Clickmed
programare rapida la medic

Sificetina, solutie oftalmica

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sificetina, solutie oftalmica

Compozitie
Solutie oftalmica.
Principii active: cloramfenicol: 0,400 g.
Excipienti: borax: 0,300 g; acid boric: 1,500 g; polisorbat 80: 0,300 g; lactoza: 1,600 g; fenol: 0,078 g; edetat de sodiu: 0,100 g; apa distilata pana la: 100,000 ml.
Unguent oftalmic.
Principii active: cloramfenicol 1,000 g.
Excipienti: lichid petrolatum 30,000 g; lanolin 20,000 g; petrolatum 100,000 g.

Actiune terapeutica
cloramfenicolul, un antibiotic cu un larg spectru antibacterian, incluzand germeni grampozitivi si gramnegativi si unele virusuri, este utilizat cu succes in tratamentul medical local si general. Sificetina, solutia oftalmica si unguentul oftalmic, contine cloramfenicol  pur foarte activ in ambele forme.

Indicatii
Se recomanda in toate infectiile oculare externe produse de germeni sensibili la cloramfenicol: conjunctivite, keratite, dacriocistite, trahom, traumatisme mecanice sau termice, infectii pre- si postoperatorii.

Doze si mode de administrare
Se instileaza 1-2 picaturi sau se aplica o mica cantitate de unguent, in ochi de 3-8 ori pe zi, dupa sfatul medicului.

Contraindicatii
Este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la cloramfenicol.

Masuri de precautie
Ca si la alte antibiotice, utilizarea indelungata poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti la tratament sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada relativ scurta de tratament, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat.
La femei in timpul sarcinii si la copii, produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical.
Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. A nu se utiliza dupa 15 zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse
Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi: senzatie de arsura, edem angioneurotic, urticarie sau dermatita maculopapuloasa. S-au semnalat cateva cazuri de hipoplazie medulara osoasa dupa utilizarea topica indelungata a cloramfenicolului. De aceea este bine ca produsul sa fie utilizat pe perioade scurte de timp, conform indicatiilor medicului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Cum sa ne protejam ochii in sezonul alergiilor

    Generalitati Pentru o mare parte dintre noi, sezonul alergiilor pare interminabil: primavara ne confruntam cu polenul, vara cu iarba si fanul uscat, toamna cu praful in exces. Oricare ar fi cauza alergiei, rezultatul ramane acelasi: avem ochii rosii, ne ustura, simtim...citeste mai mult

  • Ambliopia

    Generalitati Vederea normala se dezvolta odata cu utilizarea obisnuita, in egala masura pentru ambii ochi. Ambliopia, numita si "ochiul lenes", debuteaza de obicei cand un ochi nu este folosit suficient pentru ca sistemul vizual din creier sa se dezvolte...citeste mai mult

  • Orjeletul si Salazionul

    Generalitati Orjeletul (urciorul sau ulciorul, in termeni populari) si salazionul (chalazionul) sunt afectiuni care pot interveni la nivelul unei mici glande sebacee de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare. Urciorul (sau orjeletul extern) este infectia...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Sificetina

    inlocuitor sificetina pt. o persoana de 85 ani

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter