Coronavirus Update

Verapamil, capsule

Publicat la data de: 22 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Verapamil, capsule

Forma de prezentare:
Capsule 80 mg; ct. 1 fl. 20 cps.


Indicatii:
Profilaxia si tratamentul starilor de insuficienta coronariana cronica: angina cronica stabila; angina de repaus, inclusiv angina vasospastica, angina instabila; angina post IMA; hipertensiune arteriala; tahiaritmii de tipul tahicardiei paroxistice supraventriculare; flutter si fibrilatie atriala cu ritm ventricular rapid (in afara de sindrom WPW).


Doze si recomandari:
Adulti: 40-80 mg de 3-4 ori/zi. copii sub 6 ani: 80-120 mg/zi. copii peste 6 ani: 40-120 mg de 2-3 ori/zi (maxim 360 mg/zi). Pacienti cu ciroza hepatica: la inceput se administreaza 40 mg de 2-3 ori/zi. Forme retard: pt. hipertensiune arteriala: 240 mg dimineata, suplimentat la nevoie cu 120-240 mg; pt. celelalte indicatii: 120 mg de 2 ori/zi, maxim 480 mg/zi.


Contraindicatii:
Colaps cardiocirculator, IMA recent insotit de complicatii (bradicardie, hipertensiune arteriala accentuata, insuficienta ventriculara stanga); tulburari grave ale conducerii impulsului electric (BAV de gradul II sau III, bloc sinuatrial); sindromul nodului sinusal bolnav (sindromul bradicardie-tahicardie).


Atentionari:
Preparatele retard nu se administreaza la copii; prudenta in caz BAV de gradul I, bradicardie sub 50 batai/min, hipertensiune arteriala, tahicardii ventriculare, fibrilatie atriala/flutter atrial in prezenta simultana a unui sindrom de preexcitare, IC, distrofie musculara progresiva, insuficienta coronariana acuta; interactiuni medicamentoase cu betablocante si alte antinsuficienta hepaticaipertensive, alte antiaritmice (chinidina), anestezice inhalatorii, digoxina, carbamazepina, ciclosporina, teofilina, cimetidina, miorelaxante; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Bradiaritmii ca bradicardie sinusala, oprire sinusala cu asistolie, BAV de gradul II sau III, bradiaritmie ventriculara, dezvoltarea sau accentuarea unei IC, aritmii atriale, hipertensiune arteriala, constipatie, greata, ameteli, senzatie de buimaceala, cefalee, inrosirea pielii fetei, oboseala, nervozitate, edeme ale gleznelor, eritromegalie, parestezii, mialgii, artralgii, alergie cutanata, cresterea reversibila a transaminazelor si/sau fosfatazei alcaline, ginecomastie, cresteri ale nivelului de prolactina, hiperplazie gingivala.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

  Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

 • O capsula mica pentru sanatate si frumusete la superlativ O capsula mica pentru sanatate si...

  Prea putini dintre noi iau in seama avertismentele privind pericolul de a face diabet, boala care conduce si la cresterea riscului de afectiuni cardiovasculare, afectarea memoriei si chiar dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, in special de colon si de pancreas. In...citeste mai mult

 • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

  Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

 • Dublu la acelasi pret in probioticul Jarro-Dophilus+FOS Dublu la acelasi pret in probioticul...

  In perioada 01 iulie – 30 septembrie 2011, primesti dublu la achizitionarea probioticului Jarro-Dophilus + FOS de la Secom! Fiecare flacon contine acum 200 de capsule in loc de 100. Jarro-Dophilus+FOS este un probiotic de ultima generatie, care contine...citeste mai mult

Comunitate

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter