Clickmed
programare rapida la medic

alimente care produc alergii

Alergia la soia

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2023
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Ce este alergia la soia? Alergia la soia determina sistemul imunitar sa reactioneze exagerat la proteinele din soia. Simptomele includ probleme cu stomacul, tuse si mancarime. O alergie severa la soia poate provoca anafilaxie. Un alergolog poate diagnostica o alergie la soia prin teste. Tratamentul include medicamente si evitarea produselor care contin soia. O alergie la soia este un tip de alergie alimentara. Sistemul tau imunitar reactioneaza exagerat la soia pe care ai ingerat-o (mancat sau baut). Pentru multi oameni, ingerarea de soia este inofensiva. Cu toate acestea, daca aveti alergie la soia, sistemul dumneavoastra imunitar considera proteina din soia ca un „invadator” daunator, cum ar fi o bacterie sau un virus. Alergia la soia poate fi mortala. Daca aveti simptome severe de reactie alergica, cum ar fi dificultati de respiratie sau umflare in gat, sunati la 112 sau mergeti imediat la cea mai apropiata camera de urgenta (ER). Pe cine afecteaza alergia la... [continuare]

Alergia, mai agresiva ca niciodata

Din Articole
Actualizat la data de: 27 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Antonius Adriana
Medic specialist Medicina Interna

Clinica: Clinica MedLife

Caracteristici generale Ne aflam intr-un secol aflat sub amprenta poluarii, a stresului, a luptei cu timpul, a obsesiei igienice si a egocentrismului dus la limitele de sus ale materialismului. Toate aceste directii sfasie efectiv fiinta umana in toate felurile, motiv pentru care organismul biologic este si el afectat atat de tare, incat se contureaza din ce in ce mai mult o noua dominatie a unor boli considerate neglijabile pana acum: alergiile, cancerul, depresiile si anxietatea, stresul informatic si bolile autoimune. In ceea ce priveste alergiile, omul modern este mai izolat ca niciodata si prins in plasele societatii moderne (serviciu, televizor, jocuri, socializare virtuala). Aceasta izolare expune repetat organismul la alergenii din cladiri (praf, mucegai, par de animale). Igiena exagerata, agresiunea organismului cu substante chimice si consumul de alimente tratate chimic, reprezinta o parte importanta din factorii declansatori ai aparitiei bolilor alergice. Din cauza... [continuare]

Febra de fan sau rinita alergica

Din Articole
Actualizat la data de: 15 Martie 2024
Consultant medical:

Dr. Iancu Marilena
Rezident Medicina de Urgenta

Ce este rinita alergica  Rinita alergica sau febra fanului este o reactie alergica la particulele minuscule di aer, numite alergeni.  In momentul cand inhalam aer, particulele de alergeni din atmosfera patrund in organism pe cale nazala sau orala iar coprul nostru reactioneaza la acesti alergeni eliberand histamina ( o substanta chimica si naturala a organismului). Cu toate ca rinita alergica mai este numita popular si febra fanului, fanul nu produce astfel de reactie alergica.  Deseori atunci cand o persoana sufera de alergii, acest lucru este evident. Printre indicii se enumera: mancarimea, ochii umflati, rosii si lacrimosi, nasul infundat. Acesti oameni sufera de rinita alergica sau febra de fan sau febra fanului. Denumirea medicala a acestei conditii provine de la nasul infundat si senzatia de mancarime (rino-), cea mai frecventa dintre manifestari. Febra fanului Febra fanului este o reactie alergica, raspunsul sistemului imunitar la particule straine existente in... [continuare]

Cum se manifesta alergia alimentara

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Aprilie 2024
Consultant medical:

Dr. Neculae Adina
Medic specialist alergologie si imunologie clinica

Clinica: Medcenter

Generalitati Orice aliment poate cauza o reactie alergica, multe din alergiile alimentare aparand in primii ani de viata. Ingestia anumitor alimente la un individ alergic poate determina rapid manifestari cutanate, respiratorii, gastrointestinale chiar anafilaxie. Alergiile alimentare afecteaza 2,2% pana la 5,5% din copiii pana intr-un an de viata, pana la 8% din copiii pana in 5 ani si aproximativ 3,5% din populatia generala. La multi copii, alergia alimentara coexista cu alte manifestari atopice ca dermatita atopica, astmul sau rinita alergica. Copiii sunt mai afectati decat adultii; majoritatea copiilor vor deveni toleranti in cativa ani, cu exceptia cazurilor de alergie la arahide, nuci, fructe de mare. Alergia alimentara trebuie deosebita de “reactii adverse la alimente” ce nu au mecanisme imune, dar mimeaza alergia alimentara in ceea ce priveste manifestarile clinice. Evitarea stricta a alergenului incriminat este singura terapie dovedita. Pacientii cu... [continuare]

Rinita alergica - simptome si metode de ameliorare

Din Articole
Actualizat la data de: 30 Mai 2023
Consultant medical:

Dr. Ileana Nasui
Medic Rezident - Medicina Interna

Clinica: Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timisoara

Introducere Rinita alergica, numita si febra fanului, este o reactie alergica care provoaca stranut, congestie, mancarime la nas si durere in gat. Polenul, parul de animale, mucegaiul si insectele pot duce la simptome de rinita. Ce este rinita alergica? Rinita alergica este o reactie alergica la particule minuscule din aer numite alergeni. Atunci cand inhalati alergeni prin nas sau gura, corpul dumneavoastra reactioneaza eliberand o substanta chimica naturala numita histamina. Mai multi alergeni de interior si exterior provoaca rinita alergica. Cauzele comune includ acarienii de praf, mucegaiul, parul de animale de companie si polenul de la copaci si plante. Ce cauzeaza rinita alergica? Rinita alergica apare atunci cand sistemul imunitar al corpului dumneavoastra reactioneaza la un iritant din aer. Iritantii (alergenii) sunt atat de mici incat ii puteti inspira cu usurinta pe nas sau pe gura. Alergenii sunt inofensivi pentru majoritatea oamenilor. Sistemul imunitar incearca sa... [continuare]

Socul anafilactic - reactia alergica ce poate fi fatala

Din Articole
Actualizat la data de: 22 Decembrie 2017
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Socul anafilactic reprezinta scaderea brusca si persistenta a tensiunii arteriale datorata unei reactii alergice brutale si masive. Principala caracteristica a socului este timpul scurt de instalare, de ordinul minutelor - intre 10-30 minute de la contactul cu factorul alergen - si cu consecinte grave in cazul in care nu sunt luate masuri rapide. Anafilaxia este un termen sinonim socului anafilactic, ce provine din limba greaca, ”ana" = impotriva si “phylaxis" - protectie, reprezentand deci o reactie de aparare a organismului impotriva alergenului. Principalele cauze ale reactiilor alergice sunt: unele medicamente, cum ar fi: seruri, antibiotice, anestezice - fie ele locale sau cele utilizate pentru anestezia generala -, anumite vaccinuri, intepaturile de insecte, muscatura de sarpe (in special cel veninos), anumite alimente precum: lapte, oua, peste, fructe de mare etc. Frecventa aparitiei este tot mai mare datorita cresterii factorilor alergeni - fie ei din... [continuare]

Ce declanseaza alergiile?

Din Articole
Actualizat la data de: 21 Decembrie 2018
Consultant medical:

Dr. Livia Claudia Todireasa
Medic specialist medicina de familie

Generalitati Auzim tot mai des cuvantul alergie si poate uneori facem greseala sa o asociem cu alte simptome sau chiar cu alte afectiuni, dar in niciun caz sa nu o ignoram. Ce este, pana la urma, alergia? Aceasta este o reactie fiziologica, dar anormala a organismului fata de un alergen, fie din mediul extern, fie alimentar, medicamentos, chimic, dar nu este exclus faptul sa fie cauzata si de mai multi alergeni. Este o afectiune moderna, deoarece a luat amploare in ultimii ani si poate fi agravata si de factori psiho-emotionali precum: stresul, frica, starile anxioase, agitatia si chiar furia. Factori declansatori Alergenul, odata patruns in organismul unei persoane sensibile, este principalul declansator al reactiei imune de aparare, iar celulele responsabile cu protejarea si apararea incep sa produca anticorpi anti-alergen, generand manifestari in plan somatic. Anticorpul numit si imunoglobulina E (IgE) se produce in exces stimuland eliberarea compusilor chimici in... [continuare]

Invata sa te hranesti sanatos: top alimente recomandate si alimente nesanatoase

Din Articole
Actualizat la data de: 23 Octombrie 2018

Generalitati Inca din perioada copilariei stim ca este bine sa consumam fructe si legume si ca trebuie sa evitam gustarile dulci pe care, de altfel, orice copil le va prefera oricand. Inainte de a prezenta lista alimentelor nesanatoase, ar trebui sa stiti care sunt produsele alimentare pe care specialistii le recomanda pentru a avea o sanatate de invidiat. Top 10 alimente sanatoase 1. Cartofii dulci sunt bogati in carotenoizi, vitamina C, potasiu si fibre. 2. Painea din cereale integrale contine mai multe vitamine si minerale decat paine din faina alba, rafinata. 3. Broccoli are o cantitate ridicata de vitamina C, carotenoide si acid folic. 4. Pepenele verde este o excelenta sursa de vitamina C si carotenoide. 5. Fasolea are putine grasimi si multe proteine, in plus, contine mult acid folic si fibre. 6. Doar un sfert de felie de pepene galben furnizeaza necesarul de vitamina A si C. 7. Spanacul si varza pot aduce organismului un aport important de calciu, fibre,... [continuare]

Intoleranta si alergiile la alcool

Din Articole
Actualizat la data de: 05 Martie 2010

Generalitati Exista persoane care se simt rau de fiecare data cand beau alcool. Si nu este vorba de „mahmureala” de a doua zi ci de aparitia unor simptome de alergie alimentara sau simptome gastrointestinale si fizice ciudate aparute dupa ingestia de alcool. In timp ce alergia adevarata la etanol este rara, bauturile alcoolice includ o serie de ingrediente care pot determina alergii si intolerante. In timp ce unele dintre acestea necesita o abstinenta totala de la alcool, altele pot fi ocolite. Glutenul si graul Glutenul, proteina care declanseaza simptomele celiakiei, se gaseste in malt, din care se obtine berea si unele tipuri de cidru tare. Unele bauturi alcoolice sunt distilate, lucru care inseamna ca au fost concentrate si apoi apa evaporata. Cele mai comune bauturi distilate sunt realizate mai frecvent din grau, orez, si malt si includ vodka, whiskey, gin. Asociatiile internationale considera bauturile distilate sigure pentru pacientii cu celiakie. Putine... [continuare]

Cum sa ne protejam de alergiile toamnei?

Din Articole
Actualizat la data de: 16 Septembrie 2015

Generalitati Desi florile nu mai infloresc, iar iarba nu mai poate face “ravagii”, desi aerul a devenit rece, iar praful verii este spalat de ploile de toamna, persoanele care se confrunta cu alergii sezoniere nu pot spune ca au scapat de pericole nici in aceste luni. Triggeri alergiilor sunt un pic mai diferiti, este adevarat, insa efectele lor raman aceleasi, iar disconfortul creat nu pare sa se fi modificat fata de cel cauzat de polen, flori, iarba, fan si praf... Doar temperaturile sunt mai mici! Cauze Plantele pot elibera, in vederea reproducerii, mici particule, numite polen. Acestea sunt foarte fine si invizibile ochiului liber, iar in interior contin gametul masculin. Acesta este protejat printr-un invelis extern destul de rezistent conditiilor, adesea neprielnice, din mediul extern. Cand granulele de polen ajung in contact cu un pistil compatibil sau cu o floare ce infloreste, o poate poleniza. Cand ajunge insa in contact cu mucoasa nazala, rezultatul nu mai este la... [continuare]

Alergiile

Din Articole
Actualizat la data de: 06 Aprilie 2021

Sunt alergica. Ce pot sa fac? Secretii nazale apoase, mancarimea nasului, furnicaturi, stranuturi repetate sunt simptomele alergiei localizate la nivelul nasului, cunoscuta sub numele de rinita alergica. Senzatii de sufocare, greutate in respiratie, suierat al respiratiei, tusea seaca sunt simptomele alergiei localizate la nivelul plamanilor, cunoscute sub numele de astm bronsic. Lacrimare, inrosirea ochilor, mancarime, pleoape umflate sunt simptomele alergiei localizate la nivelul ochilor. Crampe stomacale, varsaturi si diaree sunt simptomele alergiei localizate la nivelul tractului digestiv. La nivelul pielii se manifesta prin: eczeme (dermatite atopice), eruptie insotita de mancarimi la nivelul bratelor, picioarelor si gatului, dermatite de contact, leziuni caracteristice insotite de mancarimi care pot aparea in urma contactului direct cu substante provenite din produse cosmetice, bijuterii, imbracaminte, precum si prin contactul cu diversi alergeni profesionali. Alergiile... [continuare]

Factori care determina scaderea nivelului de energie

Din Articole
Actualizat la data de: 04 Decembrie 2012

Generalitati In ciuda faptului ca dormiti suficient, cand va simtiti obositi dimineata, ar trebui sa incercati sa aflati care ar fi motivul care sta la baza nivelurilor scazute de energie. Copiii, adolescentii si adultii sunt ocupati cu activitati de rutina pe care le desfasoara pe parcursul unei zile si rareori mai au timp liber pentru a face exercitii in aer liber, hobby-uri sau sporturi. Toate aceste preocupari pot epuiza pe oricine la sfarsitul unei zile. Daca va simtiti obositi tot timpul, fara a face efort fizic excesiv si in ciuda faptului ca va odihniti suficient, atunci aveti motive de ingrijorare. Viata moderna este destul de accelerata si agitata, incat multi dintre oameni nu au timp sa se gandeasca la sanatatea lor. Cunoasterea factorilor care ar putea contribui la cresterea nivelurilor energiei si care pot imbunatati stilul de viata este foarte importanta. Stres Stresul este una dintre cauzele majore ale lipsei de energie atat a femeilor, barbatilor, cat si a... [continuare]

Cum sa cresteti intensitatea sesiunilor de alergat fara sa va puneti sanatatea in pericol

Din Articole
Actualizat la data de: 02 Iulie 2013

Generalitati Intensitatea sesiunilor de alergat poate sa creasca in mod natural, odata cu sporirea rezistentei fizice prin antrenamente frecvente. In ciuda faptului ca sportul contribuie la mentinerea unei stari de sanatate optime, efortul fizic excesiv si incorect dozat poate provoca o serie intreaga de consecinte nefaste pentru bunastarea fizica. Din acest motiv, specialistii recomanda cresterea graduala a intensitatii si duratei sesiunilor de alergat, pentru evitarea riscului de suprasolicitare si imbolnavire a organismului. Efectele suprasolicitarii corpului in cadrul sesiunilor de alergat Un studiu efectuat in vara anului trecut de o echipa de medici din SUA a descoperit ca exercitiul fizic excesiv, precum sesiunile de alergat extrem de solicitante, poate sa cauzeze tulburari cardiace pe termen lung, accelerand in mod periculos rata cardiaca. Specialistii care au derulat studiul in cauza au observat ca antrenamentele de alergare mai lungi de o ora pe zi determina... [continuare]

Deficitul de enzime produce boli

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Noiembrie 2018

Generalitati Enzimele sunt implicate in toate procesele din organism. In fiecare celula sunt enzime diferite care se pot combina cu anumite coenzime formand variatii chimice care intretin viata. O parte din enzime provin din alimente, mai exact din fructe si din legume crude, altele sunt secretate de organism pentru a facilita digestia. In interiorul celulelor se afla o alta categorie de enzime, numite enzime metabolice care creeaza energie si contribuie la generarea impulsurilor nervoase. Sintetizam mai putine enzime odata cu varsta Fara enzimele digestive, digestia nu ar fi posibila. Pe parcursul intregului tract digestiv, organismul secreta aceste elemente cheie pentru realizarea digestiei, asigurand astfel extragerea substantelor nutritive din alimentele pe care le consumam si ulterior, eliminarea reziduurilor. Desi enzimele digestive se secreta in mod natural in organism, odata cu varsta, capacitatea organismului de a le sintetiza scade. La aceasta diminuare fireasca... [continuare]

alergiile de iarna – cauze, consecinte si preventie

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Ianuarie 2021

Generalitati Uneori este foarte dificil sa recunoastem simptomele alergiilor, deoarece pot fi asemanatoare cu simptomele de raceala, insa exista si unele diferente importante. Ambele pot provoca congestie nazala, secretii nazale abundente, curgerea nasului sau stranut. Mancarimea, in special a ochilor si a nasului, uneori si a urechilor ori a gatului este o trasatura comuna a alergiilor, dar nu este de obicei prezenta la o raceala. Alte simptome, cum ar fi durerile de corp, febra sau durerea de gat apar frecvent la o raceala, insa acestea sunt absente la alergii. Simptomele alergice pot dura atata timp cat declansatorul este prezent. De exemplu, alergiile la polen pot dura un singur sezon, iar alergiile la un animal de companie pot fi mereu prezente, deoarece sunteti expus la acel animal permanent. Simptomele racelii, de obicei, dureaza pentru cateva zile si de multe ori dispar intr-o saptamana. Medicul dumneavoastra poate vedea semne diferite in timpul unui consult, care il... [continuare]

Cele mai bune alimente pentru un sistem imunitar puternic

Din Articole
Actualizat la data de: 03 Iunie 2016

Sistemul imunitar este cel care are grija de sanatatea noastra, protejandu-ne contra infectiilor si luptand cu virusurile si microbii. Este cel care, atunci cand identifica un pericol pentru corpul nostru, lupta pentru a-l anihila. Un sistem imunitar slabit ne face sa ne simtim obositi, apatici, sa suferim repetat de infectii, dar si de alergii sau de tulburari digestive. Ca sa te asiguri ca functioneaza in parametrii normali, alimentatia are o importanta deosebita. Exista mancaruri care contribuie din plin la o imunitate de fier. Iata care sunt acestea: 1. Ciupercile Sunt gustoase, usor de preparat si au si numeroase proprietati terapeutice, ajutand la buna functionare a sistemului imunitar. Acestea furnizeaza corpului seleniu si vitamina B, elemente care previn aparitia racelilor si care contribuie din plin la buna functionare a sistemului imunitar. 2. Fructele de acai Fructele de acai fac miracole pentru imunitate, datorita antioxidantilor pe ca [continuare]

Ai grija la alune! pot provoca alergii severe

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Iulie 2017

Generalitati Alergia la alune este una dintre cele mai importante alergii alimentare, atat la adulti, cat si la copii, ca urmare a consumului in crestere atat a arahidelor, cat si a untului de arahide. In ultimii ani, conform unor studii realizate in SUA, dar si in Canada, se pare ca acest tip de alergie a luat o amploare destul de mare in randul copiilor de varsta scolara. Medicii pediatri nu recomanda introducerea in alimentatie a alunelor decat dupa varsta de un an, atat la copiii cu antecedente de atopie in familie si cu atat mai mult in cazul celor care au avut forme usoare de dermatita atopica dupa consumul arahidelor si al alunelor. Alergia la alune, una dintre cele mai comune alergii alimentare, este practic o denumire generica pentru sensibilitatea fata de mai multe tipuri de seminte, ce se inscriu in aceeasi categorie alimentara cu alunele: n [continuare]

Ce bauturi si alimente interactioneaza cu medicamentele

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Septembrie 2017

Generalitati Anumite medicamente nu pot fi luate daca urmati in acelasi timp inca o schema terapeutica compusa din alt tip de pastile sau daca mancati anumite alimente, intrucat toate acestea pot avea efecte nedorite asupra medicatiei. De aceea, inainte de a lua un medicament pentru prima data, este indicat sa discutati cu medicul sau farmacistul pentru a inlatura eventualele efecte neplacute. Alimente pe care trebuie sa le evitati Grepfrut . Este recomandat ca grepfrutul sa nu fie consumat de catre persoanele care urmeaza un tratament medicamentos, el interactionand cu peste 200 de medicamente, printre care si antibioticele. De aceea, cel mai bine ar fi sa il evitati atunci cand urmati diferite tratamente. Lapte si produsele lactate . Este bine sa fie evitate daca urmati un tratament cu antibiotice, deoarece ionii de calciu, magneziul si fierul continute de lapte pot impiedica absorbtia antibioticelor din tractul digestiv. Laptele se poate consuma, dar la un interval de 3 ore... [continuare]

Cele mai frecvente 'povesti' pe care femeile le spun doctorilor

Din Articole
Actualizat la data de: 07 Octombrie 2009

Generalitati 'Nu fumez!', 'In fiecare dimineata fac exercitii fizice!', 'Desigur ca folosesc ata dentara!'… Daca va numarati printre femeile care, la fiecare control medical mai omit sau mai infloresc, pe ici pe colo, informatiile oferite medicului, sa stiti ca nu sunteti singura! Mai mult: fenomenul este atat de extins, incat specialistii chiar se ingrijoreaza! O astfel de practica nu anunta nimic bun si in multe cazuri poate impiedica medicul sa previna boli de inima, complicatii ale sarcinii sau chiar cancer. In relatia cu medicul nu trebuie sa existe rusine: oricat de personala ar fi problema, ea trebuie comunicata. In relatia cu medicul nu trebuie sa existe mici minciunele nevinovate: chiar si cele aparent inofensive il pot indruma pe o pista gresita. Medicul, oricat de bine intentionat ar fi, nu ne poate ajuta daca ii ascundem ceea ce ne deranjeaza, daca tainuim simptome sau daca mintim in legatura cu masurile pe care le luam pentru a ne proteja sanatatea. [continuare]

Boli care se pot confunda cu alergiile

Din Articole
Actualizat la data de: 17 Octombrie 2017

Generalitati Uneori, faptul ca iti curge nasul sau ca iti lacrimeaza ochii nu inseamna neaparat ca ai o alergie, ci este foarte posibil ca, in spatele acestor simptome fie vorba despre o sinuzita nediagnosticata si/sau o conjunctivita. Afectiuni precum sinuzita, migrena sau conjunctivita sunt foarte usor de confundat cu alergiile, deoarece multe dintre simptome sunt comune. Daca doresti insa sa scapi de aceste probleme trebuie sa te prezinti la un control medical pentru un diagnostic de certitudine si un tratament adecvat. Afectiuni care pot fi confundate cu alergiile • Sinuzita . Aceasta este o boala inflamatorie care se manifesta la nivelul mucoasei sinusurilor craniene. Simptomele sinuzitei acute sunt: durere sau senzatie de presiune, de greutate in anumite zone ale fetei (frunte, obraz), de regula durerea apare numai pe o parte (stanga sau dreapta), secretie nazala vascoasa, de culoare galbena sau verzuie, abundenta. Uneori persoana poate sa aiba nasul infundat si sa... [continuare]

