Clickmed
programare rapida la medic

Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C

Actualizat la data de: 02 Iunie 2016
Alimentele cu cel mai mare continut de vitamina C

Citricele sunt alimentele despre care se spune cel mai des ca au un continut bogat de vitamina C.

Insa aceasta vitamina, numita si acid ascorbic, se gaseste si in alte produse. Vitamina C este una dintre cele mai cunoscute dintre vitamine.

Ea se consuma pentru a stimula energia, are proprietati antioxidante, care neutralizeaza radicalii liberi, protejand contra imbatranirii premature, dar ajuta si la intarirea sistemului imunitar si atenueaza simptomele infectiilor respiratorii.

Pentru a profita de beneficiile sale, poti consuma 110 mg pe zi. Iata care sunt alimentele cu un continut bogat al acestei vitamine:

1. Broccoli

In 100 de grame de broccoli se gasesc aproximativ 37 de mg de vitamina C. Il poti consuma ca garnitura, alaturi de o portie de peste. Mai contine potasiu, sodiu, vitaminele A, B12 si E, cat si fibre alimentare. Are si avantajul de a contine putine calorii, ceea ce il recomanda si pentru persoanele aflate la cura de slabire.

2. Spanacul

Spanacul nu are numai un continut ridicat de fier, ci contine si o cantitate importanta de vitamina C. In 100 de grame de planta se gasesc 39,3 mg de vitamina C, dar si magneziu, vitamina D, potasiu si sodiu. Este ideal pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, dar este si un tonic excelent pentru organism. Il poti consuma crud, in salate.

3. Coacaze

Micile fructe delicioase de coacaz, in special cele de coacaz negru ofera organismului o cantitate importanta de vitamina C, si anume 40 de mg, la 100 de grame de fructe.

Se pot consuma crude sau sub forma de suc. In afara de vitamina C sunt o sursa importanta de antioxidanti, complexul de vitamine B, calciu, fosfor si crom. De aceea, aceste fructe ale verii sunt unul dintre cele mai bune medicamente naturale.

4. Pomelo

In 100 de grame de pomelo proaspat se gaseste o cantitate de aproximativ 42 mg de vitamina C. Este si o sursa importanta de vitaminele E, A, K, dar si de minerale, precum magneziul si sodiul.

Acest fruct este recomandat pentru prevenirea anemiei, este un bun tonic, ajuta la mentinerea sanatatii inimii si este ideal si pentru sanatatea parului si a unghiilor.

5. Piersicile

Bogate in antioxidanti, fibre, complexul de vitamine B si in vitamina C, piersicile sunt ideale de inclus in dieta zilnica. Si nectarul acestor fructe este ideal de consumat, fiind o sursa de vitamine si minerale pentru intreaga familie.

Datorita vitaminei C, au proprietati antiinflamatoare si previn aparitia infectiilor in organism.

6. Citricele

Lamaile, portocalele, lime, mandarinele si clementinele sunt recunoscute pentru faptul ca au o cantitate importanta de vitamina C. Se mananca in stare proaspata sau poti prepara din acestea limonada, un smoothie delicios sau sucuri naturale. In 100 de ml de suc de portocale se gaseste o cantitate de 50 mg de vitamina C.

7. Varza rosie

Leguma cu ajutorul careia se prepara o salata delicioasa, varza rosie este bogata in vitamina C, cu un continut de 55 mg la 100 de grame. Alte legume in care aceasta vitamina se gaseste din belsug sunt patrunjelul, ardeiul gras, conopida si varza de Bruxelles.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate