Clickmed
programare rapida la medic

Toxoplasmina liofilizata, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Toxoplasmina liofilizata, fiole

Compozitie
Toxoplasmina liofilizata este un extract in tampon fosfat salin de toxoplasme separate din exudatul peritoneal al soarecilor, dupa 4 zile de la infectie. extractia se face prin inghetari si dezghetari repetate. Toxoplasmina liofilizata este conditionata in fiole de 2 ml cu 0,5 ml produs. Martorul se conditioneaza in fiole de 1 ml continand 0,5 ml tampon fosfat salin (TFS). Solventul se conditioneaza in fiole de 1 ml continand 0,5 ml apa distilata. Toxoplasmina se ambaleaza in cutii de carton sub forma de trusa ce contine: 1 fiola toxoplasmina, 1 fiola martor si 1 fiola solvent. Prezervant: nu contine.

Actiune terapeutica
Toxoplasmina determina o reactie edematoasa la locul injectiei, la persoane prezentand hipersensibilizare la acest antigen (infectie latenta).
Indicatii: Toxoplasmina liofilizata este utilizata in intradermoreactia tip Frenkel, in diagnosticul de orientare al toxoplasmozei umane.

Doze si mod de administrare
Fiola de toxoplasmina liofilizata se dizolva in 0,5 cm3 solvent: solubilizarea produsului trebuie sa fie imediata, iar lichidul obtinut clar, fara flocoane sau particule in suspensie. Din continutul fiolei se injecteaza intradermic 0,1 ml antigen pe fata exterioara a antebratului, dupa dezinfectia prealabila a pielii. Pe celalalt antebrat se inoculeaza cu aceleasi precautii de sterilitate, strict intradermic, 0,1 ml solutie martor (TFS). Pentru a avea certitudinea dozelor inoculate, se recomanda folosirea seringilor de tuberculina. Citirea rezultatelor intradermoreactiei se face la 24 si 48 ore de la inocularea toxoplasminei. Reactia pozitiva este caracterizata prin aparitia la locul de injectare a toxoplasminei a unei surse de infiltratie cu eritem, cu un diametru de 10 mm si eventual o induratie sau vezicula centrala. Eritemul sub 3 mm diametru aparut la 48 h nu este luat in consideratie. Locul de inoculare a serului martor nu trebuie sa prezinte nici un fel de modificari. In cazul reactiei negative, tegumentele sunt nemodificate atat la locul de inoculare al toxoplasminei, cat si al testului martor. Reactiile eritematoase cu un diametru sub 3 mm la locul de inoculare al toxoplasminei nu sunt luate in considerare. Reactiile pot fi aparent fals negative la batrani cu areactivitate dermica sau in cazuri de anergie casectica. I.D.R. cu toxoplasmina este pozitiva atat in caz de toxoplasmoza cronica, cat si in caz de toxoplasmoza acuta. In cazurile negative testul poate fi repetat dupa 3-4 luni. Testul I.D.R. cu toxoplasmina apare pozitiv in medie la 2-3 saptamani dupa infectie si ramane pozitiv intens pana la 10 ani si slab pozitiv tot restul vietii.
Conditii de pastrare: Toxoplasmina liofilizata se pastreaza la intuneric, la o temperatura variind intre +4 si +15 grade Celsius. Termen de valabilitate: este de 2 ani de la data liofilizarii si este inscris pe fiola. Dupa solubilizare, produsul trebuie folosit in maxim 4 ore.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro Crioprezervarea – Fertilizarea in...

    Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult

  • Normele privind suplimentele alimentare  - ordin 1069/2007 Normele privind suplimentele...

    Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult

  • Betablocante adrenergice Betablocante adrenergice

    Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

  • Vaccinarea antigripala Vaccinarea antigripala

    Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter