Ceai indian masala cu ghimbir

Publicat la data de: 30 Octombrie 2014 | Actualizat la data de: 30 Octombrie 2014
Ceai indian masala cu ghimbir

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Dieta recomandata pentru varsaturi implica inlocuirea alimentelor solide si greu de digerat, cu cele lichide. Ghimbirul este o planta cu proprietati antivomitive excelente, mai ales daca este consumat in stare proaspata. Ceaiul indian masala este preparat de femeile din India pentru musafiri si are un efect linistitor si revigorant in acelasi timp.

Ingrediente

  • 350 ml apa plata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de nucsoara
  • 1 jumatate de lingurita seminte de fenicul
  • 1 baton mic de scortisoara
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 pliculet de ceai (din plante)
  • zahar, dupa gust

Mod de preparare

  1. Incalziti apa si laptele intr-o oala mica, adaugati condimentele (si ghimbirul) si lasati totul pe foc, pana cand da in clocot.
  2. Dati focul mai mic si lasati ceaiul sa fiarba incet, timp de 15 minute.
  3. Temperatura trebuie sa fie cat mai scazuta, astfel incat laptele sa nu dea in foc.
  4. Odata ce volumul lichidului scade, adaugati pliculetul de ceai, stingeti focul si lasati-l la infuzat cateva minute (in functie de cat de concentrat va place sa fie).
  5. Pentru a servi aceasta bautura speciala, strecurati ceaiul printr-o sita si adaugati zahar, dupa gust.
Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Citeste si

Arhiva

Nu sunt articole inrudite

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate