Coronavirus Update

Xagrid, capsule

Publicat la data de: 11 Iunie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Xagrid, capsule

Compozitie
Xagrid este un medicament care contine substanta activa anagrelida. Este disponibil sub forma de capsule de culoare alba (0,5 mg).

Indicatii
Xagrid se utilizeaza pentru reducerea numarului de trombocite (componente care contribuie la coagularea sangelui) la pacientii cu trombocitemie esentiala (o boala care se caracterizeaza printr-un numar excesiv de trombocite care circula in sange). Prin „esentiala” se intelege ca boala nu are o cauza evidenta. Xagrid se administreaza pacientilor care nu raspund sau nu tolereaza tratamentul actual si atunci cand sunt „expusi la risc” datorita varstei (peste 60 de ani), a numarului ridicat de trombocite sau din cauza existentei unor probleme anterioare de coagulare a sangelui. Deoarece numarul persoanelor cu trombocitemie esentiala este scazut, boala este considerata „rara”, iar Xagrid a fost desemnat „medicament orfan”(un medicament folosit in boli rar intalnite) la 29 decembrie 2000. Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare

Tratamentul cu Xagrid trebuie inceput numai de un medic cu experienta in tratarea trombocitemiei esentiale. Doza initiala recomandata de Xagrid este de o capsula de doua ori pe zi. Dupa o saptamana, doza se mareste in fiecare saptamana cu cate o capsula pe zi pana cand numarul de trombocite constatate la pacient scade sub 600 milioane trombocite pe mililitru si, in mod ideal, se situeaza intre 150 si 400 milioane/ml (nivelul observat in mod normal la persoanele sanatoase). in mod obisnuit, rezultatele se observa in decurs de doua sau trei saptamani de la inceperea tratamentului. Doza maxima recomandata de Xagrid este de cinci capsule odata. in cursul elaborarii si testarii medicamentului, au fost utilizate doze de pana la 20 de capsule pe zi.

Actiune terapeutica
Trombocitemia esentiala este o boala caracterizata prin productia excesiva de trombocite la nivelul maduvei osoase. Acest lucru expune pacientul la riscul aparitiei unor cheaguri de sange sau probleme de sangerare. Substanta activa din Xagrid, anagrelida, blocheaza dezvoltarea si cresterea celulelor maduvei osoase, denumite „megacariocite”, care produc trombocite. Astfel este redus numarul de trombocite, ajutand pacientii care sufera de aceasta boala.

Contraindicatii
Xagrid nu se administreaza persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la anagrelida sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Este interzisa utilizarea Xagrid la pacientii cu afectiuni moderate sau severe ale ficatului sau ale rinichilor.

Reactii adverse

Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Xagrid (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este durerea de cap. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Xagrid, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter