Multivitaminele nu respecta cantitatea de vitamine suportata de organism!

Publicat la data de: 13 Aprilie 2009

Mai mult de 30% dintre multivitaminele testate, recent, la ConsumerLab.com contin o cantitate variata de ingrediente, unele dintre acestea fiind contaminate cu plumb.

La ConsumerLab.com au fost testate mai multe tipuri de multivitamine, printre care 3 pentru copii. Astfel, s-a descoperit ca vitaminele din aceste suplimente depasesc limita superioara stabilita de Institutul de Medicina Componentelor.

De exemplu, Institutul de Medicina a stabilit ca doza zilnica recomandata (DZR) de vitamina A sa fie de 1.300 UI pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani, iar limita superioara acceptata sa fie de 3000 UI. Cu toate acestea, una din multivitaminele testate contineau 5000 UI de vitamina A.
Pe termen scurt excesul de vitamina A cauzeaza tulburari de vedere, greturi iar pe termen lung conduce la apartia afectinilor de sistem osos si afectiuni de ficat.

Limitele superioare acceptate de niacin si zinc, de asemenea, au fost depasite in cazul unor suplimentele indicate copiilor. Excesul de niacin poate condure la aparitia iritatiilor, mai ales, la nivelul fetei, iar nivelul ridicat de zinc determina aparitia anemiei si a deficitului imun.

Excesul de acid folic creste riscul aparitiei cancerului de prostata.
Una din vitaminele fervescente testate de ConsumerLab avea de 15 ori mai mult acid folic decat limita superioara indicata barbatilor.Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Stai informat cu privire la evolutia epidemiei de Coronavirus in Romania! Protejeaza-te pe tine si protejeaza-i pe ceilati respectand masurile de prevenire recomandate de autoritati.Citeste si

Arhiva
  • Medicina ayurvedica si astenia de toamna Medicina ayurvedica si astenia de toamna

    Toamna este anotimpul care pune la incercare sanatatea organismului atat prin schimbarile de temperatura alternante cat si prin reducerea numarului de ore cu soare, lumina naturala fiind esentiala pentru fixarea vitaminei D si mentinerea unui sistem imunitar puternic....citeste mai mult

  • Medicina ayurvedica si sanatatea sangelui Medicina ayurvedica si sanatatea...

    Hipertensiunea arteriala este o tulburare caracterizata de presiunea ridicata cu care sangele este pompat de inima. Functia principala a inimii este aceea de a asigura fluenta circulatiei sangelui in arterele si venele corpului. Cu fiecare bataie a inimii sangele...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate