Clickmed
programare rapida la medic

Sab simplex, suspensie orala

Publicat la data de: 03 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Sab simplex, suspensie orala

Prezentare

Suspensia orala de sab simplex este o emulsie usor vascoasa, de culoare alba pana la alb-cenusiu, cum aroma de zmeura si de vanilie. Medicamentul este ambalat in cutii cu 1 flacon cu picurator continand 30 ml suspensie orala.

Compozitie

- Substanta activa este simeticona, compusa din dimeticona 350 si dioxid de siliciu in proportie de 92,5:7,5. Un mililitru de suspensie orala contine simeticona 69,19 mg.

- Celelalte componente (excipientii) sunt: citrat de sodiu, acid citric monohidrat, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharina sodica, carbomer, metilhidroxipropilceluloza 50 cPs, aroma de zmeura, aroma de vanilie, apa purificata.

Indicatii

sab simplex este un medicament antiflatulenta (pentru tratarea acumularilor de gaze intestinale).

sab simplex actioneaza prin spargerea peliculei de la suprafata bulelor cu gaz acumulate in stomac sau in intestin sub forma de spuma, eliberand astfel gazul care apoi se elimina usor din intestin.

De aceea, sab simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburarilor provocate de formarea excesiva de gaz in stomac si intestin, pentru pregatirea in vederea examinarii medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesiva de gaz dupa interventiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant in cazul intoxicatiilor cu detergenti.

Contraindicatii

Nu luati sab simplex

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la simeticona sau la oricare dintre celelalte componente ale sab simplex.

Interactiuni

Suspensia orala de sab simplex poate fi folosita in timpul tratamentului cu alte medicamente.

Cu toate acestea, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea sab simplex cu alimente si bauturi

Suspensia orala de sab simplex poate fi luat in timpul meselor sau intre mese si poate fi luat impreuna cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

Doze si mod de administrare

Luati intotdeauna sab simplex exact asa cum este prezentat in acest prospect. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Daca aveti impresia ca efectul sab simplex este prea intens sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Tulburari gastro-intestinale deteminate de acumularea de gaze intestinale

Sugari si copii hraniti cu biberonul:

15 picaturi (0,6 ml) adaugate la fiecare biberon cu hrana.

sab simplex se amesteca usor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

Copii mici:

15 picaturi (0,6 ml) in timpul sau dupa masa.

La nevoie, pot fi administrate inca 15 picaturi inainte de culcare.

Scolari si adulti:

Scolari: 20-30 picaturi (0,8-1,2 ml)

Adulti: 30-45 picaturi (1,2-1,8 ml)

Aceste doze se pot administra la fiecare 4-6 ore; daca este necesar, doza poate fi crescuta.

Se recomanda administrarea suspensiei de sab simplex in timpul meselor sau dupa mese si, daca este necesar, inainte de culcare.

Suspensia de sab simplex se poate administra la sugari inainte de alaptare folosindu-se o lingurita.

Flaconul trebuie agitat bine inainte de folosire. Se intoarce sticluta cu sistemul picurator in jos si se loveste usor fundul acesteia pentru a activa trecerea solutiei prin picurator.

Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca este necesar, suspensia de sab simplex se poate administra pe perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, daca apar tulburari gastro-intestinale noi sau daca cele existente persista, adresati-va medicului.

Pregatirea pentru explorari diagnostice la nivelul abdomenului

Administrarea medicamentului in vederea pregatirii unor explorari diagnostice la nivelul abdomenului se face mai usor daca se inlatura picuratorul.

Examinari cu raze X:

Pentru pregatirea examinarii radiografice se administreaza 3-6 lingurite (15-30 ml) suspensie de sab simplex in seara dinaintea examinarii.

Ecografie:

Pentru pregatirea examinarii ecografice se administreaza 3 lingurite (15 ml) suspensie de sab simplex in seara dinaintea examinarii si 3 lingurite (15 ml) cu aproximativ 3 ore inainte de examinare.

Endoscopie:

Imediat inainte de inceperea endoscopiei se administreaza 1/2-1 lingurita (2,5-5 ml) suspensie de sab simplex. Administrarea suplimentara de medicament pentru eliminarea bulelor de spuma se poate face introducand cativa mililitri de suspensie de sab simplex prin lumenul endoscopului.

Intoxicatie cu detergenti

Doza depinde de severitatea simptomatologiei. Doza minima recomandata este de o lingurita (5 ml) suspensie de sab simplex.

Daca luati mai mult decat trebuie din sab simplex

Adresati-va imediat medicului sau celui mai apropiat spital.

Daca ati uitat sa luati o doza de suspensie orala

Nu va ingrijorati. Luati doza imediat ce va amintiti.

Sarcina si alaptare

sab simplex poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

sab simplex nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale sab simplex

Suspensia orala de sab simplex nu contine carbohidrati si, de aceea, poate fi utilizat si de persoanele diabetice.

Reactii adverse

Pana in prezent, nu s-au raportat reactii adverse cauzate de tratamentul cu suspensia orala de sab simplex.

Cu toate acestea, daca observati orice reactie adversa, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
 • Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Lista cu medicamentele de care...

  H.G. nr. 720 din 09.07.2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand DCI corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate In temeiul ARTICOLUL 108...citeste mai mult

 • 3 probleme des intalnite la bebelusi si solutiile lor 3 probleme des intalnite la bebelusi...

  Generalitati Atunci cand esti parinte de bebelus, temerile pentru sanatatea lui te coplesesc si te preocupa mai des decat ar trebui. Fiecare pata rosie de pe piele, plans si respiratie mai greoaie a copilului iti dau fiori reci pe spate si te fac sa te gandesti la...citeste mai mult

 • Herpesul oral (HSV-1) Herpesul oral (HSV-1)

  Generalitati Herpesul oral este o infectie a gurii si a buzelor cauzata de virusul herpex simplex (sau HSV). Virusul implica aparitia unor rani dureroase localizate pe buze, gingii, limba, cerul gurii, interiorul obrajilor si uneori pe fata si gat. De asemenea,...citeste mai mult

 • Herpes oral - generalitati Herpes oral - generalitati

  Generalitati Herpesul oral (sau herpes bucal) este o infectie care erupe la nivelul buzelor si a gurii cauzata de virus herpes simplex. Acest virus se manifesta prin aparitia unor leziuni dureroase ale buzelor, limbii, gingiilor, obrajilor si uneori chiar ale fetei si...citeste mai mult

Comunitate

 • am nevoie urgent de un raspuns.......

  Mama mea este schizofrenica.Boala este ereditara? .Problema este fratele meu.Are 26 de ani ,nu se poate integra in societate si au aparut probleme. inca locuieste cu parintii mei.Mama nu face tratament si stiu sigur ca boala s-a agravat.De mai bine de 3 luni fratele meu si-a schimbat...

 •  

  Interpretare simptome

  semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

  Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter