Clickmed
programare rapida la medic

Magiunul natural de prune Topoloveni

Actualizat la data de: 04 Iunie 2010
Magiunul natural de prune Topoloveni

Magiunul natural de prune Topoloveni este un aliment 100% natural, autentic romanesc, produs dupa o reteta traditionala veche din 1914, care are excelente calitati nutritionale. Prin testele realizate s-a demonstrat ca Magiunul Natural de Prune de Topoloveni nu are zahar adaugat si niciun alt aditiv alimentar. Produsul este foarte bogat in fibra alimentara, respectiv 34.2%, ceea ce il defineste ca aliment functional. Produsul este puternic vitaminizant, mineralizant si energizant, ingredintele sale fiind prunele proaspete romanesti, 1 kg de magiun obtinandu-se din 4 kg de prune.

Magiunul natural de prune Topoloveni are caracteristici organoleptice deosebite care pastreaza aroma, gustul si savoarea produselor traditionale, produse care reamintesc candoarea copilariei, cand bunica pregatea asemenea bunatati. Acesta se prepara in perioada 15 august - 15 octombrie, cel tarziu, prunele fiind atent selectionate in vederea obtinerii unui magiun de calitate, cu o aroma puternica si placuta de prune, gust dulce-acrisor placut, aciditate mica si consistenta buna.
Ce trebuie sa stim despre Magiunul natural de prune Topoloveni, considerat de prof. dr. Mencinicopschi "Un dulce sanatos":

• este indicat in alimentatia bebelusilor (incepand cu varsta de sase luni), pe post de piure de fructe;
• este recomandat pentru diabetici deoarece contine pectina, o fibra alimentara naturala, ce este un aliat in lupta organismului cu colesterolul, dar si un ajutor pentru buna functionare a pancreasului;
• are actiune antioxidanta de 20 de ori mai puternica decat broccoli;
• este un energizant natural, recomandat in perioadele de stres si oboseala;
• 100 g magiun ii ofera consumatorului o cantitate de potasiu necesara sustinerii efortului, mai mare decat cea pe care o gaseste intr-o banana;
• este indicat in constipatie (o lingura de magiun mancata dimineata, pe stomacul gol);
• ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare prin scaderea colesterolului;
• scade riscul de aparitie a diabetului de tip II, ateroscleroza, cancer de colon, maladii neurodegenerative, Parkinson si Alzheimer, previne imbatranirea precoce;
• are un continut de 34.2% in fibre solubile si insolubile (Regulamentul European 1924/2006 denumeste alimentul bogat in fibre acel produs care are cel putin 6% din compozitie fibre);
• contine potasiu si seleniu, doua elemente foarte rar intalnite in alimentatie;
• are in compozitie vitamine, fier, calciu, magneziu (in compozitia lui exista si pielita prunelor, maruntita fin).

Potrivit Prof. Dr. Mencinicopschi, Magiunul natural de prune Topoloveni, prin prisma compozitiei, este un aliment functional, care contribuie la starea optima de sanatate fizica, psihica si mentala a populatiei.

Magiunul natural de prune Topoloveni a fost medaliat de International Taste&Quality Institute, din Bruxelles cu premiul "Superior Taste Award". Reprezentantii companiei SC Sonimpex Serv Com SRL (producator al "Magiunului natural de prune Topoloveni") s-au deplasat in data de 27 mai la Bruxelles pentru a ridica prestigiosul premiu.

Astfel, magiunul Topoloveni devine primul produs alimentar traditional din Romania care primeste o astfel de distinctie din partea renumitului Institut. Magiunului natural de prune Topoloveni i-a fost acordata distinctia THE SUPERIOR TASTE AWARD, o recunoastere mondiala unica care se bazeaza pe degustarea in orb (nu se cunosc produsele) facuta de 60 de bucatari de renume international, care fac parte din echipele de bucatari-sefi ai unor restaurante consemnate si apreciate in prestigiosul "Michelin Guide of Food", importanta acestui premiu "al gustului notabil" primit de Magiun natural de prune Topoloveni fiind cu atat mai mare.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate