Pancakes (clatitele americane) cu quinoa si banane caramelizate reprezinta o idee grozava de desert sau mic dejun pentru persoanele care sufera de intoleranta la gluten:
Ingrediente:
Pentru banane caramelizate:
Mod de preparare:
Cerne faina de quinoa, amidonul si praful de copt intr-un bol mare. Amesteca-le cu zahar si adauga ouale (pe rand), laptele si extractul de vanilie si amesteca totul pana obtii o pasta subtire. Pune o tigaie nonaderenta la incins si prajeste clatitele, pe care le adaugi cu o lingura. Ai grija sa le prajesti si pe o parte, si pe alta. Scoate-le pe un platou si acopera-le, pentru a ramane calde.
Intre timp, prepara bananele caramelizate: toarna zaharul, vanilia si apa intr-o tigaie. Amesteca totul pana cand zaharul se dizolva, apoi adauga bananele si mai lasa totul pe foc inca doua minute, pana cand se transforma intr-un sos caramelizat.
Serveste clatitele cu iaurt grecesc si banane caramelizate.