Fenicul (foeniculum vulgare)
In scop medicinal se folosesc fructele si radacina plantei. fructele contin ulei volatil (anetol) ulei gras, substante proteice, zaharuri. fructele de fenicul se folosesc si in gastronomie dar si in industria alimentara pentru aromatizarea preparatelor. Fructele de fenicul au efect carminativ, antispastic, galactogog, antiinflamator, sedativ, antiseptic, sudorific, expectorant.
Uz intern:
- fructele - colici abdominale, dispepsie, astm bronsic, bronsite, meteorism abdominal, enterocolita, stimularea secretiei lactate, frigiditate, impotenta sexuala, insuficienta pacreatica, laringite, faringite - sub forma de infuzie, pulbere
- radacina - edeme - sub forma de infuzie
Uz extern:
- fructele - abcese subcutanate, ulceratii cutanate, eczeme acute, conjunctivita - sub forma de comprese sau ulei.
Contraindicatii:
- Este interzis consumul in caz de ulcer gastric, duodenal, enterocolite acute si cronice. Utilizata intern in cantitati mari, planta poate determina hemoragie uterina, la femei.
Citeste si
Arhiva-
Maternitatea MedLife Polisano...
Maternitatea MedLife Polisano, singurul centru privat de nasteri din Sibiu si unul dintre cele mai apreciate la nivel national, implineste luna aceasta 10 de activitate, in acest interval fiind adusi pe lume 6250 de bebelusi. Viitoarele mamici aleg Maternitatea MedLife...citeste mai mult
-
Pleurezia maligna
Pleurezia maligna este o afectiune a plamanilor caracterizata prin acumularea de lichid in spatiul dintre plamani si peretele toracic (cavitatea pleurala). Aceasta acumulare de lichid poate fi cauzata de o varietate de factori, printre care poate fi enumerat cancerul de...citeste mai mult
-
Ce sunt neurotransmitatorii si cum...
Un neurotransmitator este o substanta chimica cu rol de mesager ce transporta, accelereaza si echilibreaza semnale transmise intre neuroni. Neurotransmitatorii au celule tinta asupra carora actioneaza, iar aceste celule pot fi la nivelul glandelor, muschilor din organism...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter