Lybrel - Pilula care opreste ciclul menstrual

Lybrel - Pilula care opreste ciclul menstrual

USA a aprobat prima pilula anticonceptionala care elimina complet ciclul menstrual. Va fi primul si singurul contraceptiv oral indicat pentru a fi luat 365 zile pe an si care va permite femeilor sa-si controleze ciclul.
Luata zilnic, pilula, denumita Lybrel, administreaza doze mici de hormoni similari celor furnizati de multe medicamente anticonceptionale pentru a suprima ciclul menstrual. Aceasta pilula este indicata femeilor care considera ca ciclul lor este prea dureros, dezagreabil sau deranjant si care doresc sa se elibereze de calvarul ciclului menstrual.

Lybrel va fi primul si singurul contraceptiv oral indicat pentru a fi luat 365 de zile pe an si care va permite femeilor sa-si controleze ciclul – a declarat Amy Marren de la Wyeth Pharmaceuticals, firma producatoare. Aceasta a declarat ca exista un numar mare de femei care sunt de parere ca pilula este o alternativa foarte folositoare.

Studiile realizate de mai multe companii pe un esantion de peste 2400 de femei, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, releva ca Lybrel este un contraceptiv la fel de eficient ca si pastilele anticonceptionale obisnuite si care pe de alta parte suprima complet menstruatia la multe femei in primul an desi unele au prezentat sangerari sporadice. Aceasta incidenta se reduce insa in functie de perioada de timp in care se face tratamentul si in ultima luna de studiu, 59% dintre femeile care au luat Lybrel timp de un an nu au avut nici un tip de hemoragie.

Compania Wyeth Pharmaceuticals a dat asigurari ca nu exista dovezi de risc pe termen lung si ca suprimarea ciclului menstrual ar putea avea efecte benefice pentru femeile care sufera de dureri acute, crampe si stari de indispozitie. Posibilele efecte secundare ale Lybrel sunt aceleasi asociate restului pilulelor contraceptive, precum cresterea probabilitatilor de a suferi de tromboza vasculara, embolii sau infarct miocardic.

Citeste si

Arhiva
  • Tratamentul durerilor menstruale - Dismenoree Tratamentul durerilor menstruale -...

    Generalitati Durerile menstruale cauzeaza disconfort, de la disconfortul usor pana la dureri severe si sunt frecvent intalnite la femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani. Dupa 1-2 ani de la aceasta varsta, nivelul hormonilor scade si durerile menstruale pot...citeste mai mult

  • Dieta pentru menopauza Dieta pentru menopauza

    Generalitati Post menopauza este sfarsitul ciclului reproductiv al unei femei, situatia in care menstruatia acesteia se opreste. Menopauza apare oficial la 12 luni dupa ce ciclul menstrual al unei femei s-a incheiat, chiar daca aceasta poate experimenta simptomele...citeste mai mult

  • Stabilirea fertilitatii Stabilirea fertilitatii

    Generalitati Stabilirea fertilitatii (denumita si planing familial sau abstinenta periodica) implica monitorizarea mai multor modificari ale corpului care apar pe parcursul ciclului menstrual. Aceasta informatie poate ajuta in identificarea perioadei ovulatorii si...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK