Clickmed
programare rapida la medic

Privigen, solutie perfuzabila

Publicat la data de: 22 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Privigen, solutie perfuzabila

Compozitie
Privigen este o solutie perfuzabila (picurare in vena). Contine substanta activa imunoglobulina umana normala.

Indicatii
Privigen se utilizeaza la trei grupe principale de pacienti:
1. Pacienti care sunt expusi riscului de infectii din cauza insuficientei de anticorpi (proteine aflate in mod natural in sange care ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor si a altor boli). Acesti pacienti pot fi persoane nascute cu un deficit de anticorpi (sindromul imunodeficientei primare, SIP). De asemenea, grupul include pacienti al caror deficit de anticorpi se datoreaza existentei unui cancer al sangelui (mielom sau leucemie limfoida cronica) sau copii nascuti cu sindromul imunodeficientei dobandite (SIDA), care sufera de infectii frecvente. Aceste tipuri de boli se numesc „sindroame imunodeficitare”, iar tratamentul aplicat este numit „terapie de substitutie”.
2. Pacienti cu afectiuni imunitare specifice. Acesti pacienti au un sistem imunitar (sistemul de aparare al organismului) anormal care are nevoie de reglare. Sunt inclusi pacienti cu purpura trombocitopenica idiopata (PTI) care prezinta un deficit de trombocite (componente din sange care ajuta la coagularea sangelui) si care sunt expusi riscului de sangerare, precum si pacienti cu boli specifice (sindromul Guillain-Barre sau boala Kawasaki). Acest tip de tratament se numeste „imunomodulare” (reglare imunitara).
3. Pacienti cu transplant de maduva osoasa.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
De obicei Privigen se administreaza sub forma de perfuzie intravenoasa de catre un medic sau asistent medical. Dozarea si frecventa cu care (cat de des) se administreaza perfuzia depind de boala tratata. in cazul terapiei de substitutie, doza poate avea nevoie de ajustare in functie de raspunsul pacientilor. Pentru informatii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Actiune terapeutica
Substanta activa din Privigen , imunoglobulina umana normala, este o proteina inalt purificata extrasa din plasma umana (componenta a sangelui). Ea contine imunoglobulina G (IgG), care este un tip de anticorp. IgG este utilizata ca medicament din anii '80 si are o gama larga de actiune impotriva organismelor care pot cauza infectii. Privigen actioneaza prin readucerea valorilor anormal de mici de IgG la valorile sale normale in sange. in doze mai mari, medicamentul poate ajuta la reglarea unui sistem imunitar anormal si la modularea raspunsului imunitar.

Contraindicatii
Privigen nu trebuie administrat persoanelor care pot prezenta alergie la imunoglobulina umana normala sau la oricare dintre ingredientele care intra in compozitia medicamentului sau pacientilor care sunt alergici la alte tipuri de imunoglobulina, in special daca prezinta deficienta (valori foarte scazute) de imunoglobulina A (IgA) si au anticorpi impotriva IgA. Privigen nu poate fi administrat pacientilor cu hiperprolinemie (o tulburare genetica care determina niveluri ridicate ale aminoacidului prolina in sange).

Reactii adverse
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Privigen (observat la mai mult de 1 din 10 pacienti) este durerea de cap. Unele efecte secundare pot aparea cu o mai mare probabilitate la utilizarea unei rate mari de perfuzare, la pacientii cu valori scazute ale imunoglobulinei sau la pacientii care nu au primit anterior Privigen sau nu l-au primit o perioada lunga de timp. Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Privigen , a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Peritonita bacteriana spontana

    Ce sunt peritonitele Peritonitele sunt inflamatii difuze ale peritoneului (seroasa care acopera viscerele si peretele abdominal). Etiopatogenia lor este foarte diversa, aceasta fiind si un important criteriu de clasificare. Peritonitele bacteriene spontane sunt...citeste mai mult

  • Peelingul chimic

    Generalitati Peelingul este o metoda dermato-cosmetica folosita cu scopul de a indeparta celulele moarte de la suprafata pielii in vederea stimularii functiei celor din straturile profunde. Cele mai multe tehnici nu modifica in mod dramatic arhitectura dermului,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul febrei la copii

    Ce este febra Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare...citeste mai mult

  • Tratamentul febrei la copii

    Generalitati Febra reprezinta cel mai frecvent motiv de prezentare a copilului la camera de garda, insa parintii trebuie sa inteleaga faptul ca febra in sine nu este o boala, ci este un semn ca organismul lupta impotriva unei infectii. Acest raspuns de aparare este...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter