Johnson & Johnson aduce in Romania Listerine - apa de gura antibacteriana

Actualizat la data de: 12 Februarie 2010
Johnson & Johnson aduce in Romania Listerine - apa de gura antibacteriana

Pana in prezent apa de gura antibacteriana Listerine putea fi cumparata in Romania doar din farmacii. Incepand cu 2010 produsul vine mai aproape de consumatori si poate fi achizitionat direct din marile lanturi comerciale.

In Romania, afectiunile gingivo-parodontale se manifesta cu precadere la populatia adulta, dar se intalnesc si la copii si adolescenti, in stransa corelatie cu o igiena orala defectuoasa. Conform Conf. Dr. Anca Silvia Dumitriu, sef al Catedrei de Paradontologie a Facultatii de Stomatologie din Bucuresti, „o mare parte a populatiei din Romania inca nu practica un ritual corect de igiena orala, ceea ce explica si numarul mare de afectiuni cronice. in consecinta, populatia trebuie sa constientizeze importanta mijloacelor de preventie corespunzatoare.”

Listerine este un produs cu o traditie de peste 100 de ani pe piata internationala, renumit pentru eficacitatea sa. Listerine omoara pana la 99,9%1 din bacteriile aflate in cavitatea bucala.

„In gura noastra coabiteaza peste 400 de specii de bacterii. O mare parte dintre acestea cauzeaza aparitia cariilor si a altor probleme de sanatate orala precum respiratia urat mirositoare, gingivita, parodontitele, pana la pierderea dintilor. Dintii reprezinta doar o parte din cavitatea bucala, prin urmare igiena orala necesita mijloace suplimentare de curatare fata de simplul periaj si folosirea atei dentare. Apa de gura antiseptica Listerine patrunde in zonele greu accesibile, actionand asupra intregii cavitati bucale si la nivelul mucoaselor,” adauga Conf. Dr. Anca Silvia Dumitriu.

Daca este folosita de 2 ori pe zi, timp de 30 de secunde, Listerine distruge majoritatea bacteriilor care formeaza placa dentara si previne aparitia acesteia2. Avand la baza o combinatie unica de patru uleiuri esentiale (eucaliptol, salicilat de metil, timol si mentol) ce determina actiunea antibacteriana si reduce placa bacteriana cu pana la 56%3 fata de simplul periaj, Listerine contribuie la pastrarea echilibrului florei cavitatii bucale si este adecvat pentru intrebuintare pe termen lung.

„Studiile recente arata ca afectiunile gingivale ar putea fi direct corelate cu afectiuni grave precum diabetul, bolile cardiovasculare sau chiar cu nasterea prematura. Igiena orala adecvata a devenit un subiect central pe agenda publica in mai toate tarile lumii iar Listerine, certificat de peste 150 de studii clinice, isi asuma un rol cheie in preventie, ca si adjuvant, dar si in educarea publicului consumator. Vom face acest lucru atat printr-o informare corecta a consumatorilor, cat si prin facilitarea accesului acestora la produs”, spune Lucian Potec, Business Development Manager Romania.

Listerine este deja disponibil in supermarketuri in doua variante de aroma: Coolmint 250 ml si Freshburst 250 ml la un pret recomandat de 12 RON, iar Coolmint 500 ml si Freshburst 500 ml la un pret recomandat de 19 RON.

Cu o cota globala de piata de 39,7% in anul 20084, Listerine este lider mondial pe segmentul apei de gura. Pentru detalii suplimentare va invitam sa cititi documentele suplimentare din mapa de presa.

Despre Johnson&Johnson

Johnson&Johnson este un producator recunoscut pe plan international pentru calitatea si varietatea produselor farmaceutice si de larg consum pe care le ofera. Desi publicul larg asociaza numele Johnson&Johnson cu produsele de ingrijire personala ca Johnson’s Baby, Neutrogena, o.b., Clean&Clear, Carefree, Compeed, compania si-a construit o reputatie solida si pe piata dispozitivelor medicale si de diagnoza datorita calitatii si caracterului inovator al produselor.

Succesul de care Johnson&Johnson se bucura astazi este rezultatul a 120 de ani de munca si devotament depuse de angajatii Johnson&Johnson in scopul perfectionarii produselor si serviciilor oferite consumatorilor.
Progresul remarcabil al companiei se datoreaza in parte faptului ca valorile sustinute de J&J sunt reunite intr-un crez pe care fiecare angajat si-l asuma si care proclama responsabilitatea fata de consumatori drept obligatia fundamentala a companiei.

Meritul Johnson&Johnson este acela ca a reusit de-a lungul anilor sa ofere produse si servicii inovatoare care au contribuit semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii.

Pentru informatii suplimentare va rugam accesati www.jnj.com sau contactati:
Anca Scarlat
E-Mail: [email protected]