Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Consumul necesar de calorii

Consumul necesar de calorii

Completati prima sectiune cu varsta dvs. (exprimata in ani), sexul, greutatea (kilograme) si inaltimea (centrimetri). In urmatoarea sectiune introduceti numarul de ore dintr-o zi, in functie de intensitatea activitatii pe care il desfasurati, astfel: (in acest scop, puteti utiliza si zecimale, de exemplu 2.5, 0,25, nu doar numere intregi). Important este ca suma acestor ore sa insumeze 24 de ore (o zi). Atentie, tineti cont de faptul ca majoritatea oamenilor isi supraestimeaza timpul consumat in mod activ. Dupa ce ati completat aceste rubrici, apasati butonul Calculeaza.

Completati urmatorul formular pentru a va afla consumnul zilnic de calorii:

Specificati informatiile

Activitate fizica

Calculeaza Reset

Rezultat test

calorii
calorii
calorii

Legenda activitati fizice:

 • Odihna - timp pentru somn, atipit
 • Activitati foarte usoare - Activitati care prespun putin efort, ca: statul pe scaun, condus, munca de laborator, redactare, pictura, etc.
 • Activitati usoare - Activitati care presupun o deplasare de maxim 3 km intr-o ora: munca in garaj, tamplarie, curatenie in casa, golf, tenis de masa, etc.
 • Activitati moderate - Activitati care implica o deplasare pe maxim 4 km intr-o ora, activitati agricole, gradinarit, ciclism, dans, etc.
 • Activitati grele - Activitati care implica efort si un consum mare de energie ca: basket, fotbal, sapaturi manuale grele, alpinism, etc.

Va puteti planifica o dieta potrivita pentru dvs., tinand cont de necesarul zilnic de calorii, folosind acest calculator pentru evaluarea dietei dvs

Informare cu privire la protectia datelor personale

Datele introduse in aceasta sectiune nu sunt salvate pe niciun mediu de stocare al Sfatulmedicului.ro. Orice actiune este complet anonima si imposibil de a fi corelata cu un anumit vizitator.


Posibil sa te intereseze

Arhiva
 • Dieta cu calorii negative

  Dieta bazata pe calorii negative se refera la anumite alimente care necesita mai multe calorii pentru procesare decat propriul continut caloric. Consumarea alimentelor cu calorii negative supune organismul unui efort suplimentar si unui consum energetic crescut...citeste mai mult

 • Afla cate calorii arzi prin practicarea sportului preferat

  Sunteti pasionati de un anumit tip de sport? Daca raspunsul este afirmativ atunci cu siguranta va intereseaza sa aflati cate calorii ardeti cand va recreati prin practicarea sportului favorit. In acest articol va facem cunostinta cu 12 dintre cele mai practicate...citeste mai mult

 • Dieta restrictiva caloric

  Dieta restrictiva caloric se caracterizeaza prin consumarea unui numar mai mic de calorii decat are nevoie organismul pentru mentinerea greutatii corporale, asigurandu-se, in acelasi timp, necesarul de vitamine si minerale. De regula, adoptarea acestei diete...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter