Coronavirus Update

Ulei Jojoba

Ulei Jojoba

Detalii produs

Categoria: Cosmetice si produse de curatat

Pret:  

92.68 RON

Uleiul de jojoba VIVASAN este 100% ulei natural. Este renumit prin proprietatile sale antiinflamatoare, ceea ce ajuta la eliminarea hiperemiei si inflamatiei pielii in dermatite

Jojoba (Hohoba, Simmnondsia chinensis) este un arbust foarte ramificat, mereu verde, ce creste in deserturi. Actualmente uleiul de jojoba este un remediu cosmetic deosebit de popular. Acest ulei unic, prin proprietatile sale asemanator celui de cetaceu, nu are alti concurenti in lumea vegetala. Istoricul utilizarii lui constituie milenii. Mostrele uleiului de jojoba, depistate in piramidele egiptene, si-au pastrat in totalitate proprietatile. Substanta nu este un ulei ca atare, ci reprezinta un gen de ceara lichida, obtinuta prin presarea la rece a unor alune, originare din Arizona, California, Mexic si Tibet. Proprietatile uleiului de jojoba sant conditionate de aminoacizii prezenti in compozitia lui - de proteina, similara colagenului - o substanta ceroasa. Valoarea uleiului este cu atat mai mare, cu cat el este rezistent la oxidare si se potriveste perfect tehnologiilor de producere a articolelor cosmetice. Este eficient in cazul inflamarii articulatiilor. Avand un efect reglator, uleiul este indicat atat in tenul uscat, cat in cel gras. El poate fi utilizat in cazul acneei, eczemelor, psoriazisului, neurodermitelor etc. In cosmetologie uleiul de jojoba face miracole. El hraneste, hidrateaza, patrunde adinc in pori, ingrijind perfect pielea fetei, gatului si decolteului. Datorita faptului ca uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit in amestecuri cu orice alt ulei eteric, fara a pierde aroma ultimului. La fel de eficient este uleiul de jojoba si pentru ingrijirea parului. Ceara, din componenta uleiului de jojoba, invaluie, protejeaza si regenereaza parul, fiind de un real ajutor in cazul parului fragil, conferindu-i stralucire naturala si vigoare. In practica utilizarii acestuia exista unele particularitati. Pe portiuni mici ale pielii uleiul poate fi aplicat in forma concentrata. Pe portiuni mai mari insa se recomanda utilizarea unei solutii de 10%. Uleiul respectiv este foarte costisitor. Imbogatit cu uleiurile eterice, acesta poate inlocui cu succes chiar si cele mai scumpe creme. Indicatii:
- ingrijirea tuturor tipurilor de ten, mai ales uscat, iritat, descuamat, imbatranit, obosit, ofilit, in cazul ridurilor din jurul ochilor
- ten problematic, acnee, fisuri, excoriatii, dermatita uscata
- ingrijirea buzelor, indeosebi a celor uscate, crapate
- ingrijirea pielii dupa barbierit, dupa expunerile solare si procedurile acvatice
- emolierea induratiilor de pe pielea palmelor, coatelor, talpilor
- cicatrice cheloide, profilaxia si inlaturarea striurilor aparute dupa sarcina sau modificarea masei corporale, celulitei
- ingrijirea tuturor tipurilor de par, mai ales vopsit, deshidratat, fragil. Mod de folosire: Se utilizeaza in forma concentrata sau pentru imbogatirea articolelor cosmetice (10-15% ulei de jojoba in creme, lotiuni si 5-10% - in sampoane si balsamuri), precum si in calitate de baza pentru dizolvarea uleiurilor eterice pentru masaj, masti, aplicatii, badijonari etc. Ingrijirea zilnica a pielii: Imediat dupa barbierit, dupa expunerile solare si procedurile acvatice pielea se unge cu ulei de jojoba concentrat sau in amestec cu alte uleiuri vegetale (avocado, migdale), sau la 1-2 linguri de baza se adauga cate 1 picatura de uleiuri eterice de portocal si lamaie. Estomparea ridurilor din jurul ochilor: Concentrat sau in amestec cu ulei de avocado (1:1) in calitate de baza: la 1-2 linguri cate 1-2 picaturi de uleiuri eterice de menta, fenicul. Se aplica pe zona din jurul ochilor de 1-2 ori pe zi. In cazul tenului iritat, descuamat: se foloseste analogic sau in forma de masca sau aplicatii. La 1-2 linguri de ulei de baza cate 1-2 picaturi de ulei de portocal. Ten ofilit, imbatranit, extenuat: La 1-2 linguri de ulei de jojoba se adauga 1-2 picaturi de ulei eteric de paciuli. Se utilizeaza similar cazului sus-mentionat. Ten problematic: La 1-2 linguri de ulei de jojoba se adauga cate 1-2 picaturi de uleiuri eterice de lavanda si arbore de ceai. Se aplica pe zonele afectate sau se fac aplicatii de 1-2 ori pe zi timp de 15-20 minute. Emolierea zonelor inasprite ale pielii: In forma concentrata sau in amestec cu alte uleiuri vegetale, sau la 1-2 lingurite de ulei de baza se adauga 4-5 picaturi de ulei eteric de arbore de ceai. Pierderea elasticitatii, cicatrice si vergeturi cutanate: Zonele problematice se ung cu ulei de jojoba sau in amestec cu alte uleiuri vegetale, sau cu adaugarea la 1-2 lingurite de ulei de baza 2-3 picaturi de ulei eteric de rozmarin si cite 1-2 picaturi de ulei eteric de lavanda si de menta. Celulita: In forma concentrata sau in amestec cu adaugarea la 1-2 linguri de ulei de baza cate 2-3 picaturi de uleiuri eterice de geraniu, ienupar, portocal, lamaie si fenicul sau lavanda, paciuli, rozmarin. Pentru masajul aspru al zonelor problematice ale corpului. Intretinerea buzelor: La 1-2 linguri de ulei de jojoba se adauga 1-2 picaturi de uleiuri eterice de melisa sau menta. Zilnic, dimineata si seara, uleiul se aplica pe buze si se maseaza usor. Ingrijiea parului: Cu 10-15 minute inainte de spalare, pe radacinile parului se aplica ulei de jojoba sau sampon imbogatit cu ulei de jojoba, se maseaza si se frictioneaza usor. Pe pieptene: in forma concentrata sau in amestec cu uleiurile eterice: la 1 lingurita de ceai de ulei de jojoba se adauga 5-7 picaturi de ulei eteric de ylang-ylang sau portocal. Se aplica pe pieptene si se piaptana parul de 2-3 ori pe zi. Procedura exceptionala pentru parul uscat, degradat si subtire. Caderea parului: Se efectueaza procedura similara cazului "Intretinerea parului", dar cu adaos de uleiuri eterice de eucalipt si salvie. Amestecurile acestor uleiuri cu uleiul de jojoba pot fi aplicate pe par cu 15-20 de minute inaintea de spalarea capului.

 

Afectiuni   Prescriptie
     
Afectiuni ginecologice
  (in lipsa alergiei!) Tampoane vaginale: 5 picaturi ulei Arbore de ceai la 10 ml Ulei Jojoba (Argana)
Cicatrici postoperatorii
  0,5 lingura de masa ulei Jojoba + 2 picaturi Ulei Arbore Ceai + 2 picaturi Ulei Levantica - prelucrarea suturilor
Gripa
  la 10 ml ulei Jojoba se adauga 1 picatura Ul. Arbore Ceai + 2 picaturi Ulei Eucalipt+2 picaturi Ulei Levantica. Cu acest amestec se frictioneaza gatul, pieptul, regiunea axilara si inghinala, pentru scaderea febrei
Mastopatia
  0,5 lingura de masa ulei Jojoba + 2-3 picaturi Ulei Arbore Ceai. Se aplica pe piept de 2 ori pe zi, timp de 4 saptamani
Otita
  5 ml de ulei + 2 picaturi Ulei Levantica + 1 picatura Ulei Eucalipt + 1 picatura Ulei Arbore Ceai. Se inmoaie tamponul din bumbac in amestecul respectiv si se introduce in canalul auditiv extern pentru 30-40 minute, de 2 ori pe zi
Raceala
  1 lingura de masa ulei de Jojoba + 2 picaturi Ulei Rozmarin

  Compozitie:   Cantitate: 50 ml  

Nr. vizualizari: 6397
04 August 2021
  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter