori de risc

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Decembrie 2012

Generalitati Sindromul de colon sau intestin iritabil este o boala care poate afecta calitatea vietii persoanelor diagnosticate cu aceasta afectiune. Bolnavii de sindrom de colon sau intestin iritabil pot face modificari in stilul de viata care pot fi utile pentru reducerea frecventei si a severitatii manifestarilor bolii. Anumite alimente, medicamente si nivelurile de hormoni pot declansa simptomele specifice de sindrom de colon sau intestin iritabil. Prevenire Prin anumite modificari in dieta puteti sa ameliorati simptomele afectiunii. 1. Consumati o cantitate moderata de fibre solubile. Fibrele solubile previn spasmele musculare de la nivelul intestinelor si astfel, reduc frecventa aparitiei manifestarilor de sindrom de intestin iritabil. Cele mai bune surse de fibre solubile sunt cerealele integrale, ovazul, orzul, orezul brun, pastele, fructele decojite si fructele uscate. 2. Nu consumati alimente care au temperaturi extreme. Evitati consumul de inghetata, apa rece sau... [continuare]

Cum sa aveti o dieta sanatoasa

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Ianuarie 2013

Generalitati Dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sanatoase nu inseamna sa urmati o dieta restrictiva. Principiul de baza al unei diete sanatoase este de a include in alimentatie o mare varietate de alimente care sa ofere organismului substante nutritive diferite. De asemenea, nu se vor face excese alimentare. Indicat ar fi sa obtineti vitaminele, mineralele, dar si alti compusi, dintr-o dieta sanatoasa si nu prin utilizarea de suplimente alimentare. Principiile unei diete sanatoase Specialistii recomanda ca o dieta sanatoasa sa fie compusa din: - 6-8 portii de cereale pe zi. Acestea pot include: paine, cereale, orez si paste. Cel putin jumatate din cantitatea indicata zilnic trebuie sa fie compusa din cereale integrale. O portie de paine este compusa dintr-o felie de paine, iar o portie de cereale integrale reprezinta o ceasca de cereale. In aceasta categorie este permis, doar ocazional, consumul de cornuri, briose sau gogosi. - 2-4 portii de fructe si 4-6 portii de... [continuare]

Consumul de fibre si flatulenta excesiva

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Ianuarie 2013

Generalitati Fibrele sunt reprezentate de partea unei plante comestibile pe care organismul nu o poate absorbi sau digera. Fibrele sunt de doua feluri: solubile si insolubile. Fibrele solubile sunt solubile in apa si se transforma intr-o substanta asemanatoare cu gelul. Fibrele insolubile sunt cele care ajuta alimentele sa circule prin tractul digestiv si ajuta la regularizarea procesului digestiei. Principalul beneficiu al fibrelor este mentinerea sanatatii colonului si intestinelor. Consumul de alimente bogate in fibre poate ameliora sau chiar reduce aparitia constipatiei si diareei, atenueaza simptomele de colon de intestin iritabil, scade riscul dezvoltarii hemoroizilor si a bolii diverticulare, contribuie la pastrarea unei greutati normale si reduce riscul declansarii diabetului si bolilor cardiovasculare. Persoanele adulte de sex feminin ar trebui sa consume 20 g fibre pe zi, iar cele de sex masculin putin peste 30 g de fibre pe zi. O dieta bogata in fibre are efecte... [continuare]

Pro si contra vegetarianismului

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Ianuarie 2013

Generalitati Dieta si regimul de viata vegetarian au castigat tot mai multi adepti, in ultima perioada, la nivel mondial. Unele persoane aleg sa urmeze o dieta vegetariana pentru a reduce riscul declansarii anumitor boli. Se considera ca o dieta vegetariana este solutia pentru o viata sanatoasa. In general, dieta vegetariana se bazeaza pe consumul de cereale integrale, legume si fructe. Totusi, pentru o stare optima de sanatate, in cazul in care alegeti dieta vegetariana, incercati sa va stabiliti un meniu echilibrat si nutritiv. Avantajele presupuse de dieta vegetariana Printre avantajele urmarii unei diete vegetariane se numara: scaderea nivelului de colesterol total si a colesterolului rau din organism diminiuarea riscului dezvoltarii diabetului de tip 2 reducerea tensiunii arteriale si a bolilor cardiace ischemice cresterea cantitatii de antioxidanti, gratie consumului de alimente sanatoase (legume, fructe, leguminoase si cereale integrale) ... [continuare]

Cum sa faceti cumparaturi in mod sanatos

Din Articole
Actualizat la data de: 01 Februarie 2013

Generalitati Pentru a avea o alimentatie sanatoasa va fi nevoie sa faceti schimbari nu doar in modul de a gati, ci si in modul in care faceti cumparaturile. Multe produse din supermarket-uri pot fi foarte tentante: prajituri, bomboane, inghetata etc. O lista de cumparaturi bine organizata va poate ajuta sa achizitionati doar produse alimentare sanatoase. Iata mai jos cateva sfaturi pentru a avea camara si frigiderul aprovizionate cu alimentele necesare pentru pastrarea unei stari optime de sanatate. Modalitati sanatoase de a face cumparaturi Evitati sa cumparati alimente cu un continut ridicat de grasimi, sodiu sau zahar. Pentru a minimiza timpul petrecut in supermarket si a va atinge scopurile, organizati-va lista in functie de zonele din supermarket din care urmeaza sa faceti cumparaturile: - Produse de panificatie - indicat ar fi sa alegeti paine, briose si alte preparate care sa contina cereale integrale. Evitati ingredientele rafinate si alegeti painea din cereale... [continuare]

Dieta macrobiotica

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Noiembrie 2012

Generalitati Dieta macrobiotica nu este un simplu plan de nutritie. Este un mod de viata. Daca sunteti atrasi de conceptul de a manca natural, organic si vi se pare interesanta ideea de a implica latura spirituala, atat in viata dumneavoastra, cat si in alegerea alimentelor pe care le consumati, atunci dieta macrobiotica ar putea fi potrivita pentru dumneavoastra. Originara din Japonia, principiul dietei macrobiotice este de a combina invataturile budismului Zen cu o dieta vegetariana in stil occidental. Pe langa lista de alimente permise, este recomandat un mod de viata care transcende stilul de viata, atitudinea si practicile dietetice. Cuvantul macrobiotic provine din limba greaca si inseamna "viata minunata" sau "viata lunga". Desi nu a fost dovedit stiintific, se presupune ca o dieta macrobiotica, ce contine alimente nutritive si sanatoase, poate proteja impotriva cancerului si a altor boli cronice. Planul dietetic macrobiotic Cei care urmeaza dieta macrobiotica ar trebui... [continuare]

Efectele pe termen lung ale dietei atkins

Din Articole
Actualizat la data de: 25 Februarie 2013

Generalitati Dieta Atkins este o metoda populara de pierdere in greutate, gratie rezultatelor rapide care sunt obtinute prin urmarea acesteia. In plus, dieta incurajeaza consumul de alimente bogate in grasimi si proteine. Dieta Atkins se bazeaza pe eliminarea din dieta a carbohidratilor si inlocuirea acestora cu grasimi si proteine. Desi dieta Atkins poate fi o metoda alternativa de slabit, aceasta poate fi daunatoare pentru organism. Nu exista dovezi stiintifice solide care sa ateste ca dieta Atkins poate ajuta la reducerea kilorgramelor in plus. Mai mult, dieta Atkins prezinta riscuri grave pentru sanatate, pe termen lung, spre deosebire de alte planuri alimentare. Informatii importante pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a urma dieta Atkins - Exces de proteine. Dieta Atkins presupune consumul unei cantitati mari de proteine pe tot parcursul zilei. Potrivit expertilor, excesul de proteine poate fi daunator. Nutritionistii indeamna populatia sa pastreze aportul de... [continuare]

Laxative naturale

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Martie 2013

Generalitati Laxativele naturale includ, in general, orice aliment care are un continut ridicat de fibre si apa, cum ar fi cerealele integrale sau fructele. O alta categorie de laxative naturale include alimente precum iaurtul, care promoveaza dezvoltarea de bacterii sanatoase in tractul intestinal. Alte laxative naturale sunt cele care prin actiunea lor determina imbunatatirea contractiilor peretilor intestinali (peristaltismul). Orice fel de remediu utilizat pentru ameliorarea constipatiei si reglarea miscarilor intestinale, chiar daca este de origine naturala, ar trebui sa fie utilizat cu prudenta, pentru a preveni deshidratarea. Moduri naturale de ameliorare a constipatiei - Alimente bogate in fibre. Fibra este o parte a produselor alimentare de origine vegetala, care nu este descompusa in timpul [continuare]

Grasimi mononesaturate

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Aprilie 2013

Generalitati Grasimile mononesaturate sunt considerate a fi cel mai sanatos tip de grasimi alimentare. Grasimile mononesaturate raman stabile la temperaturi ridicate si sunt, prin urmare, recomandate pentru gatit, deoarece exista probabilitati mai scazute sa hidrogeneze sau sa devina saturate. Din punct de vedere chimic, grasimile mononesaturate sunt grasimi ce contin o molecula dubla de carbon. Grasimile mononesaturate isi pastreaza forma lichida la temperatura camerei si pot deveni solide atunci cand sunt refrigerate. Grasimile care sunt solide la temperatura camerei contin uleiuri hidrogenate si pot avea un continut ridicat de grasimi trans. Beneficiile pentru sanatate ale grasimilor mononesaturate - Grasimile mononesaturate reduc riscul aparitiei de boli de inima, accident vascular cerebral si cancer. Atunci cand sunt consumate cu moderatie si folosite pentru a inlocui grasimile saturate si trans din dieta, grasimile mononesaturate pot avea un efect benefic pentru... [continuare]

Trucuri pentru combaterea oboselii

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Mai 2013

Generalitati Oboseala este sentimentul de lipsa de energie care nu dispare nici dupa odihna. Oamenii pot experimenta fie oboseala fizica fie psihica. Oboseala poate fi cauzata de rutina, de cele mai multe ori si este un raspuns normal si important in urma efortului fizic, obiceiurilor alimentare nesanatoase, stresului emotional, plictiselii sau a lipsei de somn. In unele cazuri, oboseala poate fi si simptomul unei conditii medicale. Modalitati prin care puteti inlatura oboseala - Faceti sport dimineata - Chiar daca probabil ca nu va va fi usor la inceput, incercati sa faceti miscare in fiecare dimineata. Incepeti cu stretching si apoi accelerati putin ritmul activitatii fizice. Activitatile fizice simple va vor stimula tesutul muscular si fluxul sanguin in intreg corpul si va vor energiza fara sa fie nevoie sa utilizati stimulente artificiale. - Luati un mic dejun sanatos - Proteinele si grasimile consumate dimineata sunt esentiale pentru a avea un nivel ridicat de... [continuare]

Carbohidratii

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Mai 2013

Generalitati Din punct de vedere stiintific, carbohidratii sunt compusi organici din carbon, hidrogen si oxigen care contin cel putin o zaharida. Carbohidratii sunt alimente pe care organismul le foloseste pentru a fabrica glucoza. Amilaza (o enzima din organism) va descompune, in organism, carbohidratii intr-un mod specific si ii va transforma in glucoza. Glucoza poate fi utilizata imediat de catre organism sau poate fi stocata in corp pentru o utilizare ulterioara. Toti carbohidratii elibereaza glucoza pe parcursul desfasurarii procesului digestiei. Glucoza este transportata in organism prin intermediul sangelui si ajunge in celule pentru a fi transformata in energie. Pancreasul secreta insulina, cea care controleaza absorbtia glucozei in celule. Daca este prezent un exces de glucoza, aceasta este convertita in glicogen care este stocat in ficat sau transformat in grasimea depusa in diverse parti ale corpului. Atunci cand organismul unei persoane are nevoie de mai... [continuare]

Ovazul, beneficii si retete sanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 31 Mai 2013

Generalitati Ovazul a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in alimentatia persoanelor care isi doresc sa siba grija de sanatatea lor, sa slabeasca si sa previna sau sa trateze anumite afectiuni. Din punct de vedere nutritional, ovazul este unul dintre cele mai complexe alimente, deoarece contine carbohidrati cu absorbtie lenta din fibre, proteine, substante minerale si vitamine. Aport nutritional ovaz Ovazul este o cereala integrala care se gaseste in aproape orice magazin cu produse alimentare, insa persoanele care vor sa consume ovaz trebuie sa fie atente la ceea ce scrie pe eticheta produsului. Intrucat cererea de tarate si fulgi de ovaz este in continua crestere, unii producatori comercializeaza cereale care trec printr-un proces de rafinare si sunt imbogatite cu zahar. Intotdeauna este bine sa alegeti doar ovazul care nu contine aport suplimentar de zahar si care este rafinat cat mai putin, intrucat acesta isi pastreaza mai bine proprietatile. O ceasca de... [continuare]

Gustari cu continut scazut de zahar

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iunie 2013

Generalitati Alimentele bogate in zahar sunt un adevarat pericol pentru persoanele bolnave de diabet, dar si pentru persoanele sanatoase si cele care doresc sa slabeasca, deoarece ficatul si pancreasul se suprasolicita, nivelul de colesterol creste, iar glicemia nu mai poate fi tinuta sub control. Prin urmare, adoptarea unei diete bazate pe alimente cu un continut scazut de zahar este o necesitate. Gustarile din timpul zilei pot fi o sursa excelenta de substante nutritive, dar si de glucide reduse la minim. Albusuri fierte Albusul de ou nu contine colesterol, grasimi saturate sau zahar. In schimb, furnizeaza organismului proteine pure, alaturi de o cantitate mica de vitamine din complexul B, potasiu si sodiu. Pentru o gustare sanatoasa intre mese, puteti consuma albusuri fierte, intrucat nu va afecteaza nivelul glicemiei. Sunca si salata verde O gustare cu un continut scazut de zahar poate fi compusa dintr-o felie de sunca de pui sau curcan, invelita intr-o frunza de salata... [continuare]

Dieta nutrisystem

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Noiembrie 2012

Generalitati Dieta Nutrisystem presupune consumul controlat de alimente, gustari si mese cu putine calorii. Sistemul implica livrarea alimentelor la domiciliu, eliminand astfel efortul implicat de prepararea meselor sanatoase. O zi tipica de dieta include trei mese si doua gustari. Glucidele din dieta au un indice glicemic general scazut. Dieta Nutrisystem ofera optiuni dietetice atat pentru barbati, femei, vegetarieni, cat si pentru diabetici. Alimentele pot fi selectate dintr-un meniu specific care ii poate ghida pe cei care doresc sa urmeze dieta sau pot fi alese si alte alimente, in functie de dorintele culinare individuale. In general, dieta este sanatoasa. Mesele sunt sarace in sodiu, grasimi saturate si trans si includ, atat cereale integrale, cat si o mare varietate de alimente. Dieta Nutrisystem poate avea o durata tipica de 28 de zile si are un program de tranzitie cu ajutorul caruia oamenii se pot adapta la noul mod de a manca. Cei care urmeaza dieta Nutrisystem pot... [continuare]

Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iulie 2013

Generalitati Alimentatia corecta influenteaza radical starea de sanatate a organismului si forma in care se afla acesta din punct de vedere estetic, motiv pentru care oamenii de stiinta si-au dedicat studiile de specialitate efectelor pe care alimentele le au asupra functionalitatii corpului. Multe dintre rezultate au inclinat balanta catre anumite categorii de alimente care, odata introduse in retete sanatoase, contribuie major la detoxifierea organismului, mentinerea siluetei si prevenirea potentialelor boli. Retetele sanatoase de mai jos sunt recomandate de specialisti reputati, pentru eliminarea kilogramelor in plus, eliminarea toxinelor din organism si protectia sanatatii pe termen lung. Retetele de detoxifiere ale lui Joe Cross Realizatorul de documentare si consilierul in nutritie Joe Cross si-a recapatat forma fizica perfecta si starea de sanatate, cu ajutorul unor retete de detoxifiere pe baza de sucuri proaspete din fructe si legume, baute timp de 60 de... [continuare]

6 moduri de prevenire a ingrasarii in timpul vacantei de vara

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Iulie 2013

Generalitati Foarte multe persoane tind sa acumuleze kilograme in plus in timpul vacantei de vara, intrucat considera ca acum isi pot satisface in voie nazuintele fiziologice, chiar daca acest lucru inseamna sa consume alimente nesanatoase, bauturi carbogazoase si alcool sau sa renunte la activitatea fizica in avantajul comoditatii. Inotul stimuleaza apetitul, iar comerciantii pun la dispozitie multe produse ispitoare, dar pline de ingrediente nocive. Prin respectarea catorva moduri de prevenire a ingrasarii in perioada vacantei de vara, nu doar ca riscul acumularii excesului ponderal scade, ci cresc si sansele de a reintra in forma. Echilibrarea ponderala in vacanta de vara Specialistii sustin ca vacanta de vara este momentul perfect pentru adoptarea unui mod de viata sanatos. In concediul estival sunteti mai relaxati, va puteti odihni corespunzator (somnul nu mai este conditionat de programul de la serviciu) si aveti multe oportunitati de a face miscare intr-un mod foarte... [continuare]

Cum sa reduceti nivelul de colesterol in mai putin de 5 minute

Din Articole
Actualizat la data de: 26 Iulie 2013

Generalitati Colesterolul este asociat deseori cu o substanta nociva pentru organism, cand in realitate el are un rol important in mentinerea sanatatii. Acest alcool policiclic este mediul de care se leaga acizii grasi, fiind o grasime regasita in toate alimentele de origine animala. Cele doua tipuri de lipide care constituie colesterolul total din organism, numite LDL (lipoproteine de densitate mica) si HDL (lipoproteine de densitate mare), sunt produse de ficat, intrucat sunt necesare pentru functionarea corecta a proceselor organice. Colesterolul devine periculos pentru sanatate atunci cand nivelul lipoproteinelor de tip LDL creste, organismul devenind mai susceptibil bolilor cardiovasculare, aterosclerozei sau bolii vasculare periferice. Oamenii de stiinta au descoperit ca cea mai buna metoda de a mentine nivelul colesterolului in echilibru nu sunt dietele fade si private de grasimi, ci regimurile alimentare bogate in alimente care reduc nivelul colesterolului rau in... [continuare]

Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea

Din Articole
Actualizat la data de: 28 August 2013

Generalitati Dieta mediteraneana s-a dovedit a fi benefica sanatatii in urma numeroaselor studiilor de specialitate, care au concluzionat ca alimentele din care acest regim nutritional este compus imbunatatesc memoria si reduc riscul imbolnavirii in cazul mai multor afectiuni grave, precum tulburarile cardiace, cancerul, hipertensiunea arteriala, diabetul de tip II, boala Parkinson sau sindromul Alzheimer. Bogata in legume, fructe, carne slaba, mazare, fasole si cereale integrale, dieta mediteraneana exclude grasimile saturate si zaharurile in exces, inlocuindu-le cu vitamine, minerale, fibre si grasimi esentiale mononesaturate. Combinata cu excercitii fizice moderate si lipsa viciilor, dieta mediteraneana poate fi o alegere prolifica unui stil de viata sanatos si unei longevitati crescute. Dieta mediteraneana si memoria Un studiu desfasurat in vara anului 2013 si publicat in prestigioasa lucrare de specialitate Neurologie a demonstrat ca o dieta mediteraneana imbunatateste... [continuare]

Regimul oshawa

Din Comunitate

Grau integral recomandat in regimul Oshawa contine Glutenul. Am citit ca Glutenul este daunator organismului. Multe boli au fost puse si pe seama acesei proteine din cereale: cancer, acnee, astm, oboseala cronica, probleme de fertilitate, depresie, balonari, sindromul de colon iritabil, boli autoimune, inflamatorii si degenerative oshawa contine Gluden. Ce ma sfatuiti? [continuare]

Prea multa bila

Din Comunitate

Am intoleranta la lactoza si fructoza si din cauza alimentatiei inevitabil am facut constipatie. Sunt si operata la capatul sigmoidului. Am luat acum 2 zile o jumatate de digenzym si am facut oarecum diaree, avand colici puternice pana elimin scaunul. Ce pot lua sa nu mai elimin atata bila, simt ca e de la asta, mi s-a mai intamplat, e atestat si endoscopic... Dar atunci, inainte de operatie nu era o problema, evacuam usor. Multumesc pentru orice sugestie. [continuare]

Cancerul de san - lactatele, incluse sau excluse din dieta bolnavului?

