Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Sterilizator de banc cu abur- OT 18 B

Sterilizator de banc cu abur- OT 18 B

Detalii produs

Categoria: Aparatura dezinfectie si sterilizare cu UV
Firma: SC Novaintermed SRL

Sterilizatoarele cu abur de dimensiuni reduse sunt utilizate cu precadere pentru sterilizarea produselor folosite in scop medical, ex. in practicile medicale generale, stomatologie, a instrumentelor pentru igiena personala, in industria estetica cat si in practicile veterinare.
Standardul european EN 13060 pentru sterilizatoarele cu abur cu dimensiuni reduse defineste atat cerintele generale pentru utilizarea acestora cat si metodele de testare pentru incarcaturile specificate pentru sterilizare.
Sterilizarea incarcaturilor este clasificata in trei clase de cicli: B, N si S.
Experienta crescuta a Nuve in producerea sterilizatoarelor a dus la aparitia a sapte noi tipuri de sterilizatoare cu aburi care satisfac in totalitate toate standardele impuse prin EN 13060 pentru ciclii de sterilizare de tip B si S, aducand cateva avantaje tehnice:
OT 18B, OT 23B, OT 18VS, OT 23VS, OT 32VS, OT 18S si OT 23S.
Incarcaturile pentru sterilizare
Trei modele diferite pot steriliza diferite tipuri de incarcaturi iar acestea pot fi alese in functie de necesitati.
OT 18B / 23B: folosite pentru toate produsele ambalate sau dezambalate, solide sau tubulare, de tip A si produsele poroase.
OT 18VS / 23VS / 32VS: produse dezambalate, solide, produse poroase, articole mici poroase, produse de incarcare tubulare de tip B, produse cu ambalaj unic sau multiplu.
OT 18S / 23S: produse dezambalate solide si produse cu ambalaj unic.
Sistemul de vidare: datorita variatelor tipuri de incarcaturi care pot fi sterilizate in seriile B si VS, procesul de vidare are o importanta crescuta. Pentru o sterilizare corecta, bulele de aer trebuie eliminate din toate tipurile de materiale iar aburul trebuie sa ajunga pe toata suprafata produsului si in interiorul acestuia.
In sterilizatoarele OT 18B / 23B si OT 18 / 23 / 32VS sistemul de pre-vidare fractionat este folosit pentru obtinerea unei sterilizari corecte si sigure. Procesul de vidare este realizat printr-o pompa de vidare care este special proiectata pentru utilizarea unui mediu gazos (abur). Din cauza varietatii tipurilor de incarcaturi care pot fi sterilizate, modelele OT 18 / 23S nu au nevoie de functiile de pre-vidare sau post-vidare. Pentru a evacua aerul din camera de vidare si a permite aburului saturat sa penetreze efectiv incarcatura pentru sterilizare, este folosit sistemul cu greutate fractionata prin alternarea proceselor de introducere si evacuare a aburului in camera.

Nr. vizualizari: 3059
23 Iulie 2024