8 miracole pentru ten si corp, direct din natura

Publicat la data de: 08 Iulie 2014 | Actualizat la data de: 08 Iulie 2014
8 miracole pentru ten si corp, direct din natura

Din cele mai vechi timpuri unturile si uleiurile naturale au fost utilizate sub diferite forme pentru intretinerea tenului si a pielii datorita continutului mare de substante active terapeutice.

Uleiurile pentru ingrijirea tenului si a corpului ar trebui sa fie indispensabile in rutina de beauty a oricarei femei. Avand in compozitie extracte naturale din plante, acestea tonifica pielea, trateaza acneea, diminueaza ridurile, hidrateaza tenul si il fac mai stralucitor.

Uleiul sau "sufletul plantei" constituie cea mai mare forta vitala a plantei. Uleiul natural aplicat pe piele are capacitatea de a stimula aptitudinile naturale de vindecare si regenerare a epidermei totodata avand si proprietati antibiotice si antiseptice astfel ca ideea conform careia folosirea acestora ingrasa si mai mult pielea este doar un MIT. Atentie doar la Proprietatile lor - uleiurile potrivite se aleg in functie de tipul de piele pe care il aveti.

Pentru o piele frumoasa, hidratata, fara riduri, vergeturi si care sa ascunda anii putem folosi cu incredere cateva uleiuri vegetale ale caror beneficii ne vor ajuta corpul sa isi pastreze aspectul tanar si care sa aiba cat mai putin de suferit in perioada sarcinii ( au 0 contraindicatii pentru gravide). Doar cateva minute rezervate masarii energice in piele a uleiurilor sau a unturilor naturale - pana intra bine in piele - pot face adevarate minuni intr-un timp scurt.

Pe piata exista o gama larga de uleiuri naturale si unturi, potrivite fiecarui tip de ten si deloc surprinzator preturile pot fi mai accesibile decat la multe dintre produsele cosmetice de pe piata.

Ulei de seminte de cactus

Considerat un antioxidant de zece ori mai puternic decat uleiul de Argan, uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica originar din Maroc este extrem de rar si de pretios si are o rezultate incredibile de revitalizare si regenerare.

Supranumit "botox" natural, este un ulei miraculos cu o concentratie mare de vitamina E - de peste 1000 mg/kg -, dar si de acizi grasi nesaturati - din care peste 60% acid linoleic.

Uleiul de seminte de cactus Opuntia Ficus Indica stimuleaza formarea ceramidelor, reface stratul hidrolipidic, fiind un puternic antioxidant cu intens efect de lifting.

Proprietati:

  • reduce semnificativ si previne ridurile si semnele de imbatranire a pielii;
  • atenueaza cearcanele;
  • hidrateaza si hraneste pielea in profunzime;
  • reda luminozitatea si stralucirea fetei;
  • accelereaza regenerarea celulara;
  • tonifiaza tenul, gatul, zona decolteului si a bustului;
  • estompeaza cicatricile.

Avand o textura fina, non-grasa, se absoarbe foarte usor in piele astfel ca se recomanda folosirea dimineata si seara ca atare sau in combinatie cu o crema de zi sau noapte. Are rezultate foarte bune si in revitalizarea parului si a unghiilor.

Ulei de nuca de cocos presat la rece, grad alimentar

Folosit din cele mai vechi timpuri in culturile din insulele polineziene, uleiul de nuca de cocos era folosit atat pentru hidratarea pielii, cat si pentru protectia pielii fata de razele solare tropicale puternice.

In ultimii ani, uleiul de nuca de cocos s-a dovedit a fi un adevarat miracol din natura, devenind tot mai popular in intreaga lume.

Spre deosebire de produsele cosmetice care au apa in compozitie si care pot lasa pielea uscata, uleiul de nuca de cocos se absoarbe incet si patrunde adanc in piele. Rezultatul este o piele catifelata si supla

Proprietati:

  • efect anti-ageing - bogat in acid lauric - un puternic antioxidant care repara tesuturile pielii si intarzie aparitia ridurilor
  • antibacteriale si antifungice, uleiul de cocos este foarte bun in cazul dermatitelor atopice. Fiind foarte gras, uleiul de nuca de cocos este un foarte bun demachiant. Acesta indeparteaza eficient fardurile si dizolva chiar si mascara waterproof. In acelasi timp lasa pielea sensibila din jurul ochilor intens hidratata.
  • hidrateaza si hraneste pielea in profunzime; foarte eficient pentru intregul corp si mai ales pentru mainile uscate, pentru zona coatelor si a genunchilor.
  • hidratare intensa dupa epilat/ras. Aplicati ulei de cocos pe pielea umeda inainte de epilare in locul cremei de ras.
  • hranire si regenrare a structurii firului de par. Uleiul de cocos penetreaza eficient firul de par si previne pierderea proteinelor acestuia. Este benefic in special pentru parul uscat, pentru ca il hidrateaza si ii reda stralucirea.

Atentie! Nu se recomanda utilizarea sa pentru pielea suferinda de acnee.
La temperaturi mai mici de 25 grade Celsius, uleiul de cocos se prezinta sub forma de unt, acesta devenind lichid la temperaturi mai mari. A se depozita adecvat modului de utilizare.

Ulei de Macadamia presat la rece

Uleiul de nuca de Macadamia este extrem de eficient in tratarea afectiunilor pielii. Foarte hranitor pentru piele, uleiul de Macadamia este o sursa extraordinara de calciu, contine complexul de vitamine B, fosfor si fier.

Uleiul de Macadamia are cea mai mare concentratie de acid palmitoleic (acid gras monosaturat omega 7), acid care se gaseste din belsug in pielea noastra in anii tineretii, dar care scade pe masura ce inaintem in varsta.

Utilizarea constanta a uleiul de Macadamia va conferii pielii suplete si elasticitate.

Proprietati:

  • hidratant si emolient; se absoarbe foarte repede in piele
  • amanana aparitia ridurilor datorita concentratiei mari de acid palmitoleic si de acid oleic
  • regenereaza podoaba capilara
  • trateaza vergeturile, cicatricile si iritatiile -actioneaza la nivel celular pentru refacerea integritatii pielii.
  • vindeca micile rani sau iritatii fiind bogat in vitaminele A, B1, B2 si E, minerale si antioxidanti

Unt de cacao 100 gr

Inca din cele mai vechi timpuri, africanii foloseau untul de cacao pentru hranirea pielii si pentru a o proteja de razele soarelui si de vant. Untul de cacao este potrivit pentru toate tipurile de piele!

Untul de cacao are o culoare galbuie, un miros usor de ciocolata si este comercializat atat in stare lichida, cat si in stare solida, iar marele avantaj este ca poate fi folosit ca atare.

Specialistii recomanda sa te indrepti catre untul de cacao in stare solida, acesta fiind un produs organic, nerafinat si prin urmare mai sanatos. Pentru a putea fi folosit, se aduce la temperatura camerei sau se incalzeste usor.

Proprietati:

  • bun antioxidant – are un continut bogat in grasimi nesaturate (asa numitele grasimi bune), dar si Omega 3, Omega 6, vitamina E si vitamina K.
  • hraneste pielea in profunzime si o calmeaza
  • reduce vergeturile, estompeaza petele negre si cicatricile
  • neutralizeaza radicalii liberi, repara pielea si imbunatateste producerea colagenului necesar pentru diminuarea ridurilor
  • repara pielea extrem de crapata de pe coate, genunchi si chiar calcaie deoarece patrunde in piele pana la nivelul dermei
  • elimina petele rosii, mentinere PH-ului si echilibrareaza tonul pielii

Ulei de samburi de struguri

Considerat de specialistii in beauty un adevarat elixir al frumusetii, uleiul de samburi de struguri este ultilizat in industria cosmetica la scara tot mai larga.

Uleiul de samburi de struguri este bogat in vitaminele E si F, zinc, cupru, seleniu, dar mai ales in acid linoleic, polifenoli si procianidine - agenti anti-imbatranire de 50 de ori mai puternici decat vitamina E si de 20 de ori decat vitamina C.

De asemenea este bogat in acizi grasi nesaturati (89%): oleic, linoleic, palmitic si stearic.

Proprietati:

  • antioxidant, nutritiv, hidratant, emolient, nu lasa urme grase, penetreaza rapid pielea in profunzime si catifeleaza
  • anti-imbatranire - lupta impotriva radicalilor liberi care pot duce la imbatranirea prematura si aparitia ridurilor.
  • hidrateaza pielea in profunzime. Acesta poate fi folosit direct pe piele, o data sau de doua ori pe zi sau poate fi amestecat in crema folosita curent
  • foarte bun remediu impotriva acneei. Are Proprietati astringente, care ajuta la desfundarea si micsorarea porilor. Acidul linoleic (omega 6) este un puternic antiinflamator si grabeste vindecarea ranilor provocate de acnee. Vitamina E imbunatateste calitatea pielii, distrugand radicalii liberi care favorizeaza aparitia acneei.
  • perfect pentru tenul mixt-gras. Are efect cicatrizant, antiinflamator si antibacterian, antioxidant si regenerant
  • stabilizeaza nivelul colagenului si a elastinei in piele – reda fermitatea tenului, pielii gatului, decolteului si bustului
  • regenerant si restructurant cutanat, patrunde usor in epiderma si ii confera o foarte buna protectie impotriva radicalilor liberi, si a razelor UVA si UVB.
  • efect anti-matreata – imbunatateste circulatia si normalizeaza pielea scalpului hidratand atat pielea cat si firul de par uscat

Ulei de trandafir Rosa Mosqueta

Uleiul de trandafir salbatic are un continut bogat in vitamina A, omega 3 si omega 6, prevenind aparita si avand o contributie majora la diminuarea ridurilor si petelor pielii.

Datorita continutului bogat in grasimi nesaturate, acest ulei este indicat mai ales pentru pielea uscata, iritata sau matura. Stimuleaza refacerea si innoirea celulelor si producerea de colagen, conferind o stralucire aparte si o suplete de invidiat tenului dumneavoastra.

Foarte bune rezultate ca tratament ajutator impotriva cuperozei. Uleiul pur este obtinut din prima presare la rece a semintelor de trandafir salbatic chilian Rosa Mosqueta.

Unt de Shea, 100 gr

Supranumit si "aurul femeilor" untul de Shea este unul dintre cele mai utilizate produse din industria cosmetica. Bogat in minerale si in vitaminele A, D, E si F.

Vitamina A stimuleaza formarea de noi tesuturi, elimina celulele moarte si accelereaza procesul de cicatrizare. Asigura elasticitate si finete pielii, previne aparitia ridurilor, favorizeaza regenerarea si protejeaza pielea impotriva deshidratarii.

Vitamina D creste absorbtia si favorizeaza retentia calciului, avand o foarte buna actiune calmanta in acelasi timp.

Vitamina E are cel mai important rol impotriva imbatranirii. Fiind un foarte puternic antioxidant, impiedica oxidarea acizilor grasi nesaturati din structura peretilor celulari.

Protejeaza totodata impotriva radicalilor liberi, responsabili de distrugerea ADN-ului celular, pierderea elasticitatii si aparitia ridurilor.

Vitamina F ajuta la mentinerea permeabilitatii normale a membranelor celulare, arde grasimile saturate si asigura sanatatea pielii.

Proprietati:

  • foarte bun hidratant pentru tenul uscat si sensibil. Ridurile vor deveni mai putin vizibile iar buzele vor deveni din nou moi si catifelate
  • foarte util in cazul parului uscat/cret si un remediu foarte eficient antimatreata.
  • util pentru vergeturi, in timpul sarcinii si alaptarii. Datorita vitaminelor din compozitie, untul de Shea previne si trateaza vergeturile daca este folosit cu regularitate. Fiind un produs 100% natural, poate fi folosit fara probleme in timpul sarcinii, deoarece nu contine niciun element daunator bebelusului.
  • potrivit pentru pielea sensibila a bebelusilor. Fiind hidratant si 100% natural, fara substante chimice adaugate, untul de Shea are grija ca bebelusul sa nu faca iritatii de la scutec.
  • bun calmant dupa epilat si in cazul arsurilor solare. Se poate aplica si inainte de expunerea la soare, datorita factorului de protectie UV.
  • foarte eficient pentru psoriazis, dermatite, eczeme, eruptii cutanate, piele iritata, cicatrici si dureri musculare.

Folositi untul de Shea in amestec cu diverse uleiuri vegetale (trandafir, jojoba, migdale sau avocado) pentru a va face un unt de corp home made 100% natural.

Ulei de avocado

Foarte bogat in vitamine ( A, B, C, D, E, H, K, PP), uleiul de avocado contracareaza foarte bine imbatranirea celulara si aparitia ridurilor, fiind perfect pentru tratamente anti-age. Se gaseste atat in cosmetice traditionale cat si in cele de ultima generatie.

Proprietati:
- regenerant, restructurant, anti-age. Util pentru repararea pielii uscate si deteriorate - catifeleaza, tonifica, restructureaza epiderma
- calmant, protector, reda elasticitatea pielii fragile
- foarte penetrant, protejeaza pielea de agresiunile agentilor atmosferici.
- hranitor si regenerant capilar - stimuleaza cresterea parului si face minuni asupra parului uscat si opac
- foarte indicat si pentru protejarea pielii de efectele negative ale soarelui, daca este asociat cu uleiul de masline

Fiind un ulei rezistent la oxidare, se pastreaza in mediu ambiant, de preferinta sub 25 grade C, ferit de umezeala si de lumina.

Daca ti-am starnit curiozitatea, incearca si tu unul dintre uleiurile naturale sau unturile din gama BIO & PURE Elements.

Descopera AICI mai multe miracole din natura si poate cea mai mare gama de cosmetice bio, exclusiv la BIO-Cosmetics.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Afectiunile dermatologice ale picioarelor in diabetul zaharat Afectiunile dermatologice ale...

    Generalitati Afectiunile dermatologice ale picioarelor sunt complicatii posibile si periculoase in diabetul zaharat, de aceea ingrijirea membrelor inferioare trebuie sa fie o prioritate pentru pacienti, in managementul bolii cronice de care sufera. Pielea uscata,...citeste mai mult

  • Tatuajele cosmetice (buze, sprancene, contur al ochilor) Tatuajele cosmetice (buze, sprancene,...

    Informatii medicale Poti spune adio pentru totdeauna machiajelor. Este posibil sa iti tatuezi permanent buzele, sprancenele si conturul ochilor. Tatuajul cosmetic este un domeniu in continua dezvoltare a industriei de estetica si sanatate. Tatuajul cosmetic este...citeste mai mult

  • Ce dezvaluie tenul despre starea de sanatate a unei persoane Ce dezvaluie tenul despre starea de...

    Generalitati Acneea si eczema nu reprezinta simple probleme de natura estetica ale tenului, ci pot transmite semnale de alarma cu privire la existenta unor afectiuni la nivelul organismului. Ca parte a sistemului imunitar, pielea are rol de bariera impotriva...citeste mai mult