Din Comunitate

Sunt foarte confuza cu privire la alimentatia in cazul cancerului in genereal, de san in special. Mama mea este afectata de aceasta groaznica boala si vreau sa ii fiu alaturi cum pot. In prezent , au trecut2 luni de la operatie (mastectomie totala) abia a facut o sedinta de chimioterapie si se simte foarte bine. Doctorul ei oncolog, printre recomandarile facute, a amintit si lactatele. Acum, cititnd pe internet, diferite site-uri medicate, diferite rapoarte de cercetare, car afirma ca lactatele cresc riscul aparitiei cancerului de san si trebuie excluse din alimentatie. Intrebarea mea e simpla. Pot sau nu bolnavii de cancer sa consume lactate? In ce masura afecteaza sau ajuta? M-ar ajuta foarte mult un raspuns din partea unui profesionist in legatura cu alimentatia recomandata. Legume Fructe, Cereale, Da, stim. Dar despre lactate, cafea, carne de pui,vin, citrice, alimente care aduc o bucurie mult mai mare decat oamenilor sanatosi, sunt... [continuare]

Va rog, un raspuns fisura anala - ce am voie sa mananc?

Din Comunitate

buna seara, am fost la un control si am aflat ca am o fisura anala. mi s-a spus sa mananc numai supe si legume fierte pe aburi... mi se pare putin exagerat. spuneti-mi, va rog, ce alimente pot sa mananc fara sa afecteze fisura si daca usturoiul (avant in vedere ca este un bun antibiotic si stiu ca distruge bacteriile din intestin) este recomandat. multumesc [continuare]

Regim recomandat cardiacilor

Din Comunitate

Buna ziua, Tatal meu a suferit un infarct miocardic acut si dupa realizarea coronarografiei nu s-au gasit vene infundate ca sa se ajunga la stent sau bypass, insa medicii au decis sa ii implanteze un defibrilator. Intrebarea mea este ce tip de regim trebuie sa urmeze, exista alimente/suplimente recomandate cardiacilor. Am inteles ca sarea fara sodiu este recomandata. Asa este, o poate folosi? Multumesc. [continuare]

Diabet

Din Comunitate

De la ce poti face diabet daca nu consumi dulciuri? Ce alimente are voie sa consume un diabetic? Ai voie apa minerala, suc, daca ai diabet? Mentionez ca persoana in cauza are varsta de 45 de ani si este barbat. [continuare]

Consecinte parazitoza

Din Comunitate

Buna ziua, in urma unei parazitoze intestinale (analizele au indicat giardioza dar e posibil sa mai fi fost si altceva) netratate mult timp, acuz grave intolerante alimentare, in special la lactoza si la dulciuri (la momentul actual, in urma unor teste de intolerante alimentare, suport 100% doar carnea si derivatele din carne, un anumit tip de peste, faina alba din grau dur (spaghetele italiene) si faina integrala pura)...chiar daca am privit cu neincredere rezultatele acestor analize, s-a dovedit experimental ca exact asa stau lucrurile...in sensul in care, orice mica cantitate consumata din alte produse , imi determina, la cel mult 1 ora dupa ingerare, o stare de astenie deosebita (cu simptome de somnolenta, stare de slabiciune inexplicabila etc.). Mi s-a recomandat, pentru cel putin 2-3 luni sa tin un strict regim dietetic pe baza alimentelor tolerate precum si administrarea unor probiotice puternice (se numesc PROBIOTI de la firma italiana OTI, au 75 miliarde culturi... [continuare]

Pagina 10 din 34 (1000 rezultate)