Cum iti poti da seama daca ai sau nu o alergie

Din Articole
Actualizat la data de: 10 Ianuarie 2018

Generalitati Uneori este foarte dificil sa faci diferenta intre o reactie alergica si o afectiune de alta natura. Va intrebati daca faptul ca va curge nasul poate fi o reactie alergica mai degraba decat o raceala? Sau daca faptul ca pielea de pe maini este uscata din cauza noii creme hidratante? Cateodata nu putem spune cu certitudine daca o anumita reactie a organismului se datoreaza unei reactii alergice sau nu. Dar, fara indoiala, atunci cand stim sa recunoastem o reactie alergica suntem in avantaj deoarece cunoasterea cauzei unei afectiuni inseamna apelarea mai rapida la un remediu potrivit si, in consecinta, scurtarea duratei bolii. Spre exemplu, urticaria nu prezinta intotdeauna un substrat alergic. Manifestata prin aparitia de placi rosii, reliefate, insotite de mancarimi, urticaria poate fi uneori idiopatica - ceea ce inseamna ca medicina zilelor noastre nu poate stabili o cauza precisa. In aceste cazuri efectuarea unor baterii de teste alergologice are rezultate... [continuare]

Cele mai toxice e-uri alimentare

Din Articole
Actualizat la data de: 28 August 2018

Generalitati Numerele care apar pe etichetele produselor alimentare, E-uri, sunt alocate unor aditivi alimentari. Acestia sunt folositi pentru a augmenta culoarea, aroma si structura alimentelor, dar si pentru a preveni alterarea produselor. Simbolul “E” provine de la Europa, intrucat acesti aditivi au fost standardizati in Uniunea Europeana, iar codul face aditivul respectiv usor de identificat. E-urile nu sunt in principiu rele, insa orice substanta este toxica daca se depaseste o anumita doza. Tocmai de aceea exista reglementari cu privire la utilizarea E-urilor in alimente. Unele state au impus restrictii cu privire la utilizarea anumitor aditivi alimentari. Substante naturale precum vitamina C (E300), boia de ardei (E160) si chiar oxigenul (E948) au fiecare atribuit cate un cod de tipul “E”. Exista insa si E-uri, de obicei din seria colorantilor artificiali, care sunt puse in legatura cu hiperactivitatea la copii, spre exemplu, astfel ca recomandarea generala a... [continuare]

alergii orl - sfaturi care functioneaza

Din Articole
Actualizat la data de: 12 Decembrie 2017

Generalitati Alergia este reactia organismului la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene. Acestea se gasesc in unele alimente, in aer, in unele medicamente. In esenta, alergia este o afectiune fizica, dar factorii psiho-emotionali (stres, frica, frustrare, fobii etc.) pot determina sau agrava simptomatologia. Afectiunile alergice in ORL, cunoscute si sub denumirea de rinita alergica sau alergii localizate la nivelul nasului, se manifesta prin secretii nazale apoase, mancarime a nasului, lacrimarea ochilor, furnicaturi si stranuturi repetate. Daca va confruntati cu senzatii de sufocare, greutate in respiratie, respiratie suieratoare si tuse seaca, atunci prezentati o alergie localizata la nivelul plamanilor (astm bronsic). Lacrimarea, inrosirea ochilor, mancarimea, pleoapele umflate sunt simptomele alergiei localizate la nivelul ochilor. Crampele stomacale, varsaturile si diareea sunt simptomele alergiei localizate la nivelul tractului digestiv. La... [continuare]

Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata

Din Articole
Actualizat la data de: 08 Aprilie 2019

Generalitati Ciocolata este un aliment delicios si extrem de popular, gasindu-se intr-o gama larga de deserturi, gustari si bauturi. Cu toate acestea, pentru unele persoane, ciocolata poate provoca o reactie alergica. Acest lucru se intampla deoarece in compozitia sa intra o varietate de ingrediente, iar fiecare ar putea provoca reactii alergice. Cauzele alergiilor la ciocolata si cele mai frecvente simptome, dar si diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata. Manifestarile alergiei la ciocolata Ciocolata contine un amestec de multiple ingrediente. Principalul ingredient din ciocolata este pudra de cacao, o versiune prelucrata din boabele de cacao. Aceasta pulbere este ulterior amestecata cu zahar, grasimi si emulgatori, precum lecitina din soia. Multe tipuri de ciocolata contin, de asemenea, produse lactate. Persoanele alergice sau sensibile la ciocolata dezvolta aceste reactii din cauza unui anumit ingredient, dar poate fi dificila descoperirea sa. Astfel, exista... [continuare]

Nu stiu ce sa mai fac cu alergiile

Din Comunitate

fac alergiile acestea de la varsta de 7 ani .. pana la 7 ani faceam numai brobinte, dupa ce am facut 7 ani am inceput sa fac pusee (umflaturi) pe tot corpul ,mai ales in zona fetei (de exemplu buza se umfla pana crapa si imi da si sangele ) am dureri ingrozitoare. am facut analize cu sutele.... (in 13 ani de zile va dati seama) cateva am descoperit:praf, vaporii de alimente,ceapa, usturoi, aspirina,dero, polen , semintele din rosii,capsuni,zmeura(tot ce contine seminte) parul de animale, frig, suparari (la suparari d multe ori ma doare si stomacul unde am si un ulcer duodenal) am fost si la bucuresti , si la spitalelesi clinicile private , insa nu stiu ce sa imi faca. ultimul tratament a fost cu histaminoglobulina sau histadestal care a avt efect cativa ani si nu mai faceam pusee puternice, insa acum nu se mai fabrica nicaieri deoarece avea efecte secundare asupra anumitor persoane , dereglandu-le "mintile" ca sa zic asa.continui cu flonidan sau alerid ,insa nici acestea nu... [continuare]

Remedii naturiste pentru alergii

Din Comunitate

Am alergie la rece, care la trecerea din mediul cald la rece, partile expuse ( main, fata, picioare ) se inrosesc, am saenzatia de lipsa de confort ( apar umflaturu de culoare rosie, am senzatia de mancaturi, ferbinteala etc. 0 care dispar la intrarea in mediul cald. Am efectuat tratamen cu tot felul mecicament ca, claritine, aerus, peritol, xyxal s.a. }. Doresc sa-mi propuneti un tip de tratament in vederea rezolvarii acestei boli. [continuare]

Alergie

Din Dictionar Termeni

Alergia este reactia organismului unor persoane la contactul repetat cu anumite substante, denumite alergene. Ele se gasesc in unele alimente, in aer, in unele medicamente. Reactie anormala si specifica organismului venit in contact cu o substanta straina (alergen) care nu antreneaza tulburari la majoritatea subiectilor. Pentru a surveni alergia, este necesar ca un prim contact sa fi avut loc intre alergen si organismul subiectului (sensibilizare). Mecanism - rolul sistemului imunitar este de a recunoaste antigenele care se gasesc la suprafata microorganismelor si de a produce anticorpi (imunoglobuline) si globule albe (limfocite) sensibilizate. Acestea vor intra in contact cu aceste antigene cu scopul de a distruge microorganismele. Un proces asemanator se produce in mecanismul alergiei. Dar sistemul imunitar produce atunci anticorpi si limfocite sensibilizate fata de substante inofensive, alergenele, care sunt identificate pe nedrept ca antigene periculoase. Cauze -... [continuare]

Pagina 3 din 32 (944 rezultate)