Systane Hydration sau Hidratarea imediata a ochiului uscat

Systane Hydration sau Hidratarea imediata a ochiului uscat

Ochiul uscat inseamna insuficienta lubrifierii si hidratarii suprafetei ochiului.

Acest sindrom care afecteaza majoritatea persoanelor de peste 65 de ani, poate face dificila efectuarea anumitor activitati: cititul, lucrul la computer, scrisul, mersul pe bicicleta, condusul autovehiculului.

Exista pacienti care pot suferi de sindrom de ochi uscat din cauze de mediu sau stil de viata. Incidenta cazurilor de sindrom de ochi uscat creste de la 10% la 20% in timpul verii, cand se abuzeaza de aerul conditionat la birou.

De asemenea, folosirea terminalelor video este asociata cu o frecventa scazuta a clipitului si cu o rata crescuta a evaporarii lacrimale, iar fiecare dintre aceste situatii poate contribui la simptome de ochi uscat.

Aerul conditionat, prietenul ochiului uscat

Expunerea de lunga durata la aerul conditionat favorizeaza aparitia simptomelor de ochi uscat: senzatie de iritatie, uscaciune, inflamatie, oboseala. Din cauza aerului uscat, cantitatea si calitatea filmului lacrimal se schimba. Daca ochiul produce prea putine lacrimi sau lacrimi care se rup prea repede, inaintea impulsului de a clipi, incep sa se dezvolte zone uscate pe suprafata ochiului. Aceste zone pot face sa apara disconfortul ocular.

Systane Hydration picaturi oftalmice lubrifiante, protectia suprafetei oculare

Systane Hydration picaturi oftalmice lubrifiante (lacrimi artificiale cu HP-Guar si hialuronat de sodiu) ofera protectia de care ochii au nevoie pentru a vindeca zonele afectate, uscate.

Picaturile oftalmice sunt destinate ameliorarii simptomelor ochiului uscat: senzatiile de iritatie, arsura, uscaciune. Systane Hydration ofera o protectie avansata zonelor uscate si le ajuta sa se vindece mai repede si mai usor.

Systane Hydration este un produs steril. Picaturile pot fi utilizate la nevoie pe durata intregii zile pentru a ameliora simptomele ochiului uscat. De asemenea, Systane

Hydration poate fi utilizat pentru a lubrifia si rehidrata lentilele de contact zilnice, sau pe cele cu utilizare extinsa din silicon hidrogel sau moi (hidrofilice).

Systane Hydration este un dispozitiv medical care se poate elibera fara prescriptie medicala si este disponibil in farmacii.

Ref.:
1.Systane Hydration - Instructiuni de utilizare
2.www.systane.ro
[Surse: Site, Prospect, Brief, Dosar Familia Systane – Gama completa]

SYS201610014

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • Primul ajutor in leziunile oculare Primul ajutor in leziunile oculare

    Expunerea la substante chimice In cazul expunerii accidentale a ochiului la substante chimice iritante, se recomanda urmatoarele: - indepartarea imediata a lentilelor de contact, deorece pastrarea acestora poate favoriza absorbtia substantelor toxice in cornee si...citeste mai mult

  • Menopauza si vezica urinara hiperactiva Menopauza si vezica urinara hiperactiva

    Generalitati Atunci cand o persoana urmareste unde anume este cea mai apropiata toaleta si care este cel mai scurt drum catre aceasta sau cand imediat dupa ce consuma un pahar de ceai apare nevoia de mictiune, probabil ca sufera de vezica urinara hiperactiva. Pentru...citeste mai mult

  • Simptome care necesita consult oftalmologic Simptome care necesita consult...

    Generalitati Peste 285 de milioane de oameni din intreaga lume au deficiente de vedere. Conform statisticilor, aproximativ 80% dintre cazuri puteau fi evitate sau tratate. De aceea, examenele oftalmologice regulate sunt atat de importante - acestea pot fi deosebit...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate