Clickmed
programare rapida la medic

Pancakes cu quinoa si banane caramelizate

Actualizat la data de: 05 Ianuarie 2015
  Pancakes cu quinoa si banane caramelizate

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Pancakes (clatitele americane) cu quinoa si banane caramelizate reprezinta o idee grozava de desert sau mic dejun pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten:

Ingrediente:

  • 110 g faina de quinoa
  • 115 g amidon de porumb
  • 1 1/2 lingurite praf de copt fara gluten
  • 2 linguri zahar
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita esenta vanilie

Pentru banane caramelizate:

  • 55 g zahar brun
  • 1/2 lingurita extract de vanilie
  • 2 banane mari, feliate

Mod de preparare:

Cerne faina de quinoa, amidonul si praful de copt intr-un bol mare. Amesteca-le cu zahar si adauga ouale (pe rand), laptele si extractul de vanilie si amesteca totul pana obtii o pasta subtire. Pune o tigaie nonaderenta la incins si prajeste clatitele, pe care le adaugi cu o lingura. Ai grija sa le prajesti si pe o parte, si pe alta. Scoate-le pe un platou si acopera-le, pentru a ramane calde.

Intre timp, prepara bananele caramelizate: toarna zaharul, vanilia si apa intr-o tigaie. Amesteca totul pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga bananele si mai lasa totul pe foc inca doua minute, pana cand se transforma intr-un sos caramelizat.

Serveste clatitele cu iaurt grecesc si banane caramelizate.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate