Episcopia Aradului deruleaza un program de consiliere pre si post avort la Spitalul Matern

Episcopia Aradului a initiat un program de consiliere pre si post avort in Spitalul de Obstetrica si Ginecologie „Salvator Vuia“ din Arad, ca urmare a cresterii numarului de avorturi in tara, transmite corespondentul NewsIn.

Preotul Mircea Bupte, consilier social in cadrul Episcopiei Aradului, a precizat, miercuri, ca programul se deruleaza prin Sectorul social filantropic al Episcopiei si va oferi servicii specializate tuturor tinerelor aflate in pragul savarsirii unui avort. „Am ajuns la o intelegere cu conducerea spitalului, ca ei sa ne anunte cand au cazuri de tinere aflate in pragul savarsirii unui avort. Programul a fost initiat ca urmare a cresterii alarmante a numarului de avorturi in tara noastra. Consilierea va fi asigurata de un preot randuit la Spitalul Matern, un asistent social si cinci voluntari, care sunt studenti la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Arad“, a declarat preotul Mircea Bupte.

Personalul Sectorului social filantropic va oferi servicii specializate tuturor tinerelor aflate in pragul savarsirii unui avort, informatii cu privire la alternative ale avortului, plasament sau adoptie, prezentarea riscurilor unui avort, a traumei post avort, precum si ajutoare materiale si/sau financiare.

Consilierul social din cadrul Episcopiei Arad a mai mentionat ca serviciile se vor extinde si in privinta consilierii post avort, oferite atat in incinta Spitalului Matern din Arad, cat si la Centrul Social „Sfintii Cosma si Damian“ al Episcopiei. „La Centrul Social sunt cabinete medicale care ofera asistenta medicala gratuita, iar prin intermediul acestora vom monitoriza tinerele dupa externarea din spital“, a mai spus Mircea Bupte.

Conducerea Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Salvator Vuia“ din Arad a precizat ca in cursul anului 2008, la aceasta unitate spitaliceasca au fost efectuate aproximativ 1.500 de avorturi. La acest numar se adauga avorturile efectuate la cabinetele medicale private din judet.

De asemenea, la Spitalul Matern din Arad au fost inregistrate, in 2008, 3.500 de nasteri, dintre care 280 au fost consemnate in randul minorelor.

Sursa NewsIn

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter

Citeste si

Arhiva
  • De ce e important sa mentii echilibrul glandelor endocrine De ce e important sa mentii...

    Generalitati Glandele endocrine sunt formatiuni celulare care secreta hormoni cu rolul de a stimula si de a controla activitatea anumitor organe sau a intregului organism uman. Daca glandele endocrine nu produc hormoni in cantitatea in care organismul nostru are...citeste mai mult

  • Stafilococul auriu si alte infectii stafilococice Stafilococul auriu si alte infectii...

    Generalitati Stafilococii sunt bacterii de forma rotund-ovalara (coci), gram pozitivi (se coloreaza cu colorant Gram), cu un diametru de 0,5-1,5 mm, dispusi caracteristic in gramezi (ca si ciorchinele de strugure). Genul Staphylococcus cuprinde aproximativ 27...citeste mai mult

  • VSH crescut: cauze, intrebari, raspunsuri VSH crescut: cauze, intrebari,...

    Generalitati VSH sau viteza de sedimentare a hematiior reprezinta analiza paraclinica din pachetul analizelor de baza care poate conferi prin aceasta simpla analiza o serie de indicatori sau chiar valori diagnostice pentru o gama variata de patologii. Hematiile...citeste mai mult

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate