Mustarul negru (brassica nigra)
Mustarul negru este o planta medicinala de cultura, uneori spontana.
Florile sunt de culoare galbena. Fructul creste in pastai, este de dimensiuni reduse are forma sferica, si culoare bruna sau neagra. Gustul este intepator, specific.
In scop fitoterapeutic se utilizeaza semintele (fructele) care vor fi recoltate dimineata sau in zilele noroase, in lunile iulie sau august.
Mustarul contine sinigrozida, glucide, lipide, mucialgii, aminoacizi, substante minerale, vitamine, acizi organici.
Mustarul are proprietati diaforetice, diuretice, emetice, carminative, stomahice.
Semintele se utilizeaza si in alimentatie, ca si condiment.
Uz intern:
- bronsita, boli reumatice, gripa, nevralgii, intoxicatii, greata - sub forma de decoct, infuzie.
Uz extern:
- boli reumatice, guta, nervralgii, cefalee, congestii pulmonare sau cerebrale, degeraturi - sub forma de cataplasma.
Contraindicatii:
Citeste si
Arhiva-
Chimia cerebrala: O fereastra spre natura tulburarilor mintale
Tulburarile mintale nu sunt alegeri sau defecte morale, ci afectiuni medicale reale, cu radacini adanci in biologia, genetica si experientele noastre de viata. A intelege acest adevar este primul pas esential pentru a demonta mituri si pentru a construi o societate mai...citeste mai mult
-
Impactul biomarkerilor in preventia cancerului si in terapiile tintite
Biomarkerii reprezinta indicatori importanti ai starii de sanatate a organismului, acestia avand diverse roluri in diagnosticul, tratamentul, stabilirea prognosticului si a evolutiei unor anumite patologii. In contextul unui cancer, biomarkerii joaca un rol important in...citeste mai mult
-
Vitamina K la nou-nascut: ghid esential despre riscuri si preventia sangerarilor
Vitamina K este o vitamina liposolubila care joaca un rol indispensabil in procesul de coagulare a sangelui. Ficatul, in special, o utilizeaza pentru a sintetiza anumite proteine, cunoscute sub numele de factori de coagulare. citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter