Clickmed
programare rapida la medic

Vaccin tifoidic subcutanat, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vaccin tifoidic subcutanat, fiole

Compozitie
vaccinul tifoidic subcutanat este un amestec de culturi de S. typhi inactivate prin incalzire la 56C timp de o ora, cu o concentratie de 1 miliard de germeni/ml.Prezervant: fenol 0,5%.

Actiune terapeutica
vaccinul tifoidic este un produs profilactic care, prin stimularea specifica a mijloacelor de aparare celulara si umorala, confera organismului imunitate fata de febra tifoida.

Indicatii
In profilaxia febrei tifoide.

Doze si mod de administrare
Vaccinul tifoidic se injecteaza in regiunea deltoidiana strict in tesutul subcutanat (0,25 ml la copiii sub 12 ani si 0,5 ml la persoanele peste 12 ani).
Fiolele trebuie bine agitate inainte de intrebuintare, pentru omogenizarea produsului.
Grupele de varsta si ritmul inocularilor se stabilesc de Ministerul Sanatatii.

Contraindicatii
Inainte de vaccinare este obligatoriu a se lua anamneza si a se face controlul sumar al fiecarui individ care urmeaza a fi vaccinat.
Sunt considerate drept contraindicatii: bolile infectioase acute si convalescenta lor, formele active de tuberculoza, formele active de reumatism, cardiopatiile decompensate, angina pectorala sau infarctul miocardic in antecedente, maladia hipertensiva, ulcerul gastro-duodenal, nefrita acuta si cronica, insuficienta hepatica, diabetul, starile alergice (astm bronsic, eczeme etc.), graviditatea, bolile insotite de casexie, afectiuni ale sistemului nervos central (scleroza multipla etc.), bolile autoimune.

Reactii adverse
Dupa vaccinare pot surveni reactii generale (febra, stare de curbatura etc.) si locale (eritem, edem, dureri locale), care incep la cca 3-5 ore dupa inoculare, ating un maxim la 10-14 ore si se sting dupa 24-48 ore.  

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Vaccinul Cervarix impotriva cancerului de col uterin

    Ce parere aveti de acest vaccin?am auzit multe pareri pro si contra legate de aceste vaccinuri,sunt trei cervarix,silgard si gardasil.de ultimele doua am auzit multe pareri contra in schimb de cervarix multa lume il lauda....voi ce spuneti?ati facut care acest vaccin?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter