Carnati de curcan cu ardei gras

Carnati de curcan cu ardei gras

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Carnatii de curcan cu ardei gras sotat sunt un preparat sarac in carbohidrati, insa cu un aport generos de proteine.

Legumele colorate dau un aspect deosebit acestui fel de mancare potrivit pentru dieta persoanelor care sufera de diabet zaharat de tip II. O portie contine aproximativ 200 de calorii.

Ingrediente:

  • 2 carnati de curcan
  • 2 ardei grasi rosii, taiati fasii subtiri
  • 2 ardei grasi galbeni, taiati fasii
  • 1 ceapa galbena, taiata julien

Mod de preparare:

Incingeti o tigaie anti-aderenta la foc mediu, apoi adaugati ardeiul si ceapa si sotati-le timp de 8-10 minute in 2 lingurite de ulei de masline, pana cand se inmoaie bine si devin usor maronii.

Intr-o tigaie separata, prajiti fara grasime carnatii de curcan, pana cand se patrund foarte bine. Taiati-i apoi felii subtiri si adaugati-i in tigaia cu legumele, prajindu-i inca 1-2 minute la foc potrivit. Asezonati preparatul cu ierburile aromatice preferate si un praf de piper negru.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva
  • Recomandari alimentare pentru vara Recomandari alimentare pentru vara

    Generalitati Amestecul dintre caldura rezultata in urma prepararii alimentelor si caldura verii nu este deloc placut. In timpul verii, ideea de a petrece timp in bucatarie nu este, probabil, una atragatoare. In plus, alimentele care ar putea fi reconfortante...citeste mai mult

  • Dieta de vara a persoanelor cu diabet Dieta de vara a persoanelor cu diabet

    Generalitati Daca va numarati printre persoanele care sufera de diabet si isi planifica mesele dupa metoda piramidei nutritionale sau mai nou, a farfuriei alimentare, luati in considerare pregatirea unui meniu de vara. Salatele specifice anotimpului calduros ar...citeste mai mult

  • Cum sa mancati mai multe legume verzi Cum sa mancati mai multe legume verzi

    Generalitati Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sanatoase alimente. Acestea sunt bogate in nutrienti si au o concentratie importanta de vitamine, minerale, antioxidanti, acid folic si flavonoide. Substantele chimice din compozitia legumelor verzi...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK