Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Sab, susp.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sab, susp.

Indicatii:

Sab simplex este un medicament antiflatulenta (pentru tratarea acumularilor de gaze intestinale).
Sab simplex actioneaza prin spargerea peliculei de la suprafata bulelor cu gaz acumulate in stomac sau in intestin sub forma de spuma, eliberand astfel gazul care apoi se elimina usor din intestin.

De aceea, Sab simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburarilor provocate de formarea excesiva de gaz in stomac si intestin, pentru pregatirea in vederea examinarii medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesiva de gaz dupa interventiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant in cazul intoxicatiilor cu detergenti.

Contraindicatii:

Nu luati Sab simplex daca sunteti alergic (hipersensibil) la simeticona sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Administrare:

Luati intotdeauna Sab simplex asa cum este prezentat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca aveti impresia ca efectul sab simplex este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Tulburari gastrointestinale determinate de acumularea de gaze intestinale

Sugari si copii hraniti cu biberonul:
15 picaturi (0,6 ml) adaugate la fiecare biberon cu hrana. sab simplex se amesteca usor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

Copii mici:
15 picaturi (0,6 ml) in timpul sau dupa masa.
La nevoie, pot fi administrate inca 15 picaturi inainte de culcare.

Scolari si adulti:
Scolari: 20-30 picaturi (0,8-1,2 ml)
Adulti: 30-45 picaturi (1,2-1,8 ml)

Aceste doze pot fi luate la fiecare 4-6 ore; daca este necesar, doza poate fi crescuta.
Se recomanda administrarea suspensiei de sab simplex in timpul meselor sau dupa mese si, daca este necesar, inainte de culcare.
Suspensia de sab simplex poate fi administrata sugarilor inainte de alaptare, folosindu-se o lingurita.
Flaconul trebuie agitat bine inainte de folosire. Se intoarce sticluta cu sistemul picurator in jos si se loveste usor fundul acesteia pentru a activa trecerea solutiei prin picurator.
Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca este necesar, suspensia de sab simplex poate fi administrata perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, daca apar tulburari gastrointestinale noi sau daca cele existente persista, adresati-va medicului.

Pregatirea pentru explorari diagnostice la nivelul abdomenului:
Administrarea medicamentului in vederea pregatirii unor explorari diagnostice la nivelul abdomenului se face mai usor daca se inlatura picuratorul.

Examinari cu raze X:
Pentru pregatirea examinarii radiografice se administreaza 3-6 lingurite (15-30 ml) suspensie de sab simplex in seara dinaintea examinarii.

Ecografie:
Pentru pregatirea examinarii ecografice se administreaza 3 lingurite (15 ml) suspensie de sab simplex in seara dinaintea examinarii si 3 lingurite (15 ml) cu aproximativ 3 ore inainte de examinare.

Endoscopie:
Imediat inainte de inceperea endoscopiei se administreaza 1/2-1 lingurita (2,5-5 ml) de sab simplex.
Administrarea suplimentara de medicament pentru eliminarea bulelor de spuma se poate face introducand cativa militri de suspensie de sab simplex prin lumenul endoscopului.

Intoxicatie cu detergenti
Doza depinde de severitatea simptomatologiei. Doza minima recomandata este de o lingurita (5 ml) suspensie de sab simplex.

Atentionari:
Sab simplex poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Reactii adverse:
Pana in prezent, nu s-au reactii adverse cauzate de tratamentul cu suspensia orala de sab simplex.
Cu toate acestea, daca observati orice reactie adversa, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Supradozaj:
Daca luati odata mai mult decat trebuie din sab simplex
Adresati-va imediat medicului sau celui mai apropiat spital.

Daca ati uitat sa luati o doza de suspensie orala
Nu va ingrijorati. Luati doza imediat ce va amintiti.

Interactiuni cu alte medicamente:
Cu toate acestea, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea sab simplex cu alimente si bauturi
Suspensia orala de sab simplex poate fi luata in timpul meselor sau intre mese si poate fi luata impreuna cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

Prezentare ambalaj:
Suspensia orala de sab simplex este o emulsie usor vascoasa, de culoare alba pana la alb-cenusiu, cu aroma de zmeura si de vanilie. Medicamentul este ambalat in cutii cu 1 flacon cu picurator continand 30 ml suspensie orala.

Conditii de pastrare:
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati sab simplex dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Influenta tehnologiei asupra vietii sexuale

  Generalitati Avantajele tehnologiei sunt multiple pentru omenire, dar fiecare avantaj poate deveni in acelasi timp si un dezavantaj, intrucat tehnologia este o sabie cu doua taisuri, mai ales daca este inclusa in viata unei familii, in timpul pe care membrii sai ar...citeste mai mult

 • Sarcina: ce alimente trebuie evitate

  Unele tipuri de branzeturi Consumul de branzeturi moi in timpul sarcinii poate fi riscant. Cele care contin lapte nepasteurizat pot contine bacterii de listeria, afectiune care poate determina avort spontan, nastere prematura si chiar decesul fatului. De aceea,...citeste mai mult

 • Acizii grasi omega 3

  Ce sunt acizii grasi omega-3 Acizii grasi omega-3 sunt considerati acizi esentiali, necesari pentru sanatatea umana dar pe care organismul nu poate sa-i produca in mod natural: acestia trebuie furnizati prin intermediul alimentelor. Acizii grasi omega-3 pot fi gasiti...citeste mai mult

 • Fibroza pulmonara

  Generalitati Fibroza este termenul medical care descrie cicatricile. Fibroza pulmonara defineste cicatrizarea tesuturilor pulmonare. Aceasta afectiune poate fi provocata de mai multe afectiuni, inclusiv procese inflamatorii cronice (sarcoidoza, Granulomatoza Wegener),...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

 • Am nevoie urgent de un raspuns.......

  Mama mea este schizofrenica.Boala este ereditara? .Problema este fratele meu.Are 26 de ani ,nu se poate integra in societate si au aparut probleme. inca locuieste cu parintii mei.Mama nu face tratament si stiu sigur ca boala s-a agravat.De mai bine de 3 luni fratele meu si-a schimbat...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter